Vi har testat den smaksatta grädden från Arla.

Nu har vi testat den nya grädden. Då menar jag den smaksatta grädden från Arla. Det passade ju utmärkt att göra det när jag fyllde 50 i helgen som var och vi skulle ha matgäster både på lördan och på söndan.

Det blev lite letande innan vi hittade en affär som hade den nya grädden. ICA i Järvsö hade inte nån smaksatt grädde. Inte heller COOP i Ljusdal. Men på tredje stället vi letade, på Delins ICA Matpunkten i Ljusdal hittade vi den grädde vi sökte. Köpte upp nästan allt de hade stående i hyllan.

Grädden är förpackad i 2,5 dl behållare och den kostade 16:90 per förpackning så den är dubbelt så dyr som ”vanlig” grädde. Men med tanke på vad det kostar att köpa en tårta så blev det inte så dyrt i alla fall. Sen var det ju rätt kul att bjuda på något som ingen hade smakat än.

Tårta med chokladgrädde.

Tre tårtor gjorde jag. En med chokladgrädde till lördan. ALLA tycket att chokladgrädden var god. Jag själv och min yngsta bror, J, gillar inte grädde i vanliga fall men den här var GOD!!! Min äldsta dotter, E, och min mor tyckte att det var lite smak av Dooleys (en dumlekola-likör) på grädden.

Till söndan gjorde jag två tårtor eftersom det skulle komma mer folk så då blev det en med chokladgrädde och en med jordgubbsgrädde. Fyllningen i dem var densamma för att inte förvilla smakerna på de olika gräddsorterna. Alla smakade av båda tårtorna och ALLA tycket att grädden var god. Även bland dessa gäster fanns det de som annars inte tycker om grädde men åt upp den smaksatta till sista slicken. Ingen smak fick fler röster än den andra eftersom de var så olika och så goda båda smakerna.
Jordgubbsgrädden visade sig innehålla bitar av jordgubbar t.o.m.

Tårta med jordgubbsgrädde.

Visserligen är den här grädden rätt dyr men det kan det vara värt ibland.
Med tanke på att en hemgjord tårta hamnar på sammanlagt ca 100:- med den här grädden (det gick åt ca 6 dl till varje tårta) och att en köpt tårta kostar mer än dubbelt så mycket så är det värt pengarna att använda smaksatt grädde på de hemgjorda tårtorna. Jag skulle aldrig kunna få till grädden så här smakrik och fin om jag skulle smaksätta den själv. Den var även bra att spritsa.

Ser fram emot att testa en klick chokladgrädde tillsammans med kladdkaka och en klick jordgubbsgrädde till våfflorna.

3 reaktioner till “Vi har testat den smaksatta grädden från Arla.

 1. Så nu är firandet över för den här gången..
  Passar på att gratta, det har jag inte gjort (vet inte exakt datum) och jag hoppas att du haft en bra helg och inte jobbat ihjäl dig..
  Den smaksatta grädden tänkte jag eventuellt testa i jul, den verkar passa bra till efterrätt också.
  Ha dé!/Kram

  1. Tack och tack! Jag fyllde i söndags (12). Jag jobbade inte ihjäl mig men det var rätt mastigt.
   Jag tror den smaksatta grädden passar till en hel del efterrätter. Det är nog bara fantasin som sätter gränser. Den kan nog också passa som fyllning i tårta och varför inte med maränger? En modern marängswiss.
   Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s