Dagsformen varierar.

Det är då variation på dagarna och dagsformen och det är väl tur det. Idag känner jag mig så nöjd för jag har både bakat bullar och dammsugit. Igår kände jag mig inte alls nöjd för det enda nyttiga jag gjorde då, förutom mat och disk, var att vattna blommorna och göra rent i badrummet. Hade ju tänkt baka igår men med huvudvärk som inte ville ge sig trots Alvedon och, som vanligt, annan värk också så blev det inte mer gjort igår.

Det är ju ändå tur att vissa dagar är bättre än andra för då njuter jag verkligen av att orka göra något. Det blir så roligt och jag känner mig nöjd. De sämre dagarna brukar jag försöka påminna mig om att det är ju just för att jag inte klarar nästan nånting alls vissa dagar som jag har sjukersättning. Det blir lite lättare att acceptera då.

Jag var in på Lillatantas blogg och läste om att hon hade varit så pigg idag så hon kunde städa undan hösten som kommer in på hennes golv. Hos Lillatanta är det vovve Nellie som släpar in mest med ”höst”.
Här hos oss är det Snoozen som släpar in mest. Han har så lång och fin päls och en svans som är som en plym och jösses vad mycket som fastnar i pälsen då han är ute. Grus, löv, små kvistar och t.o.m. sniglar får han med sig in. Som tur är så blir han inte tovig i sin päls och jag försöker ju hålla efter honom med borsten så det inte ska bli tovor men han verkar inte ha anlag för det. Hans bror Maffe däremot får lätt tovor i sin päls. Han har lite kortare päls än Snoozen men mycket tätare. Sen är Maffe ute mer än vad Snoozen är och Maffes husse är väl heller inte så flitig med att borsta honom. Jag brukar borsta Maffe när vi är där och hälsar på.

När jag inte fick nåt vettigt gjort igår så började jag med sidan om Widgets men har en hel del mer att skriva där då det finns massor med Widget att testa och skriva om. Men jag fortsätter så snart jag har tid och tillfälle.

Ikväll slapp jag laga mat också. C och jag var ner och handlade när han slutat jobba och då var vi in på Öjerestaurangen och köpte med oss pizza hem. Det blev Calzone special, sån där dubbelinbakad. Jag har aldrig ätit någon sån förr men den var riktigt saftig och god. Oftast då vi köper med oss pizza hem så brukar vi köpa en att dela på för det räcker gott och väl men idag var vi väldigt hungriga både C och jag så det blev en varsin pizza. Till det drack vi Julmust som vi köpte på affärn. Gôtt! Lite vardagslyx! Skönt att slippa laga mat är det också. 🙂

Till sist blir det ett par bilder på Kajsa och Pysen. Det är inte så ofta Pysen får ligga tillsammans med sin mamma nu så de två senaste gångerna har jag passat på att fotografera dem. Igår fick han t.o.m. dia lite. Om det fanns så mycket mat att få det tvivlar jag på då han inte fått dia på länge men de hade en mysig förmiddagsstund på sängen och det var mysigt att se.
Pysen är 13 veckor nu och nästa vecka flyttar han hem till E-B och CL. Oj vad det kommer att bli tyst, tomt och lugnt åt Snoozen och mig då. Snoozen leker ju med Pysen flera gånger om dagen och jag har ju fullt upp med att lyfta ner och lyfta bort den lille nyfikne katten från allt som han vill utforska och som inte jag vill att han ska utforska. Undrar vem av oss som kommer att sakna Pysen mest?
Pysen har snart växt ikapp sin mamma. Nu är ju Kajsa en liten finlemmad dam så det är kanske inte så konstigt. Kajsa väger 4 kg. Vad Pysen väger nu vet jag faktiskt inte. Det måste jag kolla upp innan han flyttar. Snoozen väger lite drygt 5 kg.

Kajsa och Pysen sover tillsammans. Kajsa låter Pysen dia, vilket inte hör till vanligheterna nu.

10 reaktioner till “Dagsformen varierar.

 1. Visst är det skönt att slippa laga mat ibland, här blev det rester, ska ju ätas upp också ;-).
  Fina bilder på dina katter som vanligt, kan tro att det blir tomt när Pysen flyttar.
  Sköt om dig !
  Kram

  1. Rester är bra, tycker jag, men min sambo delar inte den åsikten. Kan vara svårt att bli av med resterna ibland och jag har så svårt för att kasta mat, är ju van att försöka hålla igen matbudgeten. Det jag måste lära mig är att laga så pass lite mat så det inte blir några rester och lära mig vilka maträtter C vill ha som matdosa nästa dag. Det är svårt att laga lite mat då jag tidigare haft minst 4 personer att laga till.
   Ha det gôtt!
   Kram.

 2. Min man är likadan och eftersom jag ju försöker hålla vikten ”får” jag inte äta alla sorters rester, då ligger de i kylskåpet tills de blir för gamla och jag slänger dem. DÅ frågar han efter resterna som han skulle äta !
  Ibland fryser jag istället resterna och tar fram dem som ”ny” mat ;-).
  Kram

  1. När jag gör pannkaka och C inte ska ha nån matdosa på några dagar då han är hemikring och jobbar eller för att han gör halvdag en fredag (blir oftast pannkaka på torsdagar) så spar jag dem och frågar om han vill ha uppstekt pannkaka på t.ex lördagmorgonen… men nej. När tisdagen kommer så kastar jag dem för enligt mig är de minst två dagar för gamla då. Tror du inte att han kommer hem på kvällen då och vill ha pannkakan i matdosan dan efter. Det har hänt tre gånger nu.
   Ja, jag fryser också rester för att kunna använda dem vid ett senare tillfälle och då kan det gå bättre att äta dem än ett par dagar efter att vi åt dem första gången.
   Restkram… 😉

 3. Först måste jag bara säga vad jag tänkt säga tidigare…. En så´n vacker utsikt du har på översta bilden !!
  Nu blev jag riktigt sugen på pizza trots att jag ätit det två ggr i Halmstad nyligen 🙂
  Kul att du gillar din nya bloggsida så mycket 🙂
  Ha det så gott Ninni !! Kramen….

  1. Jag har inte kanal 10 så det blev lite svårt…
   Hoppas du njöt av programmet i alla fall. Jag såg tyvärr inte henne i ”Här är ditt liv” men ska försöka se det programmet för hon verkar vara en fantastisk människa.
   Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s