Höst och stor förvirring

Höst i vår trädgård.

Tänkte att jag skulle knacka ner några rader men blev totalt förvirrad när jag skulle skriva inlägget. WordPress har bytt ut det gamla utseendet mot något med ”block” – och jag fattar ingenting. Hur gör man nu. Då måste jag ju kolla igenom var jag ska kunna hitta olika saker som jag brukar använda. Jag vill ju ha eget teckensnitt och det hittade jag där det stod kodredigerare så just nu sitter jag i den och skriver. Sen kommer nästa fråga: hur ska jag kunna få in nån bild? Det har jag ännu inte lyckats lista ut men ska nog lyckas lösa det med.

Brevet från Vilja.

I måndags fick jag ett brev med snigelposten från mitt barnbarn Vilja, 5 år. Hon har skrivit på kuvertet själv! Jag tror att hennes mamma fick skriva det först så hon kunde skriva av det men bara det är en prestation, tycker jag. Ni förstår säkert vad glad jag blev för brevet.

Nu har hösten verkligen kommit på allvar. Trädgården är full med löv. Vår Rönn är snart helt kal men grannens Lönn har fortfarande en hel del kvar. Jag får invänta den lite innan jag ska göra något åt alla löv. Jag har sedan tre alternativ. Det ena är att jag tar gräsklipparn (som har uppsamlare) och får med mig löven på det sättet. Det andra är att kratta allt på det gamla vanliga sättet. Det tredje är C:s lösning och väldigt lockande – ”Hyr en pensionär”. Det vore skönast att ta hjälp av en pigg pensionär men jag kommer i så fall att känna mig urbota dum. Jag är ju inte så pass gammal så jag borde ju kunna fixa det själv också. Samtidigt så har kroppen börjat bråka med mig mer nu de sista dagarna så jag vet inte om jag fixar det heller. Äh, den som lever får se. Det är inte dags än och det är då ett evinnerligt regnande så det lär dröja lite till innan jag måste bestämma mig.

Löv, löv, löv...

Vi har haft sköna regndagar i alla fall. Tänk vad skönt det är ändå att ha tak över huvudet och slippa gå ut. Vi har roat oss med att titta på serien Weissensee på svt-play. Fyra säsonger med sex avsnitt i varje säsong så vi har haft att göra. Jag har försökt virka lite också då vi tittat men då det är tyska som pratas så är det inte så lätt. Men nu har vi sett färdigt på den så nu får vi leta oss en annan serie att roa oss med.

Jag lyckades komma på hur jag skulle få till det här inlägget med bilder och allt. Wow! Nu ska jag bara kolla igenom så jag inte har några otäcka stavfel innan jag postar inlägget.

Lönnlöv

4 reaktioner till “Höst och stor förvirring

 1. Visst blir det trassligt när man överraskas av förändringar när man ska skriva nytt inlägg. Det hände nyligen för mig också i min blogg.
  Åh vilken rolig post du fick! Sådan post blir man glad för länge!
  Vi tittar inte mycket på filmer på det sättet. Jag borde kanske lära mig hur det går till, fast då är nog risken att jag fastnar för och inte får nåt annat gjort 😂
  Jag skulle satsa på gräsklipparen till löven, då får ju gräsmattan näring också 🤪
  Här regnar det idag. Inte så kul men en skön innedag är inte dumt det heller, med eller utan film. Hihi
  Ja det gott!
  Kram
  Marianne

  1. Rekommenderar verkligen att streama serier och filmer. Svt-play är ju t.o.m. gratis. Tv4-play kräver att du skapar ett konto och är inloggad men det är också gratis.
   Vad gäller gräsklipparn så har den uppsamlare så det blir inget tillbaka till gräsmattan. Det verkar som att vi ska slippa regnet den kommande veckan så om kroppen går med på det så ska jag ta itu med gräsklipparn annars lär det bli en pensionär. 😀
   Kram.

 2. Men vad roligt att läsa en blogg från dig! Att du fixade alla nyheter i wordpress förvånar mig inte, du är så snitsig på allt med datorer.
  Men du, hyr en pensionär så snart marken torkat upp lite! Absolut mitt förslag, det har väl inget med ålder att göra, vad är det för dumheter. Min väninna Eivor är 83 och knäskurar golv, klättrar på stegar och är på alla sätt och vis mycket raskare i kroppen än jag. Det är väl inget jag kan hjälpa att kroppen strejkar av olika sjukdomar. Och det är inget som någon annan begapar sig över, att du tar hjälp! Du har ju redan en marktjänst som heter duga, o ska räcka till mycket! När jag blir klar med min skuldsanering om ett år vete sjutton om inte jag leasar in städning i pörtet med jämna mellanrum. Skäms inte ett dugg, trots att jag faktiskt är kapabel att ta hand om min egen skit. Men det är så urbota tråkigt och jag slarvar massor så inget blir riktigt bra gjort…
  Jag gillade Weissensee, såg de tre första säsongerna men tycker det är så länge sedan så jag glömt allt! Därför har jag inte tittat på senaste säsongen…
  Hoppas du håller ångan uppe och bloggar snart igen! Massor av kramar till er från pörtet

  1. Finns mycket kvar att lära för att problemfritt kunna blogga men alltid roligt att lära sig nya saker. Jag är väldigt nöjd med att jag kan lägga in Comic Sans som teckensnitt i alla fall. 🙂
   Ja pensionären känns lockande. Nu ska vi kanske slippa allt regnande till veckan men då gäller det att kunna få hit någon pensionär också. Kan tänka mig att det är kö där. Jag är inte ens säker på att det finns någon häromkring men har för mig att en granne tog hjälp av en pensionär för något år sedan.
   Vi har ju förstås ”tvillingarna”. Det är två karlar som faktiskt är tvillingar och de är pensionärer nu för tiden. De är otroliga på att jobba och väldigt snabba. Men halva Alfta använder deras tjänster så väntetiden är hur lång som helst.
   Blir det bra väder och kroppen orkar så tar jag itu med det själv annars. Kan inte låta alla lönnlöv ligga över vintern iaf så jag prioriterar att få bort dem.
   Jag hade ju tänkt få hjälp med fönsterputsningen i början av sommaren men p.g.a. pandemin så blev det inte så men då C låg på sjukhuset i början av september så tog jag itu med fönstren. Bättre sent än aldrig.
   Hela serien med Weissensee ligger kvar på svt-play så du kanske kan se något enda avsnitt för att fräscha upp minnet. 🙂
   Ska försöka få till nån mer blogg framöver.
   Kramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s