Ibland blir det blogguppehåll…

120429 Påskliljor.

Nu var det länge sen jag bloggade och det har sina orsaker. Ibland så kommer det stunder i livet då bloggen inte betyder så mycket och tiden för att blogga bara inte finns eftersom det finns sånt som känns mycket viktigare. Så blev det för mig nu.

Först var det väl den vanliga slöheten med bloggen. Det fanns inte så mycket att skriva om och jag bakade och donade och fixade med lite lampslöjor till skomakarlamporna i köket, lagade byxor till Leif, städade och sånt där pyssel som alltid tar en hel evighet då jag ska göra det. Samtidigt höll C på med att sätta in en braskamin i vårt vardagsrum. Den är jättefin men vi har inte kunnat börja använda den än då det ska vara tillstånd från kommunen och besiktning av sotarn först och sånt har en förmåga att ta tid.

Tisdan den 24/4 blev en dålig dag då jag, före badet, skulle träffa min sjukgymnast. Hon berättade att landstinget höll på med åtstramningar och då skulle det gås igenom vilka som var ”färdigbehandlade” hos sjukgymnasterna och vi var många… Det resulterade i att jag får fortsätta bada men jag får betala 50:-/badtillfälle. Jag får fortsätta att bada två gånger/vecka i mån av plats. Sjukgymnasten själv tyckte att det var fel att göra så mot dem som verkligen behöver sina bad för att fungera i vardagen men hon lydde bara order. Jag tyckte att det var som att dra undan mattan under fötterna på mig (och många andra) som inte har något annat träningsalternativ än varmvattensbassängen och 50:-/tillfälle är dyrt då man som jag har sjukersättning. Jag blev först ledsen men sen arg så jag skrev ned vad jag tyckte om det och gav det sedan till min sjukgymnast som skulle träffa sin chef och ge henne det jag skrivit ihop. Har inte hört nåt mer om det sen dess…
Min tanke var även att använda den hopskrivna texten som en insändare i lokaltidningen och skicka den vidare till någon/några landstingspolitiker men så långt har jag inte hunnit än. Det kom viktigare saker i vägen…
Jag kommer att bada en gång i veckan framöver. Har varken råd eller lust att mata landstinget med alltför mycket pengar.

120423 Tranan.

Min äldsta lillebror kom hem helgen 28/4 – 2/5 från Göteborg för att fira sin 50-årsdag (30/4) och den 1/5 skulle vi samlas här allihopa för att äta gott och umgås. Det gjorde vi också och vi hade en trevlig eftermiddag och kväll trots att C låg sjuk och inte orkade delta.
Den 29/4 blev C riktigt dålig med feber igen, Han hade aldrig tagit igen sig efter febern han fick i påskhelgen då han blev liggande en hel vecka med feber men han hade jobbat så mycket han klarade av men orken var inte som den skulle.
30/4 var vi till HC på en akuttid och C fick antibiotika för en kraftig förmodad lunginflammation.
1/5 hade vi middagen här hemma och under eftermiddan blev C ännu sämre så han orkade inte vara med vid middagen.
2/5 hade C en återbesökstid som varit planerad sen länge hos sin läkare. Han var piggare den dan men hans läkare hade helst velat skicka honom till sjukhuset men bestämde sig för att avvakta ett dygn till.

3/5 åkte jag till ”Ögon” i Hudiksvall på återbesök. Mitt öga hade gjort ont i över en vecka och det visade sig på undersökningen också. Ännu mer veck på näthinnan och Prednisolonet ökades till 20 mg igen. Jag hade haft 15 mg sedan förra besöket.
När jag kom hem var C sämre så när hans läkare ringde på eftermiddan blev det bestämt att han skulle få åka till sjukhuset så det var bara att åka till Hudiksvall igen men till akuten denna gång.
C blev inlagd. Jag åkte hem så småningom och vi hade bestämt att jag skulle vara hemma under fredagen eftersom det nog skulle bli en massa undersökningar den dan och vi skulle hålla kontakt via telefon.
På lördan (5/5) åkte jag till Hudiksvall för att vara med honom på sjukhuset och sen åkte jag bara hem på kvällarna för att sova och sköta om Snoozen. Den mesta tiden då jag inte var på sjukhuset gick åt till att prata i telefon och rapportera till alla oroliga hur det var med C.

120422 Taket och skorstenen har fått stegar.

På söndagskvällen (6/5) kom mina barn hit och hälsade på och det var skönt att få träffa dem och prata. Sonen T sov kvar här och skjutsade mig till bussen i Ljusdal på måndagsmorgonen för vi trodde då att C skulle få åka vidare till Gävle och jag tänkte att jag skulle få åka med ner. T åkte tillbaka hit och dammsög och fixade med min tvätt så när jag kom hem på måndagkväll var det städat och fint här och det var så skönt att komma hem då. Det blev alltså ingen resa till Gävle den dan.
På tisdan (8/5) var det dags att åka till Gävle och jag fick åka med i sjuktransporten. Där blev vi kvar. Jag fick låna en säng där i två nätter så jag slapp åka emellan och fick äntligen skapligt med sömn. C låg på enkelsal så han fick det lite lugnare han med.
I torsdags var C:s dotter och sambo och hälsade på och det var så roligt att få träffa dem. De bor i Småland men var i Stockholm genom sitt företag och passade då på att svänga upp för att hälsa på C på sjukhuset.

120421 Vad gör Snoozen? 120421 ...han sover under vår nya kamin.

C hade blivit piggare de här dagarna och skulle få åka hem på fredan för att invänta provsvaren hemma så jag åkte hem på torsdagkväll. Gissa om Snoozen blev glad då jag kom hem. 🙂 Han hade blivit ompysslad av vänner till oss de dagar jag varit i Gävle men han är ju en katt som är van att gå in och ut hela dagarna och van vid att ha sällskap så han njöt verkligen av att ha mig hemma igen.
Så i fredags 11/5 kom C hem i taxi och vi kunde börja landa lite efter denna sjukhusvecka.

I helgen har vi bara slöat. Ja, C ska inte göra något annat än att vila men jag har också vilat och varken haft lust eller ork att göra någonting vettigt. Det var en rätt intensiv vecka även för mig även om det inte var jag som var sjuk. Nu ska vi invänta provsvar och hoppas att C piggar på sig snart.

Det blir lite gamla bilder i den här bloggen för jag har inte hunnit tömma kameran på sistone och har inte fotograferat nånting sen brorsans 50-års middag.

120429 Vårblommor.

23 reaktioner till “Ibland blir det blogguppehåll…

 1. Kan tro att det tar lite tid för er bägge att återhämta er efter denna pärs.
  Så trist att du inte får fortsätta med dina bad utan att behöva betala, du har ju så ofta skrivit om att det är baden som håller dig i gång !
  Underbart vackra bilder ( som vanligt ) här snöar det och blåser *brrrr*.
  Sköt om er och kram till er bägge !

  1. Ja det får väl ta sin tid att ta igen sig.
   Det är bedrövligt att de ska sätta åt dem som har det sämst ställt och som inte kan välja var och när de kan och vill träna. Ingen vill väl vara sjuk och ha värk och om då baden hjälper till med att lindra värken ska det väl kunna gå under sjukvårdens frikort när man kommit upp i det. Men de tänker inte längre än vad näsan räcker. Folk blir sämre utan bad och i långa loppet blir det dyrare för landstinget men de ser det alltid så kortsiktigt. Tyvärr!
   Vi har haft blåst och regn idag och igår blåste det också rejält. Jag försöker hålla mig inne då det är mycket pollen i luften.
   Kramen.

 2. Ta det nu lugnt därhemma båda två!!
  Det finns bara en av varje människa och DU e fantastisk! Det samma gäller C som alltid har en speciell plats i mitt hjärta!
  Vad trött jag blir på neddragningar, förstår de inte att ni kommer att ”kosta mer” när kropparna säger ifrån. Känner själv att bad skulle vara bra för mej men jag måste betala 90:-/ besök och inte går det på högkostnadskortet heller. Suck…….
  Nu till något roligare, den 30 maj kommer vi att börja vår resa mot Bjästa. Det är en onsdag, torsdagen tillbringar S på betongfabriken där och sedan på fredagen kommer vi till er om det passar er. Tyvärr kan vi bara stanna över dagen då vi ska på Ozzy med vänner i Malmö på lördagkvällen.
  Pust bara att läsa om det gör att jag blir stressad. Vi får höras av om hur ni mår och hur vi ska lägga upp allt.
  kram till er båda och ta hand om varandra

  1. Ja vi tar det lugnt. Väldigt lugnt. C orkar inte göra så mycket och jag gör bara det nödvändigaste. Känner inte för att göra nästan nånting alls så då får det vara så nu. Dagarna försvinner fort ändå. Sen är det ju hockey-VM på tv också och i morgon blir det nog VM-maraton då hockeyn börjar 12:00 och sen håller den på hela dan fram till ca 22:30 på kvällen. Få se hur många matcher jag/vi orkar hänga med på men Sverigematchen ska vi naturligtvis se. Jag tänker virka allt jag bara orkar framför tv:n så gör jag ju nån nytta ändå. Har precis börjat på en gardinkappa till sovrummet. En lila. Jättefin färg. 🙂
   Tack för snälla ord och du ska veta att DU har en speciell plats i mitt hjärta.

   90:-/bad??? Är de inte riktigt kloka? Jag som tycker att 50:- är dyrt! Jag tycker det är samligt att de ska ta betalt för den enda träning som jag och många med mig klarar av. Vi har ju inget val – kan inte gå på gym eller vanliga badhus. Sen är ju många av oss infektionskänsliga också p.g.a de mediciner vi tar så det är inte så vettigt med offentliga träningsställen heller då. Men inte tänker landstinget så. Kan de spara nån krona nu så skiter de högaktningsfullt i att dem som drabbas av dessa besparingar kostar mer i slutänden. Så lång framförhållning har de inte.

   Jaaa! Vi ser fram emot ert besök här och vad vi vet nu så har vi inget för oss då ni ska hit och vi ska naturligtvis försöka se till att vi är hemma då. 🙂 Va kul! Längtar!
   Häftigt att ni ska till Malmö! Inte närmaste stället efter resan hitupp inte. Ja vi får höras närmare sen.
   Kram till Er båda! Ta hand om varann ni med.

 3. Hej och tack för mejlet som jag fick, har inte hunnit svara på det eftersom vi var i Stockholm i helgen. Dock har jag nu fått en bra lägesrapport av dig och nu håller vi tummar och tår för att allt ska börja gå åt rätt håll! Med medicin och kärlek kommer det att bli bra, men skit också att du måste betala för baden! Det är kortsiktigt tänkt, så gör dom alltid, drar ner och förstår inte att i slutänden kan det innebära att man istället kanske inte klarar sina hemsysslor utan blir beroende av hemtjänsten! Tokigt som bara den! Men jag beundrar dig för att du mitt i allt elände ändå har energin och jävlar anamman att reagera på orättvisor och skriva vad du tycker, bra kämpat!
  Kramen

  1. Ja vi hoppas att det ska vara positiva provsvar när vi nu får reda på dem…
   Ja det tänker inte långsiktigt inom landstinget – de vill bara få in så mycket pengar de kan som det verkar. Nä, bort med landstingen för då lär det bli lite pengar över som nu betalar alla politiker som sitter där och tar alla dumma beslut. Sjukvården borde vara statlig och lika över hela landet. Det ska inte vara olika vård i vårt land som det är nu. Det beror helt på i vilket landsting man bor… nä, så ska det inte vara i ett så pass litet land som Sverige.
   Jag hoppas jag får till lite mer energi så jag kan få till den där insändaren och några av landstingspolitikerna känner jag till namnen på iaf så dem kan jag ju försöka påverka i så fall med ett mail. Vem vet..?
   Just nu är jag rätt tömd på energi och vill/orkar inte göra mer än det mest nödvändiga men jag repar mig och då ska jag ta itu med orättvisorna igen.
   Kramen.

 4. Vilken jobbig tid ni haft!
  Hoppas att C är på bättringsvägen och att ni hunnit vila er lite..
  Typiskt att de ska ta betalt utav dem som inget har, skamligt tycker jag!
  Ha dé!/Kram

  1. Vi vilar för fullt och nog har C blivit lite piggare men orken håller sig borta än men den kommer väl förhoppningsvis den med.
   Ja nog är det skamligt det som landstinget gör mot dem som inte har nån valmöjlighet vad gäller träning. Tyvärr har inte alla råd att betala 50:-/badtillfälle utan de slutar bada och återkommer efter några månader och är mycket sämre och då får de en ny period hos sjukgymnasten och några veckors bad igen. Men det är synd och skam att det ska vara så i vårt välfärdsland.
   Kramen.

 5. Inte så roligt för er…. hoppas det reder sig snabbt o C blir frisk o kry igen.
  Dessa indragningar !! Visst kan man bli förtvivlad emellanåt….
  Hoppas du kan fortsätta trots att det kostar dig en del, vet att du mår bra av baden.
  Ha nu en lugn o trivsam helg, kram på re´

  1. Nä, det har varit roligare… vi hoppas att det ska ordna sig till det bästa.
   Jag ska kosta på mig att bada en gång i veckan men det blir förstås att dra in på nåt annat. Men jag blir ju mycket sämre om jag inte badar och det vill jag ju inte. Bäst vore om det kunde kosta 50:- för två badtillfällen så jag kunde fortsätta som tidigare men en gång i veckan är bättre än inget alls.
   Vi tar en lugn helg med hockey hela torsdan och sen vet vi inte hur mycket hockey det blir. Vi kanske tappar lusten om Sverige åker ur slutspelet. Då blir det en massa datortid istället. Eller bäst av allt vore om vi kunde få lite värme så det känns bra att vara ute. Inte roligt att nästan blåsa bort då man försöker sitta ute. Mycket pollen i luften har det också blivit och den känner jag av mer när det blåser.
   Ha det gött!
   Kramen.
   PS. Jag ser dig på en bild och känner igen dig. 😉

 6. Har tänkt på dig och undrar över bloggtystnaden, men jag förstår att du haft dina skäl! Tråkigt att höra om det som hänt, men jag hoppas att det går åt rätt håll nu! Hur mår du?

  Man blir ju less på sjukvården, tycker det är så trist att du måste betala för att gå bada framöver! Oavsett kostnaden tycker jag det är märkligt att man (i det här fallet du) inte ska kunna få det man behöver, för som jag förstått det är varmbaden viktiga och bra för dig!! HM! I och för sig bra att du i alla fall får lov att fortsätta, även om jag förstår att det svider med kostnaden, för jag förmodar att högkostnadsskyddet inte gäller på det heller nu då? 😦 Bra i alla fall att du skrev ner vad du tyckte och förhoppningsvis kommer det fram till de med ”makt”…

  Och så tråkigt att C blev sjuk, men skönt att han fått komma hem igen och mår bättre. Hur mår han nu? Hoppas att allt går åt rätt håll och att han blivit pigg igen, eller åtminstone piggare 🙂

  1. Ja när något sånt här händer så blir bloggandet och ”internetandet” väldigt oviktigt helt plötsligt.
   Jag mår väl som jag brukar nu men när C var på sjukhuset och jag var där med honom så hade jag nästan ingen värk alls! Kan du tänka dig? Men det fick jag igen sen då han kom hem och de värsta spänningarna släppte för då höll jag på att sprängas av värken istället. Konstigt hur kroppen reagerar egentligen.

   Visst svieder det med kostnaden men mest svider det att de kan behandla oss så här. Det var som en badkompis till mig sa: ”Det kändes som de tog bort en viktig medicin för mig”. Och det är viktigt med badet för att få må så bra som möjligt och ha så lite värk som möjligt. Nä, högkostnadsskyddet gäller inte. Det var det jag gick på tidigare men nu räknas jag ju som ”färdigbehandlad”(???) Jag måste bara se till att få iväg mina åsikter till dem med ”makt”.

   C mår bättre nu så infektionen har iaf gått åt rätt håll. Nu gäller det bara att provsvaren är positiva och att han får tillbaka orken igen.
   Ha det så bra du bara kan. Kramen.

   1. Ja, det är märkligt hur kroppen fungerar… att man klarar så mycket mer/känner så mycket mindre i vissa situationer… men ofta blir det ju som du säger, att man får ta igen det efteråt. När spänningarna släpper. Har upplevt samma sak när jag var med en kompis på sjukhuset. Hon mådde så dåligt att jag var tvungen att ”må bra” och liksom skjuta undan mitt eget för att hjälpa henne, men när jag sen kom därifrån fick jag värsta kroppsliga reaktionen och kunde knappt ta mig hem. Märkligt!

    Förstår att det inte är kostnaden i sig som svider, utan själva agerandet från ”de som bestämmer”! Och jag förstår din badkompis uttalande om att det är som att ta bort en medicin, för det är ju samma sak. Jag menar baden fungerar ju som en medicin eftersom det hjälper er att må bättre. Och färdigbehandlad?? Hallå, det är ju inte som att smärtan försvunnit direkt! Den finns ju kvar, därmed behovet, därför undrar jag verkligen hur de bedömer det där med ”färdigbehandlad”?!!! HM!! Man blir ju trött!!

    Vad skönt att C mår bättre!! Hur har det gått med provsvar och ork? Hoppas på positiva besked och att han mår bättre för varje dag! Och så hoppas jag att du mår bra också, såklart!! KRAM på dig!

   2. Nu fungerar min kropp som vanligt igen och jag har det t.o.m. jobbigare än innan… men det blir väl förhoppningsvis bättre med tiden.
    Visst är det kostnaden också som svider. Varför ska vi som är sjuka och har dåliga inkomster alltid vara tvungna att fundera över ”Vad ska jag dra in på för att ha råd med det här”. Färdigbehandlad lär väl aldrig någon med ständiga smärtor bli så jag förstår inte hur de tänker. Och nog blir man trött alltid. Alltid detta kämpande…
    Provsvar fick vi vänta på men de kom till sist men de sa inte så mycket så det blir fler undersökningar. Han är lite piggare då infektionen har om inte försvunnit så åtminstone gått tillbaka lite men något är fel och det måste de ta reda på vad det är så de kan åtgärda det för han har ingen ork alls. Han klarar dock att vara uppe på dagarna nu och slipper ligga hela tiden.
    Kramen.

 7. Jag berättde för kära dottern om detta med bad och att dom skulle ta betalt för det .Då fick jag veta att hon får betala 150 kr gången i St-holms län. Så olika är det. Inte så kul när pengarna blir förre närman är sjukskriven.
  Hoppas er dag varit bra trots allt.Kram♥

  1. Jag tycker det är bedrövligt att det kan skilja inom landet! Bort med landstingen och låt staten ta över istället och se till att få lite rättvisa i vårt land då det gäller sjukvård och rehabilitering.
   Jodå, vi har bra dagar nu. 🙂
   Kramen. ♥

 8. Nu får då C ta det lugnt så han är 100% fri från sjukdomselände innan han jobbar igen! Segdraget elände!
  Att det ska vara så svårt att förstå (för politiker m fl) att man aldrig blir ”färdigbehandlad” när man har ex.vis fibromyalgi. Jag är färdigbehandlad många gånger om, men är jag frisk? Näe. Är jag bättre? Näe. En sjukgymnast (ej landstingsansluten) sade ärligt: Jag är inte i underhållningsbranchen. En annan (landstingsansluten) var rädd för att inte få sin ersättning så jag fick gå 10 ggr, göra uppehåll (minns inte hur länge) och sen gå 10 ggr igen, osv.
  Hade jag råd skulle jag försöka med zonterapeut. Har gjort det för många år sedan med gott resultat, men då var jag ju inte så sjuk, jobbade fortfarande (och hade råd att gå…). Funderar ändå allvarligt på det för jag kan inte vara i bassäng för klorens skull – om jag nu skulle få plats någonstans. Ont om platser för just ”oss” i denna stad.
  Ta det lugnt nu, hoppas det blir varmare och soligt, och när du kvicknat till, ge dig på politikerna. För skriva och förklara klart och tydligt, det kan du!
  Mina varmaste kramar

  1. Jodå, C tar det lugnt – han kan inte göra så mycket mer än det.
   Det är konstigt att jag kan räknas som färdigbehandlad i badet men då jag ville gå hos sjukgymnasten för att lära mig ”basal kroppskännedom” då var jag för sjuk för det… Hursomhelst är det bedrövligt hur vi sjuka människor behandlas. Politiker och chefer inom vården verkar inte förstå att vi faktiskt har begränsade tillgångar så vi bara för den skull inte kan bli nåt bättre om vi inte får tillgång till det som sjukvården har att erbjuda.
   Än har jag inte haft orken att ge mig på politikerna men jag hoppas orken kommer tillbaka så småningom.
   Varma kramar till Dig! ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s