Dagens frost och gårdagens finbesök.

151013 Frusna luktärtor

I natt hade vi frost igen. -4º var det i morse vid 7-tiden. När jag var ut vid 11-tiden låg frosten fortfarande kvar på stora delar av gräsmattan. Solen värmer fortfarande lite men jag tycker det känns kallare för varje dag nu. Och tystare… jag hörde bilar nere på byn, fåglar som lät då och då, det frusna gräset som prasslade under mina fötter och jag hörde prasslet när löven från grannens lönn landade på marken. Lite magiskt på nåt sätt. Men trädgården som nyligen var så grön och fin ser bara trött och vissen ut och det känns vemodigt. Nu har vi en lång, kall vinter framför oss och det tar ca 6 månader innan trädgården börjar leva upp igen.

151013 Grannens lönn

Igår hade vi fint besök. Båda döttrarna och lilla barnbarnet. Och av någon konstig anledning så kretsar allt kring det lilla barnbarnet. Hon är ju så härlig att titta på och även lyssna på. Hon bubblar och pratar hela meningar. Vi förstår inte vad hon säger, ändå är det intressant att lyssna till. Hon testar massor med ljud och ibland kan man nästan höra ett ”titta” när hon ser något intressant. Och hennes minspel är ju helt otroligt roligt att titta på. Just nu har hon mycket fyr för sig med tungan och munnen.
Hon äter med glupande aptit och då vi fikar så sitter hon och tuggar och tittar intensivt på vårt fikabröd. Själv får hon nöja sig med majskrokar som fika. Hon tar dem så fint och så försöker hon pula in hela kroken i munnen på en gång. E talade om att om hon lägger två majskrokar framför henne så tar hon en i vardera handen och försöker pula in båda i munnen samtidigt. 🙂

151012 Sötaste Vilja

Rätt vad det var så var det som om någon stängt en dammlucka. Det blev väldigt tyst och lugnt. Klassisk musik hördes i bakgrunden. Barnbarnet sov i sittvagnen, L sov i vardagsrumssoffan – trött efter sin första dag på praktikplatsen och C sov i sin säng i sovrummet trött efter jobbet på Gästis och en stunds jobb i trädgården. E la sig på kökssoffan en stund men hon sov inte utan pratade med mig som satt och virkade.
Efter en timme var det full rulle igen. 🙂 Barnbarnet satt på golvet och lekte med kastrullock och plastpytsar medan jänterna och jag fixade kvällsmat. Och den som sett vårt lilla kök (10²) kan tänka sig att det blev trångt. ”Om du går däråt en stund så kan jag hämta…”. ”Nu kommer jag bakom dig här”. ”Kan du ta fram…” Men det blev mat till sist och alla blev mätta och belåtna. Ja, inte Snoozen då. :\ Jag glömde ta undan en klick köttfärs till honom så han klagade högljutt när han kom in och kände doften av köttfärs men bara såg köttfärssås.

151012 Vilja lyssnar på klassisk musik

Kvällen ägnade jag åt att lägga in foton och filmer från dagen och lite annat pyssel vid datorn och så två, rätt långa, telefonsamtal med två av våra syriska ”söner” innan det var dags att krypa ner i renbäddade sängar.

7 reaktioner till “Dagens frost och gårdagens finbesök.

 1. Oj snacka om finbesök!
  Vad stor hon har blivit, har glömt hur fort de växer i den åldern.
  Själv var jag på 2 råttuppdrag. Pappa ringde om att de hade fått in en råtta så det var bara att sätta sej i bilen och ”rädda ” han. Laddade fällan och medans vi fikade slog fällan igen. Inte visste jag att min gamle far är rädd för möss och råttor;)
  När jag kom hem var det daxs för nästa utryckning, svärmor har hittat ett hål i golvet i matkällaren och där kommer de små gynnarna in. Det blev till att dra på sej jobbarbyxor och åka ner och gjuta igen hålet.Nu får jag hoppas att det håller sej lugnt ett tag. Kan tycka att mannen eller sonen som jobbar med betong varje dag kunde göra grovjobbet hemma, men men bra kvinna reder sej själv;)
  Ha det bra och ta hand om dej! Kraaaam

  1. Ja tiden går mycket snabbare nu sen jag blev mormor känns det som eftersom det händer så mycket med V mellan gångerna vi träffas och då ses vi åtminstone en gång i veckan.
   Fy för möss och råttor. Snoozen hittar någon då och då (men väldigt sällan) och i somras då vi hade altandörren öppen så tog han helt sonika med dem in för att erbjuda oss en smakbit. Synd bara att han inte bet ihjäl dem först. Det är C som får vara råttjägare här hos oss. 🙂
   Jasså du kan gjuta också? Det har jag aldrig gjort nån gång så det måste då vara överkurs. 🙂
   Kram.

 2. Hej, vilka pigga ekorrögon den lilltösen har! Jag blev ju småbarnlös huxflux i o med skilsmässan. Ett eget val, även om det fortfarande kan kännas konstigt. Fast mer konstigt med att inte umgås med Hasses barn, deras barn i sin tur var så små så det går mycket lättare att bortse ifrån. Speciellt då jag inte vet hur man u mgås med småbarn. Jag har fullt sjå att klara timmarna på loppis när asylsökarmammor kommer in med ungar som ska på allt! Söta är dom, men vilda som sjutton och jag står där o tänker att Vad ska jag ta mig till? Haha gamla människan. Attans vad tidigt det blir mörkt nu, måste nog ut innan mörkret faller ser jag, skymningen är långtgången o här har vi ingen gatubelysning. Ska inhandla en kraftigare pannlampa så snart jag kommer iväg till nån lämplig affär, blir väl en femårsplan eller nåt, ”ler”
  Hörs snart(Kram

  1. Ja nog har hon pigga ögon och väldigt uttrycksfulla ögon också. Ofta med en glimt av glädje eller bus. Hon har ju världens roligaste och bästa mamma som ägnar mycket tid åt sin lilla tjej.
   Jag är heller ingen hejare på att umgås med barn men det brukar funka ändå. Är de så små som barnbarnet så är det mest att tillgodose olika behov men när de blir större… men jag gör som jag gjorde med mina egna om det är möjligt. Jag var en gränssättande mamma så de visste vad de fick och inte fick göra. Jag tycker det är skitjobbigt med ungar som är på allt i affärer och som inte lyssnar på sina föräldrar. Mina ungar pratar fortfarande om att de visste att om de inte kunde uppföra sig i affärn så fick de sitta i bilen och det var ju så tråkigt så det var bättre att uppföra sig. 🙂
   Här har vi tack och lov gatlampor för fy sjutton vad jag ser dåligt i mörkret nu för ti’n. Hoppas du tar dig iväg till den lämpliga affärn snart annars får du väl skicka efter en pannlampa via nätet så den kommer hem till din brevlåda. 😉
   Jag har varit och badat ikväll så jag är lite mör nu men det är snart dags att sova också så det är då tur.
   Kram.

 3. Härliga bilder som vanligt hos dig ninni. Jag har ny blogg nu så kika gärna in. Min är under uppbyggnad 😛 Kramar om er och hoppas ni inte fryser ihjäl där borta.

  1. Jodu, jag hitta dig! En sökning på google så… 🙂
   Nä, inte fryser vi ihjäl inte. Har ju fjärrvärme i kåken. 😉 Har knappt varit ut idag. Men rejält halt har det varit lite här och där i Hälsingland idag och några avåkningar också har jag hört på radion.
   Välkommen åter! 🙂
   Kramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s