Ibland skriker kroppen åt mig.

Ibland måste kroppen få råda. Jag har nog hamnat i en sån period nu. Vissa dagar vill kroppen ingenting alls. Kroppen skriker åt mig att ta det lugnt, vila, gör ingenting! Ibland måste jag bara gå emot det kroppen säger. Jag har inget val. Vissa saker måste bara göras. Om inte jag gör det så vem ska då göra det? Oftast försöker jag lyssna på kroppen. Det är lite den årstiden också. Den årstiden då det bara gäller att underhålla arbetet jag gjort tidigare. Sköta gräsmattan, riva bort ogräs och så vattna förstås.

Jag tycker oftast att det är skönt att dona i trädgården. Ja, inte klippa gräset förstås eftersom det tar lång tid för mig och det gör ont. Men jag klarar av det också. Ofta hittar jag ett lugn även i att klippa gräs. Känslan då jag gjort det eller något annat är skön. Jag känner mig tillfreds med tillvaron och jag kan njuta av det jag faktiskt utfört. Jag mår bra i själen av att fixa saker i trädgården. Jag bara gör. Det får ta den tid det tar och jag kan finna lugnet i det.

Innan jag kommer igång är det jobbigt. Det känns som att bestiga berg. Men när jag sen börjar och segar mig uppför berget kan det kännas befriande då arbetet är gjort och jag upptäcker att det faktiskt bara var en kulle jag tog mig uppför. Varje gång jag tagit mig uppför ett berg eller en kulle så får jag ”surt ätterpå”. Det är när kroppen talar om för mig att jag helst ska låta bli att göra någonting som är lite för jobbigt för min kropp. Visst är det jobbigt när det värker och jag får svårt att sova på grund av värken men samtidigt är det lite triumf i det också. ”Haha, värk du men gräsmattan är nyklippt och jag njuter av att se det så jag bryr mig inte om dina protester”.

Senare idag ska jag utmana kroppen igen. Lite städning inne och så hämta varor vid ICA men gräsmattan får vänta till nästa vecka. Det gäller att inte överdriva.

Rosor

2 reaktioner till “Ibland skriker kroppen åt mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s