Andra Advent.

Andra Advent

Redan andra advent. Mysigt men ändå känns det som att tiden går för fort.
Idag blir det mycket tv-tittande hos oss eftersom det är skidåkning, både skidskytte och längdåkningssprint. Kanske det blir lite virkning också. Det beror på vad kroppen vill.

Igår blev jag klar med alla inbjudningar till nästa helg. 50-års dagen närmar sig med stormsteg. Jag började med Lyktangänget i fredags. Tanken var att de skulle komma hit nästa fredagskväll (10/12) men eftersom många är upptagna med annat nu så här före jul så bokade vi om till den 14 januari istället.
På lördan (11/12) kommer min familj hit. Mina föräldrar, ungarna och brorsan som bor i Östersund. Till söndagen (själva födelsedan) har vi bjudit in vänner vi umgås med. Kommer alla på söndan så blir vi 17 personer.
Hoppas jag får allt att klaffa så alla känner sig välkomna och att de blir mätta och belåtna. En hel del förberedelser blir det förstås så nu vet jag vad jag har att göra veckan som kommer.

Jag har aldrig firat nån jämn födelsedag tidigare. Vi är urdåliga, i min släkt, på att fira jämna födelsedagar och även annat så jag har inte direkt nån erfarenhet av födelsedagsfiranden heller. Men nån ska vara den första och jag ska göra så gott jag kan – mer kan jag inte göra. Det kan ju vara roligt att ha firat en födelsedag riktigt ordentligt också.

När firandet är över är det bara att satsa all krut och ork för att förbereda julen. Jag hinner nog med det också. 🙂

8 reaktioner till “Andra Advent.

 1. Hej jag tror och vet att det kommer att bli en alldeles underbar födelsedag.Roligt att ha vänner och kompisar och plats att bjuda.Jag har varit lite ur gängorna på grund att vi har varit insnöade och inte fått hjälp med skottning och detkom 80 cm på 2 dagar.Har ff lite klaustrofobi och mnår så däör. Men det blir bättre för nu bor vi i S-tälje hos dottern.
  Kram och fast jag inte hör av mej så är ni i mina tankar.<3

  1. Men huvvaligen vilken massa snön ni fått! Ni gör rätt i att åka till dottern och få slappna av lite.
   Jo, det blir nog minnesvärt att fylla 50 kan jag tro. 🙂 Och ikväll får vi hem en halv gris så jag har att göra och lite till ändå… men jag tar en sak i taget så ska jag nog fixa det mesta.
   Ni finns i mina tankar också även om jag är dålig på att höra av mig.
   Kram till er båda och hoppas du snart mår bättre.

 2. Inte lite du har att göra…
  Verkar bli en trevlig tillställning ditt kalas och visst är det roligt att bjuda, med planering så brukar det klaffa..
  En halv gris, det är inte lite att ta hand om…
  Ha dé!/Kram

 3. Hejsan Ninni !!
  Ha inte för stora krav på dig nu, Det ska ju vara kul och mysigt att fylla år. Att fylla 50 är något att minnas för tid och evighet.
  Det viktiga ska inte vara det vi stoppar i magen .Utan att alla kan komma för att uppvakta dig och för den gemenskap som som ska finnas med under festen. Mitt tips är att fixa något som går lätt och kan göras i förväg
  Så du själv kan vara en medelpunkt och delta hellt i din egna fest
  Lycka till och kram från Kristina

  1. Jag kommer att servera mat som jag kan göra i ordning i förväg för jag klarar inte stressen att stå och laga mat precis tills gästerna kommer – så det där programmet ”Halv åtta hos mig” skulle jag aldrig fixa.
   Jag ska försöka vara medelpunkten på festen. 🙂
   Tack.
   Kram.

 4. Ja du Carina, att du äntligen ska bli vuxen du med, haha!
  Det är nu den gyllene åldern börjar vet du…
  Nu har vädret slagit om o vi hade åter i morse -24 grader, vilken tur Hasse är hemma igen! Fast, kanske skulle jag skicka iväg honom på en ny tågresa så det blev lite varmare…
  Ikväll ska vi till bystugan och äta julbuffé, fantastiskt skoj att dom anordnar sånt. Dryck får man ta med sig själv vilket gör att priset är acceptabla 200 bagis!
  Kramen

  1. Jodu, nu ska jag bli gammkäring… gissa om C retar mig på alla sätt och vis nu. Bl.a. om att han ska ha kameran i ordning då han går in och gratulerar mig på söndagmorgonen så han kan sätta in bilden på facebook sen så alla får se hur gammal jag blivit så där i ett huj. 🙂
   Vad kul med en by som ordnar lite skoj för dem som bor där. Bra pris på skojigheterna är det ju också. Önskar vi hade nåt sånt här också. Grannbyn har visst lite aktiviteter men vi hör ju inte dit… Hoppas ni fick en trevlig kväll.
   Jo, kylan kom åter och det blir ju bara för mycket med sån här kyla redan i december. Idag har vi just nu endast -12º men igår var låg det på -20º och kallare än det också hela dan.
   Kramen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s