En dag med mor och far och annat som hänt sedan sist.

Igår hade jag en nästan helt datorfri dag. Det är inte ofta jag har det. Jag fuskade lite då jag satt vid mammas dator och hjälpte henne lite med den men jag var varken in och kollade mail, facebook eller WP.
Jag var alltså och hälsade på mor och far igår. Kom dit vid 9-tiden och for hem vid 17-tiden så de fick rå om mig i stort sett hela dan. 🙂 God lunch blev jag bjuden på också och så drack vi en hel massa kaffe förstås och pratade och pratade.

Mor och far hade mattvättstugan igår så jag passade på att ta med mig ett par mattor jag med. Det är så fint utrustat på området där de bor (jag bodde också på det området när innan jag flyttade hit till Järvsö) så de har en särskild tvättstuga för mattor och annat tungt bara nåt hus ifrån dem. Så med mig hem hade jag en ren vardagsrumsmatta och en lika ren lång köksmatta.

Röd lilja.

När jag kom hem hade C lagat gratinerad fläskfilé och potatiskroketter så jag fick sätta mig vid dukat bord. 🙂 Lyxigt och välkomnande. Och Snoozen hade tydligen saknat mig för han ”pratade och pratade” (jamade) med mig men tyvärr så förstod jag inte riktigt vad han sa men han hade tydligen hjälpt C med maten. Jättegott var det så de hade gjort ett bra jobb, C och Snoozen.

Och bara för att jag nu hade rena mattor var jag ju tvungen att torka golven idag innan jag la på mattorna så jag satte igång direkt då jag kom hem från badet och var färdig lagom till C kom hem. Svettig, trött men nöjd.
Nån damning blev det inte den här veckan – den spar jag till nästa vecka för då ska jag ju plocka fram ljusstakar och stjärnor för det är ju första advent nästa helg. Jösses vad tiden går fort.

Idag har det varit kallt här. Riktig isig kyla ute. Det var inte mer än -8º i morse men det har känts som -20. Nu har temperaturen sjunkit till -13º.

Snoozen och Kajsa.

Nu är det över en vecka sedan Pysen flyttade och jag har ”fått tillbaka” min gamla vanliga Snoozen. Nu är han som han var innan Pysen föddes. Han är med mig, vad jag än gör och ”hjälper” mig med allehanda uppgifter. Bäddningen på morgonen vill han helst inte missa för då ska han bli gömd under överkastet och så ska jag leta efter honom. Han är med mig vid datorn men han ligger inte mellan mina armar längre (han får inte plats) men står gärna där och vill bli kelad med. Han ska helst vara med då jag lagar mat också och provsmaka maten eller titta på när jag vispar och rör om. Han har börjat ”prata” med mig igen också. Det saknade jag när Pysen bodde här. Snoozen hade inte tid med annat än att uppfostra och leka med Pysen, han tog nog det som sin uppgift då mamma Kajsa inte var så intresserad. Det är så skönt att ha fått tillbaka den pratsamme och sällskapliga Snoozen igen.

Pysen har bott in sig i sitt nya hus och har hunnit reducera antalet porslinsfigurer i huset. Hans nya husse och matte har fått möblera om i fönstren så att Pysen ska få plats utan att ha ner några blommor. Det går även bra med hunden i huset. Om Pysen tycker att hon kommer för nära honom så fräser han till henne och då går hon en omväg för att inte komma för nära. Men han älskar att flyga på hennes svans men då säger hon ifrån istället. 🙂
Vi ska åka och hälsa på Pysen snart och se hur han styr och ställer med sina nya undersåtar. Jag ska komma ihåg att ta med kameran då så jag kan sätta in nån bild på honom här på bloggen
.

Jag har ju fått med en bild på Pysen i en liten tävling på vår nättidning ”Hela Hälsingland”. Gå gärna in och rösta på Pysen eller nån av de andra två bilderna om du tycker att de är finare. (Du behöver inte vara medlem utan bara klicka i den bild du vill rösta på.) Än så länge ligger jag bra till för att vinna men ”Sfinxen” börjar komma ikapp. Jag trodde man skulle vinna en biobiljett men en sådan fick jag redan igår ifrån Hela Hälsingland så tydligen får man en biobiljett då man fått med en bild i tävlingen så det är nog äran att vinna som står på spel nu. Och klart att jag vill vinna! Men jag är nöjd med att ha fått med en bild. Bara det är ju en ära. 🙂

Hembygdsgården och Folkets Park i Ljusdal - 11 nov 2010

9 reaktioner till “En dag med mor och far och annat som hänt sedan sist.

 1. Roligt att C fortsätter att ta del av matlagningen och nu har han ju fått en sådan bra hjälpkock också ;-).
  Jag känner igen det där att katterna inte blir riktig lika fästa vid en när de är två ( eller fler 😉 ), kul att du fått den ”gamle” Snoozen tillbaka igen.
  Önskar er en skön helg, kram

 2. Åh vilken härlig dag du hade 🙂 God mat både hos mor o hemma….
  Det låter så mysigt när du berättar om dina katter !! Skulle också gärna vilja ha men det funkar inte tyvärr….
  Men du… är det redan första advent ? ja inte nu men nästa helg ?
  Ha den trevlig helg, kram, kram….

  1. Ja, det var en mysig dag.
   Katterna är guldklimparna här i huset och de blir bortskämda med god mat (ofta rester) och uppmärksamhet.
   Jag har massor att göra till veckan inför advent. Gardiner ska bytas, lussebullar bakas och så fram med ljusstakar och stjärnor och innan sånt ska fram måste jag gå en vända och damma… och så vill jag hinna med bloggen också.. Tja, det är inget som springer ifrån mig utan allt finns ju kvar om jag inte hinner med allt.
   Ha en fortsatt skön helg!
   Kram.

 3. Det var riktig festmat som C lagade åt dig – ja, han och Snoozen då 😉 Kan tro att Snoozen saknar dig när du är borta en hel dag. Måste vara underbart med en katt som följer med och ”hjälper till”.
  Kallvädret ska komma neråt har jag förstått. Nu är det fortfarande ‘vått’ tråkigt väder, kring nollan, men med en kyla som går rakt in i kroppen. Lite kallare och torrare,tack, och sen till Advent eller åtminstone Lucia kan det få komma snö som ligger kvar och isolerar husväggen. Jag bor ju i markplan och gavellägenhet så jag har mycket väggyta utåt.
  Kram!

  1. Gissa om det kändes lyx att slippa laga mat en hel dag och bli bjuden på god mat både hos mor och far och sen då jag kom hem. 🙂 Jag lovar… han slapp diska.
   Ja, Snoozen är ett underbart sällskap. En social katt. 😉
   Idag har vi bara haft ett par minusgrader och så har det snöat lite men det ska bli kallare till nästa helg ända neråt -18º som det ser ut. Järvsöbacken öppnar nästa helg för utförsåkarna. Det är den tidigaste premiär de haft nånsin vad jag förstått. Vi har inte mycket ”naturlig” snö men det är vitt i alla fall.
   Jag har också bott i markplan i gavellägenhet så jag förstår att det är kylslaget. Kolla om vaktmästarna kan höja värmen i källarvåningen om ni har en sån. Vår vaktmästare gjorde det och då blev det genast lite varmare uppe hos oss också.
   Ha en fortsatt skön helg!
   Kram.

  1. Ja visst är det tur vi har våra husdjur som förgyller vårt liv, vardag som helg.
   Tack för att du röstat på min bild på Pysen. Det ser lovande ut då Pysen leder med 64 röster över Sfinxen som har 42 röster. 🙂 Biobiljetten har jag redan fått då alla som får med sin bild får en biobiljett så nu är det äran. Jag kände mig som en vinnare bara med att få min bild med.
   Kram och tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s