Det går åt rätt håll… igen… med ”det onda ögat”.

Ögon.

Idag har jag varit på Ögon i Hudiksvall igen. C skjutsade mig till Ljusdal och därifrån åkte jag buss. Visst det går bussar och tåg ifrån Järvsö till Ljusdal också men man kan ju aldrig lita på att de kommer fram i tid till den buss man tänkt åka så det känns säkrast att ta sig första sträckan med bil.

Väl framme så fick jag komma in nästan direkt och min läkare kollade synen, titta i ögonen, droppade bedövning, kollade ögontrycket och droppade sedan i pupillvidgande, två olika droppar och i båda ögonen eftersom jag haft lite ont i vänster öga de senaste dagarna. Sen fick jag vänta… och vänta innan det var dags att titta in i ögonbotten – på båda ögonen. Hon tog god tid på sig och jämförde med de foton som togs på mitt öga den 17 december. Vad läkaren kunde se så hade ”vecken” på näthinnan blivit bättre sen den 17:e men det skulle fotograferas också så ska vi titta tillsammans nästa gång och jämföra bilderna, sa hon.
Min läkare ska skicka en remiss till en reumatolog för att få en utredning på om jag har någon reumatisk sjukdom som ligger bakom min sklerit. Tidigare, då jag frågade om en remiss, så sa hon att de inte skickade det när man får sklerit för första gången men nu har hon/de ändrat sig eftersom den här skleriten är så långdragen. Och det är ju bra.
Något fel på det vänstra ögat kunde hon inte se men vid fotograferingen togs nu foton på båda ögonen. När jag kom ut från fotorummet så såg jag världen genom en grön dimma.
Jag får sänka kortisonet till 10 mg och ta den dosen till nästa återbesök i början av februari.

Jag såg grumligt i mer än två timmar den här gången och nu först, fyra och en halv timme efter de pupillvidgande Röd tulpan.dropparna, börjar pupillen bli som vanligt igen.

När jag var klar på Ögon tog jag en fika på sjukhuscafeterian medan jag väntade på bussen tillbaka till Ljusdal. Väl där så fick jag hämtning av C och det var skönt för jag var totalt utmattad efter den här genomgången av ögonen.

14 reaktioner till “Det går åt rätt håll… igen… med ”det onda ögat”.

 1. Kan tro att det var jobbigt på ”Ögat men det låter ju som en bra idé att du få en ordentlig utredning på om det är reumatism som orsakat detta onda.
  Nu ska jag lyfta från datorn och försöka få plockat undan julen.
  Sköt om dig !
  Kram

 2. Va skönt att det blir lite bättre i alla fall. Och att dom utreder eventuella orsaker! Jag skulle också behöva träffa doktorn med mina händer, har så ont i tummar och fingrar och de domnar bort titt som tätt, både under natten och på dagtid. Snart kan jag inte göra några sysslor alls.
  Sköt om dig nu/Kramen

  1. Vad jobbigt att ha så ont i händerna! Man blir ju väldigt handikappad då inte händerna fungerar. Beställ tid hos doktorn snarast. Varför vänta med det?
   Visst är det skönt att ögat blivit bättre men jag vågar inte hoppas allt för mycket då det ju hela tiden kommit bakslag efter ett tag.
   Kramen.

 3. Gott höra att du får komma till rematologen Carina. Och att ditt öga är på bättringsvägen. alltid är det nåt sa käringen som fick näsblod pch det ligger mycket i det gamla ordsprålet.

  Kram från Inger på bloggen

  1. Visst är det bra att de vill kolla upp om det ligger nån sjukdom bakom ögonbesvären. Mitt öga har varit på bättringsvägen så många gånger nu men sen har det blivit bakslag så jag ligger lite lågt med hoppet.
   Ett bra ordspråk. 🙂 Här kommer ett till på samma tema: ”Är det inte det ena så är det det andra, sa käringen då hon blödde näsblod”.
   Kramen.

 4. Vad skönt att det gick bra. Min man har haft Irit, typ förton miljoner gånger, så han är stammis på ögon, här i stan:/
  Det har testar hon om om han har den där speciella genen för reumatiska sjukdomar och det har han, men han visar för få kroppsliga symtom, för att han ska få Bechterew diagnos – fast han har ont i rygg, knän och händer och iriten blossar upp då och då…
  Hoppas det löser dig.
  Mvh Kin@

  1. Nä men fy vad jobbigt att få irit så många gånger. Jobbigt att inte ha någon diagnos. Brukar vara lättare att acceptera det som händer då.
   Jag vill inte bli stammis på ”Ögon” men börjar känna mig som en sån. Vågar inte hoppas riktigt än att det vänt då det gått så upp och ner tidigare. Bra att de vill kolla upp mig i alla fall.
   Kramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s