Fredagar…

Höstlöv

…hemma hos oss består oftast av att städa inför helgen. Vilket jag gjort idag. C fick åka och handla. Kvällen tillbringades framför tv:n och Idol. Det går inte jämföra årets Idol mot ifjol då Chris Kläfford förgyllde varje fredag. Men vi lär nog få en Idol i år också. Lite svårt att sia om vem som kommer att vinna i år.

181015 Gullviva

Det har blivit en hel del gjort denna vecka.
I måndags krattade vi hela trägår’n. Det var skönt väder och det tog fyra timmar innan vi var klar. C orkar inte så mycket men var med allt han orkade och lite till. Vi fick undan en massa löv men hade en del löv kvar på träden och en del av dem har ramlat ner nu så om det blir finväder, och jag har tid och lust, så ska jag kratta upp även dem, annars får de ligga kvar till våren.
På kvällen kunde jag knappt gå för jag hade så himla ont.

Höst på vår framsida

Tisdagseftermiddan bjöd på en tur till Bollnäs för min del. L skulle köra en körlektion och jag brukar följa med. Efter lektionen åkte vi runt lite och uträttade nåt ärende innan vi hamnade på Max där vi sög i oss en varsin lyxshake.

På onsdagen fick jag kliva upp i god tid för klockan 10 skulle mamma på en EEG-undersökning. Den tog ca 1 timme. Sen var vi och köpte en gasoltub, shoppade loss på Albert & Herbert (jag köpte tre par byxor), åt korv med bröd, åkte hem till Alfta där vi tankade mammas bil och avslutade med att handla på Hemköp.
Mamma hade en liten stroke för snart en månad sen så hon får inte köra bil förrän till jul, därför får jag agera chaufför när hon behöver åka någonstans.

181017 Nya byxor

På torsdagen blev det att kliva upp ännu tidigare för då skulle C vara på lungmottagningen i Gävle klockan 10. Lite provtagning och sedan en träff med läkaren. Allt var väl efter omständigheterna bra kan man säga. Han ska få iväg på en magnetröntgen av överkroppen och en datortomografi på lungorna framöver. Han ska andningsträna lite mer för att förhoppningsvis bli lite bättre i andningen. Som det är nu så blir han väldigt andfådd bara av att röra sig lite och det är jättejobbigt för honom.
Vi tog en fika i restaurangen innan vi åkte hemåt igen. Väl hemma så vilade vi båda två.
Mamma var till Ögonmottagningen i Hudiksvall samma dag men fick skjuts av en kompis när jag nu var upptagen på annat håll. Allt såg bra ut med hennes öga så nu ska hon inte tillbaka förrän om tre månader.

181011 Ros

Så kan en rätt vanlig vecka se ut för mig. Jag följer med C, mamma eller pappa och sitter i väntrum. Jag har sett en massa väntrum vid det här laget…

I morgon (eller rättare sagt idag om jag tittar på klockan) är det lördag, sovmorgon och Melodikrysset och till det en helgfrukost. Mys.

2 reaktioner till “Fredagar…

 1. Tur att jag satt stadigt på stolen, annars hade jag nog trillat av! Så kul att se att du försöker blogga lite. Jag tror ju att du mår bra av att ta dig den tiden, se det som en stunds yoga, meditation eller kreativ vila. Vilka underbara byxor du köpt, den butiken har jag inte ens hört talas om även om gubbnamnen är bekanta ”ler” Själv får jag handla byxor på postorder, men senast lyckades jag faktiskt med både modell och storlek! Jag vet hur uppbokad du är och jag vet också att du inte kan klona dig, undrar varför ingen annan begriper det? Men nu tänker jag inte komma med pekpinnar, jo en, löven som trillar ner, låt de ligga, det utgör allra bästa näringen för jorden när de förmultnar! Det läste jag alldeles nyligen, vi tar bort all näring genom att kratta bort alla löv!
  Jag har haft o har fortfarande ett litet helvete med någon typ av slidkatarr med sveda o flytning, sen på det hemorrojder som smärtar så mycket att jag gråter varje gång jag går på toa (typ6ggr per dag) och medicinerna jag beställde på Apoteket har kommit bort o nu har jag väntat på dem en hel vecka. Så jag kan inte påstå att jag är på topp. Jag tror att det råder någon obalans i min kropp, för när jag tänker tillbaka hade jag först en klåda som inte liknade nånting, sen kom problemen i slidan, sen hemorrojder, o nu tycker jag också att jag har jobbigt med ögonen som känns geggiga. Som om alla slemhinnor i kroppen är i olag! Flåt, skulle inte vräka ur mig en massa sånt, det bara blev så…haha
  Hur går det med dotterns körkort? Kommer hon att lyckas? Och din lilla mamm a som är så söt. Var det första stroken eller har hon fått tidigare också? Hoppas att hon har mediciner som förhindrar flera dylika nu när man känner till det. Kan hon inte få färdtjänst fram tills hon får köra igen?
  Nu måste jag ut med jycken, men jag hoppas du fortsätter blogga, en dag i veckan kanske? Många kramar till dig och Christer

  1. Ja, jag förstår att du hade kunnat ramla av stolen.Jag satt uppe sent igår och bloggade och donade med mina bilder. Skönt var det och nog mår jag bra av att göra något för mig själv. Vi får väl se om jag lyckas fortsätta…
   Men fy vilka jobbiga besvär du har fått! Och ingen medicin p.g.a. att postföretaget inte kan fixa sina åtaganden! Bedrövligt!!!
   Jag tycker du ska googla på Sjögrens syndrom och andra reumatiska sjukdomar för de symtom du beskriver kan uppkomma om man har någon reumatisk sjukdom. Just Sjögrens syndrom är mest känd för torra slemhinnor och torra ögon och muntorrhet som leder till dåliga tänder.
   L fortsätter kämpa med övningskörning och körlektioner. Hon har börjat lära sig parkera nu och sen är det landsvägskörning och repetition av allt kvar innan det är dags att köra upp. Men det var då fasen om hon inte ska få sitt körkort. Men det får ta lite tid eftersom jag inte har tiden (och heller inte råd) att övningsköra med henne så ofta. Jag är glad om jag lyckas med det en gång i veckan och så tar hon körlektion med ca två veckors mellanrum.
   Mamma har inte haft någon stroke förr, ”bara” TIA-attacker och de symtomen går över på mindre än ett dygn. Visst har hon mediciner men hon har ju många sjukdomar och den blodförtunnande medicinen hon fått tycker inte om att hon tar Omeprazol som hon behöver för att ens kunna äta utan att må jättedåligt då hon har bråck på övre magmun. Dessutom har hon ju Crohns sjukdom (en tarmsjukdom) som väl heller inte mår bra av blodförtunnande… det är krångligt det där. Men jag hoppas hon får vara bra nu ett tag så hon får köra bil igen strax före jul.
   Nu hoppas jag tiden går riktigt fort så det blir måndag snart och så du kan få dina mediciner så snabbt som det bara går.
   Kramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s