Ett nytt år

Så blev det då ett nytt år. 2022. Undrar hur många gånger jag kommer glömma bort mig och skriva 2021 istället?
För mig var det mer gruvansamt (tydligen dialekt) med nyår än med jul. Att gå in i ett nytt år där C inte är med fysiskt. Det kändes jobbigt redan några dagar innan.
Som tur var så blev jag bjuden till E och V. Där blev vi samma gäng som till jul. T var tvungen avvika redan vid 21-tiden för han skulle jobba. V orkade inte hålla sig vaken men E och jag höll oss vakna. Tittade på en lite ”slög” film innan 12-slaget. (slög=konstig, underlig) Vi streamade den då mina ungar inte längre har vanlig tv. De måste ta det genom Telia och tycker att det är som att slänga pengarna i sjön för det är rätt dyrt. Det finns ju play-kanaler.

Vårt nyårsfirande

Tack vare vårt gemensamma nyårsfirande så blev inte nyårsafton så jobbig som jag befarat.
Vi hade inga raketer och smällare men vi hade tomtebloss. V gillade det verkligen. Önskar att alla kunde ha det i stället för raketer. Våra djur skulle må så mycket bättre av det tysta firandet av det nya året.
Snoozen och Mumlan fick fira in nyåret inomhus. Snoozen gillar inte när det smäller. De fick gourmetmat innan jag åkte och såg ut att ha haft det riktigt skönt. De fick gå ut en stund när jag kom hem i stället för då hade smällandet avtagit.

Jag fick fina tulpaner också på nyårsaftonen. En vän kikade in som hastigast och önskade mig gott nytt år och ett försenat grattis på födelsedagen.

Fina nyårstulpaner

Idag har jag varit till tandhygienisten för mitt halvårsbesök för att förebygga att mina tänder blir i dåligt skick eftersom jag har mediciner och även Sjögrens syndrom som gör mig extremt torr i munnen. Jag behöver bara betala halva ordinarie pris vid de besöken tack vare att min reumatolog skrivit ett intyg.

Nu ska jag snart åka till min ICA-butik och handla lite. Trots att det är mycket covidsmitta nu så handlar jag själv. De stänger kl. 22 så jag går dit vid 21-tiden och är relativt ensam i butiken då. Naturligtvis använder jag munskydd.

Till sist blir det en ”bonusbild” från 10 januari 2020 då V var här och där satt hon och hennes morfar med varsitt pussel och hade det så mysigt.

Pusslande

4 reaktioner till “Ett nytt år

 1. Hej! Så skönt nu när högtiderna är avklarade för ett tag. Och så mysigt ni hade det. Jag satt här med vovven som vanligt. Hade ingen lust att åka till alla smällare i stan, och flickorna kan jag inte härbärgera här över natten, alla tre…men jag är van vid det och det gick så bra så. Hoppas nu att det blir bra vinterföre, har tagit fram sparken men än så länge är det antingen för isigt eller för mycket grus. Ha en skön helg, jag ska sitta o måla en stund och sen ska jag se The Crown, tog ett abonnemang på Netflix då jag inte hittade något sevärt någon annanstans…Nu har jag så jag klarar mig till sommaren!
  Varm kram från pörtet

  1. Hej!
   Ja du är väl van att sitta själv på nyårsafton. Jag får väl öva på det nån annan gång.
   Ja nog är det skönt att det är vanlig helg igen. Kallt blev det också. Vi hade -20º på fm när jag klev upp. Roade mig med att titta på skidskytte och dammsuga däremellan. Sen har jag roat mig vid datorn en hel del. Photoshop förstås. Har gjort en ”vattenstämpel” som jag lagt in på bilder i bloggen som tydligen är stöldbegärliga så nu har jag förstört bilderna lite. En hel del jobb att leta upp alla och sen byta ut dem. Men jag glömmer tid och rum och även att äta och dricka så då är det ju bra. 😀
   Netflix delar jag med sonen och The Crown har jag sett och det är en bra serie, tycker jag.
   Ha en skön helg!
   Kramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s