Ny rapport om ”det onda ögat”.

Var på återbesök på ”Ögon” i Hudiksvall idag… ”Det onda ögat” har blivit sämre. Ja, det kände jag ju… så det var ingen nyhet. En nyhet var det däremot att när läkarn gjorde ögonbottenundersökning (eller vad det heter) så hade det blivit förändringar där. Jag fick några droppar till av de pupillvidgande dropparna, fick sitta i väntrummet igen och så tillbaka in för att kollas igen. ”Det ser ut som vågor” sa läkarn. Jag har också blivit rödare på ögonvitan igen och så är jag lite svullen omkring ögat och även inuti ögat, enligt läkarn. Att jag ser sämre (grumligare) nu är antagligen p.g.a. de där ”vågorna”. Det är fortfarande min Sklerit som ställer till det.
Sen hämtade hon en av sina handledare som också fick titta, mest för att det är handledaren jag ska träffa vid nästa återbesök den 29/12 för då är min läkare ledig.

Nu höjdes kortisonet (Prednisolon) till 20 mg per dag igen (hade 7,5 mg efter höjningen i tisdags). Jag fick även kalktabletter utskrivna för att inte skelettet ska urkalkas vilket är vanligt då man äter kortison. Ögondropparna ska jag ta 4 – 5 ggr/dag. Det känns som att jag är tillbaka på ruta ett igen.

Innan jag fick åka hem så skulle mitt öga fotograferas. Det var då första gången jag fotograferade ett öga men antagligen inte den sista.

Det var skönt att få komma ut från sjukhuset efter två timmar inne på ”Ögon” och sjunka ner i passagerarsätet bredvid C, som tålmodigt väntat på mig, och åka hemåt igen. Även idag var det många trafikmeddelanden om trafiksvårigheter på E4:an söder om Hudiksvall. För tre veckor sen, när vi var till Hudiksvall sist, blev det ju köer i över 12 timmar på den sträckan. Så även denna gång var vi glada åt att vi bor åt rätt håll… 🙂 …dvs. inåt landet. 

12 reaktioner till “Ny rapport om ”det onda ögat”.

 1. Hej min vän
  Hoppas allt ordnar sej med ditt öga.
  Kul att du lagt in kort från din födelsedag. Ska jag göra när jag fyller 70 också. Skönt att bilfärden hem gick bra för det har varit ett elände nu några dagar både på vägar och järnvägar.
  Till sommaren har jag bestämt mej för att ta lite mer ledigt från kolonin och åka runt lite i Hälsingland och då också besöka Järvsö naturligtvis. Då hör jag av mej före.
  Ha nu en riktigt GOD JUL

  1. Ja, nog ska väl ögat bli bättre… så småningom. 🙂 Det var tur jag hade chaufför för jag klarade inte av att sitta och titta hela tiden för det gjorde för ont i ögat för det. Jag kan ju ta bussen in om inte min chaufför har tillfälle att vara ledig. Får väl se hur jag gör när jag ska på återbesök den 29 dec.
   Ser fram emot att få träffa dig här i Järvsö till sommaren då. 🙂
   Ha en GOD JUL du med.
   Kram.

  1. Visst är det tråkigt då det ska krångla men sånt är livet..
   Värken är inte lika intensiv som innan jag fick kortison för denna vända har jag klarat mig med maxdos av Alvedon mot värken. Sist fick jag även ta hjälp av Dexofen för det värkte så hemskt. Men det blir väl bättre så småningom…
   Kramen.

 2. Stackare! Ögon som är så viktiga och, framförallt, svåra att vila. Jag antar att du bör vila ögat? Med den kortisondosen borde det bli bättre snart. Du verkar i alla fall ha bra läkare; att kalla in den läkaren du får träffa nästa gång var ju toppen.
  Sympatikramar!

  1. Jag vet faktiskt inte om jag ska vila ögat. Det har de inte sagt nåt om. Men jag orkar inte sitta vid datorn några längre stunder och att läsa morgontidningen får bli i etapper för den är svår att se texten i. Jag har ju tur som lyssnar på böcker för det anstränger då inte ögat i alla fall. 🙂
   Visst var det vettigt att låta den läkare jag ska träffa nästa gång få titta på hur ögat såg ut den här gången för hur ska hon annars veta om det blivit nåt bättre? Jättefint tänkt av min goa läkare.
   Hoppas du har det bra.
   Kram.

 3. Vad tråkigt att det blivit sämre igen, hoppas det blir bättre med kortisonet och dropparna.
  Hörde av svågern (som är lantbrevbärare) att det var ganska krångligt att ta sig fram på sina ställen runt omkring Hudik, vi har inte alls lika mycket snö, jag tycker att det räcker med det vi har fått..
  Ha dé!/Kram

  1. Det var halt när vi åkte men några andra svårigheter såg inte vi till men vi åkte ju inåt landet och där är det tydligen bättre.
   Det har visst varit en hel del olyckor efter E4:an mellan Gävle och Sundsvall. Kan det bidra med den höga fart man faktiskt får hålla där? Kanske vore idé att sänka fartgränserna? Idiotiskt verkar det ha varit att de inte byggde vägen med två körfält i vardera riktningen för trots dessa omkörningsfiler så händer det en massa olyckor och ofta just i omkörningsfilerna vad jag förstått. De är visst i lite sämre skick vad gäller plogning också har jag hört. Nä, folk borde nog se till att köra i den hastighet som krävs för väglaget och då går det inte blåsa på i några 110 i vinterväglag inte.
   Fredagnatten och lördagen har även gett oss en hel del snö nu och det snöar fortfarande. Vi får då en vit jul i större delen av landet, tror jag. 🙂
   Kramen.

 4. Så tråkigt med ditt öga det är ju jobbigt för dej när det gör ont.Samt att det inte vill läka ut.
  Jag är kvar i Södertälje för vi kan inte bo hemma eftersom det snöar hela tiden och vi har ingen hjälp med sottning och vägen upp till stugan är så dåligt med plogningen.Fick nån form att chock -ångest när vi blev insnöade så jag mår ff inte bra i själen .Fick insomningstablett av min doktor men det hjälper ju inte på dagtid.men det blir bättre och bättre tror jag mej känna.
  Tänker på er och hoppas det ordnar sej med ögat. Stor kram från oss både till er båda.<3<3<3

  1. Men fy vad tråkigt för dig/er att det blev så jobbigt med snön nere hos er. Och att du skulle börjar må så dåligt före jul var ju ännu tråkigare. Jag hoppas att du snart mår bättre och att det eviga snöandet nere hos er tar slut nån gång så ni kan flytta tillbaka och få må gott i ert eget hus igen. Hur mycket snö har det kommit nere hos er i Loftahammar egentligen? Vilken tur att ni kan bo i S-tälje så länge. Det är gôtt med snälla barn så här före jul. 🙂
   Vi har inte fått så mycket snö tidigare (ca 3 dm sammanlagt kanske) när ni fick så mycket men nu har det snöat oavbrutet i 2½ dygn så nu börjar det bli en hel del även här men det är lätt och fin snö så den är inte tung att lyfta bort iaf. Nu är det ju Christer som varit ute och skottat för jag är inte alls pigg. Idag har jag haft hjärtrusningar mest hela dan och känner mig riktigt klen. Jag önskar också att få tillbaka kylan för då mådde jag åtminstone bra i kroppen. Det här vädret är jättejobbigt för jag har ont ta mig sjuttsingen överallt trots att jag äter maxdosen av Alvedon för ögat så värker kroppen ändå.
   Nog kommer det att ordna sig med ögat (hoppas jag verkligen) men det lär nog ta lite tid som det verkar. Men tid har jag ju och även om jag nu inte kommer att hinna dona med allt jag tänkt mig före jul så fortsätter ju livet efter jul också och det finns ju inget som säger att jag inte kan baka kakor i mellandagarna, eller hur? 😉 Huvudsaken vi får till maten till julaftonen då mina föräldrar och ungarna kommer. Sen får det bli som det blir. Men jag är rätt envis när jag sätter den sidan till så jag ska nog få till allt till det bästa i slutändan.

   Ha det nu så gôtt ni bara kan! Hälsa alla! Och du ska veta att jag tänker på dig ofta.
   Kramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s