Mycket aktiviteter efter påsk

I förra bloggen skrev jag om det fina, varma vädret vi hade i påskhelgen och det höll ju i sig ett par dagar till men sen… kallt och blåser och inte alls roligt att vara ute och dona i trädgården så det väntar jag med. Jag har tagit undan det mesta av solrosfröskalen men en del var fastfruset så lite har jag kvar. Fyra ordentligt fyllda soppåsar och det blir minst en till. Jag inväntar lite mer värme och mindre blåsväder innan jag tar itu med krattandet. Det är ju bra om det är lite av en njutning att vara ute när jag ska göra något så tråkigt som att kratta.

220427 Calandiva som jag fick till påsk av Nettan

Vad gör jag då? Jo, jag fick erbjudande att åka med sonen T till Gävle på tisdagskvällen efter påskhelgen. Han skulle lämna i väg sin fallskärm för besiktning inför hoppsäsongen. Naturligtvis passade vi på att besöka Taco Bar för att äta. T gillar deras Quesadillas så det blev det för oss båda. Sen gick vi till Espresso House och drack kaffe och åt en chokladboll så vi slog på stort. 😉 Nu har T experimenterat med att göra Quesadillas hemma några gånger och han hävdar att han gör godare Quesadillas än de på Taco Bar så nu ser jag fram emot att få smaka dem.

220419 Thomas och jag njuter av livet

Dagen efter fick jag fikabesök av J. Han hade köpt med sig en massa gott fikabröd så det enda jag bidrog med var saft.

På torsdag eftermiddag kom V till mig och skulle sova över eftersom hon hade påsklov. Vi började med att spela ”Finns i sjön” innan E åkte hem sen åt vi korv med pommes för det gillar hon verkligen. Sen blev det spel förstås. Den här gången hade hon tagit med sig spelet ”Den försvunna diamanten”. Ojojoj, det var ca 50 år sen jag spelade det så nu åkte jag på stryk. V vann!
Sen när hon hade duschat satt vi i sängen och åt glass och tittade på ”The emoji movie” innan det var dags för henne att sova.

220421 Kvällsmys

V är snäll och låter mig sova på morgonen men strax före 8 tyckte hon att det var dags att äta frukost så då gjorde vi det. Efter frukost var det dags för ”Den försvunna diamanten” igen. Den här gången vann jag. Sen gick vi ut till lekparken. Det är något vi alltid gör när hon är hos mig. Efter att vi ätit köttbullar och makaroner till lunch så kom hennes pappa och hämtade henne.

220421 Vi spelar 220422 I lekparken

På söndan var jag till mor ett par timmar och på kvällen var jag tvungen spela Bingolotto för Chris Kläfford var gäst där och det kan jag bara inte missa.
På måndan var jag iväg och fick sommardäck på mammas bil och sen åkte jag till mamma och blev så klart kvar ett par timmar igen.

På tisdakväll åkte jag till en grannby och hälsade på en ”gammal” vän, C. Vi var med i styrelsen i Hem och Skola i början av 90-talet så då umgicks vi en hel del men sen tappade vi bort varann – tills nu då. Hon bjöd på en god paj och en god efterrätt sen till kaffet. Oj, vad vi pratade. Vi hade mycket att ta igen.

220426 Myskväll hos Christina

Nu har jag varit hemma ett par dagar och eftersom jag inte vill vara ute i blåsvädret så har jag passat på att damma ordentligt och har gjort rent alla blomfat. När jag ska göra ren blomfaten så undrar jag alltid varför jag har så många blommor. Jag har 49 blommor (om jag lyckades räkna rätt) och många av dem står på fat sen har jag 14 orkidéer. Jag har 8 fönster så de största blommorna står inne i rummen och två av mina blommor står i toafönstret. Det är tur att det snart är sommar så en del av blommorna får flytta ut.
I källarn har jag dessutom 12 pelargoner som står och växer på sig nu innan de ska ut. När jag vattnar går det åt 10 – 12 liter vatten här uppe. De i källarn snålvattnar jag lite så de inte ska bli för hög och ”spjånglig” innan de ska ut så de får dela på bara två liter vatten.
Jodå, nog finns det att göra hänne allt. 😉 Vill jag inte göra nå’t så kan jag sitta och titta ut genom köksfönstret på vägbygget de börjat med i slutet av vår gata. Det ska byggas ett nytt dagis längst ner på vårt område och då behövs en gata dit.

220419 En ny gata

8 reaktioner till “Mycket aktiviteter efter påsk

  1. Ibland blir det en del rännande. Men nu hoppas jag att kroppen vill samarbeta så jag kan dona lite i trädgården framöver.
   Ja det är skönt att inte ha så långt för att träffa barn och barnbarn.
   Jag har haft en fin och skön helg.
   Kram.

  1. Det har varit roligt att träffa fôlk. Att få egentid med barnbarnet ger mig energi även om jag blir rätt trött i kroppen också.
   Mycket att göra finns det jämt bara kroppen vill. Jag har ju hus och trädgård att sköta om…

   1. Jag har min man som jag har döpt till Nisse, han sköter det mesta nu för tiden. Jag smyger omkring och småplockar, får mina ryck och gör något mer vettigt men sen blir det pannkaka i soffan.

 1. Så kul med barnbarnsdagarna! Hon verkar trivas ypperligt hos dig, o god mat får hon förutom lekar och spel. Kul att du träffat en gammal kompis, det är aldrig för sent! Jag var till vår brasa ikväll, den brann fort som sjutton, det är väldigt torrt här. En hel del bybor var där, de flesta hade först varit i kyrkan o lyssnat på vårsånger. Saija blev sjuk och kom inte hit så det har varit som vanligt.
  Det är ju ett helt dagsverke att ta hand om dina växter!
  Kram från pörtet

  1. Men vad tråkigt att Saija blev sjuk. Det är ju oftast roligare om man har sällskap.
   Jag var aldrig och såg någon kase. Vet att det eldades i nån grannby men kroppen ville helst vara hemma i lugn och ro även om jag fick chansen att få komma iväg.
   Kram.

   1. Det är rundgång med förkylningar som det verkar. Kommer ju via dagiset och drabbar dem alla. Hon kommer på fredag nästa vecka istället. Ja inte var det så mycket med brasan men jag skulle ju ändå ut med hunden…
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s