Snöoväder, Järvsöresa och en liten familjemiddag.

Tisdagens ”snackis” häromkring var snöovädret som kom med en massa blötsnö och det blåste isiga vindar. Vår kommun ställde in skolskjutsarna för att slippa bussar fulla med barn i dikena, vilket var riktigt smart eftersom skolbussarna bytt till sommardäck redan och för att de mindre vägarna var rent bedrövliga då snöröjarna inte hann med.
C däremot fixade matkörningarna på Gästis då han i stort sett bara åker på riksväg 50 som var i skapligt skick häromkring. Mellan Bollnäs och Söderhamn var samma väg däremot i dåligt skick eftersom de fick mer snö än vad vi fick.
Nu hoppas jag att jag skottat snö för sista gången den här säsongen.

170425 Snöoväder

Igår var vi till Järvsö på eftermiddan. C skulle till sin läkare på sin ”halvårsbesiktning” och allt var så bra det kan vara. Han var i samma skick som för ett halvår sen.
När vi var klar med läkarbesöket var vi in på ”järnboa” och kikade runt lite. Det är en sån mysig järnaffär i Järvsö. De har nästan allt – utom mat.
Innan vi åkte bestämde vi att vi skulle kosta på oss och äta på ”puben” i Järvsö. Vi brukade äta där då och då när vi bodde där. Nu hade ”puben” blivit Kick Saloon. Spännande, tyckte vi och gick in och åt. Vi blev inte besvikna. Supergod mat och vi blev rejält mätta också. Vi åt mozzarellafylld fläskfilé med klyftpotatis. Till det fick vi en rejäl bit majs, grönsaker, tre såser och en klick smaksatt smör. Såserna var jättegoda och köttet underbart gott. Det enda som möjligtvis var en nackdel var att klyftpotatisen var friterad så den var lite väl fet men god ändå. Det var ju inte den billigaste mat vi ätit på en restaurang men den var väl värd pengarna.

170427 Kick saloon

Ikväll har vi haft en liten familjemiddag här hemma. Min äldsta lillebror Lars är hos mamma och det var ett bra tillfälle att få träffa honom en stund tillsammans med mamma och pappa. Jag gjorde en kyckling och baconpaj jag såg recept på inne hos en vän på facebook. Den blev jättegod om jag får säga det själv. Efterrätten som passade utmärkt till kaffet blev chokladpannacotta med hallongrädde. Chokladpannacottan var lite mastig så jag hade kunnat göra lite mindre portioner men var och en åt så mycket den ville naturligtvis.

170428 Middag med mor far och brorsan

I morgon blir det slödag hos oss. Melodikrysset när vi äter frukost förstås och på eftermiddan blir det ishockey på tv:n, HV71 – Brynäs. Jag hoppas Brynäs tar guldet nu för det är sista finalmatchen.

170428 Chokladpannacotta med hallongrädde

Till sist något som upprör mig/oss:
I onsdags när C och jag satt på varsin sida om bordet tidigt på morgonen, han löste korsord och jag läste dagstidningen, med radion på blev det nyheter. Vi blev bra paff när vi helt plötsligt hörde att de pratade om Hasan och Ahmad Hifzy och så fick vi höra rösten på Ahmad.
Det nyheterna tog upp var att Hasan och Ahmed som  är tvillingar, kom till Sverige som flyktingar från Syrien. De kom tillsammans, lämnade in asylansökan samtidigt och har samma asylskäl.
Nu till det som upprör: Den nya lagen som började gälla 20 juli 2016 ställde till det så att Hasan har fått permanent uppehållstillstånd medan hans tvillingbror Ahmad har fått ett tidsbegränsat uppehållstillstånd som går ut i november i år. Då måste han gå igenom asylprocessen igen och har han en väldig otur så blir han utvisad till Syrien igen! Medan hans bror får stanna…
Hur kan två tvillingbröder få olika uppehållstillstånd? Jo, för att de hade olika handläggare på migrationsverket och Hasans handläggare tog beslut om hans uppehållstillstånd före den 20 juli ifjol medan Ahmads handläggare tog sitt beslut efter den 20 juli!
De här killarna står oss väldigt nära (de var på flyktingförläggningen här i Alfta och blev våra vänner) och vi lider med dem när vårt land är så himla korkade så de ger dem olika förutsättningar i vårt land. Jag hoppas verkligen att det inte är så stelbent i vårt land utan att det går att ändra Ahmads beslut så han kan känna sig trygg här också.

Här kan du höra reportaget från P1.

170427 Bilden på Hasan o Ahmad i MetroBilden på Hasan och Ahmad som var i Metros reportage.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s