Liten fotograferingsrunda och så slappat.

Igår var jag och badade. Jag badar två gånger i veckan, tisdagar och fredagar, och kör då ett gympapass på ca 40 minuter i 34º-vatten. Det räddar upp mycket av min tillvaro för jag blir väldigt mycket sämre då jag inte får bada.
Igår följde C med till Ljusdal för han hade en del att uträtta när jag var på badet. Jag kom för en gångs skull ihåg att ta med kameran. Jag har sett så fina fototillfällen gå min näsa förbi ett tag nu då jag har varit så glömsk med att ta kameran med mig. Sen är det ju så mycket lättare att hoppa ur och fotografera då jag har chaufför. 🙂 En bra chaufför som stannar där jag vill och sitter snällt och väntar medan jag fotograferar. Några riktigt bra bilder blev det och dem kommer jag att lägga in framöver här i bloggen. Alla motiv kommer denna gång från Ljusdal.

Idag har vi tagit det lugnt. Jag vaknade med hjärtrusningar och det höll i sig nån timme. Donade sen med att göra ren fläkten som verkligen var i behov av en rengöring. Vi har ingen diskmaskin (ville inte ha nån så vi slapp) men då fläktgaller m.m. ska göras rent då saknar jag diskmaskin för en sån är ju suveränt bra att få det feta eländet väck. Men renare blev den i alla fall och jag kände mig riktigt nöjd.
Efter en välbehövlig dusch la vi oss och sov en timme, C och jag. Det börjar bli pensionärsvarning snart här… 😉 men det är skönt att sträcka ut kroppen och sova en liten stund när det är helg och ledigt.

Ikväll kände jag mig lyxig igen. C lagade middagen medan jag satt vid datorn och donade med mina bilder sen igår. Levergryta gjorde han och den var underbart god. Vi åt med levande ljus och lika levande katter omkring oss. 🙂 Mysigt. Sen tog jag hand om disken. I morgon är det jag som lagar maten. Vet inte riktigt än vad jag ska laga men det lutar åt köttfärslimpa för det var länge sen vi åt det.

Nu ska jag sätta mig, tillsammans med C, framför tv:n, tända ljus (och försöka hålla undan en alltför nyfiken kattunge från ljusen) och se på ”Så mycket bättre” där artisterna ikväll ska tolka Petters låtar. Det är sköna artister med i den där serien och låtarna blir ju verkligen helt annorlunda med en annan artist än originalartisten.

Musikprogram är härliga. Gårdagens ”Idol” följde jag med spänt intresse. Alla som är kvar är ju så duktiga och så värda att vara kvar. Alla gjorde toppenframträdanden. Trots att jag gillar Geir och hans röst så kändes det ändå rätt att det var just han som fick åka hem igår. Han är ju redan så duktig och kommer säkert att få ett uppsving i sin karriär ändå. Vem som ska åka hem nästa fredag vill jag inte ens tänka på. Alla är ju så bra!

Bron över Ljusnan i Ljusdal.

8 reaktioner till “Liten fotograferingsrunda och så slappat.

 1. Så trevlig blogg att läsa, den genomströmmas av så otroligt mycket positivt tänkande och just det, det gör mig glad och att du är från Hälsingland, det gör mig ännu gladare..
  Själv är jag gift med en ”Hälsing” sedan drygt 13 år (han är född i Hudiksvall), men vi bor i Falun..
  Själv har jag förtidspension pga. bland annat fibromyalgi och jag vet hur dina dagar kan vara.
  Ser fram emot att få följa din blogg och att få läsa om din vardag i Järvsö..
  Ha dé!/Kram

  1. Vad kul att du hittade hit! Välkommen! Nya bloggvänner är alltid välkomna och att du är ifrån Dalarna är ännu roligare för det är ju grannlandskapet. 🙂 Paula är också en bloggvän som bor i Dalarna och hon har en härlig sida ifall du är nyfiken. 🙂
   Att ha en positiv livssyn är ett måste då jag har fibromyalgi och en massa allergier. Hade jag inte den skulle jag gå under. Bli sittande i ett hörn och tycka synd om mig själv och gräma mig över allt jag inte klarar av… NÄÄ! Det är inte jag! Jag försöker alltid göra så mycket som möjligt själv här hemma och klarar jag inte av det den ena dan eller veckan så fixar jag det säkert nästa dag eller vecka för göras ska det.
   Dagar då jag inte orkar med så mycket hämtar jag krafter vid datorn, bloggen och av mina bilder som jag gärna donar med.
   Nu ska jag gå in till dig och läsa lite.
   Välkommen åter!
   Kram.

  1. Hjärtrusningar har jag haft i några år men det har varit lite mer av dem nu på sista tiden men jag hoppas det lugnar ner sig då jag slutar med kortisontabletterna.
   Gissa om jag tänker försöka fortsätta med att C får laga middag en av helgdagarna. Lyxigt för mig och han lagar god mat. Kanske lite roligt för honom också… 🙂
   Kram.

 2. Jag vet inte riktigt hur det är att ha fibromyalgi men vad jag tror mig förstå är att det måste göra mycket ont i kroppen. Gör det ont i hela kroppen eller på olika ställen, jag menar byter värken platser som den vill ? Surrigt blev det men hoppas du förstår 🙂
  Vakanr man upp på morgonen och har riktigt ont som en blixt från klar himmel eller blir du ”förvarnad” kvällen innan ?
  Inte bara nyfiken utan vill kunna förstå lite mera….
  Kram, kram på dig !!

  1. Nu sen jag fick sjukersättning har min värk lugnat ner sig eftersom jag nu kan lyssna på kroppen och inte behöver pressa den varje dag till det den inte vill.
   Jag har sällan ont i hela kroppen samtidigt. Mest har jag ont i knän, höfter och ryggen (är utsliten i ryggen) men värken kan dyka upp på de mest konstiga ställen. Jag brukar säga: ”Den morgon jag vaknar och inte har ont någonstans – då är jag död”. Låter kanske grymt men värk slipper jag aldrig helt men den är olika intensiv olika dagar och beroende på vad jag gjort också. Men man vänjer sig vid att ha visst mycket värk så det är jobbigast då det blir väldigt intensivt.
   Jag kan känna mig riktigt pigg en dag och så när jag lägger mig då får jag alltid visst mycket vilovärk. Vissa nätter (oftast då det är ”styggväder” på gång får jag väldigt ont och då kan det vara svårt att ligga kvar i sängen.
   Innan jag fick min sjukersättning hade jag så mycket värk så jag klarade bara av att ligga i sängen en kvart i taget ända fram till morgonen då det kunde bli lite bättre. Jag var alltså uppe och gick en gång i kvarten varje natt. Den trötthet som även hör till i vanliga fall blev ju naturligtvis ännu värre då jag aldrig sov ”riktig” sömn. Men sen började jag ta Tryptizol till natten och så fick jag sjukersättning och nu är det många nätter jag sover nästan helt igenom och bara vaknar till nån gång då och då när jag behöver vända mig och det gör ont.
   Det följer med en massa symtom med fibromyalgi och det är naturligtvis viss variation från person till person. Jag ska nog göra i ordning en sida (däruppe vid bannern) där jag ska lägga in lite om fibromyalgi. Så du får hålla utkik efter den ”menyn” så kan du få veta lite mer.
   Kul att du vill förstå. Men jag kan tala om för dig att det är inte lätt att sätta sig in i hur det är men ju mer du vet om fibromyalgi desto mer förståelse för hur det är får du ju.
   Kramar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s