Ett livstecken

Jodå, jag lever. Men att få ändan ur vagnen och skriva en blogg det är i stort sett hopplöst.

170724 Vilja och Ellinor njuter av glassen på Kägelholmen

När jag tänker efter vad som hänt sen sist tycker jag att det inte är så mycket som faktiskt hänt men jag får väl kika i min kalender där jag skriver ner lite ibland så kanske jag kommer på nånting i alla fall.

170724 Vilja är nyfiken på getterna 170724 Get

Jag var med E och V till Mittjas vallen (en fäbodvall utanför Edsbyn) och tittade på djuren där. Sen var vi till Kägelholmen (i Edsbyn) och fikade. Det var en varm och skön dag, en av få denna sommar.

170724 Ellinor och Vilja tittar på hönsen på Mittjas vallen 170724 Pratstund i sandlådan vid Kägelholmen

I slutet av den veckan (v. 34) åkte E med familj bort och då fick Mumlan (Snoozens syster) vara hos oss. Sen har inte Mumlan velat flytta härifrån så nu bor hon här hela tiden. Vi gick ut med henne i sele och koppel i början men nu går hon ut och in lika som Snoozen. Hon har inte fattat att hon ska göra sina behov ute än och frågan är om hon nån gång kommer att göra det. Hon har ju varit innekatt i stort sett hela sitt snart 8-åriga liv så hon är van att gå på lådan.

170813 Mumlan myser i min säng 170819 Mumlan jamar

Samma helg som Mumlan kom till oss var vi till Söderhamn och hälsade på dr M och hans familj. M kom med första gänget flyktingar till Quren. Hans fru pratar engelska så hon och jag hade det mysigt i köket, vi pratade massor. Jag fick bara sitta på en stol medan hon lagade maten. Det kändes ju inte direkt okej men hon var väldigt envis.

170819 Snoozen är lite vaksam 170819 Mumlan visar vad vacker hon är

Första helgen i augusti fick vi besök av S. Vi träffade honom i Stockholm då vi var dit på semestern och nu hade han fått en vecka ledigt från sitt jobb så då var han så snäll så han kom och hälsade på oss. På fredagskvällen satt vi bara och pratade. Men när han fick höra att jag hade strul med min dator (den ville inte starta ordentligt utan hamnade i DOS-läge först och så gick klockan fel varje gång) så började han plocka isär datorn för att byta ett batteri(!). Jag hade ingen aning om att det sitter ett litet batteri i datorn men så är det i alla fall. Dessutom gjorde han ren datorn inuti för där bli ju alltid en massa damm. Sen var han inne i DOS och ”grottade” också. Efter det så startade datorn ordentligt igen och klockan går som den ska.

170805 Samer Christer och Monnes
Nästa dag åkte S och jag och hälsade på E och V en sväng och på kvällen var vi bjudna på mat hos M i Edsbyn.
På söndag förmiddag åkte S hem. Vi hoppas han vill komma tillbaka snart igen.

170812 Vilja matar potatisigelkotten

Andra helgen i augusti sov V över här en natt (fredag – lördag) och sen var jag barnvakt hemma hos dom på söndagskvällen så E och M fick gå på Diggiloo i Bollnäs.
Jag njuter av varje stund jag får tillbringa med V. På bilden ovanför matar hon igelkottpotatisen som jag tillverkade snabbt för att få henne att vilja äta lunch. De åt varannan sked sen.

170813 Utelek en söndagskväll

I lördags var jag ner till Vinylstallet och lyssnade på Ulf Stureson som precis släppt en ny skiva, vilken jag även köpte och fick signerad. Jag gick i parallellklass med Ulf på högstadiet och sen jobbade vi tillsammans ca ett år på psyk i Bollnäs innan han drog iväg till Stockholm för att syssla med musik på heltid.
Jag köpte även en biljett till hans konsert den 28 oktober i Runemo (en by utanför Alfta). Dit ska jag tillsammans med en kompis eftersom C inte vill följa med.
Här kan du se och höra Ulfs ”Gräs och syra” från nya skivan.

170902 Gatukonsert i Alfta med Staffan Jonsson och Ulf Stureson 170902 Ulf Stureson signerar skivor

Sen åkte vi till Långhed (en by utanför Alfta) på marknad. Där köpte jag en stor burk med ingefära- och kardemumma-te. Vi passade på att äta lunch där också så det blev kolbulle med lingonsylt.

170902 På marknad i Långhed

Jag har börjat övningsköra med yngsta dottern L också. Hon började övningsköra med C i fjol höst men så satte hon igång med att jobba med sin C-uppsats och la då bilkörningen lite åt sidan. Nu har inte C så stor lust att fortsätta övningskörningen men dotra lär ju ha ett körkort så då tog jag över. Vi kör 1 – 2 gånger i veckan. Det kommer nog att ta lite tid men det får väl göra det då.

170810 Tar en paus i övningskörandet 170810 Groupie på Linn och mig när vi tar en rast på Bolleberget

En nyhet, för de flesta, är att jag snart (förhoppningsvis) ska operera min höft, få en protes. Nu är den tillräckligt utsliten för att opereras. Gjorde en sista undersökning igår innan de kan godkänna mig för operation så nu hoppas jag verkligen att testresultatet var bra. Narkosläkaren ville att jag skulle göra en spriometriundersökning innan operationen så det inte kommer några otäcka överraskningar under operationen. De kollar alltså funktionen på mina lungor. Jag har ju astma och sömnapné och har även haft latent tbc på båda lungorna så de tar det säkra före det osäkra och kollar upp mig ordentligt.
Att jag sen fick astma mitt i testet p.g.a. att sköterskan hade hårspray i sitt hår och jag inte tål starka dofter av just hårspray och parfymer var ju en annan sak… men om testet inte duger får de göra ett nytt test på mig då jag inte har astma.

170812 Cupcake punchrullar och jordgubbar som jag virkat till Vilja 170820 Cupcakes och maränger som jag virkat till ViljaMitt virkpyssel nu för tiden är att virka fikabröd som V får att leka med.

 

2 reaktioner till “Ett livstecken

 1. Hej, alltid lika roligt när du bloggat! Nu måste jag fråga, vad är det yngsta dottern pluggat? Och varför vill inte C hjälpa henne med körlektioner? Fattar inte…Förstår att det är guld värt när du får ägna tid åt barnbarnet hon är ljuvligt söt. Jag är fortfarande rädd för barn, eller, vad ska jag säga, vet inte hur jag ska föra mig, hur jag ska vara, känner att jag är onaturlig och kan inte leka. Beror säkert på att jag var ensambarn och mest pysslade själv. Har ingen fantasi heller, så fiffigt av dig att göra en potatisgubbe…hihi
  Igår när jag jobbade på loppis träffade jag på två karlar som jag inte mött förut och de hade några barn i släptåg. Tänkte göra mig till och pratade lite med barnen som inte svarade utan bara glodde på mig…Då sa ena pappan att barnen kommit till Sverige för tio dar sen! Männen är från Syrien och har bott två år i Stockholm men när familjen kom hit så finns inga lägenheter att erbjuda där. Nu är dom här och var fruarna är glömde jag att fråga. De sitter väl hemma kan jag tänka…Barnen ska börja skolan här i byn och det är ju positivt, vi tappade mer än hälften av eleverna i våras. Vilket datum ska du opereras? Jag hoppas slippa dåliga höfter för jag tror inte dom vågar söva mig pga mitt bråck i halsen. Det lät då så när jag hade brutit armbågen. Därför läkte den snett och jag kan inte räta ut den helt men jag har inte ont. Har ibland funderat vad dom skulle göra om man var med om en olycka o behöver operation? Hur dom skulle riskbedöma, stackars doktorer, inte lätt alla gånger. Var jobbar din brorsa nu förresten?
  Nu ska jag gå o lägga mig, har dygnat länge nu o måste försöka rätta till det så jag inte sover bort hela förmiddagarna
  Kramen

  1. Hej Paula!
   Tack för de snälla orden. 🙂
   Yngsta dottern har läst ett år på ”Litteratur och filmprogrammet” men hoppade av då det blev för mycket att läsa för henne då hon har dyslexi (som gör att hon läser långsamt) och det inte fanns tillräckligt med inläst material. Sen läste hon två terminer på ”Kreativt skrivande” sen fanns inget mer för henne just då men de startade ett program som hette ”Professionellt skrivande” där första året var exakt det hon hade läst på ”Kreativt skrivande” så då väntade hon ett år och kom sedan in på andra året på det programmet och gick år 2 och 3 på det. Vad hon kan bli ”när hon blir stor” vet jag inte så mycket om men hon kan bl.a jobba som copyrighter och jobb där hon redigerar texter m.m.
   Jag har inte fått nåt rikigt svar på varför C inte vill övningsköra med henne. Han tröttnade väl…
   Jaadu… det där med att umgås med barn… jag har alltid trott att jag är urusel på det också men det fungerar ganska bra ändå. 🙂 Jag brukar bara vara mig själv. Jag säger hej och tittar om jag kan se något som jag kan inleda med t.ex. vilken snygg tröja eller att ungen är fin i håret. Sen brukar det ge sig själv. Fantasin är inte så bra på mig heller men när det behövs då kommer den fram ändå. 😉
   Vad gäller barnbarnet så vet hon så väl vad hon vill och inte vill så det är hon som tar kommandot liksom. Förr var det läsa i en bok som stod högst upp på listan, nu kan det vara att gå ut och gunga eller hoppa på studsmattan eller så vill hon gömma sig så jag får leta henne.
   Många av de syrianska vännernas barn är rätt så lätta då de börjat prata lite svenska. Men de får ta första steget efter att jag sagt hej. Sen är ju de flesta ungar avvaktande i början så det är inte så lätt.
   Kul att det kommer fler barn i skolan hos er igen. Det blev ju en dramatisk minskning av elever även här sen de stängde förläggningen. Hoppas barnens föräldrar trivs så de stannar. Där har du en uppgift nu. Ta kontakt med de nya kvinnorna och se till att de får träffa andra svenska kvinnor. För dig som är ensam är det lättare att umgås med kvinnor. Du kan bjuda hem dom på en kopp kaffe eller te t.ex. Hit kan ju inte de syriska kvinnorna komma om de inte är säker på att C är på jobbet eller så för de kan ju inte hälsa på om det finns en karl i huset.
   Jag har ännu inte fått något datum för operation eftersom narkosläkaren ville ha en spirometriundersökning av mig först. Hoppas få ett datum snart.
   Nä det är nog inte lätt att vara läkare och bedöma vilka som kan opereras eller inte men om du får problem så vet jag att man kan operera sina höfter och vara vaken. Har en ”gammal” jobbarkompis som fick göra det för flera år sen. Hon har en besvärlig astma så jag antar att det var därför de inte sövde henne. Hon har bytt båda höfterna och fått gjort om en.
   Brorsan är i Östersund och är visst på sluttampen för att bli ortopedspecialist. Han opererar och opererar.
   Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s