Blåsigt idag.

Huvvaligen vad det blåser idag! Inte konstigt att jag mådde som jag gjorde igår. T.o.m. vattenträningen var jobbig. Men jag genomförde den och var sen till biblioteket och hämtade två böcker som jag hade reserverat och klarade även av att handla innan jag åkte hem. Men väl hemma blev det vila ett par timmar innan jag lagade maten.

Igår kväll var vi datorsupport igen. Ett par, E och U, som vi umgås med har börjat lära sig använda datorn så vi får dit och hjälpa till ibland. Nu skulle virusprogrammet uppdateras och kameran tömmas. Det var väl det vi hann med igår. Vi ska dit igen nu i helgen för att hjälpa till med att skicka in en grattishälsning till lokaltidningen och så ska U lära sig hur hon ska kopiera recept till Word och sen kunna skriva ut dem. Då måste vi först installera Word också. Det är ju bra vi kan hjälpa till såna gånger.

Åter till boklån. Vad lämpligt det är att gå in på bibliotekets hemsida via internet och reservera böcker. Böckerna kommer sen från något av biblioteken i länet och då får jag ett sms att jag kan hämta boken på biblioteket. Kan inte vara lättare. 🙂 Jag lyssnar på en till två ljudböcker i veckan så jag är en rätt flitig besökare på biblioteket.

Ingen längdskidåkning på tv i helgen! Tråkigt! Men jag ser fram emot VM som börjar nästa helg. 🙂

Jag har suttit och pysslat lite med startsidan på bloggen. Möblerat om lite och lagt in RSS-länkar på några av mina bloggfavoriter så jag kan se när bloggarna blir uppdaterade.

Nu ska jag hänga på mig min cd-spelare och lyssna på en bok medan jag gör i ordning middagen. Köttgryta med en massa rotsaker ska det bli idag.

Vädret idag: Rätt hårda vindar och +1,5º.

Snoozen.

14 reaktioner till “Blåsigt idag.

 1. Smidigt att kunna beställa böckena sådär, jag går på bibblan varje gång jag är i stan, måste alltid ha något att läsa.
  Låter gott med köttgryta med rotgrönsaker, jag tr med mig mina soppor till jobb och karlarna får steka hamburgare eller något ;-).
  Här blåset det också halv storm, tröttsamt men jag vill hellre ha det än snön ;-).
  Sköt om dig !
  Kram

  1. Bästa av allt med att kunna beställa böckerna så där är att det spelar ju ingen roll om inte biblioteket jag besöker har boken eller inte då den tas hem när jag har reserverat den. 🙂 Då kan jag planera och låna böckerna (av samma författare) i rätt ordning också.
   Jag har hellre snö faktiskt än blåsväder men det är ju för att min kropp mår så himla dåligt när det blåser.
   Hoppas du får en lugn jobbarnatt.
   Kramen.

 2. Hej, javisst blåser det förfärligt! Var ute och hängde upp nya talgbollar till fåglarna och bestämde då att något mer uteliv blir det inte idag! Nu när Hasse jobbar har jag ju hundrastning i ur och skur flera gånger om dagen så då tycker vi att jag får bestämma själv om jag vill ta ledigt på helgerna.
  Jag kör Efit idag, inte för att det händer något här, men det var så länge sen sist och det är lite kul. Resultatet kommer imorrn i bloggen’
  Kramar

  1. Jag har inte ens varit utanför dörr’n idag. Kroppen vill inte göra nånting så jag har inte gjort så mycket mer än lagat mat heller. Vi har väl tur som inte blivit utan ström för det är nåt otroligt vad det tar i ibland.
   Kikar in och tittar på dina bilder i morgon. 🙂
   Nu ska jag sätta mig med sambon i vardagsrummet och virka och ev titta på en film.
   Kramen.

 3. Storsved…. Är det huset vi kan se på bloggen som ni bor i ?
  Om det är så, så har ni antagligen en fin utsikt !!
  Ser så ut iaf 🙂
  Hos oss blåser det också, tycker inte om blåsten….
  Alf o jag tänkte se på ”så olika” på TV. Men det var lite tjatigt och lite rörigt tyckte vi så nu sitter jag här o Alf vid sin dator o spelar poker…. En lördags kväll hos oss kan se ut så 😉
  Ha det så gott, kram britt Inger

  1. Ja det är huset vi bor i som är på bilden. Storsved är en liten by utanför Järvsö. Och JA, vi har en underbar utsikt. Jag har diskbänken vid ett fönster där jag ser den härliga utsikten så när jag står där och diskar känns det som jag ”äger hela världen” brukar jag säga. 🙂
   Om vi hade haft två datorer skulle vi nog sitta vid varsin dator vi med såna kväller det inte är nåt att se på tv. 🙂 Nu får vi turas om vid datorn. Då blir det oftast som så att C sitter mest på kvällarna eftersom jag kan sitta vid datorn på dagarna (om jag inte har för mycket annat att göra).
   Ha en bra vecka!
   Kramen.

 4. Åh, kan du inte komma hit och installera Word på min bärbara ? Fick förslag på Fb att testa OpenOffice men gillar den inte så värst. Nåja, om jag ev ger det lite tid kanske jag till slut kommer överens med den. Har letat gratisprogram här på nätet att ladda hem. Vill så gärna ha nya word. Här har det varit kanonfint idag. Haade tänkt hälsa på ute på Noret men fick höra att de alla 4 låg i magsjuka och då avstod jag. Känns skönt att vara ledig iaf. Kramen så länge !

 5. Fantastiskt det där med bibblan! Jag läser oxå ljudböcker. På resor är de fantastiska, brukar ha med på tåget till Sthlm bland annat. Har laddat ner några i mobilen så slipper jag ta med ytterligare nån apparat.
  Mitt senaste förvärv i datan är photoshop, men jag har inte använt det ännu. Går in på picknik och beskär osv med mina foton.
  Kram Lena

  1. Ja, visst är det härligt med ljudböcker. Det är lätt att ta med och så kan man göra annat under tiden.
   Jag använder också Photoshop CS3 då jag donar med mina bilder. Gör alla grattiskort själv nu för tiden sedan vi köpte en speciell fotoskrivare. Picknick? Vad är det?
   Kramen.

 6. Jag är då så ”kokoloko” man kan bli när det gäller datorer, men det är väl så att jag inte har intresset…
  Maken, han är värre än mig, han vet inte ens hur man sätter igång en dator så jag får i alla fall ha den för mig själv..
  Ha dé!/Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s