Systrar och mer om ”det onda ögat”.

120109 Rimfrost.

Helgen som var blev en hemmahelg då vi inte gjorde nånting. Jo, vi såg på skidåkning förstås. Hela eftermiddagarna blev ju uppbokade av skidåkningen. Lördan var väl ingen höjdardag vad gäller svensk skidåkning men söndagen blev en toppendag då Hellner slog Northug i klättringen och tog andra priset i hela turneringen mitt framför näsan på Northug. 🙂 Det kändes riktigt bra. 😉

Lördan var ingen höjdardag för mig heller. Jag hade en hel del hjärtklappning och var så trött och matt så jag t.o.m. somnade mitt i skidåkningen. Den här TBC-medicinen tar musten ur mig totalt. Jag mår illa och är så trött i kroppen så jag vill vila stup i ett. Jag är så lättutröttad så minsta lilla som jag ska göra blir nästan oöverstigligt. Jag hoppas jag slipper vara så här hela tiden jag ska ta den här medicinen (6 månader) utan att det går över så småningom då kroppen vant sig. Men tills dess så kämpar jag på med att göra sånt som jag nödvändigtvis måste göra, resten får väl vänta tills jag orkar mer. Det är ju knappt jag orkar ta mig in till Ljusdal och badet.

Ljuset "Lönnlöv" från Ljustorget.

Igår var jag till Ljustorget efter badet. Jag skulle köpa en present (ljuset på bilden är inte presenten) för vi ska på 50-års kalas på fredag. Min ”lillsyrras” man fyller år. Honom lekte jag med då jag var liten för de flyttade till vår by när vi gick i mellanstadiet. Sen spelade vi i skolorkestern tillsammans i några år. Han spelade klarinett och jag spelade fiol så klart.
”Lillsyrran” blev min lillsyrra då vi jobbade tillsammans på ett gruppboende i slutet av 90-talet. Hon är äldst av tre syskon och har två bröder och jag är ju också äldst och har två bröder och vi hade båda önskat oss en syster så därför blev vi systrar. Sen var det folk som tyckte att vi liknade varann och faktiskt trodde att vi var systrar på riktigt.
Vi fick fibromyalgidiagnoserna med bara några månader emellan och vi omskolade oss samtidigt så vi kunde fortsätta jobba åt kommunen. Hon jobbar fortfarande halvtid så hon har klarat sig bättre än vad jag gjort och jag gläder mig åt att hon fortfarande kan jobba.

Jag har en ”storsyrra” också. När jag började spela fiol med Alfta Spelmanslag var jag 10 år. Då var det en tjej som också spelade och var några år äldre än jag. Hon hade, liksom jag, långt rött hår så många frågade om vi var syskon. Till sist blev vi så trötta på att säga att vi inte var syskon så vi ”blev systrar” och då kunde vi helt enkelt svara ja på den evinnerliga frågan. 🙂
I några år hade jag min ”storsyrra” som chef, när jag jobbade inom äldreomsorgen. Nu för tiden har jag ”storsyrran” som vän på fb men det var väldigt länge sen vi träffades. Men hon är fortfarande ”storsyrran”.

Ögon.

Idag har jag varit till Hudiksvall. Det var dags för ett besök på ”ögon” igen. Men innan jag gick upp till ”ögon” var jag till CPAP-mottagningen och hämtade en luftfuktare som jag ska koppla till min CPAP-mask så jag slipper bli så uttorkad i näsan, mun och om läpparna när jag sover. De skulle ju skicka luftfuktaren till mig med sjukhusbussen men det hade de glömt att göra fick jag veta när jag ringde dit i måndags så då tyckte jag att det var bättre att jag hämtade den då jag ändå skulle till sjukhuset. I natt ska jag sova med luftfuktare ansluten till masken så nu ska jag förhoppningsvis slippa få såriga läppar och sår i näsan och slippa smörja läppar och näsa innan jag ska lägga mig.

120109 Rimfrost och dis. 120109 Dis rimfrost och -12º.

På ”ögon” testade de synen på mig som vanligt och sen fick jag göra ett synfältstest igen för att hålla koll på att jag inte fått biverkningar av en av TBC-medicinerna. Man kan ju få sämre synfält (tunnelseende) och bli färgblind av en av medicinerna. Färgseendet kollades ju förra gången så det ska inte kollas förrän nästa gång jag ska till ”ögon”. Det är skönt att de är noggranna med att kolla upp mig.

Sen fick jag komma in till min läkare som hörde sig för hur jag mådde och hur ögat mådde och jag sa som det var att jag mår inte alls bra och ögat mår heller inte bra, som det känns, för jag har haft ont i lite mer än en vecka. Så hon tittade i ögonen, droppade i bedövning och kollade ögontrycket (som var bra) och så fick jag pupillvidgande i båda ögonen och fick sätta mig i väntrummet igen. När jag suttit där i 15 – 20 minuter fick jag komma in igen och så blev det en grundlig undersökning. Det var som jag misstänkt – sämre igen. Mer veck på näthinnan. Kortisonet höjdes till 20 mg denna gång. Jag har varit nere på 12,5 mg nu den sista veckan. Så förklarade ögonläkaren att eftersom TBC-medicinerna tar bort minst hälften av kortisonets verkan så hade jag ju faktiskt varit nere på ca 6 mg egentligen och så lågt har jag inte varit nån gång tidigare. Höjningen nu ger då egentligen bara 10 mg trots att jag tar 20 mg. Om en vecka ska ögonläkaren ringa till mig och då ska jag ev. få sänka dosen lite igen och så skulle hon kolla upp en ev. ny behandlingsmetod tills dess. Hon är tvungen ta reda på om det kan hjälpa på min diagnos, gör den det så ska jag få testa nåt nytt som kanske kan minska kortisonintaget.
Sen var det bara att ta sig hem igen. Tur det går bussar – det räckte att köra bil från Ljusdal till Järvsö med stora pupiller för mig. Trött och slut var jag också. Jag åkte hemifrån kl 8:30 i morse och var tillbaka hemma 13:50.

I möre ska jag inte åka nånstans alls! Jag ska bara vara hemma och göra vad jag vill och orkar. Och jag ska lägga mig i sängen och läsa tidningen då C har åkt till jobbet och somnar jag så gör det ingenting för jag har ingen tid att passa. Skönt!

Julen är kvar här hos oss. Jag har inte plockat undan nånting än. Vi får väl se när orken finns att ta bort den. Kanske i helgen då jag kan få hjälp av C? Men jag trivs rätt bra med julgranen, adventsstakarna och tomtarna så det är ingen brådska. 🙂

Det är inte ofta jag sätter ut bilder på mina nära och kära här i bloggen men här är vi som firade julafton tillsammans. Tyvärr så kunde inte mina bröder vara med oss då.

Min stora kärlek.  Mina kära föräldrar, mina underbara barn och så jag. :-)
           Christer                           Linn, Far, Ellinor, Mor, Thomas och jag.

55 reaktioner till “Systrar och mer om ”det onda ögat”.

 1. Jag har inte heller plockat bort julen.Orken finns inte och jag trivs med att ljusstakar och stjärnor e tända. Men gubben tycker att det e dax för han vill börja eller ska jag säga fortsätta med renoveringen. Vi har en överenskommelse att vi inte renovera under julen, jag e trött och drar ut på julen så länge som möjligt.Men till helgen åker den nog ut,suck;(
  Snön var kvar till på eftermiddagen så jag var glad att jag gick på morgonen;)
  Hoppas att din kropp ställer in sej till medicinen så du mår bättre och orkar mer men inte för mycket!
  Kram och ha en skön vecka

  1. Det är gubben här också som tycker att vi ska plocka bort julen. Men gardinerna kan jag ha kvar uppe, tycker han. Ok för dem i köket som är rödrutiga men i sovrummet och gästrummet lärer jag byta för där är det tomtar på gardinerna. Kan vi inte ha julen kvar till påska du och jag? 😉 Men granen måste bort för Snoozen har snart pyntat sönder allting i den och själva granen har fått en hel del skavanker den med…
   Vilken tur du hann ut och promenera i snön! Vad duktig du är som tar tag i och tar promenader. Här går allt på sparlåga just nu.
   Idag har jag haft en totalt orkeslös dag så det enda jag gjort är lagat frukost till Christer kom hem, sen la jag mig (låg innan också). Klev upp kvart i 12 och tog då och diska frukostdisken och gjorde ett grattiskort till Bengt som vi ska fira i morgon (om jag nu orkar åka dit). Sen blev det liggande läge framför skidskyttet och där somnade jag och vaknade först när C kom hem. Som tur var så föreslog han att han skulle åka och köpa pizza. Han såg väl att jag inte tänt några lampor, det enda som lyste här var adventsstakarna som sitter på timer. Han köpte en pizza för jag ville inte ha så mycket då jag mått illa hela dan. När vi ätit la vi oss och vila…. och jag somnade igen! Nog för att jag tänkt slappa och göra sånt jag hade lust med men inte sjutton hade jag lust med att sova bort hela dan heller.
   Sköt om dig och ha en skön vecka och vila upp dig inför helgen.
   Kramen.

 2. Käraste vännen du är så duktig som över huvud taget orkar nåt. Du är helt suverän som kämpar på i motvind.Hoppas nu att kroppen snart vänjer sej så du kan se mot våren med bättre ork. Tänker på dej och skickar varm tantkram.♥♥♥

 3. Hej och god fortsättning 🙂 Tråkigt att du är trött och inte orkar så mycket, hoppas att kroppen vänjer sig vid medicinen så du piggnar till lite längre fram. Skönt i alla fall att du får någon dag utan ”måsten” och tider att passa så du får vila. Hoppas också det funkar bra med den där luftfuktaren så du inte blir så torr! Verkar vara en del med den där masken, men sover du bättre? Håller tummarna för det! Så trisst med ditt öga som blivit sämre igen, kan tänka mig att det är svårt att få ihop allt med mediciner för olika saker, eftersom de påverkar varandra osv. Önskar jag kunde vifta med ett trollspö och trolla bort några smärtor så du kunde må bättre! Är tyvärr inte så bra på att trolla, men att hoppas, hålla tummarna och be, det kan jag i alla fall 😉 (sen om det hjälper är en annan femma, hihi)

  Mysigt med din ”lillsyrra” och ”storasyrra”, förstår precis vad du menar med det. Jag tror nämligen att familj kan sträcka sig bortom biologiskt släktskap 🙂 Har själv syskon och familjer som jag egentligen inte är släkt med, men som i alla fall känns mer som min familj än vad min biologiska familj gör!!

  Fina bilder förresten, både på er och på träden! Härligt med snö!! Själv har jag inte sett ryken av snö denna vinter, i Skåne var det plusgrader och grönt och här i Västerås är det inte mycket bättre! Tråkigt!

  Hoppas du får det härligt och vilsamt på din lediga dag!! KRAM till dig!

  1. Tack Tess, och god fortsättning för dig med! 🙂
   Nog lärer jag väl piggna på nån gång… idag har det varit en riktig pestdag men då är det väl förhoppningsvis bättre i morgon.
   Det fungerar bra med masken. Visst, jag är uppe och knatar några gånger/natt men det är jag ju annars också. Det som är bra är att det är bra kvalitté på sömnen nu och jag vaknar då inte av att jag snarkar och får syrebrist i alla fall och jag drömmer knappt nånting längre. Tidigare drömde jag massor på nätterna men det var ju för att jag aldrig lyckades komma ner i djupsömn. Så egentligen borde jag vara jättepigg nu, om det inte vore för medicinerna. Men till midsommar börjar jag nog bli pigg igen. 🙂 Det är bara lite drygt fem månader kvar. C sa något vettigt idag då han kom hem. ”Du måste ner till botten och vända innan det kan gå uppåt igen”. Det ligger ju en del i det och när det här är över så kan jag tänka mig att jag blir tacksam för allt jag orkar göra. 🙂
   Tack för att du hoppas, håller tummarna och ber. Det kanske är därför jag inte är lika dålig alla dagar.

   Min biologiska familj är guld värd men jag har ändå plats för fler familjemedlemmar. 🙂

   Det snöar nån centimeter varje dag här men just nu blåser det ordentligt. Börjar låta som när det var storm här på annandag jul. Jag har bytt vatten i mina kärl ifall vi blir strömlösa. Det är närmare 200 personer som fortfarande inte har fått tillbaka sin fasta telefon efter den stormen och en del var strömlös i 6 dagar, inte långt ifrån oss, så vi hade tur sist.
   Hoppas du får snö du med så det blir ljust och fint omkring dig.
   Kramen ♥♥

   1. Mm, det är är i alla fall något som kan vara skönt att veta de där riktiga pestdagarna, att alla dagar inte är sådana! Hoppas du har en bättre dag idag, eller ja, när du vaknar, nu är ju klockan mitt i natten 😉 Så jag hoppas att du sover gott just nu. Ja, hellre sova färre timmar, men djupt och gott…för om man sover dåligt hjälper det inte hur mycket man sover, man blir inte utvilad för det. Själv sover jag inte bra och precis som du säger kommer man, när man väl sover, aldrig ner i djupsömnen och drömmer en massa. Natten till idag har jag legat i mardrömmar, inte kul! Men i natt är jag hos min ”familj” (dvs en familj jag inte är biologiskt släkt med men som ändå är min familj) i Enköping och hoppas på att få sova ordentligt i alla fall någon timme. Skönt för dig att slippa snarkningarna (och kanske för din man med, hihi) och syrebristen!! Kanske inte så bekvämt med den där masken, låter inte så i alla fall, men det är ju bra att den hjälper! Har du provat med den där luftfuktaren nu (eller vad det hette?)? Funkar det bättre?

    Klokt det där med att man måste ner till botten och vända innan det kan gå uppåt igen. Det ligger något i det, fast samtidigt känns det så klichéartat (eller hur det nu stavas?). Lite som folk som besvarar allt elände med: ”det kommer bli bra”…sick of it! Men, om man är på botten kan det ju i alla fall bara bli bättre 🙂 Synd bara att man (eller i alla fall inte jag) lyckas ta mig hela vägen upp innan jag faller ner igen… Men…det sägs att hoppet är det sista som lämnar människan, och än lever vi ju 😉 Och jag hoppas innerligt att det vänder för dig och du mår bättre till midsommar 😉 heja!

    Ja, stormarna kommer då tätt nu för tiden! Dagmar och Emil och allt vad de heter! Skönt att ni fick behålla strömmen i alla fall. När jag var nere i Skåne stormade det där med och jag skulle gå hem en natt (i och för sig bara ett kvarter men ändå), det var galet! Sen när jag kom hem fanns det ingen ström så jag såg ingenting och alla hade gått och lagt sig. Fick famla omkring i mörkret (hittar inte i grannens hus så jag visste inte var han hade ljus och tändstickor, så det blev till att känna sig fram..med lite hjälp av mobilen…), men sängen hittade jag tillslut och på morgonen var strömmen tillbaka 🙂

    Ojdå, nu blir det snart en roman (nja…kortnovell…) här, men men. Hoppas du som sagt sover gott, jag ska krypa ner i sängen och försöka göra detsamma. Ta hand om dig, stora varma kramar till dig!

   2. Det verkar fungera som så att 30-45 minuter efter att jag tagit TBC-medicinen så blir jag både yr och matt så jag måste lägga mig. Vissa dagar stannar de symptomen kvar större delen av dan och andra dagar så går det över mitt på dan och jag känner mig riktigt skaplig så jag slipper ligga i alla fall. Men framåt kvällarna piggnar jag på. 🙂 Det är ju skönt det så jag kan vara lite social med sambon och inte bara sova bort kvällarna. Men det blir inte så mycket gjort här hemma.
    Det fungerar bra med luftfuktaren till masken och jag ska nog slippa bli så torr och sårig om läpparna och i näsan nu. Men masken, den lägger jag av mig ibland på nätterna utan att veta sen att jag gjort det. Vaknar med masken bredvid mig bara och funderar hur det gick till. 🙂
    Känner lite som du att jag aldrig lyckas ta mig riktigt ända upp nu för tiden innan det kommer nåt mer som drar mig neråt igen. Visst kommer det att vända och jag kommer att bli bättre. Framåt midsommar ska jag ha ätit färdigt av TBC-medicinen så då kan reumatologen börja prova ut biologisk medicin… så är det bara att hoppas att det inte är så många biverkningar som följer med den.
    Jag hoppas att du också tar dig upp och får må bra eller så bra det kan bli i alla fall. Och att du hinner dit före mig. 🙂
    Nämen fy sjutton för att gå hem i mörkret då det är strömavbrott. Det kan inte vara lätt. Du verkar då inte vara mörkrädd i alla fall. 🙂 Du är en riktig tuffing du. 😉
    Med en önskan om bra nattsömn!
    Kramen. ♥

   3. Trisst att bli yr och matt av medicin, särskilt när det håller i sig. Har själv erfarenhet av det…men, kanske är man mer ”villig” att ta biverkningar om man blir bättre också av medicinen. Så jag håller verkligen tummarna för att den hjälper dig! Och att du blir mindre yr och matt framöver, kanske kroppen än behöver ”ställa in sig” på medicineringen? Men tråkigt är det. Skönt i alla fall att du piggnar till framåt kvällen!

    Vad bra att det fungerar med luftfuktaren! Skönt! Lite kul dock att du tar av dig masken utan att veta det, lite som att ”gå i sömnen”. Kan man vända sig med den där? Eller måste man ligga på ryggen och sova liksom? Har aldrig förstått det där. Men tycker det är bra att det finns om det kan hjälpa. Kanske lättare att acceptera ett hjälpmedel när man känner att det fungerar.

    Det är lite galet det där med biverkningar på mediciner och helt plötsligt måste man äta mediciner för biverkningarna och får nya biverkningar och så vidare… men har hört att det också hänger ihop med fibro, alltså en känslighet för läkemedel. Hoppas hur som helst att tiden till midsommar går fort och att man kan hitta en biologisk medicin som kan hjälpa dig sen. Helst utan biverkningar också!

    Att gå hem i mörkret gick bra, trots stormen, och att gå runt i ett mörkt hus med, jag hittade ju sängen tillslut 😉 Mörkrädd? Alltså… vissa dagar får jag förföljelsemani, ser ”gubbar” överallt, och är rädd för allt…andra dagar dras jag som en magnet till mörkret och njuter av det…och ibland bryr jag mig inte alls… och just den natten när jag gick hem när det var strömavbrott är jag väldigt tacksam över att jag var ”neutral”, särskilt med tanke på att det var storm också! 😉

    Nej, nu ska jag krypa i säng, helt utmattad idag efter att ha försökt finna någon konstruktiv lösning på mitt kaotiska liv, så hoppas på några timmars sömn. Hoppas du med sover gott i natt och att du får en fin morgondag. Kram på dig 🙂

   4. Det de (läkarna) hoppas på nu är att den här TBC-medicinen ska ta bort mina besvär med mitt öga. Jag behandlas för ”misstänkt ögon-tbc” heter det nu. Men om inte annat så bör TBC-medicinen ta bort min latenta TBC åtminstone så jag slipper ha den liggande i kroppen med risk för att den poppar upp då man minst anar det. När jag blivit av med min latenta TBC så kan jag behandlas med biologisk medicin mot min psoriasisartrit och om ögat inte blivit bra av TBC-medicinen så kanske det blir bra då jag blir av med en del symtom på psoriasisartriten…. Ja, nåt sånt är det de förklarat för mig i alla fall.
    Visst är det lättare att acceptera en behandling med en massa biverkningar då jag vet (hoppas) att det i slutänden ska ta bort både TBC och sklerit. Jag har tidigare haft svårt att förstå hur de som är drabbade av cancer står ut med de jobbiga behandlingar de får stå ut med men kan ju säga att jag förstår det bättre nu för har man chansen att bli frisk så försöker man ”ta” biverkningarna också (ta det onda med det goda).

    Det är skönt att luftfuktaren fungerar men det är fasen så svårt för min förvirrade hjärna att komma ihåg att koka vatten i så god tid så den hinner svalna så jag kan slå den i luftfuktarn… igår kväll glömde jag koka vatten igen och fick sova utan luftfuktaren. Men inatt ska jag ha luftfuktighet för nu står det avsvalnade vattnet och bara väntar på att jag ska gå och lägga mig. 🙂
    Det går bra att vända sig med masken på. Det händer ju ibland på natten att masken läcker men jag tror inte att det händer oftare då jag ligger på sida än på rygg. Det mest härliga är ju faktiskt att jag kan ligga på rygg nu. Tidigare så kändes det som om jag höll på att kvävas då jag legat på rygg en stund och skulle till och somna, när hela halsen ”kollapsa” och ramla ner över luftvägarna när jag slappnade av. Jag njuter av att kunna ligga på rygg och att C inte ens hör mig när jag sover nu för tiden. Han väcker mig aldrig nu och fräser att jag ska sluta väsnas. 😀

    Jag har många mediciner som är mot just biverkningar nu för tiden…

    Hur går det med din kaotiska livssituation? Du får gärna maila och berätta om du vill. Jag lider verkligen med dig och jag vet att min dotter hade det så jobbigt då hennes situation blev just så där. I somras njöt hon av att åtminstone slippa försöka få lägenhet och göra omtentor – även om hon var arbetslös hela denna sommar och knappt hade några pengar att leva för. Har du nån som du kan bolla/söka lösningar med? Det kan behövas i det där kaoset nu.
    Jag hoppas verkligen att det löser sig snarast möjligt för dig för det är himla jobbigt när det blir så där. Hör av dig om du behöver skriva av dig eller behöver nån att prata med.

    Kramen. ♥

   5. Aha, hoppas att TBC-medicinen hjälper och inte bara tar bort den latenta TBCn utan också problemen du har med ditt öga. Tur i oturen i alla fall att det ”bara” är på ett öga. Skönt i alla fall att ha något latent ur kroppen, för även om man inte vet om och i så fall när det kommer poppa upp är det skönare att veta att det är borta helt.

    Mmm, eller hur, det är lättare att stå ut när man vet att det kan hjälpa. Och jag känner nu att jag är villig att testa nästan vad som helst i desperation att hitta något som hjälper mig att må bättre. Har precis som du testat massa olika mediciner som jag fått biverkningar av som måste medicineras och så vidare, det är ju helt galet. Tillslut vet man inte riktigt vad man behandlas för från början. Men jag hoppas i alla fall att din medicinering ska hjälpa så du får må bättre!

    Förstår dig, inte lätt att komma ihåg allting när man har en förvirrad hjärna, kanske kan du sätta alarm så det ringer och säger att du ska sätta på vattnet? Bra att det fungerar med luftfuktaren i alla fall. Och vad skönt att du kan ligga på rygg och verkar tycka om det. Själv sover jag på mage och kan tänka mig att det blir lite svårt med mask då kanske…dessutom far jag omkring som ett yrväder i sängen om nätterna, haha…men verkligen skönt att du får sova bättre nu, det är så himla viktigt med sömn. Allting blir ju sämre när man inte får sova ordentligt!

    Hur det går med min kaotiska livssituation? Jadu, jag vet inte riktigt. Det är tusen saker jag borde fixa, komma på lösningar på och försöka reda upp, men allt jag längtar efter är vila. Är så trött! Mina största chanser för att få bo kvar i lägenheten är att antingen komma in på några fristående kurser på skolan, eller bli sjukskriven, men det är inte så lätt. Grejen är att om jag vill tex. gå en annan utbildning på folkhögskola eller något annat kan jag ju inte börja på det förrän till hösten i så fall, så måste hitta en lösning för denna terminen och det bästa hade varit att få bo kvar, eftersom jag inte har någon annanstans att ta vägen. Men i vilket fall har jag i alla fall 3 månaders uppsägning på lägenheten. Sitter med en hemtenta nu i alla fall som ska in på fredag, som jag måste klara för att kunna få CSN i framtiden. Allt detta blandat med massa smärta och ångest, stress och lite annat smått och gott…verkligen KAOS nu, men denna veckan har jag bott hos en familj i Enköping som är ett stort stöd för mig så det har varit en befrielse att ha någon att diskutera lite med och bara det att slippa vara hemma själv med alla tankar och känslor.

    Tack för din omtanke och dina fina ord, vad snäll du är som bryr dig och tack för att du lyssnar! Kram och godnatt

   6. Av de 21 olika mediciner jag har ordinerade så är 6 stycken mediciner mot biverkningar så egentligen har jag bara 15 olika mediciner (+ vid behovsmediciner och salvor då förstås som jag inte räknat med här). Det är ju så jag blir mörkrädd när jag ser hur mycket jag stoppar i mig.
    Förstår att det blir kaos med hemtenta och samtidigt handskas med smärta, ångest, stress mm. Vad skönt att du har stöd i familjen i Enköping så du har några att ventilera problemen med och kanske få tips och råd om vad du ska göra. Kom ihåg att kommunen (socialkontoret) där du bor har skyldighet att hjälpa dig i en sån här situation. Och det gäller den kommun man vistas i så det betyder alltså att kommunen där du studerar ska ge dig hjälp i en sån här situation. Får du inte den hjälp av dem som du behöver så överklaga deras beslut, det kan löna sig. Min dotter sökte flytthjälp när hon var tvungen flytta ifrån sin studentlägenhet men det avslogs. Då skrev hon några rader och överklagade det och då gick ansökan delvis igenom. Så sök den hjälp du har rätt till och överklaga om det inte går igenom – det kan löna sig. Det är ju inget vidare att behöva gå till soc och vräka ut och in på sig men ibland måste man för att det inte finns nån annan väg ut. Om du inte får nåt från CSN så måste du ju ha pengar för att leva och har du ingen inkomst så ska kommunen hjälpa dig.
    Det är inte lätt att vara ung idag och du har det extra jobbigt då du samtidigt är sjuk.
    Klart jag bryr mig! Jag är ju en medmänniska.
    Kramen.

   7. Oj! Många mediciner du måste äta, jobbigt! Men om de hjälper är det bra! Själv har jag bara en medicin nu, kan inte minnas senast jag var nere på EN medicin, men eftersom inte den heller hjälper ska den också sättas ut. Skönt att slippa medicin i och för sig, men jag hade ”gärna” ätit mediciner om de bara kunde hjälpa mig!! Men när du redan äter så mycket medicin är det ju inte kul att behöva stoppa i sig ännu fler på grund av biverkningar! Hoppas medicinantalet kan minskas, men du må bättre 🙂

    Hemtentan är inlämnad och ikväll börjar min nya kurs. Var tvungen att söka in till några kurser på skolan, det var enda chansen att få bo kvar i min lägenhet i alla fall fram till sommaren. Så sökte till alla jag var behörig till och som var öppna för sen anmälan! Kommit in, så nu får jag förmodligen ihop de 15hp som behövs för att få bo i studentlägenhet. Sen om jag kommer orka att läsa de kurserna det vet jag inte, men har inte så mycket val just nu. Det gällde att få bo kvar, och att vinna tid, nu måste jag bara försöka komma fram till vad jag ska göra efter sommaren och framöver!

    Svar från min blogg: Jo, min lägenhet speglar nog mycket mitt inre och hur jag mår. Jobbar dock på att tillåta det att vara stökigt. Är uppvuxen med att det ska vara ordning och reda och blir själv stressad när det är stökigt. Men eftersom kroppen inte orkar (känns så löjligt egentligen att inte orka, lägenheten är 27kvm och inte ens den klarar jag hålla ordning på) allt får jag välja mina ”fighter”, då blir det ofta lägenheten som blir lidande och stökig. Grejen är att sen när jag väl gör något åt det gör jag ALLT på samma gång, vilket ingenting egentligen blir bättre av!! 😉 I förrgår var det dock en flykt, när jag inte orkar med tillvaron och vill fly från all smärta, all ångest, alla tankar, allt egentligen, då börjar jag möblera om, börjar överallt…men brukar aldrig orka klart innan jag deckar på golvet… och i förrgår var inget undantag… lära av sina misstag? Tydligen inte ännu 😉

    En lång kommentarsdialog det här, tänker att jag kanske skulle skriva mindre eftersom det trots allt är en kommentarstråd…men ”samtalen” med dig känns meningsfulla! Hoppas du har en bra dag, nu måste jag göra mig i ordning och kila iväg till skolan. Kramar i massor

   8. Vad skönt att slippa ha några mediciner! En medicin är ju nästan som att inte ha någon. Hade jag haft ”bara” fibromyalgin så skulle jag ha bara 2 mediciner + alvedon och en värktablett vid behov. 🙂 Jag har Orudis retard som ska göra min kropp lite mjukare och dämpa inflammationstillstånd och så har jag Tryptizol till natten, en ”gammal” antidepressiv tablett som i låg dos kan hjälpa då man har värk. Den ska göra så att musklerna ska slappna av lättare och då blir det lättare att somna på kvällen. Tryptizolen är guld värd för mig. Glömmer jag den så märks det på nattsömnen så den glömmer jag aldrig nu för tiden. 🙂
    Jag hoppas verkligen att de inte ger upp med mediciner till dig utan hittar nånting till sist som får dig att må bättre. Bra lär man aldrig bli då värken slagit klorna i en men en viss lindring kan man väl begära i alla fall.

    Vad skönt att du kommit fram till vad du ska göra under våren. Och så får du bo kvar i din lägenhet. Nu får jag hålla tummarna för att du orkar dina kurser. Om man inte pluggar är det inte lätt att veta vad man ska göra istället då det är så svårt att få tag på jobb. Som jag sagt tidigare: Det är inte lätt att vara ung idag. Jag hoppas du hittar något vettigt att göra efter sommaren. Men ställ dig i bostadskö redan nu om du vet var du vill bo. Vet du inte det så ställ dig i kö på olika orter där du kan tänka dig att bo. 😉

    Att bo på 27 kvm och tro att det ska gå att hålla ordning är nästan inte realistiskt. Då ska man knappt ha nå grejer alls ju. Min första lägenhet var på 22 kvm. Det var ett rum med kokskåp och ett litet badrum med dusch. Jag hyrde möblerat och tog bara dit en säng och genast blev det trångt. Det gällde att plocka undan efter sig hela tiden där om det skulle se någorlunda städat ut. Idag skulle jag inte klara mig på sån liten yta men det kan ju vara för att jag är hemma nästan jämt också. Jag har märkt att man kräver mer plats där man bor om man ständigt går hemma än om man jobbar.
    Du är inte ensam om att ha ett kaos i din lägenhet. Jag har ju tre ungar så jag har sett det mesta. 🙂 Och sjutton vet hur det skulle se ut om jag skulle klämma in mig på 27 kvm. 😀 Men pedanten i mig skulle väl sticka fram huvet och slita som bara den är jag rädd. Det är nackdelen med att vara f.d. pedant, (eller vad jag ska kalla mig) jag mår dåligt om det blir för stökigt omkring mig.

    Inte har jag nåt emot långa kommentarer. Jag har själv svårt att sluta skriva då jag kommer igång. 🙂
    Hoppas det gick bra i skolan idag!
    Kramen.

   9. Intressant det du skriver om medicinerna. Nu är jag ju ganska ny med själva diagnosen fibromyalgi, men har ju haft problematiken som diagnosen står för sedan jag var 11 ungefär. Den där Orudis Retard provade jag när gick gymnasiet, men den gjorde ingen som helst skillnad, bortsett från att den gav mig märkliga utslag. Tryptizol är den medicin jag äter nu. Har hört att den ska kunna hjälpa vid värk, men jag äter den främst mot ångest- och sömnproblematik. Dock hjälper den varken på det ena eller det andra 😦 Men vad bra att den hjälper dig så du kan sova bättre! Jag har en otroligt oengagerad och respektlös husläkare för tillfället, så har ingen att diskutera medicinering med. Måste försöka byta. Mitt utredningsteam hade massa förslag på behandling (både medicinering men främst annan behandling), men eftersom det är husläkaren som måste skicka remisser och skriva ut medicin så händer det ingenting! (och för att jag är för trött för att orka ta diskussioner och kräva den hjälp jag behöver…). Jag lär ju få acceptera att aldrig bli helt frisk, men hoppas innerligt på att kunna finna någon slags lindring så jag orkar med livet.

    Det svåra är att jag har absolut ingen aning om vart jag ska ta vägen, eller vart jag vill bo. Det handlar ju mycket om vad jag ska göra. Om jag ska gå någon annan utbildning, söka jobb eller göra något helt annat. Helst skulle jag vilja bosätta mig i ett torp i en norrländsk liten by, skaffa hund och skriva/måla och bara vara. VILA. Göra något för MIN skull. Men det är en ekonomisk och praktisk fråga, mer än en fråga om vilja.

    Nej, har alldeles för mycket saker för att kunna ha ordning på 27kvm. Men det är ändå skillnad på att ha mycket saker och att ha stökigt. Jag menar, mina saker jag skapade på Lidingö betyder mycket för mig och tar upp hela lägenheten (träd, väskor, skåp, tavlor, osv), och det gör det ju trångt och stökigt på ett vis. Men det som gör mig stressad är när jag inte orkar diska, städa, plocka undan grejer osv. Är väldigt bra på att orka halvvägs…dumt, för det märks så tydligt på en sån liten yta. Men ja jag håller med, lättare att det blir stökigt när man är hemma. Jag är ju hemma nästan jämt, förutom de få halvdagar jag tar mig till skolan, så det blir ju att man drar fram massa saker och börjar på projekt av ren rastlöshet, men sen inte orkar klart. Tur att jag bor själv i alla fall så ingen annan behöver bo i min röra 😉

    Haha, nej, vi verkar ju vara skrivomaner båda två. Jag menade mest för att det måste bläddras ner så långt. Och för andra som vill kommentera också. Nu ska jag avsluta ett brev och sen ta mig iväg till postlådan. Hoppas du får en fin kväll, kram på dig

   10. Ja vissa mediciner hjälper en del människor medan andra inte alls blir hjälpta av dem.
    Byt husläkare så du får någon som vill försöka hjälpa dig och ta till vara utredningsteamets idéer. Naturligtvis finns det lindring även till dig – det gäller bara att finna den och för att göra det behövs en engagerad läkare. Varför inte be om en remiss till reumatolog? Eller skriv en egen remiss till en reumatolog. Man ska ju kunna göra det nu för tiden.

    Jaadu, det är räcker inte att viljan finns – ekonomin måste finnas också om man ska kunna göra vad man vill. Min yngsta vill också helst bara skriva, hon vill ju bli författare, men tyvärr så måste man ju hitta ett sätt att försörja sig på också.
    Jag förstår ditt dilemma vad gäller att hålla ordning. Jag ser fler och fler likheter mellan dig och min yngsta dotter. Hon har samma problem men hon har en 40 kvm stor etta, alltför mycket grejor hon inte vill vara utan och svårt att ta itu med disk och städning och sånt. Hon bor också ensam.

    Inte gör det mig nåt om det blir långa kommentarer så vi fortsätter väl som vi gör. 🙂
    Hoppas du har en bra dag.
    Kramen.

   11. Så är det ju, att en del behandlingar (medicin eller annat) hjälper på vissa, men inte på andra. Så det enda som gäller är väl att försöka hitta det som hjälper för en själv! Fick tips idag på en hemsida som handlade om hur man själv kunde hjälpa kroppen att bli bättre från fibromyalgi (typ olika former av kost, träning, vitaminer osv…). Dock var den på nederländska (holländska? vad säger man?), så jag fattade inte riktigt allt 😉 Dessutom har jag pratat lite med en kvinna som äter typ collagen som ”kosttillskott” och har blivit mycket bättre (hon har också fibromyalgi alltså). Det finns ju väldigt olika meningar och man kan läsa om något som hjälpt en person, men inte en annan och så vidare. Verkar vara väldigt individuellt…blir helt förvirrad, vet inte vad som är värt att testa.

    Reumatologer har jag varit hos flera stycken, flera gånger, varav den ena inte kunde göra något för att hjälpa mig och den andra stirrade på mig och undrade vad sjutton jag gjorde där, så ja…har inte så stort hopp till de där reumatologerna. Men jag hoppas ändå att jag en dag ska hitta engagerade kontakter inom sjukvården som är villiga att försöka hitta en lösning för mig och mina problem.

    Spännande att din yngsta dotter vill bli författare! Hoppas hon får möjlighet att uppfylla den drömmen en dag! Författare är egentligen ingenting jag drömmer om, även om jag älskar att skriva. Men för mig är det mer en form av terapi. Något jag måste göra för min egen överlevnads skull. Men ja, sitta i en stuga och göra saker som man själv mår bra av och för sin egen skull… det tjänar man inte många öre på, och det är ju det, pengar alltså, som ligger i grunden för allt nu för tiden!

    Förresten, har letat och letat för att försöka byta ut den där texten typ ”just another wordpress.com blog” eller vad det nu står på min wordpress blogg…men inte hittat det, och så var jag in och läste här på dina tips om wp och så står det att man inte kan ändra den texten för alla teman. Det var ju det löjligaste jag har hört!! Hur tänkte de där liksom? GALET! Dumt, för för det enda tema jag tyckte var ”snyggt” utan att behöva fippla massa själv, kan man alltså inte ändra texten! SUCK! jag kan ju dölja den förvisso, men hade ju varit betydligt vettigare och roligare om jag fått skriva något eget! För vem sjutton vill ha den där ”just another wordpress blog” meningen mitt i allt egentligen? Haha…låter lite bitter här ja, men tyckte bara det var så löjligt! Knas 😛

    Nej, nu ska jag krypa i säng och lyssna vidare på min ljudbok! Hoppas du får en fin helg, kram på dig! 🙂

   12. Det finns ju en uppsjö av alternativa behandlingar som sägs ska vara bra för den som har fibromyalgi eller ditten eller datten. De flesta kostar massor av pengar och pengar är ju sånt vi värkkäringar sällan har. Men testa att lägga om kosten kan man ju göra då det inte kostar så mycket mer än besväret.

    Vad tråkigt att du träffat så oengagerade reumatologer. Än en gång inser jag vilken tur jag har haft under hela min resa det senaste dryga året då jag träffat bra och engagerade läkare överallt.
    Har du en facebooksida kan du gå in på reumatikerförbundets fb-sida och fibromyalgiförbundets fb-sida och ställa en fråga där om det är nån som har tips på någon bra reumatolog i närheten av där du bor. Vem vet… det kan löna sig.

    Ja jag hoppas yngsta dotterns dröm om författaryrket blir sann. Hon är ju väl medveten om att det är svårt att försörja sig som författare, att hon måste ha ett jobb som hon kan försörja sig på tills den dag hon förhoppningsvis slår igenom. Det är synd att man ska vara så beroende av att tjäna pengar för jag tror många skulle kunna må bättre och skapa och vara kreativa och kanske kunna försörja sig på det om det inte vore så att det krävs så mycket pengar för att överleva.

    Jag har inte sett din WP-blogg så jag vet inte hur det ser ut med den där texten. 🙂 Men det är ju fånigt att man inte kan åtminstone få skriva dit nåt annat istället för det där med wordpress…

    Vad lyssnar du på för ljudbok?

    Ha det gôtt!
    Kram.

   13. Precis, pengar är vad det handlar om här, återigen 😉 Och några pengar att prova alternativa behandlingar har jag då inte! Men fibromyalgi verkar vara väldigt individuellt, både hur det yttrar sig (fastän ”grunden” är densamma) och vad som hjälper. Att lägga om kosten kostar besväret, det har du rätt i, försökte lägga om till LCHF-kost för att jag hört att det kan göra skillnad, men svårt är det tycker jag, särskilt eftersom jag varken har rutin eller diciplin när det gäller mat, och för att jag redan har så många matallergier att ta hänsyn till att jag får svårt att få ihop det med någon specifik kost. Däremot ska jag prova något som hette ”individuell yogaterapi” som någon med fibromyalgi utvecklat här i Mälardalen, vet ingenting om det, fick det i födelsedagspresent av pappa och hans fru, så det ska bli spännande att prova på.

    Ja njut av turen inom sjukvården. Själv har jag rakt motsatta upplevelsen, har nästan uteslutande möts av oengagerade läkare/psykiatriker och kontakter som inte kunnat/velat hjälpa mig. Så min syn på sjukvården är inte särskilt positiv! Men jag är glad att du fått en annan upplevelse! 🙂 Jo, facebook har jag (och är kanske lite föör aktiv), ska ta mig en titt på de sidorna du pratar om. På tal om facebook: Du vet där det kommer upp kontakter och står ”personer du kanske känner”? Där fick jag en dag upp ”Carina Larsson” och först tänkte jag bara: ”men, jag känner ingen som heter så”, men klickade ändå på namnet…haha, och då såg jag att det var nog du! Vad förvånad jag blev! Och hur kan facebook veta att vi har kontakt på bloggen? 😉 Haha, ja det var då en överraskning! 🙂

    Jag håller med dig i det du säger om pengar, att mycket går förlorat i och med att vi måste försörja oss och hela tiden få in pengar på ett eller annat sätt. Mig stressar det väldigt och kanske framför allt vi ”konstnärs-själar” och andra som vill ägna sig åt sådant som idag är svårt att försörja sig på. Det är trist!

    Angående min blogg på WP så har jag nu finally hittat ett sätt att trots allt byta ut den där wordpress texten, nämligen på ett helt annat ställe än för övriga inställningar för sidhuvudet, förvirrande nog! Men tur att det funkade! Är så van vid blogg.se nu att jag blir alldeles vimsig av att försöka lära mig något nytt, haha 😛

    Ljudbok, mmm…härligt! Lyssnar om nätterna. Just nu lyssnar jag på en bok som heter ”Stjärneklok” av Ann-Charlotte Alverfors, fast har inte hunnit få mig någon riktig uppfattning om den än. Första intrycket är dock bra. Sedan har jag ”Fyrväktaren” av Jeanette Winterson alltid redo och den lyssnas på stup i kvarten, in i mellan och mest hela tiden…för det är nog den vackraste bok jag vet! Lyssnar du också mycket på ljudböcker?

    Ack kvack, nu är klockan 5.30 och jag ska göra ett nytt försök att sova. Hoppas du får sova gott någon timme till och att du sen får en fin dag med solsken och gnistrande snö. Kram och godnatt 🙂

   14. Individuell yogaterapi. Det låter spännande. Hoppas det är något som kan hjälpa dig så du får må bättre.
    Jasså du är utsatt för matallergier. Det är inte kul! Jag har bara några få saker jag inte kan äta och jag är glad för att jag inte är allergisk mot mat. Det kan bli så besvärligt ibland då.

    Va? Kom jag upp på din facebook? Vad kul! 🙂 Knappast att fb kan få in den informationen att vi skriver kommentarer på varandras bloggar. Har vi nån gemensam bekant kanske? Då brukar folk dyka upp som förslag på vänner.

    Kul att du hittade en lösning på WP-bloggen! Det är ju sånt där som är så kul när man klarar av att få till. Något som kan se helt hopplöst ut och så helt plötsligt kommer man på hur man ska göra. Såna gånger blir jag så himla glad. 😀

    Jag lyssnar massor på böcker men det blir mest bara deckare. Jag lyssnar när jag cyklar på motionscykeln, då jag lagar mat, diskar, städar, virkar och åker bil och buss. Det är ett sånt härligt sällskap och tiden går mycket fortare då jag har en bok som sällskap i öronen.

    Något solsken fick vi inte idag men nu börjar graderna krypa neråt så det kanske blir en solig dag i möre. Just nu har vi -12º. I möre ska jag till ”Ögon”. Sambon har inte så mycket jobb just nu så han ska skjutsa mig. Ska inte vara där förrän kl 15. Få se om jag kan locka honom att följa med upp till mottagningen och se vad de gör för någonting med mig då jag är dit.

    Hoppas du får sova hela långa natten och bli riktigt utvilad.
    Kram och gonatt! 🙂

   15. Ja, ska bli spännande att se vad det är den där yogaterapin. Jo, matallergier har jag en hel del och det är inte roligt. Fram till för fyra år sedan var jag inte allergisk mot något alls, men sen har det bara blivit mer och mer. Märkligt och tråkigt, men det är i alla fall lättare när man bor själv. Fast det är olika när man är borta också, tillexempel min vän i Enköping ser det som en rolig utmaning att laga mat som jag kan äta, medan mamma ofta lagar mat jag inte tål istället 😉

    Ja, visst är det galet, men du kom upp på min facebook! Jag blev så himla förvånad! Förstod ju inte först att det var du, för Carina Larsson är inget jag associerar till dig, eftersom du är Ninni här på bloggen. Har ingen aning om ifall vi har gemensamma bekanta (tror inte jag kunde se det heller), men något måste ju facebook utgått ifrån eftersom du kom upp som förslag! 😉 Knasigt, men roligt! Men jag har alltså inte dykt upp hos dig i alla fall? 😉 haha

    ja, i blogg.se kunde jag sitta hur länge som helst och greja med design, jättekul, men ack det kräver sitt tålamod. Men så glad man blir när det fungerar och blir som man vill! Nu har jag så smått övergått till WP, dels för att några funktioner jag saknade på blogg.se finns där, och för att en flyende människa inte klarar av att uppehålla sig för länge på samma plats…varken i verkligheten eller på bloggar 😉

    Håller med, ljudböcker är guld värda ibland! Jag lyssnar mest på nätterna för att det hjälper mig att slappna av och koppla bort annat. Deckare har jag läst (och lyssnat på) många men nu har jag verkligen tröttnat på de där klassiska där det sker brott, oftast mord av något slag, och sen finns en polisgrupp, oftast med en person i spetsen, som ska lösa fallet. Behövde en paus från det. Så nu försöker jag hitta romaner med andra teman istället. Har bland annat ägnat mig åt Karin Alvtegen och Karin Brunk Holmqvist 🙂

    Aha, hoppas ni får solsken imorgon (idag) istället och att det går bra för dig på ”Ögon”. Skönt att du får skjuts i alla fall! Här skiner solen, eller har gjort det i två dagar, skönt, fast jag längtar efter mer snö. Nu ska jag försöka vila lite, klockan är 6 på morgonen och jag steg upp för en timme sen för att jag bara vaknade ur massa mardrömmar, suck. Kram och ”godnatt” 🙂

   16. Det blir kort idag, har dåligt med ork att sitta vid datorn.
    Jag har hört att det är vanligt med allergier när man har fibromyalgi… Skönt när någon verkligen försöker att fixa nåt man kan äta istället för tvärsom.

    Jag har inte fått upp dig på min facebook vad jag sett i alla fall. Men jag ska hålla ögonen öppna nu.

    Jag gillar WP skarpt för det finns en hel massa finesser här. Det enda jag saknar är att kunna ha musik liggande i bakgrunden då sidan öppnas, det fanns på msn-spaces som jag hade förr.

    Karin Alvtegen har jag läst. Alla hennes böcker. De är bra.

    Idag kikade solen fram en liten stund men jag orkade inte gå ut och hade jag gjort det hade solen hunnit försvinna innan jag kommit ut.
    Kramen.

   17. Ja, något skumt är det med alla allergier i alla fall. Fram till för fyra år sedan var jag inte allergisk mot någonting alls, men sen har det bara blivit mer och mer för varje år. Men när jag gjorde ett allergitest visade det ingenting… hm…

    Haha, du behöver inte hålla ögonen öppna på facebook, jag tyckte bara det var så lustigt och roligt att du kom upp på min sida. Vågade dock inte lägga till dig där 😉

    Första gången jag försöker mig på WP, har haft blogg.se mest, men jag tycker om den här funktionen att man kan ”svara på kommentarer”, något jag saknat på min blogg. Så nu ska jag lära mig WP och kommer väl övergå helt till den bloggen snart istället för rainbowtess.

    Jag har inte läst alla Alvtegen än, men snart så 😉 De är bra, annorlunda på nåt vis, det gillar jag! Tänkte på det, om du lyssnar på ljudböcker så mycket måste du ju hunnit avverka typ hur många som helst 😉 Coolt!

    Förstår vad du menar med att inte orka ta sig ut förrän solen har gått ner, så blir det ofta för mig. Men jag tycker om att gå ut i mörker också förvisso, men det är ju solljuset man behöver. Vi får hissa upp persiennerna och sola näsan när vi går förbi fönstren istället 😉

   18. Mina allergier kom rätt plötsligt också från att jag haft bara lite pollen och hödammsallergi så blev jag plötsligt allergisk mot en massa saker. När jag träffade en reumatolog år 2000 och fick min definitiva fibromyalgidiagnos så sa hon att det var vanligt att man utvecklade allergier vid fibromyalgi. När jag några år senare fick göra ett allergitest så visade jag allergi för damm, kvalster, mögel, de flesta pollen, hundar och fåglar men ingenting på mat men nu för tiden kan jag inte ens ta i kräftor och inte äta nånting med skaldjur förutom räkor som jag fortfarande verkar tåla.

    Hittar du mig fler gånger får du gärna lägga till mig som vän ifall du vill. 🙂

    Min äldsta dotter ska nog också gå över till WP och ville ha min hjälp att importera sina två andra bloggar på blogspot till WP istället. Just det här att kunna svara på kommentarer är otroligt bra och att den som skriver kommentarer kan ”prenumerera” på kommentarer och svar på kommentarer från blogginlägg och därmed följa upp sin egen kommentar och ev svar till den.

    Sen 2006 har jag läst 230 böcker och de flesta av dem har jag lyssnat på. Om du går in på här: http://www.boksidan.net/member.asp?user=Ninni_1960. Den leder till ”Boksidan” där man kan skriva recensioner på böcker man läst. Nu skriver inte jag recensioner utan bara vad jag tycker om varje bok. Men där kan du läsa om vad andra tycker om olika böcker och så ser du de böcker jag ”slukat” sen jag började lyssna på böcker.

    Ja, det är tur det finns fönster så man får lite dagsljus i alla fall. 🙂
    Kramen.

   19. Ja, okej, då är det kanske fibromyalgin som gör att vi fått fler allergier. Smärtan har för min del bara blivit sämre och sämre och allergierna verkar ju följa samma väg, då de bara blir fler och fler. Vad märkligt att du kan äta räkor men inga andra skaldjur, men skönt det i alla fall, skaldjur som är så gott! 🙂 Kanske jobbigt att inte ens kunna ta i kräftor, men å andra sidan kanske man inte utsätter sig för sådana så ofta. Undrar dock vad det är som gör det…hm. Själv kan jag inte ta i tillexempel tomat eller röd paprika. Det började med jordgubbar och tomat, men nu har jag blivit allergisk bland annat mot alla röda födoämnen (frukter, grönsaker, kryddor), märkligt!

    Åh, okej, om du dyker upp på facebook igen ska jag lägga till dig! Annars får jag väl ”leta” upp dig 😉

    Se där, du verkar ha koll på det där med bloggar. Jag tänkte dock inte försöka importera min gamla blogg, den får existera som den är, så börjar jag om på WP. Håller med om att det där med prenumeration på kommentarer verkligen är en bra grej, annars hade ju inte vi kunnat ha våra långa samtal här 😉 Eller kan, kan vi väl, men det skulle inte vara lika lätt. Förresten kommer jag nog, som sagt, överge den blogg du hittills tittat in på, istället är du välkommen att läsa på http://silvertherese.wordpress.com om du vill 🙂 Har bara gjort 5 inlägg där än så länge, men det är där jag kommer skriva mest framöver.

    230 böcker, det är inte illa! Spännande! Gick in på din sida på ”Boksidan” och kollade runt lite, och det var så intressant att jag skapade mig en egen sida där 🙂 Har haft en bok där jag skriver upp de böcker jag läser och lite om dem och så, men nu kan jag ju ha koll på den där Boksidan också, det var roligt! Tack för tipset! 🙂 Så kan man ju få boktips och så också, det är alltid bra. Har nyss fört in min första bok, Dracula, haha…

    Nej, nu är klockan midnatt igen och jag borde krypa i säng! Godnatt 🙂

   20. Visst är det konstigt med allergier. Vi har vänner som har kräftvatten och när vi var därnere skulle det fiskas kräftor. Jag skulle inte med och lägga ut kräftburarna och inte hämta dem heller men tänkte att jag får väl hjälpa till att agna burarna då så jag stod och agna med fisk. Efter en liten stund fick jag en enorm klåda på armarna och små utslag… jag klarade inte ens av att nå burarna det varit kräftor i.
    Fiskbullar i hummersås har jag alltid tyckt om och hummersås (påssås) till fisk är också gott men jag får såna smärtor och kramper i kroppen om jag försöker äta det så nu vågar jag inte ens testa. Jag får samma symptom av det hostdämpande medlet Noskapin så det är något ämne i den medicinen och i skaldjuren som jag inte alls tål.
    Jag hade en bonusdotter ett tag som inte heller kunde äta några röda födoämnen. Då gällde det att tänka sig för då vi skulle äta köttfärssås. 🙂

    Jag har kikat in på din nya blogg, försökte få fram en feedadress på den men det var tji stutt men jag har lagt mig som följare av bloggen så jag kommer att få mail varje gång du uppdaterar den.

    Vad kul att du också gjorde dig en sida på ”Boksidan”. Jag tycker det är bra att kunna hålla reda på vilka böcker jag läst och sen är det så bra när jag kan gå in och läsa om böcker jag är nyfiken på eller bara hört talas om.
    När jag började lyssna på ljudböcker hade jag inte klarat av att läsa något på flera år. Jag hade så ont så jag kunde inte koncentrera mig på att läsa böcker. Jag fick börja om gång på gång för jag hade glömt vad den handlade om så jag slutade läsa. Jag som slukat böcker sen jag var tonåring.. Men när ”vanligt folk” började få låna ljudböcker (tidigare skulle man ha dyslexi eller vara synskadad för att låna CD-böcker) så kunde jag börja ”läsa” igen. Jag njuter av varje bok och håller ihop handlingen hela boken igenom men så mycket längre än så sträcker sig inte minnet så jag kan inte sätta mig rakt upp och ner och berätta handlingen ur en specifik bok. Men jag blir road för stunden iaf och det är jag nöjd med. Nu kan jag läsa böcker ibland om jag har det lugnt omkring mig men det är ju så mycket lättare att lyssna på dem för då kan jag ju göra nytta samtidigt. 🙂

    Nu ska jag snart lägga mig. C lägger sig helst vid 22-tiden och jag brukar försöka komma i säng jag med men ofta får jag ge upp och istället för att vrida mig i sängen och pusta och stånka så kliver jag upp igen. Nu har jag haft två riktigt dåliga nätter så jag hoppas jag får sova inatt.
    Gonatt och sov gott! 🙂

   21. Nä, vad märkligt att du inte ens kunde ta kräftburarna! Och hummersås! Undrar VAD det är man inte tål liksom? och vad har de gemensamt med Noskapin? Det är verkligen märkligt det där med allergier! Haha, ja köttfärssås brukar man ju ha tomat i 😉 Och när den väl är i är det lite svårt att ”peta bort” 😉 Det är något som är lättare med att bo själv, att hålla koll på maten när man har så många allergier. Efterrätter framför allt brukar ”folk” ha svårt att få ihop något roligt av när jag är med eftersom jag varken tål mjölkprotein, choklad/kakaosmör, nötter, citrus, frukter (bortsett från banan) eller bär.

    Vet du, du dök upp på min facebook idag igen! Knas! Men jag la till dig som vän nu, tror jag i alla fall! 🙂 Kul förresten att du tittat in på min nya blogg! Förstår dock inte det där med feedadressen du letade efter, kanske jag tryckt på nåt? Ingen aning…vad skulle du med den till förresten? (säger en som inte har någon aning om vad en feedadress är 😉 Spännande i alla fall, min första följare!

    Håller med, ljudböcker är riktigt bra och numera finns det ju väldigt stort utbud. Har också svårt att läsa när jag har för ont, och ofta har jag för dålig koncentration för att kunna läsa, dessutom blir det ibland för tyst… så ljudböcker är verkligen bra! Haha, det var så roligt på den där Boksidan när jag kollade upp mina tre absoluta favoritböcker. En var ganska välrecenserad med blandade åsikter, men den andra fanns inte ens med i deras boklista! Men det roligaste var ju den tredje…Jag fullkomligt älskar den boken, men alla som skrivit tyckte den var jättedålig haha, men jag vet inte, säger det mest om mig eller om dem? 😛

    Hm! Det är så trist att sova dåligt, hoppas och håller tummarna för att du får sova bättre i natt. Kram på dig 🙂

   22. Oj vad allergier. Mjölkprotein… klarar du laktosfria produkter då? I så fall skulle jag nog göra en vaniljpannacotta med skivad banan till dig. 😉

    Bra att du la till mig på fb. 🙂
    När man går in på någons blog kan man gå till menyn ”Verktyg” och ”Feeds på denna sida” och klicka på något av alternativen där och då får man fram sidan med en feed-adress. Då tar jag den adressen och klistrar in den i ett Widgetfält som heter RSS och då ser jag när den bloggen blivit uppdaterad. Du kan se mina RSS-widgetar på höger sida under ”Mina Favoritbloggar” i min blogg. Det gick inte att få fram nån feedadress på din sida men då la jag bara till /feed/ till din bloggadress så nu får jag även dina blogguppdateringar i min lista på favoritbloggar. Man kan även lägga in såna där feedadresser i särskilda program så kan man sen via dem läsa alla uppdaterade bloggar.

    Det är tur att det finns böcker för alla smaker. Jag har ju snöat in på deckare men även lite historiska romaner kan jag läsa. Jag avskydde historia när jag gick i skolan men nu har jag börjat tycka att det är intressant. Det är väl åldern…

    Hoppas du får en riktigt skön helg!
    Kramen.

   23. Nej, egentligen klarar jag inte laktosfria produkter utan får köra på helt mjölkfria alternativ som tex. soja- och havrebaserade produkter. Klarar dock att fuska ibland med vissa saker gällande mjölkproteinet, men mår bäst av att utesluta det helt…fast vaniljpannakotta lät ruskigt gott! 🙂

    Jaha, jag förstår inte helt det där med feed-adressen, men jag förstår själva principen! Har sett att du har listat dina favoritbloggar och deras senaste inägg ”visas” där, har funderat på hur du fått det så, men nu vet jag alltså hemligheten 😉 Kanske får försöka mig på det där någon dag. Själv följer jag bloggar jag tycker om via bloglovin’, men då kan ju bara jag se vilka bloggar jag följer.

    Haha om det är åldern som gör att man börjar intressera sig för historia, ja, då är jag i alla fall inte gammal än, har alltid tyckt det varit tråkigt 😉 Men jag håller med om att det är bra att det finns så många olika sorters böcker, förhoppningsvis något för alla, och egentligen är det ganska spännande att man kan tycka så olika om en och samma bok.

    Ack kvack, nu är klockan över midnatt igen, bäst att krypa ner i sängen och försöka sova. Sov så gott och kram på dig

   24. Det kan inte vara lätt att vara tvungen att helt undvika mjölkprodukter. Jag är tacksam att jag slipper det. Allrahelst då jag är en kalv som vill ha mjölk minst en gång om dan – helst flera.
    Blogglovin är väl ett sånt där feedprogram eller är jag helt fel ute då?
    Att jag listat bloggarna så där är av två skäl. Jag kan locka fler läsare till andras bloggar och det kan ju vara kul för dem som får fler läsare och så är det himla lämpligt för mig att se vilka som skrivit nåt nytt och det blir även lämpligt för mig att ta mig dit.
    Idag har jag en ”springapåtoandag” med magknip som gör mig rätt klen och nu har jag sprungit så många gånger så jag fått babianröv. 😉
    Ha en bra kväll!
    Kramen.

   25. Haha, en kalv…men jag förstår dig, jag var en kalv jag med. Jag älskar mjölk; vanlig, äkta mjölk! Så det saknar jag verkligen, för varken sojamjölk eller havremjölk är någon höjdare att dricka bara så där. Men det är som med det mesta andra när det gäller allergi, tillexempel choklad som många ”tycker synd” om mig för att jag inte kan äta, att jag kan sakna mjölk och choklad och en massa annat, men valet är inte så svårt när man vet att man blir sämre av det! Men jag håller tummarna för att jag ska få slippa några av mina allergier i framtiden, eller att de åtminstone i ska bli fler 😉

    Alltså, eftersom jag inte fullt förstår det där med feedgrejen vet jag inte om Bloglovin räknas till ett sådant program, men principen är ju densamma. Där lägger man till webbadressen (vad är skillnaden på webbadress och feedadress?) till de bloggar man vill följa och sen när man loggar in visas alla nya inlägg som skrivits från de bloggar man följer och man kan läsa dem. Mm, jag tycker ditt sätt att lista bloggarna är kul och bra, har själv klickat lite på länkarna där.

    Förstår att ”springapåtoadagar” inte är särskilt kul, men när du skrev att du fått babianröv kunde jag inte låta bli att skratta. Tänkte genast på alla röda babianrövar jag såg i Tanzania, haha. Kul liknelse alltså, själva upplevelsen i sig verkar inge roligt alls! Hoppas magen mår bättre idag, så både den och röva får återhämta sig en aning 😉

    Tack för dina fina kommentarer på min nya blogg förresten, kändes bra att jag nu kunde svara på dina kommentarer där eftersom jag har WP 🙂 I like!

   26. Jjo, det är väl så med sånt man inte tål, då man mår dåligt av det så undviker man det. Som jag med mitt ”livsviktiga” kaffe nu då. Jag som alltid börjat dan med minst en kopp kaffe kan ibland vara utan hela dagarna nu då magen inte klarar av kaffet.
    Matallergier är nog det värsta i allergiväg, kan jag tycka.

    I slutet på en feed-adress står det ofta /feed i slutet av webbadressen. Om du har min bloggsida uppe och så går du in under ”Verktyg”s-menyn och ”Feeds på den här sidan” och så finns det två olika alternativ där som jag inte minns vilka de är men det brukar ofta stå nåt med flöde… Klicka på nån av dem så kommer feedadressen upp i adressrutan. Det är den adressen jag använder på mina favoritbloggar då jag använder ”Feed”-widgetarna.

    Magen sköter sig igen och röva har tagit igen sig så nu har jag ingen babianröv längre. 😀

    Det är kul nu när du kan skriva svar på kommentarer inne på din blogg. 🙂 I like too. Önskar att alla hade så. En del kan skriva svar men man kan inte prenumerera på svaren så då lärer man ju kolla i gamla bloggar för att se svaren.

    Kramen!

   27. Ja precis. När jag berättar att jag inte tål choklad eller annat är det många som reagerar i stil med ”Nej, stackare, jag skulle aldrig klara det!!”, men när man blir sämre av det är det inte så svårt att låta bli, även om man såklart saknar vissa saker ibland, precis som du med ditt kaffe! Men läste du hade slutat med några av medicinerna nu?

    Håller inte riktigt med om att matallergier är det värsta i allergiväg, för de flesta matallergier kan man ändå vara med på allt, bara att man inte kan äta allt (förutom tex. nötter och annat luftburet!). Tycker det är värre tex. de som är jättekänsliga för pollen och knappt kan vara ute då, eller som de som inte ens kan vara i hus där det funnits djur, finns el osv. Visst är det jobbigt att hålla ordning på all matallergi och när man går bort på olika ställen, men man behöver i alla fall inte vara rädd för att bli sjuk så länge man inte äter eller rör vid det man inte tål.

    Efter lite sökande hittade jag feedadressen till din bloggsida och kunde lägga in den under feed-widgets. Men det var flera bloggar jag inte kunde hitta feed-adressen för. Försökte då lägga till /feed/ men det stod bara att ”ett fel har inträffat…” eller nåt sånt, så det gick inte så bra 😛

    Ja, det känns så himla bra att kunna svara på kommentarer i min blogg, håller med dig om att det lättaste systemet skulle vara om alla hade det så. En del skriver ju svar på kommentarer i bloggen hos den som kommenterat, men det blir också lite konstigt, men en del svarar ju som sagt som en kommentar i sin egen blogg, men då missar man det oftast. Nej, WP får stort plus för kommentarsystemet!! 🙂

   28. Ja jag har slutat med två av TBC-medicinerna så jag hoppas min mage blir bättre då så jag kan klara mig utan den där starka magmedicinen Ranitidin. Jag fick sån otrolig halsbränna av kaffe, te och en massa andra saker och mådde så illa så jag ville inte äta nånting innan jag fick Ranitidin. När jag fick det försvann halsbrännan och en hel del av illamåendet och då kunde jag dricka lite kaffe efter att jag tagit den tabletten mitt på dan. Nu tar de tabletterna slut i helgen så får jag se hur det går med magen för de två sorterna som jag har kvar av TBC-medicinen är inte så snälla mot magen de heller – inte snällt mot så mycket annat heller för den delen.

    Du har ju rätt i att man kan undvika den mat man är allergisk mot men samtidigt så finns det allergitabletter, nässprayer och ögondroppar mot andra allergier så det kan gå att leva rätt normalt ändå. Jag som dessutom får astma av pollen, hundar, damm och liknande kan ändå leva med det om jag tar mina mediciner året om. Jag blir känsligare ibland förstås (vet inte alltid varför) och våren och sommaren är jobbigast då det är mycket pollen och då undviker jag att vara ute de dagar det blåser bl.a. Nu är väl inte jag allergisk på värsta viset men jag skulle inte våga vara utan min medicin för jag vet hur jag mådde innan jag fick denna medicin som verkligen hjälper mig.

    Det är WP som har tillägget /feed/ så på andra sidor kan det vara olika. Är det blogpost.com kan du försöka med /feeds/posts/default, blogg.se försök med /index.rss. Är det nåt annat bloggstställe så kanske jag har det bland mina Rss:are och då kan man hitta det där för det verkar som varje ställe har sin egen slutkläm på sin feedadress. 😉

    Jo, nog blir det lite konstigt då man får svar under sin egen blogg på en kommentar man skrivit hos någon men de som inte kan svara på sin egen blogg kanske inte hittar nån annan utväg. Och det är ju synd om man missar svaren. Vi får vara glada för WP. 🙂 Jag sätter dit ett plus jag med. 😀

    Hoppas du har en skön helg!
    Kramen.

   29. Skönt att få slippa två av medicinerna och jag håller tummarna för att din mage ska bli bättre! Men om det inte funkar när magtabletterna tar slut, kan du inte få ut nya? Trist när man redan mår dåligt att få en massa biverkningar av mediciner som ska hjälpa!

    Ja, allt beror väl på HUR allergisk man är mot olika saker. Du har ju rätt i att det inte finns några tabletter eller sprayer mot matallergi, förutom för typ laktos. Skönt att du kan hantera dina allergier med hjälp av mediciner så de inte behöver påverka det vardagliga livet lika mycket! Men jag undviker hellre vissa typer av mat än djur, det är ett som är säkert 😉 Fast det räcker nu tycker jag, vill inte bli allergisk mot nåt mer!

    Jaha, så olika sidor har olika slutgrejer för feedadresserna! Vilken tur att du har koll, tack! De jag försökte med som inte gick var blogg.se, men kanske har några andra också…ska kolla och försöka igen!!

    Hoppas du haft en fin helg! Själv njuter jag av denna söndagskväll framför Så ska det låta, underbart program! Kram på dig

   30. Jo, jag kan säkert få mer starka magtabletter om jag inte klarar mig utan dem. Idag har det gått bra utan den iaf. 🙂

    Tack vare allergimedicinerna så kan åtminstone jag leva rätt normalt trots att jag är allergisk. Jag hör många klaga över att de är allergiska mot än det ena och än det andra och så frågar jag vad de tar för mediciner mot sina allergier och då säger de ”Nämen usch, inte vill jag ta några mediciner inte”. Då brukar jag tänka för mig själv att då ska de inte klaga och får ta mig sjutton skylla sig själva om de är allergiska. Men jag brukar tala om att de bör ta allergimediciner för det värsta är att om man går och är allergisk och inte har tillräckligt med mediciner eller inte tar några alls då kan allergin leda till astma. Det var så jag fick min astma. Jag var för dåligt medicinerad och gick där och var lite allergisk hela tiden eftersom de mediciner jag fått utskrivna inte räckte till och helt plötsligt hade jag astma och när jag äntligen träffade en vettig läkare som skrev ut mediciner till mig då var det för sent… då hade jag ju redan fått astma.
    Vi hade hund under hela min uppväxt och nu tål jag inte hundar längre, det känns inget vidare för jag skulle gärna haft en hund nu men som tur är så tål jag katter (utom då katten varit ute och kommer in och har fulla pälsen med pollen) och har ju min fina Snoozen.

    Man upptäcker saker och ting då man pular och donar på datorn. Appropå att ha koll på feedadresser.
    Kramen.

   31. Har det gått fortsatt bra utan magtabletter? Hoppas det. Och känner du någon skillnad av att ha slutat med de där två medicinerna?

    Mm, om det finns hjälp att få i form av spray/medicin mot allergi, varför då inte använda det? Om man kan få må bättre! Det är ju inte kul att äta medicin, men det är väl ännu tråkigare att vara dålig! Och dumt också ju om man nu kan utveckla tex. astma om man inte tar allergimedicin. Kan tänka mig att det kan bli så om man utsätts för det och går och är småallergisk mest hela tiden. Det är ju svårt med tex pollen och damm och sånt som man inte riktigt kan avskärma sig ifrån.

    Skönt att du tål katt i alla fall! Jag skulle bli ledsen om jag blev allergisk mot pälsdjur, hoppas därför innerligt att jag har ”generna” från den halva av släkten som tål dem! Är lite känslig mot katt, men det är bara att jag inte klarar att ha katten upp i huvudet flera timmar i sträck, annars går det bra 🙂

    Jo, visst är det så, tycker också det är skoj att sitta och fixa och trixa vid datorn med olika saker. Man lär sig mycket av att sitta och trycka och försöka, men ibland är det skönt att kunna få svar på något utan att prova sig fram hundra gånger 😉 Fast det gjorde jag med designerna på blogg.se, jättekul, fast man hann bli ganska frustrerad mellan varven med 😉

   32. Jag klarar mig utan magtabletten nu sen i måndags och det verkar gå bra. Har bara haft lite känning av halsbränna men inte värre än att jag stått ut med det. 🙂 Skillnaden är stor nu när jag blivit av med de två tabletterna. Jag är inte så yr längre och inte illamående heller och inte lika trött.

    Jag tycker att det är vansinne att inte använda de mediciner som finns mot allergier. Man kan ju må så mycket bättre om man tar medicinerna. Jag skulle inte klara mig utan dem iaf.

    Ja det är tur jag tål katt. Min yngsta dotter har blivit allergisk mot katter och det är inte så roligt för då blir hon allergisk när hon är här även fast hon tar en extra allergitablett när hon ska hit. Hon tar samma sort som jag men hon tar bara en tablett om dan. Tidigare fungerade det bra när hon tog en extra tablett men det verkar ha avtagit, tyvärr.

    Jag donar och grejar en hel del med datorn och har lärt mig lite html-koder som är bra att ha och är det något som trilskas och inte vill fungera som jag vill då håller jag på tills jag får det som jag vill. Jag ger mig inte. Tålamodet har jag fått med åren för när jag var ung så hade jag inget tålamod med nånting och gav upp alldeles för lätt. Skönt att jag fick tålamod till sist iaf. 🙂

    Kramen.

   33. Oj, nu har jag nästan tappat bort den här tråden bland alla nya inlägg och alla kommentarer, men lyckades hitta hit tillslut!

    Vad skönt att du klarar dig utan magtabletten! Och så himla glad jag blir att höra att du mår bättre 🙂 Hoppas innerligt att det ska fortsätta gå åt det hållet och att du vartefter våren kommer ska få må ännu bättre! Även om jag inte känner dig, som vissa skulle uttrycka det, (men jag tror personligen att man faktiskt kan lära känna åtminstone en del av en annan människa via skrivna ord), så bryr jag mig verkligen om dig och önskar dig det bästa!!

    Jag håller med, varför inte använda den medicin och hjälp som finns om det fungerar?! Dessutom är väl inte allergimedicin särskilt skadlig eller beroendeframkallande..eller? (det kanske det är, jag har ingen aning!) Tycker hur som helst att man inte ska avfärda det förrän man provat, vill man inte försöka hitta något som hjälper liksom?

    Trist att din dotter inte tål katter så bra längre, trots allergimedicinen. Karin, dottern till en av mina närmsta vänner, har också problem med det, hon äter allergimedicin och så, men klarar ändå inte av katter/hundar. Vilket är trist för att hennes mormor och morfar och andra släktingar har djur och bor långt bort, så de kan inte hälsa på så ofta, eftersom de inte kan bo i deras hus när de kommer… tråkigt! På det viset är det lättare med maten, för jag kan fortfarande åka överallt, så länge jag inte äter allt.

    Förstår precis, har suttit x antal timmar och trixat med olika koder och grejer på blogg.se eller annat, och det är roligt och en utmaning, men ack vilket tålamod det kräver. Jag kan dock bli väldigt frustrerad när vissa saker inte funkar, men det är framför allt om det är något specifikt man måste göra inom en viss tid, för då blir jag alldeles uppstressad, haha…

    Nej, nu ska jag dyka ner i ännu en skräckbok (vi avverkar omlevande och ondska den här veckan). La till dig som ”vän” eller vad det hette på boksidan förresten, inte för att jag förstår det där med vänner där, men det var lättare att hitta dig då och jag tänkte jag kunde få lite boktips genom att titta på din lista 😉

    KRAM till dig! Hoppas ni har det mysigt i Töreboda!

    Kramen.

   34. Jo, nog känner jag att du bryr dig om mig och jag hoppas du känner att jag bryr mig om dig för det gör jag. Nog kan man lära känna varann bra genom att skriva. Kanske bättre än många andra gånger för det är många gånger lättare att skriva och uttrycka känslor än att säga samma saker.

    Mig veterligt så är inte allergimediciner alls beroendeframkallande eller skadliga så det är synd att så många med allergier inte använder dem för de gör verkligen nytta det kan jag intyga.
    Jag klarar att vara i hus där de har hundar i ca 2 timmar men sen måste jag åka därifrån för jag börjar må alltför dåligt och då har jag ändå dragit i mig Ventolin innan jag kommer dig och ibland även en inhalation medan jag är där. Det är tråkigt men jag kan ju ändå hälsa på vänner och bekanta med hundar även om jag inte kan vara där så länge. Så på det sättet kan det ju vara bättre med matallergi. 😉

    När jag dyker på sånt jag inte får att fungera på bloggar eller förresten var som helst i datorvärlden så ger jag mig inte förrän jag får det att fungera. Blir så otroligt envis och ska till varje pris ”vinna” mot datorn. 🙂 Och varje gång jag på något sätt kan lura datorn så jublar jag och är jätteglad.

    Tur att jag inte går din kurs för skräckböcker läser jag inte ens. Gillar inte skräckfilmer heller.
    Kul att vara vän med dig på boksidan också då kan jag ju se vad du läser och vad du tycker om böckerna och få lite tips ibland. 🙂

    Vi hade det mysigt i Töreboda.
    Sköt om dig!
    Kramen. ♥

   35. Håller med dig om att det ibland kan vara lättare att lära känna varandra genom skrivna ord. Jag tycker inte att de skrivna orden ska utesluta och ersätta att träffas och lära känna varandra ”på riktigt”, men att de kan vara komplement till varandra. Brukar själv säga att ingen kan lära känna mig fullt ut om de inte läser vad jag skriver, eftersom jag alltid uttryckt mig genom att skriva.

    Vad bra att du i alla fall kan vara en liten stund i hem där det varit hund, men det hade ju såklart varit trevligare och känts bättre om du kunnat vara där så länge du velat, utan att tänka på allergi.

    Haha, envis som en åsna då kanske, det kan jag med bli. Och jag håller med om att det känns som värsta segern om man kommer på hur man ska göra och lyckas lösa saker på datorn. Som med bloggar tycker jag det är kul att sitta och prova funktioner osv och komma på lösningar, men vissa saker blir jag bara så sjukt frustrerad om det inte funkar på en gång!

    Haha, nu är min skräckfilm slut, bortsett från att jag ska analysera ett skräckkulturellt verk i en uppsats på 8 sidor. Skräckromaner har jag inga problem med att läsa, däremot tycker jag inte om skräckfilm! Usch! Men det har faktiskt varit väldigt intressant att studera skräcken som genre!

    Vad härligt att ni hade det bra i Töreboda! Hoppas du har det bra nu i veckan och att du får njuta av solen, för i alla fall här har det varit väldigt fint väder! Skönt!

    KRAM till dig

   36. Nog skulle det vara skönt att slippa allergier då jag hälsar på folk som har hundar men men… man kan inte få allt här i livet.

    Det är bra att bli envis ibland – åtminstone då man har nytta utav envisheten. Tålamod är också bra att ha.
    På eftermiddan idag fick jag lite att bita i. En kompis har köpt en laptop och då fick ju jag att göra. Han lämnade datorn här så jag skulle få greja med den och installera de program han behöver sen ska vi ta med oss datorn och åka hem till honom och fortsätta dona med den där. Backupskivor ska brännas och innehållet från hans stationära dator (som håller på att ge upp) ska föras över på laptopen. Så istället för att gå ut och sola näsan och sen sitta vid min egen dator och gå runt och läsa bloggar så får jag ta till tålamodet och fixa med en dator istället.

    Jag är då glad att jag inte behöver läsa skräckböcker eller se skräckfilmer för det är det värsta jag vet. Jag har aldrig tyckt om den genren.

    Idag har det varit skönt väder här och blåst bara lite… men det är nog första dan på länge.

    Nä nu ska jag laga mat och dona med dator.
    Kramen.

   37. Åh, men nu har jag hittat att man kan följa sina kommentarer också på andras bloggar på sin WP-sida!! Tjohoo! Här har jag liksom fått gå in på din blogg, sökt i sökrutan på den här inlägget och sedan fått scrolla ner bland kommentarerna för att kunna svara…genomförbart absolut, men en smula omständigt, nu blev det plötsligt mycket lättare!! 😀

    Hur har det gått med kompisens laptop? Räckte tålamodet till? Du verkar vara en hejare på datorer du, skönt för dina vänner 😉 Men du är kanske som jag, som trycker på typ allt och då lär sig en del…haha. Min mormor brukar ringa mig och vilja ha hjälp med sin dator, för mamma har aldrig tid att åka dit och hjälpa henne. Så jag försöker förklara per telefon och hon skriver ner allting i detalj typ, lite kul. Men det ger verkligen perspektiv på saker och ting och ibland önskar jag att jag var född under ett icke-digitaliserat-århundrade 😉

    Haha, då är det tur du slipper! Då kanske du hellre vill läsa nästa kurs jag ska läsa, nämligen romantisk litteratur 😉

    Såg att ni fått mer snö igen, ligger den kvar? Jag vill också ha snö!! Alla är helt till sig över vårtecknen, medan jag fortfarande går runt och väntar på den riktiga vintern, haha 😀

    KRAM på dig!!

   38. Vad bra att du hittat det. Det har jag också gjort alldeles nyligen för jag antar att det är där uppe till höger bredvid ditt namn. Det är en ny funktion som inte funnits tidigare. MEN jag kryssar alltid i rutan ”Uppmärksamma mig på vidare kommentarer via e-post” jämt då jag kommenterar hos någon så får jag reda på när någon kommenterat via mailen. Lättvindigt och bra. 🙂

    Jodå, mitt tålamod räckte till och nu har jag fått till laptopen så det är bara för honom att använda den. Inte är jag en hejare på datorer inte men jag fixar lite program och sånt som man kan behöva utan att man behöver betala för dem och det gillar väl alla.. 😉 Sen tar jag bort sånt man inte behöver och lägger in annat som just den användaren behöver och visar lite finesser och så. Så hämta crackade program och sånt har jag lärt mig genom att prova mig fram. Spel till datorer är jag urusel på för jag använder inget sånt själv mer än de spel som finns på fb (Bejeweled Blitz och Mahjong). Sen gillar jag att spela Betapet via nätet och brukar spela mot sambon. Lite tråkigt då han är ett ordfreak som löser massor med svåra korsord så han är otroligt duktig på att få till ord.

    Ok. Romantisk litteratur skulle jag nog kunna läsa men biografier, deckare och historiska romaner är väl det jag helst läser. 🙂

    Nu är det bara enstaka snöfläckar kvar här omkring så nu börjar det likna vår. 🙂
    Kramen!

   39. Jaha, nej jag menade inne på adminpanel där man kunde hitta ”comment I’ve made” men den här nya funktionen var ju ännu smartare! Tänk vad bra! Jag kryssar också i ”uppmärksamma mig på vidare kommentarer via e-post”, eftersom jag inte kommenterat hos dig tillexempel med mitt wordpress-konto. Så därför har det varit lite krångligt att hitta alltihop när jag skulle svara, men nu är det problemet ur världen 🙂 (större problem är dock att min dator dött och vägrar vakna…ack kvack!!)

    Nej spel har jag inte heller någon koll på, varken på datorn, tv:n eller telefonen, i någon form. Sådana där ordspel verkar dock ganska kul, men inte tillräckligt för att jag ska ha gett mig in i det…än i alla fall 😉

    Nja, jag föredrar nog skräck framför romantik, dock beroende på vad för sort. När det blir för tramsigt och puttinuttigt blir det bara tråkigt, så vi får väl se vad jag kommer tycka om den kommande kursen. Jag har i alla fall, precis innan jag skriver detta, avslutat en 8-sidig analys av ett skräckkulturellt verk, så nu är den kursen klar 😉 Just är jag förfärligt trött på både biografier och deckare, så jag försöker hitta lite udda böcker, typ annorlunda romaner, men det är svårt.. 😉

    Hoppas du har en fin torsdagskväll, KRAM

 4. Jag (kanske) ska plocka undan julen i helgen 🙂 Kanske alltså 🙂
  Jag stör mig inte på att den är kvar….
  Ljustorget… dit hade jag redan tänkt mig när jag fick höra att det brunnit.
  Har ännu inte kommit dit 🙂
  Vem vet…. kanske ni får besök då ? 😉
  Ha en trevlig helg, kram på re….

  1. Vi plockade undan granen, tomtar och elljusstakarna. Det hade inte stört mig om det stått kvar längre men det var sambon som tyckte att vi skulle ta bort det. Gardinerna tycker han dock att de kan hänga uppe ett tag till.
   Ja vi vill gärna ha besök! Välkomna!
   Kramen.

 5. C, han är klok, han. Du måste nog ha det så ynkligt eländigt för att sedan bli bättre och bättre. Fast det är ju %#¤ också att du ska ha det så besvärligt.
  Ellinor är lika klok hon. Tänk så kul med en utställning med dina foton! Ja, inte NU alltså, det orkar du inte. Men senare någon gång? Finns det inget ställe någorlunda nära där det går att ställa ut foton på sommaren när det kommer turister och tittar?
  Det där med att bli torr i mun, näsa osv är ett elände. Hoppas det lättar för dig nu.
  Som vanligt ber jag för dig. Du är alldeles för go’ för att ha så mycket problem.
  Kram! ♥

  1. Vilken tur att jag omger mig med kloka personer. 🙂 Vi får väl se om det blir nån utställning nån gång… men det finns så otroligt många duktiga och begåvade fotografer häromkring så…
   Det verkar fungera med luftfuktaren till CPAP:en så jag ska nog slippa bli så torr nu framöver. 🙂
   Tack för dina böner.
   Kramen. ♥

 6. Hej du har ju så fin och mysig blogg. Jag undrar har du en hel mask till din cpap? Jag har en över näsan provade helmask som täckte munnen men den fungerade sämre blev inte tätt. jag har också problem blir jätte torr i halsen och näsan även munnen. Har ju haft min i många år och har varit bättre i sömnapnen sen jag gick ner ca 10 kilo men på rygg kan jag inte ligga utan apparat känner av även i vaket tillstånd att jag inte får luft.kram

  1. Tack Eva för dina snälla ord om min blogg och för att du skrivit en kommentar.
   Ja, jag har en hel mask och den håller tätt också men det kan ju bero på att jag är så kortisonsvullen i ansiktet nu. Det kan ju bli sämre med tätheten om det försvinner lite från ansiktet. Jag har helmask eftersom jag andas mycket genom munnen då jag ofta är täppt i näsan. Luftfuktaren som jag kopplar till min kompressor verkar fungera bra och jag slipper få sprickor i läpparna nu och har inga sår i näsan heller så jag slipper smörja näsa och läppar innan jag lägger mig. Jag behöver heller inte gå upp för att dricka vatten på nätterna. Jag är väldigt nöjd med CPAP:en och nog skulle jag behöva gå ner i vikt, jag började ju få andningsuppehåll i våras då jag hastigt gick upp 6 kg, men det är svårt att gå ner i vikt då jag tar så mycket kortison som jag gör. Jag får väl hoppas på att jag kan bli av med några kg den dag jag inte längre behöver stoppa i mig så mycket kortison. Den dan lär väl komma den med förhoppningsvis. 🙂
   Kramen. ♥

 7. Hej! Nejnejnej, du kan inte låtsas att lammkött är något annat! Det har så karaktäristisk smak så det går inte att luras. Köp hem grytbitar av nöt istället.
  Snart bär det av till dottern, behöver miljöombyte känner jag. Hela helgen har jag suttit inne, imorse regnade det ovanpå isen och sandbilden har varit här. Attans vad jag ogillar denna dystra vinter som inte är någon riktig vinter här nere hos oss
  Kramen

  1. Ok. Eftersom sambon inte äter lammkött så får jag väl göra grytan med annat kött då… *suck* vi har ju en hel del nötkött i frysen. Men jag vill ju också testa att äta lammkött. Vet inte om jag gjort det nån gång.
   Miljöombyte är inte så dumt. Det är ju inte direkt något önskeväder ute heller och när det blir så halt så är det ju bäst att hålla sig inne. Vi hade också regn i mörest och det var snorhalt på vägarna sa en säker källa (C).
   Jag vill också ha riktig vinter med lite kyla och snö, snö, snö.
   Kramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s