En blomma kan betyda så mycket…

Domherre.
Första bloggen 2011! Ja, inte har jag haft nån skrivklå’a på sistone inte. Livet IRL har fått gå före cyberlivet och vi har haft yngsta dottern, L, här över hela nyårshelgen så då känns det inte så bra att sitta och hänga framför datorn. Har faktiskt gått hela dagar då jag inte ens varit in och kollat mailen! De dagarna har jag alltså inte suttit vid datorn alls. Och fb har jag heller inte brytt mig i.

Jag är inte så pigg heller. Känns som orkeslösheten efter magsjukan sitter i fortfarande. Trött och matt och vill ingenting. Så då gör jag så lite som möjligt för att lyssna på kroppens signaler. Ibland så orkar jag virka lite framför tv:n i alla fall så nån liten nytta har jag ändå gjort.

Nyårsaftonen tillsammans med våra vänner var en trevlig tillställning. God mat och trevlig samvaro, precis som jag vill ha det. T.o.m. en liten lek blev det. 🙂
Jag vet inte om det är åldern eller om det är den form jag är i just nu men jag var fruktansvärt trött på nyårsdan. Åldern va? 🙂

Igår kom äldsta dottern, E, hit och hälsade på. Alltid lika trevligt med besök av barna. Vi fikade julkakor och pratade och sen lagade jag stuvade makaroner med fläsk till kvällsmat för jag visste att E har längtat efter just det. När hon åkte hem fick L åka med henne och slapp då ta tåget. Så nu är det bara vi gamlingar här hemma igen.

Kajsa och Snoozen gillar julgranen.Läste hos en av mina vänner på fb i förrgår att hon hade städat bort julen(!). Redan. Julen här hos oss ska då få vara kvar till åtminstone tjugondag Knut, ja nån dag till blir det också för den 14 januari ska mina ”gamla” jobbarkompisar, ”Lyktangänget”, komma hit och hälsa på och nog vill jag gärna ha julen kvar då. Det är ju så mysigt med stjärnor och ljusstakar och granen. Även om vår gran är hårdhänt uppvaktad av Snoozen hela tiden och inte längre ser så vacker ut. Julgransplundring har han fortfarande ett par gånger per dygn så här klär vi granen flera gånger om. 🙂 Men åter till ämnet att städa bort julen redan strax efter nyår… Visst kan jag förstå att de som började att pynta tidigt (en del pyntar ju en hel vecka innan första advent) hinner tröttna på sina julsaker men är det inte lite galen ordning att ta fram allt så tidigt så man inte står ut med julprydnaderna åtminstone till tjugondag Knut??? Vad tycker du?

Nu är det inte meningen att klanka på dem som börjar ta fram julen tidigt och tar bort julen tidigt – var och en gör ju som den vill. Jag är väl inte rätt människa att säga nåt heller då vi inte har så mycket julpynt mer än gran, stjärnor och ljusstakar i fönstren och så en och annan porslinstomte. Men det är så lagom så jag kan då tänka mig att ha mitt pynt kvar till mitten av januari. Ljusstakarna kan jag tänka mig ha framme ännu längre faktiskt. 🙂

Nu kommer jag att få en till biobiljett också. 🙂 Har fått in en bild på Snoozen på ”Min Sida” på Hela Hälsingland. Den där han ligger i granen som jag hade i bloggen om magsjuka. Jag har ju tidigare fått med en bild på Pysen och en på Maffe. Det må ju vara bildtorka hos dem eftersom jag fått med 3 bilder nu på kort tid. Man behöver ju inte bo i Hälsingland för att få med bilder heller så skicka in bilder, vetja. Du får en SF-biobiljett om bilden blir publicerad. Vinner du omröstningen får du äran att ha med din bild veckan därpå där det står att du vunnit. 🙂

Den här fina begonianTack-blomma. (på bilden)
fick vi av våra grannar som har sin stuga på andra sidan vägen. De kom hit på onsdan före nyår och fick skotta sig en gång fram till stugan. Mycket snö har det ju kommit under vintern. Bilen hade de stående på den smala vägen som går här förbi.
Jag känner inte dessa grannar, vi har bara hejat på varann tidigare. Nu tyckte jag att deras bil stod så illa till på den smala vägen och att det kunde vara lite farligt att ha den stående där under natten eftersom så många skoterburna verkar tro att vår lilla väg är en skoterled så de kör som galna förbi här. Nån skulle ju kunna köra in i bilen och skada sig. Så när grannarna kom efter att ha varit och provianterat (vattendunkar och matkassar) så skyndade jag mig ut och ropade att de gärna fick ställa bilen på vår gårdsplan då vi ju faktiskt har stort utrymme över. De tackade och ställde bilen där. Nästa dag hade de skottat så pass att de kunde backa ner sin bil på sin tomt. Gissa om jag/vi blev förvånade då det knackade på dörren och då C öppnade så fick han en blomma som tack för att de fick ställa bilen här (en natt). Jättegulligt av dem!
Samtidigt tycker jag att det känns lite konstigt att de ska bli så tacksamma för en sån liten sak så de köper en blomma som tack… Jag har blivit uppfostrad att: om man kan hjälpa någon så gör man det, liksom att: man ska behandla andra så som man själv vill bli behandlad. (Tack för det mor och far!) Har det blivit ett så ovanligt sätt bland oss nu så en så liten gest genererar en blomma som tack?
Men jag njuter av blomman som vi fick bara för att vi var ”normalhjälpsamma”. 🙂

11 reaktioner till “En blomma kan betyda så mycket…

 1. Jadu, här har jag plockat undan granarna idag, men ljusstakar och allt annat får stå till tjugonde dag Knut.
  Tråkigt att du inte är riktigt kurant ännu, men jag har hört utav fler som varit magsjuka under helgerna, att de är så trötta och liksom ”urlakade”, så det tar nog sin tid att bli alert igen, (inte beror det på åldern…)
  Snällt utav grannen att komma med en blomma, fast jag håller med dig om att man inte behöver..
  Ha dé!/Kram

  1. Skönt att jag inte är ensam om att vilja ha lite jul kvar. Ja, granen är nog det första jag tar bort… när jag tröttnat på att klä den varje dag efter Snoozens härjningar. 🙂
   Tack för uppmuntran – det är inte åldern utan magsjukan som gör mig klen. Då finns det hopp om livet. 😀
   Kramen!

 2. Trist att inte känna sig pigg…. Men precis som du säger ska man lyssna på kroppens signaler. Men hur ofta gör man det egentligen ?
  Alldeles för sällan skulle jag tro. Bra att du tänker på det !!
  Själv sitter jag o tycker det blir tomt o knepigt att sonen i morgon far söderöver igen. Gruvar mig lite faktiskt, men vet samtidigt att så fort vardagen kommer så vänjer man sig fort åsså är allt som vanligt igen 🙂 Jag är jätteglad att båda har varit hos oss i jul !!
  Kram på dig o hoppas du snart mår bättre….

  1. Jadu Britt Inger, ibland försöker jag vara klok och lyssna på kroppens signaler – det går ju som bäst då det inte är nåt särskilt som ligger över mig som ”måste” göras. Däremellan – då jag har ”måstegörasaker” – stänger jag till alla kanaler för att INTE lyssna på kroppen utan bara se till att orka med det jag har föresatt mig att göra. Blev nog lite för mycket sånt nu i december med 50-årsfester och julen så det är nog inte konstigt att jag sög åt mig en magsjuka och nu är klen fast det gått en hel vecka sen jag hade denna magsjuka.
   Visst blir det tyst och tomt då barnen åkt iväg men det är bara att hoppas att de snart kommer tillbaka och förgyller vår tillvaro. 😉
   Kramen!

 3. Här får julsakerna vara framme till MINST den 11/1, då fyller äldre sonen nämligen år ;-).
  Jag tycker att det blir så tomt och fult när jag har packat ned julsakerna för jag har inte mycket dukar och grejor framme vanligtvis.
  Det var ju gulligt av dem att ge er en blomma men jag håller med att man inte ska ”behöva” betala för sådana småtjänster.
  Trist att du inte återhämtat dig helt från magsjukan, efter en sådan pest mådde jag fortfarande dåligt länge och då tog jag in Acodolphius-tabletter, det hjälpte men det är kanske mera att du är hängig än att du mår illa ?
  Sköt om dig !
  Kram

 4. Tycker som du att grannen inte ‘behövt’ köpa en blomma, men om de blev så glatt överraskade (eftersom ni inte direkt omgås) så kan jag förstå. Ibland blir man bara så glad!
  Jag har röstat på din bild. Inga problem, den är bäst! Utklädda hundar…näe. Barnet? Jooodå, men jag är tokig i katter…
  Om julprydnader tycker jag: Allt plockas fram så nära jul som möjligt. Jag gillar inte att ta ut något i förskott. Sedan är det kvar över alla helgerna, minst. Adventstjärnan tar jag ner (släcker i alla fall) Trettondagens kväll för då är de tre vise männen framme (och jag jagar kilowatt-timmar för elen är dyr, fast stjärnan är vacker). Den har ju hängt där längst. Tjugondag Knut är ”rätt” dag, då kastas julen ut. Fast ofta har det blivit mellan Trettonhelgen och Tjugondag Knut.
  Jag har aldrig julgran numera. Tål inte gran och vill inte ha plast. Min ‘adventsljusstake’ ser inte alls ut som en sådan, så den har jag kvar så länge det är korta dagar. Ska se om jag får till att lära mig min nya kamera så ska jag ta kort på den. Sammanfattning: jul-(och advents-)prydnader har jag just över advent resp. jul. Varken tidigare eller senare. Skulle gärna ha en liten adventsgran ute, med enbart ljusslinga i. Ej färgat ljus, absolut inte blinkande!
  Genom mina USA-nät-vänner har jag fattat att julpyntning börjar minst en månad i förväg och sen åker allt ut snabbt efter Christmas Day. Nyår är ju inte jul precis och i USA finns inte Trettonhelgen, så nu börjar jag förstå dem.
  Milde tid, varför börjar jag inte blogga igen när jag skriver kommentarer i romanstil?!
  Jo, jag tror absolut att jäkt före jul och magsjukan (mest) har gjort dig matt och trött. Vila dig litet nu. Åldern… HA! Vänta du bara 😉
  Kram i mängd!

  1. Tack för din röst, Pova! Men jag lär nog inte vinna denna gång för tomtebarnet har 31 röster nu och de utklädda vovvarna och Snoozen har 15 vardera. Men biobiljetten kom med posten idag så jag klagar inte. 🙂
   Vi verkar tänka rätt lika då det gäller julprydnader. Gran tål inte jag heller så jag har haft plastgran sen 2000 då mina föräldrar gav mig en sån efter att jag julen innan (1999) mått dåligt hela helgen p.g.a. granallergin. Det var visserligen de som gav sig sjutton på att jag skulle ha en riktig gran då för barnens skull (var nyskild då) men de var snälla och köpte plastgranen året efter och den håller än – men den barrar rätt bra då Snoozen sätter igång med julgransplundring. 😀
   Utegran med ljusslinga hann vi inte få ner nån innan det blev tjäle i backen i år. I fjol hade vi en men vi skulle heller aldrig ha vare sig färgade ljus eller blinkande ljus i den.
   Krafterna kommer åter sakteliga… Men nu är sambon förkyld.
   Börja blogga du med!! 🙂 Jag kommer i alla fall att läsa din blogg.

   Ha en skön helg!
   Kramen!

 5. Trist att du inte är helt kry än men sånt tar tid!
  Jag säger :låt det ta tid och lyssna på din kropp annars får du något annat!
  Och inte e de åldern, Sören och jag är ju yngre o vi e lika trötta vi. Det måste bero på bristen av dagsljus har jag bestämt!!!
  Angående blomman så håller jag med, inte behövdes det men för dom betydde det nog mycket. Det kanske e början på en trevlig bekantskap ? Vem vet.
  Ha det nu bra och ta hand om varandra.
  Kram Malin

  1. Ja Malin, jag försöker faktiskt lyssna på kroppen nu och jag tror att även inflammationen i ögat har ett ”finger” med i hur jag känner mig. Kanske även den inflammationen skulle bli bättre om jag tar det lite lugnare så det är vad jag tänker göra – så gott det går.
   Nu har sambon blivit förkyld och ligger i soffan och snorar framför tv:n. Tur det är helg så han kan hålla sig lugn då. 🙂
   Bristen på dagsljus och även på tillräckligt med frisk luft spelar säkert in. Jag är inte ute så mycket på vintern och helst inte då det är riktigt kallt eller blåsigt. Jag är ju ingen hejjare på att skotta snö längre utan det är mest C som sköter om det men idag skottade jag så mycket jag orkade i alla fall och det är ju gött med den friska luften man får i sig då. Men det är svårt att sysselsätta sig ute då kroppen inte vill vare sig skotta snö eller promenera. Jag får väl börja ta mig korta stillsamma turer med sparken en liten bit efter vägen här så jag få i mig frisk luft.
   Vem vet… vi kanske får nya bekanta i stuggrannarna… men hyresvärden har varit ovän med föräldrarna till en utav dem i flera år så de är ju inte ”väl sedda” här omkring om jag säger så… men jag har inget emot dem och jag skiter faktiskt i vad andra tycker. Hjälpa varann kan man göra ändå. Vän eller ovän – alla kan behöva hjälp ibland. Vore ju lite roligt med lite prat över vägen, tycker jag. 🙂
   Ha en härlig helg och ta hand om varann ni med!
   Kramen!

 6. Hej! Jag är också lite förvånade över att folk plockar bort julen direkt vid nyårshelgen! Nu pyntar ju inte jag alls, ställer bara fram ljusstakar och stjärna i fönstret, men jag tycker mest det brukar vara tvärtom att folk inte får bort julprylarna innan påsk! För ett par år sedan stod en stor jultomte i neon o lyste långt in i mars månad på en grannes tomt.
  Har pulsat i snön idag, gillar oväder och idag har vi snöoväder, ändå kändes det jätteskönt ute med bara 4 kalla grader. Men, sparken gjorde ingen nytta då det snöat mycket o ingen plogning varit här. Hasse verkar lite orolig över om vi ska kunna ta oss till stan som planerat imorgon. Vägen över skogen här är inte alltför rolig…
  Kramen

  1. Jag har också väldigt lite pynt och granen är väl den som åker ut först. Den ser ju inte allt för rolig ut efter Snoozens härjande med den.
   Jag har skottat snö idag och det var tungt och eländigt men med en massa envishet så klarade jag av det också. Hoppas slippa ut en gång till men det ser hotfullt ut…
   Hoppas ni tar er iväg i möre. Jag ska ta mig till Ljusdal för att bada men det brukar inte vara några problem.
   Kramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s