En dag utan att jag gjort något vettigt alls

Äppelblommor

Karin skrev i en kommentar, på mitt förra blogginlägg, om att det säkert kommer surt efter när jag gör något och det har hon ju alldeles rätt i. Nog får jag ”plikta” när jag gör saker. Det är olika hur mycket. Jag får ont på olika ställen i kroppen, jag blir matt och klen i kroppen och den bara skriker åt mig att ta det lugnt. Ibland får jag t.o.m. svårt att sova för det värker för mycket. En del gånger klarar jag mig riktigt bra medan det andra gånger behövs väldigt lite för att jag ska få surt efter. Är det lågtryck eller lågtryck på gång reagerar kroppen mer än när det är högtryck. Blåser det så behöver jag inte ens göra något för att kroppen ska må dåligt. Nu är jag ju van att kroppen säger ifrån när jag gjort saker så jag får planera in det också men ibland blir jag riktigt less då ”huvve vill göra massor men kroppen säger ifrån”. Nu är det inte bara då jag gör nytta här hemma jag får surt efter utan även då jag gör roliga saker. Såna gånger blir jag riktigt less på kroppen men jag brukar intala mig att det är värt att få ont för att få saker gjorda eller för att jag haft roligt. Det är mycket jobbigare att ha ont då jag inte ansträngt mig något för då har jag ”värk utan anledning”.

Äppelträdet i kvällssol

Idag (läs torsdag) hade jag en sån där dag då kroppen inte vill/orkar göra något och tänk jag har inte gjort något heller. Jag har t.o.m. legat på sängen och vilat och tittat på ett avsnitt av en serie jag håller på att beta av. ”The good doctor” heter den och gick på tv förr men jag såg den inte då, tror det var något annat på nån annan kanal som vi båda ville se. Sen följde jag med mor till Bollnäs för att hämta ett paket. Det paketet borde ha kommit till vårt utlämningsställe här i Alfta men PostNord hade gjort nån miss så naturligtvis blev kunden lidande på det (4 mil i onödan). Men nu vet vi att om det händer igen så ringer vi postkontoret så får de skicka det till vårt utlämningsställe istället.

Äppelblommor

I tisdags kom V hit och skulle sova över. Innan hennes mamma åkte härifrån så hjälptes vi åt att få fast nätet på studsmattan så till sist fick V hoppa på sin studsmatta. Och hon hoppade och hoppade. Så när kvällen kom så sa V till att hon ville gå och lägga sig och efter att jag läste en liten ”pixiebok” så somnade hon på bara nån minut. Det är bra med fysisk aktivitet och sen en timme barn-tv för att varva ner. Så lätt har hon aldrig somnat här förr.
Dan efter vaknade hon inte förrän strax före 7 så det blev inte SÅ tidigt som gången innan, då hon vaknade före kl. 5, men jag har aldrig tyckt om mornar så en timmes tv-tittande på en Disneykanal fick hon medan jag fick läsa tidningen och dricka kaffe. Efter frukost blev vi tvungen att gå ut, V fortfarande i nattlinnet, för att titta på när sopbilen kom och tömde soptunnorna. V funderade över hur de fick upp locket på tunnan men när hon såg hur de tippade soptunnan upp och ner så kom det ”Jaha, den åker upp automatiskt när de vänder den upp och ner, vad bra”. Jag tycker det är så roligt att följa V i hennes upptäckter i livet.

Vilja hoppar på studsmattan

Det var inte lika varmt i onsdags som det var på tisdagen så V lekte lite själv med dockskåpet medan jag vädrade täcken och kuddar (i tumlaren) för att sen bädda rent i våra sängar innan vi gick ut igen, nu fullt påklädda. Naturligtvis blev det ännu mer hoppande på studsmattan. Jag tog med ”den riktiga kameran” ut så jag kunde ta många bilder i snabb takt. Sen plockade vi en varsin stor bukett med gullvivor. V skulle ge sin till sin mamma förstås. Jag skulle klippa gräset på eftermiddan så jag ville rädda gullvivor till en bukett att njuta av och så slapp jag kryssa mellan alltför många gullvivor när jag skulle klippa gräset. Vi har gullvivor nästan överallt i vår gräsmatta. En och en står de där och är så fina så det gör ont i mig när jag måste offra några när gräset ska klippas. Alternativet att spara med gräsklippningen är inte så bra för då blir det så långt gräs på vissa ställen så det blir för jobbigt att klippa. Men jag lyckades kryssa lite hit och dit så det blev några kvar i gräsmattan och på kanterna sparade jag många och under rönnen struntade jag i att klippa för där växer så lite gräs ändå.

Röd gullviva Orange gullviva

Gräsklippning – där var anledningen till att kroppen inte vill något idag… I dag (läs torsdag) började det regna och som det verkar ska vi få regn i några dagar framöver. Inte gör det mig något att det regnar, vi behöver regn. Jag hann klippa gräset innan och det känns bra. Det gäller att hitta glädjeämnen i vardagen.

Kvällens VM-match mot Finland var däremot inget att glädjas åt. Nu är VM över för oss. Visst, vi kan ju fortfarande se några matcher och vi får väl heja på Finland och hoppas att de tar sig riktigt långt men det var ledsamt att Tre Kronor inte tog sig till semifinal.

Resten av denna kväll ägnade jag åt att prata med min yngsta lillebror i ett par timmar. Vi pratar inte så ofta men när vi pratar blir det lååånga samtal.
Nu har C gått och lagt sig och jag ska snart göra detsamma.

4 reaktioner till “En dag utan att jag gjort något vettigt alls

 1. Du får skaffa dig en åkgräsklippare Ninni så kanske det känns bättre. Fast de är ju väldigt dyra men ibland finner man ju lite billigare begagnade i annonser. Vi har en stor tomt och det är Tommy som mest klipper. Kan inte klippa själv för allergin. Mina barnbarn (Jerrys) 3 tjejer 1 kille vaknar också tidigt och jag går som en zombie de gånger de sover här. Nu händer det inte så ofta eftersom de bor så nära men ibland kommer den största hit för att vila upp sig från sina syskon =)
  Idag regnar det och ska göra hela helgen som det verkar men det gör inget för min del för jag ska jobba. Känns så där, har varit ledig lite för länge tror jag. Vet inte vad jag ska hitta på idag.Kanske följer jag med till Strömsund när vi ska besikta bilen. Härligt med barnbarn iallafall. De ger mig så mycket och så roligt att höra deras funderingar och berättelser. Man förstår varför de kallas livets efterrätt =D
  Kramen till dig så länge !

  1. Jodu, åkgräsklippare vore nåt men jag skulle nog hellre ha en robotgräsklippare. Men den lär kosta omkring 50 000 kronor den med då vi har sån uppförsbacke på baksidan så vi behöver en riktig monstermaskin. Nåt midjestyrt kraftpaket. Den översta delen lär jag ändå ta själv för vi har rediga trädrötter från våra stora granar och tallar som står i övre kanten av vår tomt. Nä, jag får fortsätta klippa själv så länge jag håller. C orkar inte med sånt längre tyvärr (mycket frustrerande för honom) så jag måste ju bara orka.
   Ja visst är det härligt med barnbarn och jag har ju äntligen fått förstå det där med livets efterrätt jag med. Jätteroligt är det och ger mycket energi trots att jag känner mig som en urkramad disktrasa efteråt.
   I natt och på förmiddan idag har vi haft rejäla regnväder (ca 22 mm på ett dygn). Välbehövligt.
   Kram på dig!

 2. Hej! Själv är jag glad som en lärka, inte bara slog vi Sverige, nu slog vi Ryssland också, vem kunde väl tro det? Inte jag! Jag är feg och har inte tittat utan bara haft datorn på så jag har kunnat gå o kollat ställningen lite nu och då. Jag får psykbryt om jag ska sitta och titta ensam!
  Så hon är morgonpigg lilltösen, det har Vanessa aldrig varit! Och inte hennes farmor heller för den delen. Saija brukar få sitta uppe och vänta på att ungen ska vakna nån gång…haha
  Min kropp är också motsträvigare än vanligt nu, det är slutryggen som krånglar, är så stel så jag på mornarna knappt klarar av att torka mig efter toabesök…o kan knappt böja mig ner såpass att jag kan ta av och på Blinkas halsband. Då är det illa! Njut av regnvädret nu ett par dagar när du inte kan göra någon nytta utomhus. Jag städade inne idag, vet du hur mycket ”mjöl o flagor” som kommer in när dom skrapat fasaderna! Jag har ljusblått under alla skosulor och djuren bär ju in allt också, tur man inte är pedant! Kram till er

  1. Snart ska jag sitta vid tv:n och heja på Finland. De är så väl värda en guldmedalj. Vilka killar alltså. Spännande matcher har de bjudit på under hela VM också. Synd att du inte klarar av att titta.
   Men varför är kroppen så motsträvig? Vad jobbigt för dig. Kanske nån medicin kan hjälpa? Jag har Orudis retard som ska göra mig mjukare i kroppen och dem vill jag inte vara utan.
   Vi njuter av regnet! Och det finns hur mycket som helst att göra inomhus också – om jag orkar och har lust… Gör nåt ryck ibland men har ju kunnat skylla på hockeyn några veckor nu så jag fått suttit framför tv:n. Har inte ens orkat sticka heller. Skönt att vara lite lat ibland också.
   Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s