Om Mig

Jag 1961

Jag är född 1960 i Älvkarhed, en liten by söder om Alfta i Hälsingland. Större delen av mitt liv har jag bott i och omkring Alfta.
Jag har arbetat som skötare på psyk-kliniken i Bollnäs (12 år) och inom äldreomsorgen i Ovanåkers kommun (8 år).

2000 fick jag diagnosen fibromyalgi och omskolade mig då så jag kunde omplaceras till administrationsarbete i Ovanåkers kommun på halvtid och hade halv sjukersättning.
2005 fick jag sjukersättning på heltid tillsvidare.

En tavla på Annersers

Ellinor Thomas och Linn

Jag har tre underbara barn, Ellinor född -84, Thomas född -86 och Linn född -90. De är vuxna nu och de bor i Bollnäs alla tre.

I mars 2015 fick Ellinor en dotter, vårt barnbarn, Vilja. Christer är vald som morfar till Vilja.

Vilja - mitt barnbarn

Mina föräldrar bor numera i Alfta och jag har två yngre bröder. Lars, som är två år yngre, bor i Göteborg och Jörgen, som är 14 år yngre, bor i Östersund.

Lars Jörgen Mor och Far och jag

I december 2007 flyttade jag till min underbara sambo, Christer, i Järvsö (det ligger också i Hälsingland).

Min älskade Christer

Vi bodde i 😉 ”disponentvillan” i Storsved, 3 km väster om Järvsö. Det var ett nyrenoverat hus som ligger lite högt så vi hade en underbar utsikt. Vi hade bara några få grannar så det var rätt ostört.

1 augusti 2013 flyttade vi till vårt eget hus i Alfta. Det ligger på ett villaområde inte långt från kyrkan.

Vårt hus i vinterskrud

Huset är byggt 1963 och har plåtfasad. Vi har tre rum och kök plus ett rum i källaren där även tvättstuga, matkällare, pannrum och garaget finns. Vi har en härlig trädgård i sluttning med många träd och buskar.

Baksidan av vårt hus

Alfta kyrka

C och jag har en katt, Snoozen.
Snoozen är född 11 november 2009. Hans mamma hette Kajsa men vi var tyvärr tvungen ta bort henne strax före jul 2011.

Snoozen


Snoozen är en snäll kastrerad hane och han sitter gärna med oss vid bordet när vi äter men då sitter han på en egen stol med ett eget fat. Han är fortfarande väldigt lekfull och busig.

Han är en duktig musjägare och kommer gärna hem och bjuder oss på sina byten.

Snoozen

Sommaren 2016 fick vi en till katt. Mumlan. Hon är syster till Snoozen och de är född i samma kull.

Mumlan

Mumlan har bott hos Ellinor och Vilja som innekatt men det fungerade inte så bra för Mumlan hos dem just då så hon fick flytta till oss. Först fick hon gå ut i sele och koppel men vi kunde snart släppa henne själv. Hon är ingen riktig utekatt för hon är inte ute långa stunder och sina behov gör hon helst i sin sandlåda inne.
Snoozen och Mumlan accepterar varandra och kan faktiskt leka tillsammans ibland men det är Snoozen som står högst i rang.

Mumlan

Den 22 mars 2021 dog min älskade Christer. Han hade diagnosen lungemfysem sedan 2012. Det hör till KOL-sjukdomarna. I slutet av november 2017 fick han lungkollaps på höger lunga och fick operera fast lungan i lungsäcken. I juni 2019 intensivstrålades han för en liten tumör i vänster lunga och i september 2020 blev det intensivstrålning av ännu en liten tumör i samma lunga. Under tiden blev han bara sämre och sämre i sin lungemfysem så i december 2020 började han få palliativ vård här hemma.
Den 22 mars 2021 orkade hans kropp inte längre och han dog, lugnt och fridfullt, här hemma med mig liggande bredvid sig.
Jag saknar honom enormt mycket och livet kommer aldrig bli som förr igen.

Från Christers begravningsgudstjänst