Mina intressen

Jag är intresserad av:

Musik: Lyssnar på det mesta. Gärna folkmusik och klassisk musik. Har lite svårt för jazz och svensk dansbandsmusik.
Jag har spelat fiol från det jag var 10 år men de sista 30 åren har det blivit lite mer sporadiskt.

Foto: Intresset för att fotografera har jag haft sen jag fick min första kamera som tonåring. Tack vare digitalkameran har jag kunnat fotografera så mycket jag vill och köpte min första digitalkamera 2003. Jag fick en fin Canonkamera av C i mars 2007. Sedan dess har jag tagit närmare 25 000 bilder. Jag använder gärna mina bilder till att göra grattiskort av i Photoshop och 2006 gick jag en kurs i bildhantering och fick lära mig lite grunder där. Resten har jag lärt mig själv med hjälp av att leta information på webben. Andra bilder hamnar i bloggen eller i bilddagboken.

Datorn: Första gången jag satt vid en dator var i december 1998. Trodde aldrig att jag skulle lära mig så mycket som jag faktiskt gjort. 2000 gick jag en ECDL-utbildningen (Microsoft Office-programmen) och 2001 en fortsättning på ECDL:en. Genom detta kunde jag få jobb inom kommunens administration i Ovanåker då jag inte längre klarade av att arbeta inom vården.
Nu när jag inte arbetar längre roar jag mig bara med datorn.

Läsa: Nu för tiden läser jag inte så många böcker genom att läsa. Jag lyssnar däremot på massor med böcker. Medan jag lyssnar så gör jag nyttogrejer här hemma och ju mer nytta jag gör desto mer lyssnar jag. Helst ”läser” jag svenska deckare men även en del historiska romaner och biografier.

Virka: Jag har virkat mycket under årens lopp men fliten går i perioder. Jag var 14 år när jag lärde mig virka.

Sticka: I januari 2018 lärde jag mig sticka strumpor. Det är så roligt! Vet inte hur många par jag stickat sen dess men det har blivit en del. Har även lyckats få till en fuskpolo och en mössa till barnbarnet.

Katter: Har alltid haft katt och har svårt att tänka mig vara utan katt. Underbara självständiga djur. Dessutom tål jag nästan inga andra djur heller då jag är allergisk mot bl.a. hundar och fåglar. Hästar tål jag fortfarande men då är jag allergisk mot hö, halm och spån och sånt runt omkring dem istället,

Matlagning: Är oftast ett nödvändigt ont men ibland är det kul att laga god mat och bjuda på. Jag lagar oftast husmanskost.

Baka: Matbröd och fikabröd bakar jag i regel själv både för att det är roligt och billigare.

Naturen: En naturlig ingrediens i livet då jag är född bondjänta. Jag älskar naturens skiftningar och årstider och fotograferar gärna allt det vackra.

Jag på Delsbostämman 1975