En liten överraskning.

I smällkaramellen låg det en japp och en Rigi.

Igår plockade jag av julgranen och packade ihop den och ställde ut lådan i förrådet. Där får den stackarn ligga och vänta till nästa jul. Hoppas Snoozen är lite mindre road av granen då för nu såg den för bedrövlig ut med hängande grenar, ljusen hängde och glittret började sno ihop sig vid golvet. Kulorna fick jag ju plocka ur direkt efter julhelgen då Snoozen inte kunde låta bli att ta ner dem och leka med dem.
Två ”smällkarameller” hade han (Snoozen såklart) rivit sönder rätt rejält så det var bara att kasta dem. Men i en utav dem var det något som låg och skramlade, nästan dunkade så jag blev nyfiken så klart. Jag rev sönder smällkaramellen och ut kom en ”Japp” men det var nåt mer och när jag ruskade på den så trillade det ut en ”Rigi”. Rigi vet jag inte ens om det finns längre. Det var en chokladbit av ren choklad som var väldigt lämplig att ge till barnen då de var små för den var alldeles lagom stor att äta upp och inte smälte den så lätt i handen heller.

Jag pratade med min mor och frågade henne om hon visste om innehållet i smällkaramellen. Jag och ungarna fick ta över mor och fars julgransprydnader när de sålde sitt hus och flyttade till en lägenhet för då fick de inte plats med granen längre. Så nästan alla våra julgransprydnader har vi fått av dem då de andra fanns kvar hos barnens far efter skilsmässan. Mor visste inte om att det funnits någon överraskning i någon smällkaramell. Hon trodde att någon vunnit den eller fått den som julklapp på nån julfest nån gång. Hur gamla chokladbitarna är syns inte på förpackningarna för de här är gjorda innan bästföredatumens tid.
Kul var det i alla fall. 🙂 En riktig överraskning. 😉

Nej, jag smakade inte på chokladbitarna! Förstod att den tanken for igenom ditt huvud… 😉
Jag kastade bort Jappen för den ser ju ut som den alltid har gjort men Rigi:n la jag i en låda med lite andra gamla saker som kan vara lite rolig att visa kommande generationer. 🙂

Gårdagskvällen ägnade jag åt att kopiera över allt vi har på datorn, som vi vill ha kvar, till en extern hårddisk som vi gav oss själva i julklapp. Det tog tid för vi har massor med musik, ljudböcker och foton bl.a.

Tulpan.Idag har jag varit och badat i varmvattensbassängen vid Ljusdals sjukhus. Underbart skönt och så välgörande. Det är som smörjmedel åt mina muskler och leder och utan badet skulle jag bli mycket sämre i min värk.

I morgon tar jag bussen till Ögon i Hudiksvall. Dags för återbesök igen. Hoppas ögat blivit bättre så det är motiverat med att sänka Prednisolonet lite igen. Jag börjar märka av en del biverkningar av kortisonbehandlingen men det är väl bara att ”ta” det om jag vill bli bra i ögat nån gång.

Gråväder här idag. Några snöflingor har singlat ner och temperaturen ligger omkring 0º.

12 reaktioner till “En liten överraskning.

 1. Kännde igen förpackningen på chokladen Blev allt lite nyfiken den finns kanske kvar i affärerna ska då titta nästa gång jag handlar.
  Ja julasakerna dom åkte ut hos mig Trettondan. Det känns alltid gott när allt blir som vanligt igen. Fick mail i dag från din lokaltidning för jag hade skickat in en bild på bellen vår lille pudel som inte längre finns. Men den var inte med. Men det kommer fler chanser. Ha det nu gott så hörs vi.

  Kram från Inger på bloggen

  1. Jag har endast tagit bort granen. De andra julsakerna får vara kvar ett tag till. Orkar inte ta itu med alltihopa den här veckan då onsdan går bort i återbesök på Ögon i Hudiksvall och på fredag kommer ”Lyktangänget” (f.d. jobbarkompisar) hit för att fira min 50-års dag i efterskott.
   Fortsätt skicka in bilder till Hela Hälsingland du. Rätt vad det är så kommer bilden med. 🙂
   Kramen.

 2. Rigi chokladen känner nästan hur den smakar. Mums den fick jag ofta som barn. Vilket fynd du gjorde.ja just nu är jag sugen på allt när jag inte får äta hihi! Låter skönt med baden. kanske något för mej efter operationen. men stackars dej med ditt öga. jag har inte fattat vad du råkat ut för. bara att du haft ont länge nu. Krya på dej kraaaaaaaaam

  1. Baden fungerar bra för mig men tyvärr inte för alla. Det tar dock en del tid innan man märker resultaten av badandet men när man väl gjort det så är det svårt att vara utan dem.
   Du får klicka på min kategori ”Sklerit” så får du fram alla inlägg jag haft om ”det onda ögat”. Det började med att jag blev röd i ögat i slutet på augusti, fick sedan ondare och ondare i början av september, sökte hjälp första gången den 13 sept. fick komma till ögon första gången, jag tror det var, 24 sept. Sen har jag varit dit nästan varannan vecka.
   Har du opererats redan eller är det på gång?
   Kramen!

 3. Vad får du för biverkningar av kortisonen?
  Du kanske ska byta till plastgran nästa jul? Katter är ju inte så lättdresserade, inte mina i alla fall…
  Badet ja, tänk, jag saknar det faktiskt inte, o inte har jag mera ont utan bad heller, det finns nog inget som hjälper mig.,..
  Kramen

  1. Vi har plastgran eftersom jag inte tål riktig gran. 🙂
   De biverkningar jag märkt av är att jag ”fyller ut” dubbelhakan och runt magen mer. Blivit liksom mer kompakt där. Samlar på mig vätska, sväller i fingrar, fötterna (stövlarna känns för små) och benen. Har fått runda ”blåmärken” några gånger utan att jag gjort illa mig (ser ut som små proppar), ”den ständiga hungern” som min bror doktorn kallade det, halsbränna (som jag fått medicin emot), sämre vätskebalans (tror jag iaf) men tar jag en brustablett vätskeersättning ett par gånger i veckan så mår jag bättre och får kissa mer. Sen har jag fått kalktabletter i förebyggande syfte så jag inte ska bli benskör.
   Badet funkar inte för alla. Sen tar det rätt lång tid innan man märker resultat av badet. Synd det inte hjälpte dig med bad för det är så skönt.
   Kramen.

 4. Kan tro att du blev överraskad över chokladen ;-).
  Jag hade tänkt plocka ned julgrejorna i morgon, det var ju Äldre sonens födelsedag i dag så nu är det ok ;-). Faktiskt lät våra katter granen vara i fred i år, förra året välte de den några ggr. De är ju också 5 och 3 år gamla nu, så de är mycket lugnare ;-).
  Hoppas att allt går väl hos doktorn i morgon !
  Kram

 5. Vilket fynd, du gjorde:O)
  Du skulle sparat papperet på Jappen – de ser väl inte likadan ut idag, eller?
  Håller tummen att det är bättre för ögat nu!
  Husdjur och granar, bruar vara ett spännande kapitel; vår ena hund, Valeria, brukade då hon var liten, smyga till granen och sno en av kulorna som hängde längst ner och så bollade hon runt med den en god stund.
  Det var inte bara en gång som dottern, lade sig på något hårt i sängen. Vad låg där; jo, en julgranskula – Valeria hade varit i farten:O)
  Ha en bra dag!
  Mvh Kin@

  1. Jag tyckte faktiskt att pappret såg likadant ut på Jappen men lite mindre plastigt.
   Det gick bra på Ögon idag men det var rätt jobbigt.
   Snoozen lekte sönder ett antal kulor innan jag plockade bort dem helt.
   Ha det gött!
   Kramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s