Nya sidor på min blogg.

Nu var det ett tag sen jag fick ifrån mig en blogg. Jag har haft en del annat för mig både IRL och på datorn.

Vad gäller datorn så har jag suttit och donat med några nya sidor hit till bloggen. Under Ymse (en meny ovanför min banner) så kan du läsa en sägen från Alfta om jättar och läsa om Olle som gjort statyer av dessa jättar.  
Sidan om Olle har jag fått en himla bra respons på ifrån några unga killar som gillar statyerna skarpt och det är ju roligt att se att det inte är bara jag som gillar dessa skrotstatyer.
I tisdags gjorde jag en sida med
Sinnesrobönen. Originalbönen på engelska och så två olika svenska översättningar. Jag gav mig sjutton på att jag skulle lägga bönen i en tabell – vilket var lättare tänkt än gjort. Men efter en hel del slitande i håret och envishet så fick jag till det som jag ville.

Hudiksvalls sjukhus.

Annars har det har varit mycket sjukhus i början av min vecka.
I måndags var jag iväg och tog cellprov på Familjecenter som ligger nedanför Ljusdals sjukhus och efter det var jag på lab på sjukhuset för att ta blodprover inför mitt besök hos reumatologen den 22 februari. 10 rör Huvudentrén.blod ville de ha!
Efter sjukhusbesöket åkte jag till kompisen U för att hjälpa henne komma igång med att använda Word på sin dator. Och naturligtvis blev det fika och en massa prat. 🙂
På tisdan var jag tillbaka på Ljusdals sjukhus för att bada varmbad som jag Hästen och kaninen, staty utanför sjukhuset i Hudiksvall.alltid gör på tisdagar.

Igår var jag till ögon i Hudiksvall. Jag håller inte räkningen på hur många gånger jag varit dit sen i slutet av september men jag börjar känna mig som en flitig besökare där. Den här gången var jag med som sällskap till U, Lapplisan var i farten vid sjukhusets parkeringar.så det var ju lite ovant, och medan vi var på sjukhuset så passade våra gubbar på att åka och titta på en begagnad traktor. Det är U:s man E som är ute efter en traktor.
Sen var vi på stan och kollade runt i lite affärer innan vi åkte för att äta lunch innan vi åkte hem till oss och U letar stövlar på skorean.kokade kaffe så blev det en fika med minisemlor, som U köpte i stan, innan de åkte hem till sig.

Vädret idag: Vinden viner här utanför idag och snön yr. Det var -11º i morse men är nu bara -5,5º. På radion har de varnat för hårda vindar och upp emot Normal semla och en minisemla.20 cm snö som kommer in från väster. 

I tisdags och natten mot onsdag blåste det ordentligt också. Så då är det lätt att räkna ut hur jag har mått och mår… jag behöver inte skriva mer va? Vill ju inte låta som en gnällkärring jämt heller. 😉

18 reaktioner till “Nya sidor på min blogg.

  1. Ja vore det inte så långt så skulle jag gärna komma och hjälpa dig Nitha. 🙂 Men om du tittar under mina WP-tips så kanske du får lite hjälp. Det är ju liksom därför jag skrivit tipsen… för att det är så förbenat långt till allihopa som vill ha hjälp. Och så vet du att du är så välkommen att fråga. Kan jag hjälpa dig så gör jag det. 🙂 Om du ringer så ring på mobilen för den nya är det rätt bra ljudstyrka i. 😉
   Kramen!

 1. Hej Carina!!
  Snö i Svenljunga också. Fy fasiken. Jag trampar på häftstift utan plast på toppen av stiftet. Med många sådana i en tjock skosula blir halkrisken mindre. ser du har fullt upp. Jag vill inte va en gnällkäring jag heller. Vann ju bildtävlingen i Hälsingetidninen. Det är jag glad över. visste inte jag vunnit men fick ett mail i dag. Och skrev en medlemsartikel i samma tidning och den kan du läsa om du vill. Det blev galet med bilden men det gör inget.

  Kramen Inger på bloggen

  1. Ja, GRATTIS till vinsten!!! Vad kul! 🙂 Känns riktigt bra att bli slagen av dig. 😉 Vågade inte skriva grattis inne på din fb-profil.
   Jag ska kika på artikeln i morgon. Orkar inte sitta så lång stund nu för kroppen skriker åt mig – har så j-a ont!!! Men förhoppningsvis är kroppen på bättre humör i möre.
   Kramen.

 2. Jag lyckas inte alls med att kläcka ur mig några rader på bloggen…vet inte varför, tankar snurrar i skallen, men får inte ihop trådarna, haha
  Kanske är det ovädret som gör mig allmänt förvirrad…
  Nu ska jag i alla fall släpa mig runt kvarteret med jyckarna, oplogat och över en decimeter nysnö så det blir ingen lång runda, inte ens jyckarna gillar detta!
  Kramen

  1. Såna här dagar är jag så glad åt att jag inte har några hundar. Räcker så bra med att släppa in och ut katterna. 😉
   Efter vad jag sett så har du lyckats få ihop ett helt gäng rader i bloggen nu och jag ska genast skynda dit och läsa vad du skrivit.
   Här fick vi precis plogat. Bonden är ute med sin traktor men det lär nog komma lika mycket till innan morgonen skulle jag tro.
   Kramen.

 3. Vampyrerna har slängt sig över dig, ser jag ;). Reumatologen tycks alltid vilja ha mängder med blod. Huvudsaken är att de utreder dig.
  ”Hästen och kaninen” tycker jag är en trevlig utsmyckning! Kanske mest kaninen 🙂
  Så blir jag sådär semmelsugen igen… Kanske jag vågar mig ut och köpa en semla i morgon (idag faktiskt). På e.m. ska det inte snöa mer utan kanske bli solsken – men under snön som kommit ligger isen. Har väl fått någon dm, tror jag. Det ser renare ut nu, de gamla snöhögarna var så smutsiga!
  Kram!

  1. Ja nog ville de ha blod. Den stackars sköterskan som skulle sticka mig såg så bekymrad ut och hoppades att jag skulle vara lättstucken och att jag hade lätt att lämna ifrån mig blod. Jag kunde lugna henne med att hon skulle t.o.m. kunna sticka mig utan att stasa armen och att de aldrig haft svårt att få blod av mig. Hon var lättad efteråt för, som hon sa, det hade kunnat bli en lång pina om jag inte lämnat ifrån mig blodet så lätt. 🙂

   Vi fick ca 40 cm snö och dessutom har det drivit igen här och var.
   Var försiktig när du går ut för som du säger så är det halt som sjutton under den nya snön.

   Jag håller med dig att kaninen är finast på den där utsmyckningen.
   Kramen!

   1. Jag är lättstucken också (fnissar). Det problem de kan ha är att ådrorna (är det de jag menar? Eller menar jag vener? Du som kan sån’t…) kan rulla. Sköterskan skulle inte behövt stasa min arm senast, polon hade lite trånga ärmar, s.k. själv-stasning! Lite får man väl hjälpa till med själv också 🙂 Så var alla prover bra utom för lite kalium, men det är ju enkelt ordnat – kaliumtablett läggs till i min ‘dos’.
    Inte kom jag ut i fredags, inte. Kanske lika bra. I dag vet jag inte, det är kallt! C:a -17 grader i natt, -11 nu vid 11. Men solen skiner 🙂

   2. 😀 Ja det är bra du hjälper till så de slipper stasa och leta dina vener (men jag brukar då kalla dem ådror). 🙂
    Jag fick börja äta Kalciumtabletter ett par dagar efter min 50-årsdag! Hahaha, gissa om jag kände mig gammal då… Men något värde har de inte kollat utan jag fick dem bara för att jag ätit kortison så länge nu så de var rädda för att jag skulle bli urkalkad. Men jag tror Kalium var med i de prover jag lämnade förra veckan.
    Jag var bara ut en sväng i fredags då jag tog fotona jag la in i bloggen igår. 🙂 Idag vill jag helst vara inne för det är kallt ute! -22º i morse och -14º nu. Men solen skiner inbjudande… Nä, jag ska baka bullar istället för att gå ut.
    Ha det gôtt!
    Kramen.

 4. Men ibland kan det kännas bättre att få gnälla lite:)
  Åh, vad jag ösnkar jag unde vara en homeopat och kunde hjälpa dig lite…
  Styrekkramar från mej får du iaf…

 5. Det e konstigt att det alltid behövs så många rör till provtagning. Så e de aldrig på tv,fniss. Hade det varit jag så får dom ta i handled eller fötterna, svårstucken e bara förnamnet.
  Trist att du har så ont, tycker att det räcker nu. Men snart kommer solen och värmen, det har jag bestämt!! Snön måste vara borta 4-7 mars då första resan med husbilen går av staplen.
  Ta hand om dej och ”gubben”, kram

  1. Ja den är bra. Jag gillar den ”raka” översättningen av hela bönen bäst. Men de fyra första raderna är ju mest kända och det är dem jag försöker komma ihåg varje dag och försöker leva efter.
   Sköt om dig du med.
   Kram.

 6. Vilken söt liten semla 😉
  Det var ett fasligt åkande för dig. Hoppas du får en lugnare vecka nu.
  Själv har vi kommit hem från Stockholm i kväll. Där var ovanligt mycke snö också.
  kram på dig Ninni !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s