Testpilot igen – Vi har testat Dr Oetkers pizza.

 

Pizzan

Nu har jag/vi testat Dr Oetkers Pizza Tradizionale. Eftersom sambon inte gillar pizza utan något kött på så blev det pizzan med edamerost, tomat, salami, skinka och champinjoner dvs. *Speciale*.

Jag hade köpt hem endast en pizza eftersom vi oftast delar på en pizza när vi köper hem sådana från pizzerian och det räckte med en halv pizza var för att göra oss lagom mätta.

Jag tillagade efter bildinstruktionerna som fanns på pizzakartongen. Lite bättre skrivna instruktioner vore inte fel att komplettera till bilderna, tycker jag.

Fryst pizza

Enligt reklamen för den här pizzan står det att den är bakad i stenugn och att det är en spröd botten.

Ja, botten var knaprig (är det det som kallas spröd?) men som med alla frysta färdigpizzor så tycker jag att botten är för tjock så även på denna. Kanten runt om pizzan är då alltså dubbelt så tjock som botten och det är synd att det är så mycket kant på en pizza. Visst den mättar men den är inte särskilt god utan känns rätt torr.

Själva pizzan med fyllning var god. Riktigt god, och fylligt smakrik. Salamin gjorde nog det mesta av smaken där men även ostsmaken kom igenom lite. Sambon var nöjd med det som var på den medan jag önskade mig lite mer tomat och lite mer ost.

Vårt omdöme är att det är en god och smakrik pizza dock med lite för tjock botten och för mycket torr kant. Den ser aptitlig ut när den är färdiggräddad.
Vi kan tänka oss att köpa den igen om vi vill ha en fryst pizza för att äta något som är snabblagat, mest för den goda smaken på själva pizzan. Kanten får gärna bli mindre och botten får gärna bli tunnare. Då blir den perfekt.

Färdig pizza

13 reaktioner till “Testpilot igen – Vi har testat Dr Oetkers pizza.

 1. Kan tro att det är roligt att få vara sådan testpilot ;-).
  Jag har smakar någon pizza från Dr Oetker och de är väl helt ok för sådana pizzor att vara alltså men jag äter inte fryspizzor själv, tycker att det är rent för lite pålägg på dem;-).
  Sköt om dig !
  Kram

  1. Det bästa med att vara testpilot är att man får uttrycka sin åsikt. 🙂
   Jag tycker också att det är för lite fyllning i fryspizzorna och de få gånger jag köpt såna har jag fyllt på med ost och ev. annat jag haft i kylskåpet. 🙂
   Sköt om dig!!
   Kramen.

 2. Mmm salami på pizza är gott! Vi lagar numera ibland egen pizza hemma med färdigköpt pizzakit. Då är bottnen tjock, men väldigt saftig tycker jag. Har ni prövat den? Det blir dessvärre mycket pizza, 3-4 personer räcker den till. Har vintern återvänt till er också? Här snöar det för fullt och nu ser man inte längre var de värsta isfläckarna på vägen är!
  Kram

  1. När äldsta dotra bodde här några veckor i fjol vinter så köpte hon hem sånt där pizzakit och det blev riktigt god pizza av den. Jag brukade alltid göra egen pizza från grunden då jag hade ungarna boende hemma men nu blir det inte av. Då vi vill ha pizza åker vi ner till Öjerestaurangen och äter en pizza där eller köper med oss en pizza hem. 🙂
   Vi fick lite snö igår kväll och natt men inga mängder men lagom så inte isfläckarna syns. Jag har sparken med mig var jag än går nu.
   Kramen.

 3. Ser ju som sagt lite tjock ut. Jag gör egen pizza när vi nån gång blir sugna och då tar jag hälften grahamsmjöl …det tycker vi är gott.
  Hur funkar de där testpilot har anmält mej men bara fått en rabattkupong på 5 spänn till en ny creme fraiche.
  Kram från ett grätt och mulet torp.

 4. Tråkigt att botten och kanterna är så tjocka. Jag älskar pizza med supertunn (spröd) botten, dito kant och massor med gott på! Dr Oetkers är annars ett bra märke; jag kan just nu inte komma på vad det var jag köpte; det är för länge sedan. Nackdelen för mig är att jag inte gärna drar på ugnen för 1 st. portion pizza… Drar el, ju. Tycker som du att mer ost och tomater skulle sitta fint. Men det finns alternativ, förstår jag. Jag behöver liksom inte kött…
  Den godaste pizzan jag ätit, på en pizzeria då, var med skinka och bananer (utöver tomatsåsen och osten, alltså). Suveränt, efterrätten liksom ingick! Jag åt en hel pizza, fast man visst får ta med hem. Nåja, lite av kanterna lämnade jag hur tunna och goda de än var 😉
  Kramen!

  1. Vi äter oftast pizza på Öjerestaurangen nere på byn. Det är goda pizzor. Och det är tunn botten på dem.
   Bananpizzor är goda och även de med ananas på. 🙂
   Jag hade redan ugnen igång när jag skulle värma pizzan eftersom jag precis hade bakat. Jag är lite snål så och gör gärna mer än en sak då jag sätter igång ugnen. Ska jag göra nån mat i ugnen kan jag ju passa på att baka en sockerkaka också. 🙂 Har det med mig hemifrån för mamma är likadan.
   Dr Oetker har nån mozzarellapizza också som verkar god och en annan utan kött. Du får testa nån sån och passa på att baka en sockerkaka då ugnen ändå är igång. 🙂
   Kramen.

 5. Här hemma är det bara sonen som äter fryst pizza och han har inga krav mer än att det ska gå snabbtoch att den ska gå och äta!
  Själv tycker jag om pizza med rollokant, dvs ost i kanten. Pizzan blir lite mindre men kanterna är goda oxå. Dottern äter ingen hämtmat alls då hon tycker att den e onyttig, ibland kan hon sträcka sig till en sallad med skaldjur. Suck vad trött jag e på tonåringar….
  Kram och ha det så bra

  1. Jag är inte så förtjust i frys pizza jag heller utan köper hellre hem från Öjerestaurangen på byn eller äter den där på plats. 🙂
   Det är inte lätt att tillfredställa tonåringarnas olika nycker vad gäller mat. Jag vet. 🙂
   Kramen.

 6. Jag är väl inte så förtjust i dessa frysta pizzor, men det går bra ibland….
  Tycker också att botten är lite ”tråkig”
  Ha det så gott, kramen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s