Hemlagade Quesadillas är godast

Thomas Quesadillas

I fredags var jag till stan. Tog med mig yngsta dottern, L, till vaccinationsbussen där vi tog vårt TBE-vaccin. Sen åkte jag till sonen, T, och blev bjuden på Quesadillas. Tjejerna i familjen hade annat för sig så det blev bara vi två.
T:s Quesadillas var godare än de vi ätit på Taco Bar! Första gången blev de inte så bra, har han berättat, men nu har han gjort det några gånger så han fått kläm på det. Jag hade gjort min Guacamole som jag tog med. Det är gott med något att doppa dem i.

Quesadillaskocken själv


T gjorde i ordning en efterrätt också med glass, kolasås och gelébjörnar och till det riktigt gott kaffe.
Vi fick en mysig kväll och jag blev kvar länge.

Glassefterrätten

På lördan ringde E och frågade om jag ville ha mjukglass. Så klart jag ville ha det! Jag tackar inte nej till nåt som är gôtt. E och J var i Alfta i annat ärende och passade då på att komma hit och bjuda mig på glass. Det var trevligt.

Nån timme senare åkte jag och hämtade mamma och så åkte vi till pappa och hälsade på honom. Det var flera veckor sedan mamma var dit. Först hade han covid och sen blev mamma sjuk och hamnade så småningom på sjukhuset en vecka och sen har hon gjort allt för att återhämta sig. Det var fint att se deras glädje när de fick ses igen.

Jag har haft en hel del värk över helgen och i början av veckan. Antagligen för att det har varit rejält blåsväder. Jag tog det lugnt på söndan och gick mest bara runt och småpysslade här hemma på måndan. På tisdan städade jag nere i källaren och tvättade mattor.

Idag (läs onsdag) har jag suttit vid strykbrädan i fyra timmar! Jag hade en varukorg överfull med strykning och satte mig för att jag skulle stryka tills all strykning var klar och envis som jag är så gjorde jag det också. Det var mest dukar och sånt. Under tiden lyssnade jag på först Sara Zacharias och sen massor av Ted Gärdestad låtar. Tack och lov för att det finns musik. Allt går mycket lättare då jag lyssnar på musik jag gillar.

Dagens strykning

Den här duken (↓) var den första duk jag virkade. Min arma stackars mamma höll på att gå upp i små atomer då jag gav mig sjutton på att jag skulle lära mig virka. Hon fick visa gång på gång och jag blev sur när jag virkat fel. Jag tror jag var 14 år då. Tänk vad mycket jag virkat sen dess…

Min första virkade duk

4 reaktioner till “Hemlagade Quesadillas är godast

  1. Jag har haft väldigt mycket nytta av virkandet, det enda handarbete jag kunde, och jag har bara virkade dukar, fönsterremsor och lampslöjor (på skomakarlamporna i köket). 2018 lärde jag mig sticka raggsockar också med hjälp av en beskrivning och har sedan stickat en fuskpolo och mössor också.
   Jag sitter på en trappstol när jag stryker och utan den skulle jag inte klara av det.

 1. Det var väl tur att du inte gav dig trots att det var knepigt att lära sig virka! Jag gav ju bara upp alla handarbetsförsök och det har ju varit himla trist när andra är så duktiga. Vilken trevlig kväll med sonen, jag gillar också quesadillas, fast jag har nog glömt bort dem, för nu är det ett tag sedan. Måste handla tortillabröd så de finns hemma när lusten faller på. Guacamole kan man äta till mycket, men efterrätten lyckades du inte fresta mig med! Imorgon kommer dottern och vi har såå mycket att göra. Fick hem en surfplatta idag, ny kamera igår och tensapparaten jag köpte har jag heller inte testat. Dessutom ska vi fixa nät på uteplatsen. Sen blir det pizza och film på det. Ha en riktigt skön helg, härligt att din mamma är på benen igen! Kramar

  1. Det är aldrig för sent att lära sig Paula. Jag lärde mig ju sticka raggsockar 2018.
   Jag förstår att du inte blev frestad av efterrätten. 😁
   Käre värld vad du investerar i bra saker. Har du fått tillbaka på skatten? 😉
   Surfplattan jag har fick C av sin dotter när han låg på sjukhuset 2017 i en månad. Det var bra för honom att ha den och nu för tiden använder jag den varje morgon för att läsa morgontidningen. Sen kan jag koppla ihop den med stereoradion i köket och spela musik från Spotify och det gillar jag.
   Jag såg uteplatsen på din blogg. Det blev jättebra. Vad blev det för film?
   Kramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s