En trevlig jul, magsjuka och så mer om ”det onda ögat”.

Kajsa tar en tupplur under julgranen.Ja nu är julen över och nyåret närmar sig.

Dagarna innan var det förberedelser med mat, städning och så klä granen förstås vilket yngsta dottern L fixade så fint.
Katten Kajsa tyckte visst att det var mysigt med en (plast)gran inne för hon gick och la sig under granen och tog en tupplur när den var färdigprydd. 

Vi hade en skön jul då vi umgicks med mina föräldrar och mina barn först här på julaftonen och hos mor och far på juldagen. Mycket god mat och en massa godis blev det förstås men det hör ju julen till.
Annandag jul var vi hemma och slöade framför tv:n men var ut och skottade snö, C var ut en sväng på förmiddan och sen var vi ut båda två på eftermiddan för då hade det kommit ett par dm till.

Datorn tog jag mig inte tid med under julhelgen. Jag tänkte att det kommer ju vardagar då jag får tid att sitta vid den.
Jo, nog kom det vardag allt – och med vardagen kom magsjukan på besök här… Sonen T fick magsjuka natten mot annandan men vi hade ju bara träffats en kort stund hos mina föräldrar på juldagen då han inte blev kvar där så länge för han hade jobbat och ville hem rätt tidigt så jag trodde ju att vi inte hunnit bli smittade. Men det hade JAG hunnit med så på måndagsmorgonen så var det kört. Sen satt jag på toa mesta delen av tiden då jag inte låg utslagen i sängen till tisdag efter lunch. Natten mot tisdagen var värst. Huvvaligen. Jag minns inte när jag hade magsjuka sist men den här lär jag nog komma ihåg.
Vid lunchtid på tisdag fick C åka ner till apoteket för att köpa vätskeersättning och Imodium Plus till mig. Jag höll på att bli uttorkad och klarade inte av att dricka så mycket alls. Sen vände det, tackochlov. Jag drack vätskeersättning under onsdan också. Jag rekommenderar gärna vätskeersättning från Apoteket för det är kanonbra då det ersätter de salter och mineraler man förlorar vid en magsjuka.
Det var ingen mer än jag som tog åt sig smittan i alla fall och det var ju skönt.
Idag har jag t.o.m. druckit några munnar kaffe. 🙂
Julaftonens sötaste tomte - Snoozen.
Igår var det dags att åka till ”Ögon” i Hudiksvall igen. Jag hade tänkt åka buss men C skjutsade mig då jag fortfarande var alldeles klen efter magsjukan.
Jag fick inte den läkare som tittade på mig sist för hon jobbade inte(!) utan jag fick en annan men han var ju bra han med och han tittade på mig första gången jag var dit i september så han var ju inte helt obekant. Ögontryck, ögonbottenundersökning och ultraljud blev det. Jag ska fortsätta att ta 15 mg Prednisolon tills ett par dagar innan nästa återbesök som ska bli om ca 2 veckor. Läkarn trodde inte att ögondropparna gör någon nytta då alla inflammation sitter i bakkanten av ögat så dem ska jag inte behöva ta längre. Sen ska min ordinarie läkare få skicka en remiss om utredning, vid nästa besök, ifall jag har någon reumatisk sjukdom som ligger bakom min sklerit. Han tyckte att det skulle vara intressant att veta om det är så. Bra! Då blir ju även det gjort. Det verkar ju som att jag kommer att få åka många gånger till Hudiksvall framöver också då det verkar svårläkt med den här skleriten.

Nu ska jag försöka få orken att räcka till för att dra runt snabeldraken för att få undan katthår och damm och delar av julgransprydnaderna. Vår söta katt Snoozen tycker att det är jätteroligt med julgran så han har julgransplundring varje natt och minst en gång varje dag. Han kom även på att han kan klättra upp i granen och ligga där och puffa på julgranskulorna. Han fick ner några stycken och de gick ju i kras efter en stunds lek så för att han inte skulle skära sig på skärvor så plockade jag bort alla kulor ur granen och hängde dit lite annat istället som är mer kattvänligt att leka med. Så granen står kvar men tyvärr inte lika fin längre. 😉
Dottern L är på väg hit nu och ska fira nyår tillsammans med oss och eftersom hon är kattallergiker så är det nog bäst att sanera huset från så mycket katthår som möjligt. Det är tur att det finns allergitabletter så hon kan besöka oss. Hon får ta dubbel dos då hon är här och det fungerar riktigt bra så hon slipper må så dåligt när hon är här.

Ska se till att få tid och tillfälle att titta in på alla bloggvänner bloggar också för att se hur julen har varit hos er allihopa.

5 kg Snoozen i granen.

8 reaktioner till “En trevlig jul, magsjuka och så mer om ”det onda ögat”.

 1. Hej! Fy för magsjuka, tur att det oftast går snabbt över…Jag har min dator på ”verkstad” dvs den är i Falun där den skulle omformateras. Tyvärr funkar inte internet nu när allt är klart, så svärsonen vet inte vad han ska ta sig till….därför har jag legat lågt med bloggeriet, trist att blogga utan foton, men ska försöka mig på en kortis idag i alla fall. Tur vi inte hade julgran, det låter som om katten var den som hade störst behållning av den!
  Vi ska över till nya grannarna imorrn kväll, vi umgås ganska regelbundet, dom är också från Stockholm från början. Ur-byborna är svårare att få kontakt med, så har det varit i alla byar vi har bott i…
  Ha nu en mysig kväll och ett fantastiskt gott nytt år till er båda önskar vi i pörtet
  kramar

  1. Vad tråkigt att datorn inte kommer igång med internet. Du får väl försöka få in bilder i laptopen. 🙂
   Jo, nog har då Snoozen haft roligt med granen i år. I fjol hade vi tre kattungar som var ca 6 veckor i julhelgen och de ställde inte till nåt bus alls med granen egentligen – fast de försökte ju. Men kul hade de. 😉
   Kul att ni fått bra kontakt med grannarna. Vi blev bjudna till Leif i morgon. Vi ska fira med Leif, och en kvinnlig kompis och så Leifs bror med sambo. Leif, brodern och sambon spelar gitarr och sambon sjunger (hellre än väl, tycker jag då) så det kan bli en kväll i musikens tecken.
   Hade det inte varit för att Christer har kompisar häromkring så skulle vi inte ha nåt folk att umgås med för urbefolkningen här är också väldigt svåra att komma inpå livet. De hejar inte ens på affärn trots att jag möter samma människor rätt ofta där. Lite ovant för mig som Alfta-bo där de flesta hejade på alla även de som man inte sett förr. Men Alfta är en liten ort där man blir nyfiken då det kommer nytt folk och försöker lära känna dem medan Järvsö är en turistort där urbefolkningen verkar tro att alla nyare ansikten är turister och såna hejar man ju inte på… tråkigt när det är så.
   Hoppas ni får en riktigt trevlig nyårsafton. Gott Nytt År!!
   Kramen!

 2. Haha, va härligt med katten i granen !! Sååå söt !!
  En skön jul, förutom magsjukan, kan jag förstå att ni haft 🙂 Det har vi haft här också. Båda sönerna hemma (en är fortfarande kvar). Att de kommer hem är det allra bästa 🙂
  Kram på dig o Gott Nytt År !!

  1. Jag kan inte klaga på själva julhelgen. Och nu känns det gôtt igen eftersom jag kunde äta skinka ikväll. Här har vi en redigt stor julskinka som jag inte kunnat äta av på tre dagar!!! Hemskt. I môre till frukost blir det skinkmackor. 😉
   Gott Nytt År och kramen.

 3. 5 kg Snoozen! Har du gött honom med julskinkan du inte kunde äta? *ler* Julgranar anses alltid vara kattens leksak, anser katten 🙂
  Den där magsjukan var förstås onödig, men tur att inte C fick den också. Då hade han inte kunnat få tag i vätskeersättning åt dig. Jag trodde det räckte med att ha salt & socker i kokt vatten, men det beror förstås på hur pass uttorkad man är. Nu smakar väl all mat jättegott!
  Jag tycker det var bra av läkaren du var hos att vilja undersöka orsaken till skleriten. Reumatiska sjukdomar kan ju ge sig på allt möjligt, ögon också.
  Ha det så bra och akta er för nu är svininfluensan på gång! Kram!

  1. Ja du Pova, man kan tro jag gött honom med julskinka. 🙂 Men han vägde 5 kg då han kastrerades och har inte blivit större sen dess, trots att han är en riktig gourmetkatt. Han äter gärna samma mat som vi (han får resterna) och även ”burkmat” och torrfoder. Köpte speciellt torrfoder för kastrerade katter hos veterinären. Det var dyrt men är rätt drygt också och ger inte så mycket energi, annars hade han nog varit större. Han är ju fortfarande en rätt aktiv katt och har ännu inte blivit en slö kastrat.
   C har plåtmage och har även klarat sig från vinterkräksjuka då han jobbade inom vården och tog hand om dem som hade den åkomman och det är ju skönt det. 🙂 Nog ska det väl egentligen duga med vatten, salt och lite socker men det är lite mineraler också i vätskeersättningen man köper och så har de haft den goda smaken att sätta svartvinbärssmak på den också. Bra var det i alla fall.
   Det ska bli intressant att få veta om jag fått någon mer sjukdom, själv gissar jag på Sjögrens för det har jag trott sen länge men min ”husläkare” tyckte inte det var något att kolla när jag nämnde det för henne för ett par år sen då jag träffade henne sist.
   Jag hoppas vi slipper svininfluensan. Jag har tagit säsongsvaccinationen och sen är det väl bara att hålla tummarna.
   Ha det gôtt!
   Kramen.

 4. Vilken otur med magsjukan, men håller med föregående ”talare” att det var tur att C inte blev sjuk han också..
  Vätskeersättning är bra, det hade jag i somras då jag var så sjuk att jag inte fick i mig någon form av vätska på flera dagar och det är ju så, att saltet man förlorar i kroppen gör mycket skada.
  Tur,att din läkare inte ger sig när det gäller ditt ”onda öga”, de kommer säkert på vad det är som felar snart.
  Det där med ”bymentaliteten”, det har jag hört mycket om, man måste nästan vara 3:e generationen för att börja bli accepterad och det är ju tur om det finns några andra ”nykomlingar”, annars skulle det nog bli ganska ensamt.
  Hoppas att ni får en trevlig kväll och ett Gott Nytt År!
  Ha dé!/Kram

  1. Ja vätskeersättning var kanonbra. Brukade ha det hemma då barnen var små men sen har jag inte haft nån anledning att använda det. (det var barnen som behövde det på den tiden) Nu har de ju smaksatt vätskeersättningen så den smakade svartvinbär och var som brustablett, förr var det ett pulver på påse som smakade allmänt eländigt.
   Det ska bli intressant att få reda på om jag fått någon mer sjukdom. Jag hoppas ju att det inte är så förstås men ”allt ska på den lusiga grisen” sägs det ju. 😉
   Bymentaliteten är olika på olika ställen och jag tror det är lite svårare att komma ny till en del ställen än andra. Jag har hört flera som sagt att det är svårt att komma in i gemenskapen i hela vår kommun. Synd det. Klimatet för nyinflyttade är bättre i södra Hälsingland, tror jag. Men det är som det är. Vi hade en trevlig kväll med våra vänner iaf. 🙂
   Kramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s