Traktortur, stadstur och en fika hos Rufus.

C skottar snö.Igår var det en sån där dag då vi hann med en hel del. Efter min motionscykeltur, dusch och en frukost tillsammans med C, följde jag med honom i traktorn då han skulle skotta undan lite utanför där de håller på att renovera nu. Jag tog med kameran för att fotografera lite nu när det är i det närmaste färdigt där. Det var kul att åka traktor – var rätt länge sen jag var med på det nu. På väg hem plogade C upp mötesplatserna på våran lilla byväg.

Värdshuset Glada Hudik.Strax före 12 åkte vi till Hudiksvall. Den här gången var det C som hade ärenden där. Vi stannade till på värdshuset Glada Hudik och åt lunch, strömmingsflundra med potatismos. De har god mat där och vi var ju dit förra veckan också då vi följde med våra vänner till stan. Då åt vi snitsel med stekt potatis. En väl tilltaget salladsbuffé har de också och det gillar jag.

Vi for ner på stan och var in på Kapp-Ahl där jag tänkte få tag på en bh. De sålde alla bh:n för 99:- och det är ju ett vettigt pris. Jag ville helst ha tag på en vit men nån sån i min storlek fanns inte däremot svart och så fick det bli. Jag har så svårt för bh med bygel – de gör ont på mig – så utbudet är inte så stort nu för tiden då de flesta bh är försedd med bygel så jag var nöjd med mitt kap. Efter att C uträttat sina ärenden så for vi tillbaka västerut.

Pysen - Rufus.När vi nu ändå var ute och for och hade en del av eftermiddagen kvar så åkte vi för att hälsa på E-B och C, Pysens matte och husse. Pysen heter ju inte Pysen längre utan Rufus. Det känns lite ovant att tänka på honom som Rufus men jag vänjer mig väl.
Rufus var till veterinären i fredags och blev kastrerad. De hade fått öppna buken på honom för en testikel hade stannat däruppe men det hade inte märkts nåt nämnvärt på honom enligt hans husse och matte mer än att han var lite trött den dan. Nu var det full fart igen.

Donna.Rufus bästa vän är hunden Donna. Han älskar att leka med Donnas svans vilket Donna inte är lika förtjust i.
Det stod en liten kartong i köket och den kröp Rufus ner i då och då. Rätt vad det var hörde vi oväsen från vardagsrummet. Där hade Rufus fått tag i en sån där prydnad man hänger utanpå panelgardinerna. Det var kulor och annat roligt i den där prydnaden så den hade han fått tag i och fastnat med en klo men han tog sig lös innan vi hann fram till honom. Prydnaden var inte längre så prydlig. Kulorna hade lossnat ur sina fästen och den var längre än vad de andra gardinprydnaderna var…
Rufus matte säger att det är ju tur att han är så söt för han är billig ibland när han ställer till en massa med sitt bus. 🙂 

Rufus får sin mat på diskbänken. Rufus njuter av maten.

Efter en fika, lite kel med Rufus och pratstund med Rufus matte och husse så åkte vi hem till Storsved. Kvällen tillbringade vi med att titta på Sveriges mästerkock och Fuskbyggarna och så blev det en semla som kvällsmat. 🙂 Gôtt!

Idag har jag, med stor hjälp av ”envisan” både dammsugit och torkat golven. Men det tog tid… i stort sett hela dan. Jag lyssnar på ljudbok samtidigt som jag städar för det går lite lättare då. 🙂 Skönt att ha klarat av det i alla fall. Får väl hoppas jag slipper ”betala” för det i natt och i morgon men jag ska bada i morgon så då kommer det att kännas bättre.

Vädret igår var ett stilla snöfall hela dagen som inte gav mer än nån cm. Temperaturen var runt -10º.
Vädret idag har varit mer ihållande snöfall som gett ca 15 cm snö men den är fjäderlätt. Temperatur just nu: -10º.

7 reaktioner till “Traktortur, stadstur och en fika hos Rufus.

 1. Håller fullständigt med dig om byglar…. Det är ett skit !!
  Jag tycker nog BH:ar i allmänhet är svåra. Den enda jag kan ha är Swegmark, även den får jag dra ihop mitt fram för att den ska kännas bra.
  Knepigt att lära nytt namn på katten, blir säkert fel emellanåt, hehe…
  Kramen….

  1. Ja bh:ar är svåra. Inte många som passar och är sköna. Byglar är ett sattyg men det finns inte många bh:ar utan byglar så då blir det ännu svårare att få tag i sånt som passar. Jag har alltid köpt bh på Eves i Bollnäs tidigare men där är det ju skamligt dyra men det är väl oftast bra kvalité på dem också. Hoppas nu att denna billiga ändå håller ett tag.
   Pysen kommer nog alltid att heta Pysen för mig, åtminstone i mina tankar. 🙂
   Kramen.

  1. Jag har inte använt den nya bh:n än så jag vet inte om den är bra. Det brukar man ju märka efter ett tag. Men med det priset så… Jag brukar hamna i den prisklass som den du köpte så det här var ju ett kap…. men det är nog skillnad på kvalitén kan jag tro.
   Sköt om dig du med och se till att slippa förkylningsbasseluskerna.
   Kramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s