Te och tv-tittande.

Idag har jag varit och badat. SÅ skönt! Natten var lite jobbig då jag sovit dåligt men det är ju styggväder på gång så det var väl därför nattsömnen inte blev så bra. Vaknar av värk då och då och inatt fick jag t.o.m. ont i huvet vilket inte är så vanligt förekommande för min del nu när jag blivit av med värken för ögat. Men idag blir det inte många knop här hos mig för jag orkar inte så mycket. Har dock lyckats dra runt på snabeldraken och sugit upp katthår och annat skräp så jag får vara nöjd med det.

Ögat har blivit riktigt bra. Bara lite rött på vitögat och ingen värk alls men ibland kör det till och gör lite ont så helt borta är det inte än tydligen. Jag är nere på 20 mg kortisontabletter och ska minska ögondropparna till 1 droppe 3 ggr/dag. Vad härligt det är att börja känna sig lite normal.  ;-).

Igår hade jag mina båda döttrar på besök. Jag tycker det är så roligt att mina barn vill komma och hälsa på och jag är så tacksam för att de gör det. Det är inte alla förunnat att ha så snälla barn som bryr sig som vad mina gör.
Vi åkte upp till Ljusdal en sväng för sist döttrarna var hit (för lite mer än 2 veckor sen) så köpte L stövlar i Ljusdal och den ena hade gått sönder efter bara en vecka så nu var vi och fick dem bytta. E ville till Wahlins för att köpa te i lösvikt och naturligtvis kunde varken L eller jag motstå att köpa en varsin påse heller. Jag köpte ett grönt te med smak av jordgubbe och grädde. Det doftade himmelskt gôtt och när jag smakade det i går kväll så blev jag inte besviken på smaken heller. Jag vet inte hur många olika lösviktstesorter jag har. Många är de så jag kan variera smakerna och ta olika smak varje kväll i åtminstone en vecka. Hösten och vintern är te-årstid för mig. Det är så mysigt med en kopp te med lite honung och några droppar mjölk i framför tv:n på kvällen. C delar inte min förtjusning över te med olika goa smaker utan han vill ha en påse Lipton om han ska dricka te. 🙂

Apropå tv förresten. Jag såg första avsnittet av ”Ung & bortskämd” igår. Jag vet inte om jag kommer att fortsätta se det programmet för jag blev så förb…ad! Vad är det för föräldrar som gör så där mot sina barn? Stackars ungar! Hur ska de klara sig här i livet då de inte fått med sig några ”verktyg” hemifrån för att kunna leva ett självständigt liv? Åh, vad jag är glad att jag tagit alla bråk och allt tjatande för att mina ungar skulle hjälpa till hemma och för att de skulle städa sina rum och lära sig ta ansvar. Det där som de där barnens föräldrar gjort (extrema curlingföräldrar) mot sina barn är ju i det närmaste barnmisshandel. Misskötsel i alla fall. Har du inte sett avsnittet så kan du gå in här och se det. Det vore roligt att få höra vad just du tycker.

Nu ska jag snart grädda pannkakor för C kommer nog hem snart och är hungrig. Sen ska jag försöka sitta en stund vid datorn ikväll med och så ska jag vänta på ”det stora snöovädret” som de pratar om på radio. Vi har ju inte fått nån snö alls här i höst.

Hembygdsgården och Folkets Park i Ljusdal.  

15 reaktioner till “Te och tv-tittande.

 1. Såg vissa sekvenser på programmet, men blev sååå….ja, som du!
  Det skulle tamejsjutton vara straffbart att vara så dålig förälder som de i programmet.
  Det är barnen man retar sig på, fast det är ju inte deras fel att de blivit som de är…
  Är riktigt nöjd med mig själv att jag lyckats fostra mina döttrar till att ta ansvar och konekvenser av sitt handlande och framförallt bli ödmjuka, för utan ödmjukhet…
  Har som du känningar när det är oväder på gång, är nog en ”vädergumma” för jag har då oftare rätt än SMHI..
  Ha dé!/Kram

  1. Ja visst är det hemskt egentligen att det är barnen man retar upp sig på. De kan ju inte göra något åt hur de blivit uppfostrade men ju äldre de blir så lär de ju märka att de inte har det som många andra ungdomar och DÅ får de det jobbigt. För det är nog inte lätt att lära sig ett helt nytt sätt att leva då man har fått vad man velat och pekat på och fått gjort bara det man vill från det man varit liten och så upptäcka att det här är inte riktigt rätt. Vore jag de där ungdomarna så skulle jag bli skitförb…ad på mina föräldrar för att de gjort så mot mig.

   Jag tycker att SMHI skulle kunna betal oss en slant för att få lite bättre underbygda väderleksrapporter. 😉

   Ha det gôtt!
   Kram.

 2. Haha, när jag såg att den nya såpan skulle börja bestämde jag mig för att inte titta för då riskerade jag att blodtrycket for i höjden! Och precis så verkar det ha blivit, folk är hur uppretade som helst…
  Va härlig att ögat börjar bli bra, mitt är helt okej nu.
  Teer ja, jag funderar ju som sjutton vad jag ska sysselsätta mig med när inte ciggen längre sitter fast i handen….men jag gillar ju inte te särdeles mycket. Sött och sliskigt eller beskt om det är osötat, däremot gillar jag tanken och doften! Vi får se, just nu har jag infört kvällsmål med yoghurt och osötad musli för att se om magen kan hålla sig lugn under natten. Tror mina nya mediciner gör magen väldigt orolig.
  Imorrn får ni väl ta del av snöovädret, det har precis börjat här, o ska fortsätta ett tag u nder morgondagen
  Kramen

  1. Det var nog smart av dig att inte se programmet för nog var det blodtryckhöjande allt och det jag såg har genomsyrat hela min dag så jag har gått och varit småförb…ad till och från.
   Har du testat lösviktste med olika smak? De doftar underbart och du behöver inte söta dem heller. Jag har läst lite om de olika teerna.
   Svart te (vårt vanligaste te) tappar inte smak lika snabbt vid lagring som de andra teerna. Det blir bäst av kokande vatten och behöver inte dra så länge för då blir det beskt. I Kina kallas det svarta teet för rött te eftersom färgen blir röd.
   Grönt te innehåller nyttiga antioxidanter och en mindre mängd mineraler och vitaminer. Det sägs vara bra för matsmältningen och även för hjärt och kärlsjukdomar. Grönt te ska helst ha 80-85º vatten, inte kokande. Grönt te KAN minska upptaget av järn. Kinesiskt grönt te blir orange till färgen medan Japanskt grönt te blir gulgrönt.
   Rooibos (som många här kallar felaktigt för rött te) är koffeinfritt och blir också rött till färgen men kommer inte från teblad utan är mer ett örtte. Det sägs kunna lindra besvär som astma,allergier, hösnuva och sömnsvårigheter. (vore kanske nåt för mig att prova men jag vill ju gärna ha koffeinet ju) Det kan dra hur länge som helst utan att bli beskt och man kan även fylla på vattnet men ha samma ”teblad” i för det finns mycket smak kvar. Roiboosteets popularitet har gjort att det utvecklats en variant som kallas grönt roibooste. Vilken liten lektion va? 😉

   Jag har fått halsbränna sen jag började med kortisontabletterna och så sover jag sämre också… och lite mer hjärtrusningar har jag men om det beror på kortisonet eller inte det vet jag inte. Visst är det bra med mediciner men det är synd att det är biverkningar på dem. Det räcker väl med symtomen man har av sjukdomarna som gör att man måste ta medicinerna kan jag tycka.

   Jag fortsätter att vänta på snön…
   Kramen!

 3. ”Hemma” i Sverige drack jag alltid lösvikts-thé, helst med lakritssmak ;-). När jag flyttade till Island fick jag lära mig att dricka kaffe men efter min 30-dagarsrensning blir det bara ört-théer, finns många goda smaker och jag var VÄLDIGT förvånad över hur snabbt det gick att komma över koffeintörsten ;-).
  Är fortfarande orolig över dina hjärtrusningar, vad säger din läkare om dem ?
  Är helt säker på att C tycker att det är mysigt att laga mat åt er om helgerna ;-).
  Sköt om dig !
  Kram

  1. Jag var på en liten utredning för mina hjärtrusningar redan 2004 och det var ingen läkare som kunde ge någon förklaring till varför jag har dem. De skyllde på fibromyalgin (som vanligt) och jag tar Tenormin som sänker min hjärtfrekvens så jag brukar ligga på ca 85-90 i vilopuls men det gjorde jag innan jag fick besvär med hjärtrusningarna också så det är jag van. Medicinen brukar fungera bra så jag sällan känner av mitt rusande hjärta men det kan ju vara kortisonet som ställer till det lite nu, jag vet inte, men det är ju ingen större idé att försöka göra nåt innan jag slutat med kortisonet. Fortsätter mina rusningar efter det så ska jag se till att få komma iväg till min läkare för det är jobbigt då det pumpar som vid full aktivitet. Men nu har jag inte haft nåt besvär med det sen i lördags… tror jag. 😉
   Jag har precis druckit en kopp av det te jag köpte igår. Gôtt! Jag har inte ens vetat att det är koffein i te så jag blev så överraskad då jag läste om det. Jag tycker jag blir lugn och sömnig av te men jag kan ju dricka kaffe och somna strax efter också så…
   Kramen.

 4. Låter fint att ditt öga är på väg att bli bra. Te, jo, kryddte har jag druckit en del. Andra örtteer också, men jag tröttnar så fort. Koffein går inte bra, jag blir onaturligt vaken. Kan ev. dricka kaffe (som jag tycker så mycket om) till frukost om jag är uppe mycket tidigt och vet att det blir en lång jobbig dag. Rooiboste är OK, det är nog nyttigt och utan koffein. Växer enbart i Sydafrika i ett begränsat område. Finns ju smaksatt med allt möjligt: med knäck-smak till jul, kanske?
  Jag klickade på din länk och orkade se början på ”Ung & bortskämd”, fram till de var och handlade mat… Hjälp alltså! Det är knappt så att jag tror det är sant, fast det är det ju. Det räcker inte med att tänka ”jag är i ålder att vara mormor till dem” för nog känner jag barn/ungdomar som fixar mat, städar och allt möjligt annat från sådär 12-årsåldern och uppåt. Både tjejer och killar. Får de hjälpa till som små barn går det tydligen lättare… fast det kan kännas tidsödande och bökigt för stressad småbarnsförälder. OBS – förälder. Behöver inte vara mamma jämt!
  Du har all heder av dina fina barn!
  Kram!

  1. Jag må ju säga att det är skönt att ögat äntligen blir bättre och bättre.
   Koffein (kaffe) kan jag dricka när som helst och det är tur för jag är en riktig kaffetunna. Jag antar att du vant dig vid att inte dricka kaffe när du blir så påverkad av det. Man kan ju vänja sig vid allt. Nå´t te med knäcksmak har jag inte sett nånstans än men det dyker säkert upp snart det med. Men några pepparkakor med ädelost på till teet blir nog bra framåt lucia. 🙂
   Jag vet inte om jag klarar att se mer av den där serien men är väl för nyfiken för att låta bli. Men den har ju verkligen retat upp mig.
   Det är nog nyttigt för ungarna att inte få pengar hur som helst (har jag inga kan de ju inte få några) och att lära sig hjälpa till hemma och dra sitt strå till stacken. I och med att jag fick mycket värk så fick ungarna ta mer ansvar hemma också. De är alla glada för det nu sen de flyttat hemifrån.
   Har du barn? Jag vet så lite om dig Dis…
   Kram!

 5. Hejsan Ninni ! Missade detta programmet men när jag tittar in här på länken kan jag lova att min puls nu går på högtryck ! Hur f-n kan föräldrar bara göra så här ?! Håller med om att det ska klassas som barnmisshandel. Hur har de tänkt ? Som förälder så har man en enda uppgift, tycker jag och det är att se till att ungarna har en grund att stå på för att sedan kunna hantera de situationer som uppstår i livet. Ha en tro på sig själv och känna en inre trygghet är bland det viktigaste i livet. Utan den blir de ju rotlösa. Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Blev otroligt ledsen samtidigt när jag såg detta men vet ju oxå att det fanns och finns sådana här föräldrar… om ma nu ska kalle dem för det. Från det en till det andra så kändes det skönt att läsa att det håller på att ordna sig med ditt öga.
  1000 *kramar* så länge !

  1. Instämmer helt med det du skrivit om de ”bortskämda” barnen. Det är vår skyldighet som förälder/föräldrar att förbereda våra barn inför vuxenlivet så att de klarar av det på bästa sätt!
   Kramen!

 6. Jag igen… Istället för en resa som pris hade det väl varit bättre om de skaffat ett jobb till den som vinner…(om man nu ska vinna ngt i detta program) Glömde skriva i förra inlägget att samtidigt så rår ju inte de här ungdomarna för sitt leverne. De har ju inte fått lära sig något annat. Förhoppningsvis så kanske de till slut ser hur bortskämda de är och gör bot o bättring på det. Kram igen =)

 7. Hoppas sällskapet piggade upp, lät ju trevligt
  Synd att ungdomarna är så bortskämda, verkligen för slapp uppfostran. Men vad tänkte dom me när dom ställde upp? Kommer nån att anställa dom efter programmet? En latmask som blivit känd i tv genom att inte gör nåt, hemskt.

  1. Ja, sällskapet piggade upp. 🙂
   Jag fattar inte heller att de ställer upp. Men efter att ha sett debatten igår så verkar det som att åtminstone en utav ungdomarna någonstans förstår att han måste lära sig att klara sig själv. Övriga, både ungdomar och föräldrar, verkade tycka att det är helt rätt att växa upp på detta sätt. Skrämmande! Vore jag arbetsgivare så skulle jag absolut inte anställa någon av de där ungdomarna. De blir ju helt körda efter det här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s