Ja så kom snön…

..så nu kan man väl säga att vintern är här på riktigt. Nu låg snön bara kvar i ett dygn innan den regnade bort men det är likafullt vinter. Något som är positivt med snön är att det blir så härligt ljust ute, även kvällen blir mycket ljusare. Längre fram i vinter gillar jag den kalla, lättare snön för då blir det inte lika tungt att skotta.

Det var härligt att se alla fåglar som kom till vår fågelstuga för att äta. Även domherrarna hade hittat hit. Jag tycker om att sitta och titta på alla fåglar – jag blir glad av att se dem. Många av dem kan jag ju namnen på också och det har jag C att tacka för.

Besökare vid fågelbordet i snövädret.

Skrev i senaste bloggen att jag behövde hinna få upp potatis och morötter innan snön fick komma. Jodå, jag hann. I måndags skördade jag och på tisdagen kom snön.
Precis när jag tog upp morötterna så kom grannen. Han hade med sig trattisar som hans fru hade plockat. De hade redan så mycket svamp så de gav oss istället. Så otroligt snällt! I utbyte fick han plocka med sig så mycket morötter han ville.
Vi delade sedan svamp, morötter och potatis med min mamma. Det är roligt att kunna ge något tillbaka till mamma som gjort så mycket gott för oss.

Höstskörd och trattisar som bonus.

Det må vara regn (som det är nu) eller snö ute men i källarn blommar det för fullt. Där har vi sommar ett tag till.

I källarn blomstrar det.

2 reaktioner till “Ja så kom snön…

 1. Vilka fina byten ni gjorde! Precis så ska det fungera, man delar med sig av det man har mycket av…Värst vad dina pelargoner blommar flitigt ännu, du får gå ner och prata med dem lite varje dag annars blir dom lessna över att ha hamnat där! Du tajmade grönsaksupptagningen perfekt. Jag har ätit nästan ett halvt kilo morötter framför teven ikväll, dippar stavar i yoghurt med lite goa kryddor.Nyttigare snacks…
  Varma kramar till er båda från pörtet

  1. Mina pelargoner får inte ens vatten längre. Meningen är ju att de ska vissna och gå i vintervila. Pratat med dem har jag inte gjort men kanske ska börja trösta dem när de börjar vissna?
   Det är jättegott med morötter även utan dipp, tycker jag. Är väl lite för bekväm för att göra i ordning dip. 😉
   Kram tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s