Igår umgicks vi med nära och kära och idag blir jag upprörd över en debattartikel på AB.

110126 Soluppgång i Storsved.

Igår var det en dag med strålande sol. Jag knatade ut med kameran i högsta hugg då solen gick upp över bergen för det var så otroligt vackert. Några av våra närmsta grannar – tjurarna – stod och tuggade hö i hagen och de var totalt omedvetna om vilken vacker soluppgång det var.

110126 Våra närmsta grannar - tjurarna.

När alla morgonsysslor var avklarade åkte C (som har semester resten av veckan) och jag ner till Bollnäs. Några ärenden uträttades innan vi åkte för att hälsa på yngsta dottern L där vi blev bjudna på kaffe och gôtt fikabröd. Även äldsta dottern, E, kom dit och fikade medan sonen, T, tillbringade dagen i skolbänken.

Efter fikapausen for vi ner på stan för att titta på en skrivare till L. Hon har strävat på och skrivit ut det hon behöver på högskolan eller på kommunhuset och ibland har det varit strul med hennes bärbara minnessticka. Nu ville hon ha en skrivare så hon kan skriva ut allt hon behöver hemma i lugn och ro.
En skrivare med både scanner och kopiator köpte hon på Midat och sen for vi hem till henne igen för att få igång skrivarn. Det var tackochlov inga större problem med det. Skrivarn skrev ut dokument imponerande snabbt så L var nöjd och belåten när vi for därifrån.

C och jag for sen iväg till Expert för att kolla in lite tv-apparater innan vi skulle åka hem till Järvsö igen. Men väl där så ringde min mor och undrade var vi var någonstans. Hon behövde hjälp att få igång sitt trådlösa modem till LAN-uppkopplingen de fått på sitt bostadsområde i Alfta. Klart vi åkte dit. Mor lovade oss mat också om vi kom och mat kan man väl aldrig tacka nej till. 🙂

 110124 Solnedgång i Storsved.

Vi blev kvar rätt länge hos mor och far för det där var inget enkelt att få till. Det strulade en hel del, vi slet vårt hår och vi kontaktade support men fick ingen hjälp därifrån som hjälpte oss. Men till sist så fick vi till det så nu kan mor sitta var hon vill i lägenheten och surfa. Och en riktigt snabb uppkoppling har hon också.

Idag har vi bara varit hemma. Snabeldraken har motionerats men f.ö. har det varit lugnt hos oss i Storsved idag. Snoozen och Kajsa verkar nöjda med att ha oss hemma idag. 🙂

Snoozen testar den nya goa filten.

Hittade en länk hos Paula på facebook. Måste ju bara dela med mig av den. Klickbar länk -> Försäkringskassan, får jag ligga med min man är rubriken.

Jag tycker det är bedrövligt när folk ska ut och testas för arbete då de inte ens klarar av sin vardag hemma. Att f-kassan fått en sån ställning så att de kan högaktningsfullt strunta i vad personen det gäller säger och vad personens läkare säger.
Sen kan man ju undra om vi ska våga blogga, vi som har sjukersättning? För orkar vi blogga så har vi ju arbetsförmåga(!). Va???
Vilken arbetsgivare skulle gå med på att jag skulle komma och jobba då jag känner att jag orkar göra något lite en stund? Vilken arbetsgivare skulle gå med på att jag mitt i arbetet var tvungen att lägga mig eller sätta mig för att vila för att en stund senare (av varierande längd) kunna fortsätta med det jag höll på med? Vilken arbetsgivare skulle gå med på att jag inte skulle orka ta mig till jobbet en del dagar?
Läs den och skriv gärna kommentarer om vad du tycker.

6 reaktioner till “Igår umgicks vi med nära och kära och idag blir jag upprörd över en debattartikel på AB.

 1. Mmm du vet ju redan vad jag tycker! Skrattade förresten åt din soluppgång, inte för att den var rolig, den var så vacker, men för att jag idag visade bild på min solNEDgång, haha, det speglar verkligen den jag är, tror jag har lyckats fota en endaste soluppgång förra sommaren, haha
  Kramen

  1. Det är ju nu jag kan hinna med att fota en soluppgång. 🙂 Sen blir det för okristligt tidigt för att få med den – förresten så syns den inte för oss heller för soluppgången försvinner bakom vårt berg om bara några veckor. :-/
   Kramen.

 2. Du har verkligen jobb med att hjälpa dina nära och kära med datorer och tillbehör, tur att de har dig. Här har jag sådan tur att Jóhann är duktig på sådant, annars hade det nog blivit lite av data-användandet hos mig ;-).
  Då kommer vi in på din fråga; Tänk så hemskt det är att man ska behöva tänka över vad man skriver i en blogg eller på FB så att ingen kan använda det mot en ! Nu menar jag inte att man ska skriva VAD SOM HELST men just detta att behöva tänka ” Tycker F-kassan att jag verkar så pigg att jag borde jobba” är ju vansinnigt !
  Min avd.chef har blivit min vän på FB så nu vågar jag inte sucka över mina pass längre 😉
  Nu ska jag försöka få till en blogg, sköt om dig !
  Kram

  1. Ja det är väl tur ibland att vi kan hjälpa våra nära och kära med datorerna för det blir ju lite mindre jobbigt för dem då iaf. 🙂 Och vi lär oss hela tiden. Tyvärr har vi en förmåga att glömma vissa saker snabbt också. 😦
   Att blogga ska räknas som att man är arbetsför är ju att dra det lite väl långt av fk, tycker jag. Jag har ingen lust att passa mig för vad jag skriver bara för att jag har sjukersättning! Jag kämpar på och gör det jag orkar olika dagar, vissa dagar orkar jag byta gardiner andra dagar orkar jag ingenting – mer än sitta en stund vid datorn kanske. 😉 De dagarna jag inte orkar annat än sitta en stund vid datorn är jag tacksam för att jag orkar med det och för att jag har min blogg och mina fb-vänner. Utan mina nätvänner skulle jag bli fruktansvärt ensam. Mina nätvänner blir ju liksom mina ”jobbarkompisar” – det sociala liv jag inte har genom ett jobb.

   Visst ska man alltid tänka sig för om vad man skriver på nätet. Men då fk ska bedöma någon som arbetsför eftersom denna någon skriver en blogg då och då – då är gränsen nådd.

   Du får skriva och sucka via mail hädanefter. 😉
   Kramen!!

 3. Sitter här och gråter. Kom precis in från affären, 500m. Skulle ha 2 liter mjölk men orkade bara bära hem 1. Ringde sonen som skulle ta med den från skolan. När jag stod inne på affären och konstaterade med handlarn att jag inte orkade kom en ”välmenade” k–ring och tyckte att jag var bortskämd och inte skulle utnyttja min son, jag som är ”lyxhustru”. Gick därifrån utan att ha bett henne fara och flyga(tyckte jag var duktigt).
  Kom hem och läste din blogg och länken, F-N vad trött jag e på FK och alla som tror man e hemma för att det e roligt!!
  Skulle inget hellre än att klara av ett jobb men vardagen tar all energi och lite till.
  Så nu har jag fått ur mej lite skit, förlåt för du fick ta emot den.
  Kram, ha det bra och njut av C semester och varandra.

  1. Inte gör det nåt om du häver ur dig skit på mig. Jag tar emot den. 🙂 Det brukar kännas bättre då man fått ur sig frustrationen.
   Att folk inte lär sig nån gång! Att inte döma andra. Man kan inte döma någon annan innan man gått i dennes skor.
   Jag blir så förb…ad då folk slänger kommentarer omkring sig om att ”inte ser då den eller den så dålig ut iaf så det är nog en som inte vill jobba”. Eller ”Ja inte begriper då jag vad den där är sjukskriven för. Hon ser ju så pigg ut så”. Hur kan de veta hur just den där personen mår??? Jag tycker att såna personer visar vad korttänkta de är och de visar att de inte har någon empati för andra människor och att de skiter högaktningsfullt i om de sårar någon med sina ord. De är inte värda att lyssnas på. Försök att slå bort det k-ringen sa för hon har inte fått förmågan att tänka sig att någon kan ha det på nåt annat sätt än vad hon har det. Om såna som hon visste hur vi med värk biter ihop och kämpar varje dag så skulle hon inte yttra sig alls. Jag brukar tänka som så att såna människor som hon kommer att få skit tillbaka nån gång i livet och det brukar trösta mig.
   Jag själv försöker att inte visa andra hur ont eller besvärligt jag har. Har jag för ont så går jag inte ut bland folk och visar mig för det orkar jag inte (klarar inte av att hålla masken då). Jag försöker att inte tala om för andra hur jag mår för jag vill ju inte vara en gnällkärring.

   När jag bodde i Alfta så hade jag inte tillgång till bil och jag hade inte ens 500 m till affärn men jag brukade få ta med mig nån av ungarna då jag skulle handla för att få hem varorna. När det var bart så jag kunde ta cykeln gick det ju bra men inte på vintern för jag orkade inte bära. Jag brukade ta en ryggsäck med mig för i den kunde jag bära 4 l mjölk och nånting lätt. Jag hade ju kryckor med också så det var inte så lätt att bära då. Men bara att ta sig runt i affärn är oftast en bragd i sig. Men när jag hade mina kryckor med då frågade alla vad jag hade gjort mig eftersom jag gick med kryckor och då fanns det empati minsann. Så med kryckor så är man ursäktad. När du går och handlar så kan du ju se till att ha en arm i mitella eller nåt så ser ju folk att du ”är skadad” så då är det ingen som ifrågasätter att du inte orkar. Så fungerar det tyvärr.
   Massor med empatiska kramar från oss i Järvsö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s