Sköna sommardagar och ”det onda ögat”.

Nu känns det verkligen som sommar även om graderna på termometern inte alltid visar över +20 och solen skiner. Livet rullar på och det är mest bara trevliga saker som händer och det är skönt. Jag gör väl som vanligt och skriver om vad som hänt sen sist. 🙂

Prästkragar.

I onsdags (29/6) hade jag fullt upp. Först var jag på provtagning. Ska ta prover en gång i månaden nu i tre månader så reumatologen ser att inga värden blir knasiga av Metojectinjektionerna. Jag passade på att ta ett blodsocker också för min ögonläkare vill alltid veta hur blodsockret ligger eftersom det finns risk att jag utvecklar diabetes då jag tar kortison. 5,4 låg blodsockret på så det är ingen fara än i alla fall.

Sen var det dags att åka till ”Ögon” i Hudiksvall. Jag gjorde som jag brukar, tog bilen till Ljusdal och buss till Hudiksvall därifrån. Jag bör ju inte köra bil för nära inpå att jag fått pupillvidgande droppar. Då dessa sjukvårdsinrättningar alltid envisas med att ge mig tid på helt klockslag (denna gång 13:00) så måste jag ta en buss som gör att jag är där en timme tidigare än vad jag behöver. Tar jag bussen en timme senare så hinner jag inte upp till mottagningen och det är ju dumt. Nu gjorde det inte så mycket då jag hade köpt nytt virkgarn så jag började virka redan i bussen. Det ska bli en gardinkappa till gästrummet. Sen satt jag på en bänk i skuggan (det var väldigt varmt i onsdags) och virkade och det var så mysigt så.

Disigt.  Solsken och dis.

Vid besöket på ”Ögon” fick jag inte reda på så mycket som jag hoppats på. De skulle ju eventuellt ta kontakt med en specialist men det sträckte sig än så länge till en dr. Lind som är knuten till mottagningen men hon ska tydligen ha mer erfarenhet då det gäller kombinationsmedicinering och ”kortisonsparande” medicinering. Min läkare har tydligen pratat en hel del med denna läkare tidigare om mig så hon ska vara insatt i mina problem. Men hon var på semester så inte förrän idag kan min läkare få prata med henne igen och visa allt från de undersökningar hon gjorde på mig i onsdags. Och undersökningar blev det… hon använde nog alla undersökningsmetoder och maskiner de har att tillgå. Jag var där i 2 timmar. På onsdag ska min läkare höra av sig till mig via telefon så då får jag veta vad de kommit fram till.
Kortisonet sänktes med 2,5 mg i alla fall så nu har jag ”bara” 12,5 mg Prednisolon.
”Det tar sig sa mordbrännarn”.

Jag har fått lite konstig syn på ”det onda ögat”. Det blir som en skugga bakom den text jag läser ibland. Det var så när jag var till ”Ögon” också men det var inget de la så stor vikt vid så det är väl ingen fara med det då.

I torsdags (30/6) fick jag besök av äldsta dottern, E, som hade tagit kompledigt från jobbet och ville komma hemifrån och få mysa hos oss här i Järvsö. Vilken tur att det fina vädret höll i sig så hon kunde sola lite.
På kvällen kom min vän Nettan också. Det var meningen att hon skulle åka hit med E men fick förhinder så hon kom med tåget. E var också kvar och vi grillade karré som vi åt med färskpotatis, tzatziki och kantarellsås. Till efterrätt blev det jordgubbar och vaniljglass och då hade även vår vän Leif kommit hit.

Delsbostämman 2011.

Nettan skulle sova över här så vi satt och pratade till efter midnatt och vi fortsatte prata och prata under fredagen också efter att jag varit och badat. Oj, vad mycket vi hade att prata om. Det blir ju så när vi inte träffas så ofta.
När C kom hem så hade han gjort sista dan innan semestern. Vi åkte till Öjerestaurangen och åt pizza framåt 19-tiden och sen skjutsade vi hem Nettan till Alfta. Vi åkte genom skogen i förhoppning att få se en hel del djur men det enda vi såg var en rovfågel som vi inte ens hann se vad den var av för slag.
Efter en kopp kaffe hos Nettan for vi hemåt igen och var inte hemma förrän vid midnatt.

På lördan var det meningen att jag skulle på en träff med tjejerna, som liksom jag, är född och uppväxt i Älvkarhed. Men kroppen strejkade så jag bestämde mig efter långt velande att jag gjorde bäst i att stanna hemma. Att sätta sig och köra bil i det skicket jag var i är inte vettigt. Det kändes inte roligt alls. Men det var nödvändigt. Jag la mig och sov i två timmar istället. Men innan dess hade vi besök av min yngsta lillebror, J, som var på väg ner till mina föräldrar.

Bollnäsbygdens spelmanslag.

Igår kändes det lite bättre i kroppen och vi bestämde oss för att hoppas på att de hotfulla molnen på himlen skulle skingras så vi åkte på Delsbostämman. Jodå, jag hade fiolen med. Sen hur mycket jag skulle orka spela det var ju ovisst. Men det blev några låtar under dagens gång och allspelet var jag också med på.
Det var rätt kallt när vi kom dit och det blåste friskt men så småningom kom solen fram och värmde så det blev riktigt skönt i slutet på dan. Vi blev kvar länge, åkte inte hem förrän vid 20-tiden, då de hade något nytt där i år som de kallade för ”spelmansSLAGET” där olika spelmanslag tävlade om vilka som var bäst på att spela till dans, var bäst samspelta och hade bästa utstrålningen. Publiken fick också rösta men det kostade 10:-. Naturligtvis röstade vi och vi tyckte att Bollnäsbygdens spelmanslag var bäst. De hade en sån spelglädje och medryckande låtar så vi fick lust att dansa trots att C aldrig dansar och jag inte orkar dansa. Men Bollnäsbygdens spelmanslag fick nöja sig med en andra plats för det var Järvsö spelmanslag som knep första platsen. Dem hade vi som tvåa för de var också väldigt bra.
Vi hade en härlig dag i Delsbo och den gav mersmak så nu hoppas vi på bra väder på onsdag för då är det spelmansstämma i Bingsjö och dit har jag aldrig varit på spelmansstämma så det är verkligen dags att jag får uppleva den också.

Jävsö Spelmanslag.

Ikväll ska jag inte behöva laga någon middag för vi ska på ”Moläta” på Stengården här i Järvsö. I morgon är det sista badet inför badets månadslånga semesterstängning och på onsdag ska vi förhoppningsvis till Bingsjö. Men det får jag blogga om nästa gång. Det blir inte många stunder framför datorn alltså. Jag har ett liv, IRL!!! 😉

Annonser

10 responses to “Sköna sommardagar och ”det onda ögat”.

 1. Moläta ???? Förklara snälla, det lät roligt!
  mol allena har jag hört talas om, men ni ska ju äta bägge två, haha
  Ja jisses med dina ögon, man är ju så herrans rädd om synen, det vore ju förfärligt om synen blev drabbad så inte glasögon hjälper! Men dom har ju dig under ordentlig bevakning!
  Skulle plocka blåbär idag, men det finns inga! Eller, om man böjer sig ner i snåren så hittar man några skrumpna russin…vi behöver regn, massor av regn!
  Ha det nu så gott, mina ansträngningar lönar sig -5,7 idag…men jag hatar verkligen att räkna kalorier.
  Kramen

  • Mola betyder ungefär som att man sitter och äter mycket av något.
   Det är LRF som tillsammans med näringsställena här i Järvsö låter oss smaka olika mat. Jag köper en biljett för 25:- (eller flera) och så ställer jag mig i kö vid det stället som har någon mat jag vill smaka på och där får jag en smakportion i utbyte mot min biljett. Sen tar jag nästa biljett och ställer mig i kö vid nästa ställe där det finns något som tilltalar mig.
   Vi började med ostkaka med saftsås och grädde idag för den brukar ta slut rätt snabbt. Sen var jag sugen på att smaka lammspett men kön dit var så lång så jag provade älgkebab istället medan C tog nå korv och potatis (??? korv kan man ju laga så lätt hemma). Efter en stund gick C efter en till portion med ostkaka och jag siktade på Jarseglass men det var så lång kö även där så jag hämtade en pannacotta med rabarber och vinbärs ”sylt” på. När vi suttit där ca en timme till så gick C och ställde sig i kö för Jarseglassen (som sägs vara så god och den är skamligt dyr). När han kom fram fanns bara polkagris och jordgubbssmak kvar men det fick duga. Och med det så fick vi i alla fall svar på hur god den glassen är… inte så god som priset påstår i alla fall. Lite för lite smak på glassen, tyckte vi båda två och jag kände små gräddkluttar i själva glassen och det var ingen höjdare. Till ”varmrätten” drack vi festis och en stund innan vi bestämde oss för att testa glassen drack vi kaffe. Läsk, festis, vin, öl och kaffe kan man köpa till om man vill.
   Under hela tiden så var det underhållning från scenen. Tillställningen började kl. 15 och höll på till 21. Vi fick bl.a. höra Järvsö spelmanslag, Team Andreas-kören (utan Andreas), Jarsefôlk (spelar folkmusik), Linn Norin (otroligt duktig sångtjej) och flera som jag inte minns namnen på. Jörgen Åberg (som jag skrev om att vi var på skivsläpparfest för) var konfrancier och uppträdde precis då vi kom dit och skulle även uppträda 20:30 men då var vi på väg hem.
   En otroligt lyckad kväll kändes det som och det berodde också på att solen tittade fram och värmde oss. Vi var där i ca 4 timmar. 🙂

   Ja nog har de koll på mina ögon allt… annars vet jag då inte varför jag ska åka som en tätting till Hudiksvall.
   Det finns inga blåbär här heller. Blommorna har torkat bort tror jag.. Några blåbär blir det inte häromkring. Men far hade plockat hjortron idag. 🙂

   Du är enormt duktig som räknar kalorier!
   Kramen.

 2. Håller med Paula, att det känns ju ganska betryggande att de har dig under ”uppsikt” när det gäller det ”onda ögat”.
  Spelmansstämmor är det ju lite här och var nu under juli månad och just Bingsjö hade varit roligt att åka på, har inte varit dit på säkert 6-7 år..
  Få se, vi kanske ses där…
  Ha dé!/Kram

  • Jo, nog ska de väl ha koll på mina ögon kan jag tycka…
   Vore jättekul om vi skulle ses i Bingsjö men då får du leta upp mig för jag har ingen aning om hur du ser ut. 🙂 Jag ska då ha fiolen med mig även om det nog inte blir så mycket spelat för min del. (kroppen orkar inte spela så mycket). Sen såg jag att det är bara tre av allspelslåtarna som jag kan så jag får lägga mig i hårdträning om jag ska kunna vara med i allspelet och en sån duktig spelman är jag inte så jag hinner träna in 7 låtar till onsdag…
   Kramen.

 3. Hej, nu fick jag ju reda på en massa nyttigheter, ”ler”. Tänkte att du kanske bloggat om stämman, men det har du väl inte haft tid med, du som lever IRL…”ler” Det ska jag också göra, tar helgpaus från datorn för imorgon kommer Hasses tjejer över helgen.
  Trevlig helg på er, o kram

  • Hej Paula!
   Jag hinner knappt sitta vid datorn nu. Är vi inte ute och ränner så sitter sambon vid datorn och då blir den ledig lagom tills vi ska lägga oss… *suck* Man kan ju undra vad vi skulle med en extra tv-apparat till då det ändå är så dåliga program på tv. Hade varit bättre med en laptop som jag föreslog men så blev det inte.
   Ska på ögon den 12/7 sen far vi nog iväg en sväng söderut i landet den 13 eller 14. Får hit Linn som kattvakt på eftermiddan den 14 så vi får se om vi kan få någon annan att se till katterna innan dess.
   Ska försöka få blogga innan jag åker för jag har ju en hel del att skriva om, allt vi varit med om. sen har jag en massa annat (tankar) som jag också skulle velat blogga om men det lär jag aldrig hinna med.
   Ha det gôtt! Sköt om dig!
   Kramen.

 4. Resa söderut? Jag bor liksom söderut i förhållande till dig. Om Norrköping råkar ligga bra till på resrutten kan du/ni kanske komma in på en fika? Men ring först för man vet ju aldrig hur jag har det (ja, sånt vet ju du!). Vill inte skriva mitt tel.nr här men du vet mitt namn och det finns bara en av mig. Dessutom bor jag nära en genomfartsled, praktiskt, eller hur? Ni har knappast hunnit förbi mig på torsdagen hoppas jag för då är jag inte hemma på dagen, först efter 16 men det går ju bra också. Eljest ska ni hem sedan också! Vore så kul att få träffa dig och C! Tänk på saken! Men åk ingen omväg för min skull så dyr som bensinen är =|
  Kram!

  • Ja du bor ju söderut. 🙂 Vi har rätt lösa planer inför semestern men vi börjar med att åka till våra vänner i Töreboda. Sen kanske det blir en sväng till brorsan i Göteborg. Vi har också pratat om att åka till Kalmar (där Christer har bott och arbetat i flera år) och så har vi planer på att hälsa på Nitha och Mäster. Men om vi kommer i närheten av Norrköping så lovar jag att vi hör av oss. (Christers mamma bodde där i några år så han är rätt bekant med även den stan. Det är bra med en berest karl. :-)) Jag har lagt in dina telefonnummer och adress i min mobil. Det skulle vara jätteroligt att få träffa dig IRL. 🙂 Men det lär nog inte bli förrän på hemvägen i så fall eftersom vi börjar i den västra delen av landet.
   Jag hoppas vi kommer att ses.
   Kramen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s