Rent och fint.

Tulpaner.Vaknade tidigt idag. Typiskt när det är söndag och sovmorgon. Låg vaken och hade värk. Så hörde jag att en av katterna ulkade och skulle spy. Snabbt upp ur sängen för att ev. rädda soffan eller var nu katten var någonstans. Jag hann inte. Kajsa spydde på kökssoffan. Torkade bort det så snabbt jag kunde men en fläck blev det ändå. *suck* Var på toa och sen ville katterna ut. Gick och la mig igen men efter 35 minuter så klarade jag inte av att ligga kvar längre för att invänta sömnen då ryggen tokvärkte och tårna på högerfoten illvärkte. Jag klev upp och kokade kaffe och läste färdigt Ljusdalsposten sen igår (hann inte med allt då).

Nu har jag suttit vid datorn och hälsat på hos alla bloggarkompisar för att läsa nya inlägg. C kom upp för en timme sen och nu är det snart dags för skidtävlingar på tv:n igen. Ser fram emot en skön söndag med skidtävlingar på tv och virkningen i händerna. Håller på att virka lampslöjor till skomakarlamporna i köksfönstren. Riktigt roligt när jag klarar av att virka utan att få ont. Inte alltid det funkar.

Veckan som varit har jag mest bara städat och städat. Ja, förutom i tisdags då när jag badade på förmiddan och bakade matbröd på eftermiddan.
Nu finns inte ett spår efter julen och det är dammfritt och rent överallt. Gardinerna är utbytta i sovrummet, gästrummet och köket. Skönt att ha det gjort men det tar tid då jag gör sånt för jag måste vila ofta. Nu kan jag njuta av resultatet. 🙂

Igårkväll var vi bjudna till Leif på mat. Han hade lagat en stek med kokt potatis, massor med grönsaker och en god sås. Han är bra på att laga mat. 🙂 Men bakar gör han inte så jag brukar ge honom matbröd då jag bakat det, för jag vet att han uppskattar det.

I förra blogginlägget skrev jag om ”Överraskningsbesök i söndags”… dygnavill måste jag ha varit för det var i lördags vi hade det besöket…. 🙂

Det snöar idag och är -2º.
Nu är det dags för skidåkning på tv. Hoppas det går bra för svenskarna idag.

Slut på julen i köket.

12 reaktioner till “Rent och fint.

  1. Jag har ju inte illvärk för jämnan, tackochlov. Ibland kan jag inte virka alls då jag har för ont och ibland kan jag virka bara korta stunder innan jag får ont men nu har jag kunnat virka riktigt flitigt ett tag då värken hållit sig nedanför midjan. 🙂
   Kramen.

  1. Det är ett Alftaskåp som ska gå i arv från mor till dotter. Jag fick det i förtid eftersom mina föräldrar inte hade plats för skåpet medan jag fick ett stort och rymligt kök där skåpet passar in så bra.
   Ha en skön söndag du med!
   Kramen!

  1. Du är SÅ välkommen hit, Paula! 🙂
   Vi hoppar över slalomen så vi slipper sitta och zappa mellan kanalerna. Koncentrerar oss på skidor och skidskytte. Det får räcka. 🙂
   Ha en fortsatt skön söndag!
   Kramen.

 1. Tack för titten, så fint du har och vilket vackert skåp. Skönt när julen är utstädad. Visste heller inte att det var fler verser på Sinnesrobönen Googlade på den och då hittade jag dessa rader. Vi får hålla tummarna i dag också för våra duktiga skidåkere/skidskyttar, jag ska kolla nu med min strumstickning i hand.
  Här har snöat 25 cm i natt, det tog två timmar att få gården någotsånär fri från snön, armarna är som spagetti, det straffar väl sig till natten när värken kommer. Ha en fortsatt bra dag. Kram // Hjördis

  1. Det är ett Alftaskåp som går i arv. 🙂
   Det gick väl sisådär för våra svenska skidåkare idag.. hade ju kunnat gå bättre men de kan ju inte prestera på topp jämt heller.
   25 cm!!! Det var som attans vad snö. Här började det snöa i morse men jag tror inte det är 25 cm än. 🙂
   Hoppas du inte får alltför ont i natt. Det är för eländigt då man ska ”plikta” med värk bara för att man gör något nödvändigt.
   Ha det gôtt!
   Kram.

 2. He he he..!! Ja det är så det är att ha djur i sitt hem !
  Alltid är det något som händer här eller där . Någon liten fläck blir det alltid eller smutsiga tassar som trippat runt på nystädade golv.
  En matta som blivit skrynklig genom vovvarnas rivstarter
  men utan dem fungerar det inte, så för min del får det vara lite skavanker här och där.
  kram från Kristina

  1. Ja, nog får man ha överseende med djurens spår i hemmet. 🙂 Vi har en lång trasmatta i köket. Jag rättar till den och Snoozen kryper under den och leker. Jag rättar till och…. så håller vi på. 🙂
   Kontot för blomkrukor har varit högt ett tag också. Men det är de ju värda de små liven. 🙂
   Kram.

 3. Trist när katterna spyr … fick du bort fläcken ?
  Här har jag också äntligen fått städat efter julen, nu vill jag til Ikea och köpa en stor vas och en ljussling, rent för mörkt här!
  Kram

  1. Nä, det är lite fläck kvar. Jag får nog ta av tyget och tvätta det. Men det är ju så tråkigt att sprätta upp alla klammrar som det sitter fast med.
   Skönt att ha färdigstädat. Hoppas du kommer dig iväg till Ikea.
   Jag håller på att virka lampslöjor till våra tre skomakarlampor i köket (två i fönstren och en större ovanför diskbänken) för att få lite nytt och fint efter jul men jag har bara två klara och sen ska det göras tofsar till dem också. :-S Sånt är jag inte så bra på.
   Sköt om dig!
   Kramen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s