Klassåterträff, Skärså och så ”det onda ögat”.

Livet rullar vidare här hos oss. Det känns ibland som att jag inte hinner med nånting alls. Varken nyttiga saker eller roliga (som att blogga och läsa andras bloggar).
Det är inte så konstigt kanske, då jag faktiskt inte mår så bra och jag har dåligt med ork. Det börjar ta på ”käringa” med alla sjukdomar och alla mediciner…

Skärså.

Jag orkade i alla fall åka på 35-års jubileet (klassåterträffen) i lördags och det är jag glad för. Det var jättetrevligt och mysigt på alla sätt och vis att träffa de forna klasskompisarna. I början står jag där och ser mig omkring och kollar in ifall jag känner igen allihop. Vissa kommer jag ihåg direkt andra får jag leta namnet på innan det kopplar.
Vi höll till på ”Hälsingegård Ol-Anders” i Alfta. Mysig omgivning och serveringen i lagår’n var perfekt till vårt gäng där vi intog middagen. Eftersom det var så härligt väder så höll vi för övrigt till på utomhusserveringen där vi satt i olika grupper och pratade. Vi var 26 stycken från tre avgångsklasser som var med och jag tror att jag lyckades prata med i stort sett allihopa.
En av tjejerna hade med sig lite gamla foton på lärare och även elever så vi fick gissa namnen på lärarna och fnissa åt bilderna på oss själva. Vi har ju förändrats en hel del under årens lopp…
En annan av tjejerna hade med sig ett klurigt papper med uppgifter vi fick lösa för att motionera hjärncellerna lite.
Naturligtvis blev det klassfotografering men jag lägger inte ut några klassfoton här. De bilderna delar vi med oss via facebook och mail till de ”inblandade”. 🙂 Vi har en egen grupp på facebook nu där vi förhoppningsvis kan hålla kontakten med varann till vårt 40-års jubileum och kanske fler av de ”gamla klasskompisarna” har tid att vara med då.
Vårt jubileum började redan kl 15 på eftermiddan och när jag åkte hem vid 23:30 var det fortfarande många som var kvar där.

Jubileumstallrik med lax.

På söndan åkte C och jag till Skärså fiskeläge utanför Söderhamn. Där åt vi gott på restaurangen Albertina och såg oss sedan runt lite innan vi åkte hemåt igen.

Skärså fiskeläge.

Vi tog vägen över Trönö när vi åkte hemåt och stannade till vid Trönö kyrka som vi inte tittat närmare på sen den byggdes upp efter en brand i november 1998. Den nya kyrkan invigdes första söndan i advent 2001. Nu passade vi på att gå in i den och titta och den är så fin med ett vanligt kyrkorum men även en öppen gård med altare, vattenkonst och bänkar.

Trönö kyrka.  Trönö kyrkas innergård.

Vår hemresa fortsatte vi mot Glösbo och sen över Växbo där vi stannade till vid Växbo kvarn så jag fick ta några bilder innan vi fortsatte hemåt. Det är ju så fint att vara ute och åka nu när det växer så mycket blommor i dikena. Lupiner i mängder och så midsommarblomster, smörblommor och hundkex. Just lupinerna måste ju vara naturens gåva till människan. Det finns de som kallar lupiner för ogräs eftersom de växer vilt och sprider sig lätt men så vackra blommor kan då inte vara ogräs. Jag blir så glad då jag ser att vägkanterna är fulla med lupiner i glada färger och vi har tagit till vara naturens gåva här hemma i trädgården också så jag kan njuta av dem under hela blomningstiden.

Växbo kvarn.

I går (onsdag) var jag till ”Ögon” på återbesök igen. Den här gången hade jag utrustat mig med en lista med saker jag skulle ta upp med min läkare. Nu hade det blivit något fel vid bokningen så jag fick inte ”min” läkare men den läkare jag fick gick för att prata med ”min” läkare så hon fick vara med på ett hörn i alla fall.

Jag upplever det som att jag inte blir nåt bättre av någon av de mediciner jag har nu. Däremot så känns det som jag blir sämre eftersom jag orkar mindre och mindre och blir bara tröttare i kroppen. Dessutom så får jag en hel del biverkningar av alla mediciner men min värsta fasa är att jag, av både kortison och cellgifterna, kan utveckla diabetes. Det vill jag absolut inte ha! Att få ännu en sjukdom av de mediciner jag tar och som jag ändå inte blir nåt bättre av – det skulle kännas ”surt”.
 De saker jag tog upp med läkarn resulterade i att de (hela läkargruppen) skulle ta upp ”mitt fall” på det möte de skulle ha på eftermiddagen. De verkar vara inne på att ta hjälp av nån specialist som kanske varit med om det här tidigare, vilket de inte har i Hudiksvall. Det blir spännande att höra, vid mitt nästa återbesök om två veckor, vad de kommit fram till.

Lupinerna i vår trädgård.

Mitt öga är lite bättre trots att jag fortfarande har ont i det till och från så jag fick sänka Prednisolonet med 2,5 mg (till 17,5 mg) nu i en vecka och 2,5 mg (till 15 mg) i nästa vecka.

Jag gav mig själv Metojectinjektionen igår också och det gick bra. Det var inte alls svårt att göra det själv, vilket en del kan tycka är jobbigt.

Nu ser jag fram emot helgen då vi ska ut på lite roliga saker igen men det berättar jag om i nästa blogg. 🙂 Det är tur att vi kan göra lite roliga saker på helgerna för det behövs just nu.

Christers blå ros.

13 reaktioner till “Klassåterträff, Skärså och så ”det onda ögat”.

 1. Hej vännen!
  Du blir väl försökskanin snart, du som har lite allt möjligt i bagaget…men, huvudsaken är att dom tar dig på allvar och försöker hjälpa dig, o det gör dom ju! Visst känns det motigt ibland, och de t är klart att man inte vill ha diabetes, fattas bara!
  Vet du vad avis jag är på alla som haft möjligheten att hålla kontakten med klasskamrater. Jag har minsann försökt, skolan finns inte längre och jag kan inte ens få fram klasslistor! Jag tappade kontakten med alla kompisar ganska snart efter jag flyttat till Sverige, o det tycker jag är förfärligt synd! Hade så gärna träffat alla på en klassträff!
  Nåja, man får inte allt här i världen, nu är klockan över tolv, Hasse är ute på sista nattkissen med Blinka och sen ska vi njuta av en ledig helg, Hasse har jobbat dubbla skift, stigit upp fem, börjat jobba sju och kommit hem vid tiotiden på kvällarna…idag blev det t.om halv elva. Men det var bara denna vecka tack o lov
  Kramen och ha en riktigt skön o mysig helg och hälsa!

  1. Nä, nån försökskanin hoppas jag att jag slipper bli. Nog verkar de ta mig på allvar, riktigt allvar. 🙂 Visst känns det motigt när de försöker och försöker och det inte händer någonting mer än att ögat blir bättre ett tag och sen blir det sämre igen.
   Vi har träffats ungefär vart femte år sen vi slutade 9:an och nog finns det alltid de som aldrig dyker upp men ibland så tillkommer det någon som man inte sett på väldigt länge och då är det desto roligare.
   Vilka hästpass han har Hasse! Tur han inte ska fortsätta så.
   Ha en skön helg! Hälsa ”arbetshästen” ;-).
   Kramen.

 2. Hej
  Verkar som att livet flyter på hos dej. Tråkigt att du inte upplever att du har blir bättre, men som min mormor alltid sa”det går nog över till du gifter dej!”;)
  Jag blir alltid lika glad när jag hör om folk som kommer överens med sina klasskamrater. Så e inte mitt fall, när jag träffade Sören i 8:an fick jag ”välja”, han eller kompisarna. Skulle jag vara med honom ville inte dom vara med mej! Kan sägas att INGEN talar om för mej vem jag ska vara med ,varken då eller nu. Sören har jag kvar men mina så kallade kompisar i klassen strök jag då och det håller fortfarande. Nu däremot duger både han och jag i deras ögon då han e platschef och jag hans sambo. Konstigt vad en titel kan göra med vissa!!
  Hoppas att du får en trevlig helg själv blir det 30års fest på lördag.
  Kram på dej och gubben

  1. Ja, vi får hoppas det går över tills jag gifter mig. 😉
   Det är kul att träffa gamla klasskompisar med jämna mellanrum och vi blir nästan som tonåringar på nytt när vi träffas. Synd att du inte får uppleva det. Och visst är det konstigt att en titel kan göra skillnad – människan bakom är ju densamma.
   Ha det så kul på 30-års festen!
   Hälsa gubben.
   Kramen.

 3. Hoppas verkligen att specialisten kan komma med något som HJÄLPER !
  Så roligt att klassträffen blev lyckad, jag planerar att försöka träffa några av mina gamla tjejklasskamrater nästa år när jag åker hem, de flesta har jag inte sett sedan vi slutade skolan, hoppas att det blir av.
  Önskar dig en skön helg, kram.

  1. Jag hoppas jag får komma till en specialist först och främst… eller att min ögonläkare kan få tips och råd från en specialist.
   Det är jättekul att träffa sina gamla klasskompisar. Man blir som tonåring på nytt. 🙂 Nä, men det är väl det att man känner varann skapligt efter att ha gått i skolan så många år och vi förändras ju inte så mycket egentligen trots att vi blir äldre och visare. 😉
   Jag hoppas du får träffa dina gamla klasskompisar – det blir nog något du sent ska glömma.
   Vi har +9º här och regnskurar idag.
   Ha en skön helg du med i kylan.
   Kramen.

 4. Tack för besök på min blogg 🙂
  Vi har växlande väder inget regn så vi får lov att vattna.Idag lite svalare ca 17 °Vi städar inför midsommar så alla har sängplatser.Samt i morgon kommer Hudiksvallsborna och stannar några dagar.
  Hoppas du blir bättre snart med ditt onda öga .Måste vara jättejobbigt.Tänker mycket på dej.
  Ha en skön helg trots ”elak” kropp.Hälsa Bob från oss.
  P♥K

 5. Hej, hoppas ni hunnit torka upp efter gårkvällen, eller fick ni bord under tak? Här utlovades regn och åter regn men det enda vi sett av det är en mulen himmel. Inte en droppe, fast nordanvinden är inte störtskön direkt. Har tagit en vilodag efter att igår varit ute och promenerat i fårhagen. Nu har ju jag framför mig fyra dagars hundpromenader så det räcker och blir över med motion. Invägning imorgon igen, hoppas det fortsätter gå åt rätt håll..
  Kramar

  1. Vi fick bord under tak, det fick alla. 🙂 Men det var kallt…
   Här är det uppehåll för andra dan i rad även om det utlovats regn idag. Jag har börjat putsa fönster i vardagsrummet och har tagit ett av dem. Två kvar och altandörren. Men dessa sitter under tak så nu får det regna om det vill – jag ska ta det lite lugnt och räknar med att få fönstren klara ev i morgon. Har en heldag i Ljusdal framför mig i morgon med bad, besiktning av bilen, en massa ärenden och till sist ett besök på hälsocentralen för att träffa någon läkare (vet inte vem det blir) för att ta tag i problemet med mina andningsuppehåll då jag sover. Har fått problem med det under våren så det kan ju ha med medcinerna jag äter och biverkningar att göra. Men sen har jag kvällen på mig så nog ska jag få fönstren rena och rena gardiner uppsatta innan midsommar där. Sen har jag bara gästrummet och sovrummet kvar med små men svåråtkomliga fönster. Envisan är bra att ha såna här gånger. 🙂
   Jag är glad att jag inte behöver ut på hundpromenader för nu går jag sämre än nånsin. Ja, jag går väl inte dåligt direkt men jag orkar inte gå nåt vidare alls nu innan jag håller på att förgås av värk.
   Tänk att ”alla” går ner i vikt nu och jag bara ökar och ökar. 6 kg sen januari har jag gått upp och allt har samlats från midjan och uppåt. Jä-la kortison!
   Ha en skön vecka!
   Kramen.

 6. Hej 🙂 Och en lite försenad ”Glad-midsommar-hälsning”, jag hoppas att du hade det bra och att ni fick fint väder! Tråkigt att höra att ögat fortfarande krånglar och att du inte orkar så mycket, men det verkar som att läkarna lyssnar, och det är bra! Härligt också att höra att du hittar på lite roligheter in i mellan, det behöver man och jag hoppas att du får en fin sommar! Kram

  1. Fint väder hade vi inte i midsommar men helgenvar bra ändå.
   Jag har haft tur med de läkare jag träffat. Faktiskt så är alla bättre än min distriktsläkare… hon har aldrig några tider så henne har jag inte träffat på två år – bara pratat med henne i telefon i våras och då var hon nästan otrevlig.
   Roligheter behövs så jag orkar med vardagen och alla läkarbesök.
   Kikar in hos dig så snart jag hinner.
   Kramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s