Ibland händer det nånting.

I dessa tider känns livet rätt händelselöst. Då är det roligt när det händer nånting alldeles utanför. Först såg jag ett par gulklädda gubbar som gick omkring längs gatan med någon form av mätinstrument. En stund senare hörde jag att det var något stort som lät utanför här. Då hade det kommit en grävmaskin och gubbarna hade blivit fler. De hade lagt ut en massa svarta säckar på gatan. Och rätt vad det var så tände de eld på säckarna. Vilket tok, tänkte jag. I detta blåsväder. Jag ringde grannen som bor precis bredvid där de nu eldade och fick reda på att de hittat en vattenläcka. I säckarna som brann var det kol. Sen lyfte grävarn stora ”lock” och la dem över de brinnande kolsäckarna. I natt tinar gatan så de kan gräva i morgon och laga läckan. Då har jag nåt att titta på i morgon också. Snacka om att man är svältfödd på aktiviteter när en sån här grej blir så intressant.

Nu händer det nånting
Nu händer det nånting här utanför.

Jag går här hemma och pysslar och pratar med katterna eller i telefon, tittar på fåglarna vid fågelbordet, streamar något på tv:n eller sitter vid datorn (där kan jag sitta länge och pyssla). Förmiddagarna går fort för jag sover länge eftersom jag inte har några tider att passa. Sen har jag roat mig med att plocka undan julen bl.a. Nu har jag julgranen kvar att ta bort, julgardinerna i köket och så alla röda dukar som ska bytas ut.

När matte sover länge
När katterna inte har så bråttom ut så väntar de tills jag behagar vakna.

I helgen gjorde jag lyxiga räkmackor till middag både lördag och söndag. Många räkor på hembakt rågsiktsbröd. Ja alla räkor åt jag inte själv, två räksugna katter hjälpte mig så jag inte behövde äta alltför många räkor.

Räkmacka till middag

Det var skidskytte i helgen och det uppskattar jag verkligen. På söndan kom jag på att jag har ju en massa fikabröd sen jul. Har inte hunnit äta så många gånger av det så då tog jag en riktig fika när jag såg skidskyttet på eftermiddan. Lite lyxigt det med. Synd bara att jag inte kan ha någon här som kan fika tillsammans med mig men jag släpper inte in nå folk alls nu.

Julfika

Sen är det ju vädret då… det blåser och blåser och blåser. Rätt vanligt den här tiden på året om jag tittar bakåt i bl.a. bloggen. Idag har det blåst hela dan. På eftermiddan regnade det och nu ikväll så började det snöa. Värkkärringar mår sällan bra när det är blåsväder liksom många andra som inte är värkkärringar. Idag blev jag dessutom yr och matt också så jag satte mig framför tv:n och tittade på ”Sjuksköterskorna på Fredenslund” på tv4-play. Jag fick sällskap av katterna förstås. Snoozen vill bli kliad i ”lejonmanen” och Mumlan vill att jag smeker henne från huvet och ner på halva ryggen så det gäller att ta fram simultanförmågan då de alltid har det behovet samtidigt.

Igår kväll (onsdag), redan före kl 18 såg jag att fullmånen såg så där disigt fin ut så jag blev tvungen gå ut på altanen och ta en bild. Det är svårt med kvällsbilder, tycker jag men den blev hyfsat fin ändå. I morgon (torsdag) ska jag fortsätta mitt pyssel här hemma och sen sätta mig och beställa varor på nätet från vår ICA-butik så jag kan hämta dem på fredag.

Disig fullmåne

Nu när vi inte ska träffa folk så passa på att ta det lugnt och njuta hemma. Känner du dig ensam – ring till någon. Kanske någon du inte pratat med på länge. Snart kan vi träffa folk igen och ränna i affärer och allt rullar på snabbare. Jag, som inte behöver bekymra mig över ett jobb, försöker tänka mig att jag nu har semester och kan göra lite vad jag vill.

2 reaktioner till “Ibland händer det nånting.

 1. Goafton eller gonatt. Klockan är strax halv två, då brukar jag försöka masa mig i säng Men jag måste försöka vända tillbaka dygnet. De ljusa timmarna försvinner ju när man inte vaknar förrän halv tio.
  Ja men så trevligt att du har en liten föreställning utanför fönstret. Det var en helt ny procedur för mig som de utför, men verkar ju vettig och förmodligen fungerar den. Men du har inte problem med vattnet väl?
  Jag har tittat skamligt lite på vintersporter, varken skidskytte eller alpint har lockat, har bara tittat på längdåkning. Men jag laddar inför OS, som jag ännu inte är övertygad om det blir av. De har smitta även i Kina…
  Undrar vad det blir för tider på dygnet då, har inte kollat alls, och är det Discovery som sänder. I så fall måste jag skaffa nytt abonnemang där för det bytte jag mot Viaplay som visar världscupen i skidor. Suck, sen har jag skaffat Netflix också då jag inte hittade något sevärt. Jag tror man är rätt bortskämd nu, ju fler kanaler ju petigare blir man. Förr fick man nöja sig med det som bjöds….
  Läser om dina katter, saknar både dem och mina egna…Men ändå känns det okej att inte ha katter här och nu. När Daniel är borta kanske jag skaffar en katt. Eller så testar jag att inte ha några djur, det var trettio år sedan sist jag inte hade några pälsklingar.
  Nu önskar jag gonatt, vi hörs snart igen, kram från pörtet

  1. Gokväll. Vi verkar ha ungefär samma tider du och jag. Och OS kommer sändas från ca kl 2 till kl 16 så det blir till att försöka vända dygnen rätt nu. Längdskidor börjar de sända vid 7-tiden! Puh! Annars får vi ta en månad med Discovery. 😀 Då kanske man kan se i efterhand.
   Vi hade Discovery när C blev sängliggande så han kunde titta på Top Gear bl.a. Jag gillar inte den kanalen nåt vidare så den sa jag upp.
   Nej, jag har inte haft nåt strul med vattnet men ledningarna till huset är gamla så man vet aldrig hur länge de håller. Från tomtgränsen till gatan är ju mitt eget ansvar och det kostar mycket om det strular. Tror grannen fick ut med 40 000 för ett par år sen när han hade läckage.
   Jag fick ett sms idag om att de skulle laga läckan så mellan 12 – 17 skulle vi bli utan vatten. Kl 16 var vattnet igång igen men de har inte fyllt igen hålet så jag får väl föreställning i morgon också kanske.
   Det är mysigt med sällskap av katterna men ibland håller de på och driver mig till vansinne när de ränner ut och in. Om de kunde gå ut och in samtidigt då men näädå, först den ena och sen den andra så jag får kliva upp ur tv-soffan stup i ett. De är 12 år nu så jag får väl vara glad så länge de hänger med.
   Gonattkramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s