Snart slut på september.

Snart har september gått och vi går in i oktober. Jag har ju hoppats på en fin höst eftersom sommaren varit bedrövlig men september fortsätter i samma stil som sommaren. Så det är bara att försöka låta bli att titta ut genom fönstren och ”låtsas som att det regnar”… vilket det ju också gör för det mesta.

Disktrasor

Här har inte hänt så mycket heller. Lusten att göra något försvinner lätt när det är gråväder. Vi har börjat titta på serier på Netflix och Viaplay igen. Det är en bra sysselsättning när det är tråkigt väder. Samtidigt brukar jag försöka virka. Just nu har det mest blivit att jag virkat disktrasor. Men när jag har för ont då klarar jag inte av att virka. Då bara slötittar jag.

Vi firade min pappa när han fyllde 81 år. Vi åkte hem till honom för att fira så han fick ha lite fest där han bor. Det kan ju vara mysigt det med. Vi köpte en tårta och bakade en kladdkaka (+ en till personalen) och åt frysbullar från Hemköp. Vi hade jättemysigt med andra ord. Lilla V förgyller alltid tillvaron för oss och hon var ju med så vi hade något fint att vila ögonen på och nåt roligt att lyssna på för hon pratar mest hela tiden. Vi var där alla vi som bor närmast, utom L som hade förhinder den dan.

Pappa 81 år

En kväll var mor och jag på informationsträff för anhöriga. De ska stänga 2 särskilda boenden i Alfta och naturligtvis där min pappa har sin lägenhet. Nu fick vi informationen, naturligtvis är det i det närmaste helt klart att det ska stängas så vi kan inte göra så mycket åt det. Men jag grillade socialchefen rätt hårt i alla fall. Dagen efter skrev jag ett referat om mötet till Alftagruppen på fb där jag har en tråd som gäller stängningen. Många kommentarer att svara på fanns det där och många som ”blev tagna på sängen” att det är just i Alfta de ska stänga särskilda boenden. Det kommer att finnas 3 särskilda boenden kvar i Alfta med sammanlagt 24 platser och till dom ska så många som möjligt av de 14 pensionärerna som nu drabbas av stängningarna flyttas innan årsskiftet 2018/2019. En ekvation som lär vara svår att få ihop. Det blir nog många som måste flytta till Edsbyn.
Det konstiga är att det finns 12 lediga platser på olika boenden i Edsbyn och 2 lediga platser i Alfta och det har nästan hela tiden varit kö till platserna i Alfta… och ändå är det i Alfta de ska stänga boenden. Den ekvationen får inte jag ihop. Just nu får ingen utifrån någon plats i Alfta för de lediga platserna är vikta för de 14 som bor på de boenden som ska läggas ner.

170802 Vilja

Sen har jag varit barnvakt ett par gånger och det är ju alltid lika mysigt. Sist när jag kom dit sa lilla V ”Mormor, du ska duscha mig ikväll”. ”Jasså” sa jag. ”Jaa och jag ska inte grina när du tvättar håret på mig”. ”Ska du inte?” sa jag. ”Nää, förr grina jag men inte nu”. ”Vad bra” sa jag. ”Ja, förr hade jag napp men jag har slutat med den” sa V. ”Ja, det har du. Vad duktig du är som slutat med nappen” sa jag. ”Jag har slutat med blöjor a’, nu har jag trosor istället” sa V. ”Ja det har du ju. Vad bra. Du börjar bli så stor nu när du inte har napp och blöjor” sa jag.
Hon grinade inte när jag tvättade håret på henne så hon höll vad hon lovade. Det är så roligt att resonera med henne och jag blir alltid så imponerad över vad klok hon är. Det är då för härligt att vara mormor.

170920001 Inför Aurora

Det är härligt att vara mamma också. Jag håller ju på och övningskör med L nu så vi träffas en till två gånger i veckan. E träffar jag minst lika ofta som jag träffar lilla V. Sonen T dimper ner här då och då och hälsar på och förra veckan följde jag med honom ner till Gävle där han skulle byta lite militärkläder inför storövningen Aurora som han är med på. Sen bjöd han på mat och kaffe med godbit på IKEA. Vi tog oss igenom det varuhuset rätt snabbt och besökte även ett par till stora varuhus. När han skjutsade hem mig så hjälpte jag honom att sy på lite märken och grejer på militärjackan. Det var en trevlig dag då jag fick umgås med T några timmar. Idag ska han komma hem från övningen så kanske jag får höra hur han har haft det i morgon, jag tror han är ledig då.

170923 Leif

Nu i helgen var vi på 70-års kalas hos vår vän LvW. Han hade fixat det så fint med hjälp av sin syster som åkte upp från Småland för att hjälpa honom. Han bjöd på exotisk planka och jösses vad med mat. Hans sommargranne hade bakat tårtor till honom och de var jättegoda.
LvW spelar elgitarr och några av gästerna var också ”spelemän/spelkvinnor” så vi andra fick underhållning hela kvällen. De trängde ihop sig på den inglasade altanen och med en värmelampa som ljuskälla spelades det hela tiden. Det var mest instrumentallåtar från 60-talet såna som Shadows, Spotniks och de spelade på den tiden men även Volare med sång på italienska av trummisen.

170923 Leif o gänget

I måndags fick jag ett samtal från kirurgavdelningen i Bollnäs. Nu har jag fått tid för operation av höftleden! Den 18 oktober ska det bli av om allt går som det ska. Tack och lov för det! Jag kan snart inte ens gå inomhus. Det gör så infernaliskt ont så det finns inte ord för det. Ska jag gå något utomhus är det kryckor som gäller. Men nu är det bara 3 veckor kvar! Sen blir det åtminstone 6 veckor på kryckor då jag måste tänka mig för hur jag sitter, ligger och går så inte höften går ur led. Men sen…. åhh, vad jag hoppas på mindre värk och ett fungerande högerben efter den här operationen.

170923 Maffe o Christer

Igår var jag till Aleris i Bollnäs för att träffa en sjukgymnast som sedan skrev ett intyg för mitt parkeringstillstånd för handikappade. Sen blev det lite övningskörning med L innan jag åkte till Edsbyn och lämnade in ansökan på kommunen.
Idag ringde killen från kommunen och talade om att jag kan hämta mitt parkeringstillstånd i receptionen på kommunhuset. Snacka om att vara effektiv och tur är väl det då mitt gamla parkeringstillstånd går ut på söndag. Jag har fått vänta 1½ månad på att få intyget skrivet av sjukgymnasten.

170924001 kl 05.40 inför Aurora 170924002 kl 05.40 inför Aurora

I morgon ska jag till tandläkarn och laga ett hål och sen får det bli lite övningskörning med L när jag ändå är i Bollnäs.
Sen börjar det bli dags att göra klart inför vintern i trädgården. Pelargonerna ska in och övervintras bl.a. och dynorna ska bäras undan och en massa annat plock.
Ja, nog finns det att göra allt…

4 reaktioner till “Snart slut på september.

 1. Hej, alltid lika kul när du bloggar! Din son har jag sällan sett på bild, han påminner visst om sin mor. Hur gammal är han och vad gör han när han inte leker soldat? Eller ligger han i lumpen? Jag har sett mitt lilla gryn Vanessa på bild och blir alldeles sjuk av längtan. Ibland tänker jag att jag flyttar till Falun, men men, jag tror inte jag skulle trivas där och barn och barnbarn har ju sina egna liv. Sen tycker jag att med en sån taskig ekonmi som jag har så är det bättre att det inte finns något att slösa pengar på. Fiket går jag aldrig på, svindyrt, pizzerian blir det ett par gånger per år och andra affärer än närbutiken finns inte. Trist men då kan man hålla i plånboken.Tänk, då är det snart du ska få din efterlängtade operation. Jag börjar få det jobbigt, men inte om jag går på slät mark utan i skogen när jag ska balansera och lyfta på benen. Så jag ska nog inte klaga även om jag känner att skogsturerna blir färre och färre. Vi hörs snart igen, kram från pörtet

  1. Tack. 🙂 Ja ibland händer det… 😉
   Sonen är inte så pigg på att vara med på bild och har man en blixt på kameran så blundar han. 😀 Han är 31 år och jobbar som undersköterska på resursenheten i Bollnäs Kommun. Dvs. han jobbar där han behövs inom särskilda boenden, hemtjänsten och omsorgen. Vad jag hört av andra så är han omtyckt av både personal och vårdtagare. Vi är många som jobbat/jobbar inom vården i vår släkt. Mamma jobbade som undersköterska, jag som mentalskötare, en bror som sjuksköterska och en bror som läkare och nu sonen som undersköterska. Sen jobbar mina barns pappa också som undersköterska. Så äpplet faller inte långt från päronträdet… Ska dock tillägga att sjuksköterskebrorsan och jag var de första av oss som började inom vården. Min mamma var bondkäring på den tiden och yngsta brorsan var för ung. 🙂
   Jag förstår vad du måste längta efter och sakna ditt barnbarnsbarn. Måste vara tråkigt att inte träffas så ofta. Håller ni kontakt via telefon eller skype, messenger eller nåt? Hon är ju så pass stor så ni skulle kunna få till en sån kontakt om hennes mamma är villig att hjälpa till där. Eller så får ni börja skicka brev till varann med snigelposten. 🙂 Det är nyttigt för barnen att ha någon form av kontakt med de äldre släktingarna. Nu är ju du väldigt ung för att ha ett barnbarnsbarn men samtidigt är du kanske hennes äldsta släkting.
   Ja du har rätt i att det är lättare att göra av med pengar om möjligheten finns bakom hörnet…
   Jag hoppas du inte drar för länge på dina besvär i höfterna. De kommer inte söva mig utan jag ska få ryggbedövning. Det var bättre för mina övriga sjukdomar, sa dom. Så de lär nog klara av att fixa dina höfter också.
   Kram på dig!

 2. Ja det var en underbar kväll i Karsjö .och spelglädjen kunde man inte missta sig på…..härligt ,det kan man leva länge på !skönt att du äntligen fått en operations tid …lycka till ….vi ska till Alfta Gästis den 2 dec om ni har lust och följa med på julbord tillsamans med Leif ?kram /Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s