”Det onda ögat”… fortsättning.

Lila Tulpan.Nu verkar det fungera med den nya medicinen till ögat och jag tror den hjälper för jag har mindre huvudvärk. Men det blev ju lite strul efter vägen. Natten till igår fick jag hjärtrusningar och domningar eller om det var myrkrypningar (kändes mest som domningar) i armar och ben då jag gått och lagt mig. Det gick inte att ligga kvar så jag klev upp och vandrade runt och flämtade av hjärtrusningen. Kom på efter en stund att jag skulle ta och kolla upp vad det var för mediciner jag fått. Jag hade ju kollat lite tidigare också men inte kollat de mediciner jag redan tar så jag ville se om det var nåt som inte passade ihop. Det var det ju. Voltaren (som jag hunnit ta en utav) och Orudis retard (som jag tagit maxdos av i flera år) är närbesläktade så det kan ju ha blivit en reaktion av detta. Överdosering?

Igår morse kände jag fortfarande av lite domningar i händer och fötter och hjärtat dunkade lite snabbare än vanligt.
C lånade blodtrycksmanschetten av grannen (arbetsgivaren) så jag kunde kolla blodtrycket. Sen ringde jag distriktssköterskan och kollade av med henne vad hon tyckte om mitt blodtryck och pulsen. Hon tyckte att blodtrycket var okay men att pulsen var lite väl hög men inget som var farligt eftersom jag alltid har hög vilopuls och tar medicin för detta.

Lite senare ringde jag ögonmottagningen och där får jag lämna telefonnummer och de ringer tillbaka. Lite stressad kände jag mig för jag började bli sen till badet. Jag ville absolut inte missa badet heller för på fredag blir det inget bad då personalen har planeringsdag. Jag fick rabbla alla mina mediciner och styrkorna på dessa till sköterskan på ögonkliniken och hon skulle återkomma när hon pratat med läkaren. Precis när jag svängde in mot Ljusdal ringde sköterskan igen och talade om att jag inte skulle ta någon mer Voltaren. (hade inte tagit nån på morgonen heller för det vågade jag inte) Om jag fick några fler biverkningar skulle jag ta kontakt med dem på en gång. Kortisontabletterna skulle jag fortsätta med till nästa återbesök så fick ”min” läkare ta ställning till hur stor dos jag skulle ha sedan.

Skönt. Det kändes som en lättnad att de hade lyssnat och tagit till åtgärder och att jag kunde höra av mig direkt om det blev nåt mer strul. Jag ser fortfarande pulsen i ”det onda ögat” men inte lika tydligt som i helgen så det kanske försvinner snart det med. *önskan*
Jag badade, handlade och åkte hem och vilade. Sen satt jag vid datorn en stund och skrev ett par nya sidor till ”Tips för WP” här på bloggen.
När jag höll på med kvällsmaten ringde T (sonen) och tänkte komma för att byta till vinterdäck på sin bil. Han hade utrustat sin bil med ett nytt batteri så nu startade den så snällt så. Vilken tur jag kunde öka på matmängden så jag kunde bjuda sonen på mat. 🙂 Jag gjorde en broccoligratäng med rökt skinka. Det blev riktigt gott.

T kom och bytte däck och tackade ja till kvällsmat. När vi precis ätit färdigt kom vår vän L. Han ville också ha mat så det var bara att duka fram en tallrik till. Vilken tur att jag lagat så pass mycket mat… 🙂

Idag känns det bättre i hela mig. Hjärtat har lugnat ner sig och huvudvärken är inte så stark längre och jag har både lyckats göra ett par sockerkakor och dammsugit. Men jag håller på att bli tokig på lille Pysen som upptäckt att det finns jord i blomkrukorna och att det är så roligt att kliva i krukorna och sprätta jorden utanför… De största krukorna har jag lagt gladpack (plast) i och hoppas han inte river bort den för att komma åt jorden. Jag får väl passa på att njuta av den lille kattrackarn för om ett par veckor så har han flyttat och då kommer både jag och Snoozen att ha så tråkigt och lugnt här.

Alldeles nyss ringde telefonen och det var ögonmottagningen som meddelade att jag får komma på återbesök på måndag (1/11). Hoppas jag är mycket bättre då….

11 reaktioner till “”Det onda ögat”… fortsättning.

 1. Hej! Ja många turer blir det, o du får åka iväg igen. Men så måste det ju vara, det måste ju följas upp så allt blir bra! Vilken tur att du själv begrep att medicinerna kanske inte funkade ihop, Voltaren är ju rena rävgiftet tycker jag och min mage!
  Jag äter sex olika mediciner nu varav en både morgon o kväll. Tur man inte har problem att svälja tabletter
  Jag har väl fått lite biverkningar av nya medicinerna, framför allt huvudvärk som jag inte alls är van att ha. Även magen är påverkad, inatt fick jag gå upp två gånger. Jag hoppas att de är av övergående karaktär, just nu känns de i alla fall uthärdliga. Jag kan ju ta Alvedon mot huvudvärken men får inte ta någon medicin med acetylsalisylsyra eftersom blodförtunnande medicinen redan innehåller det.
  Ja herregud, det börjar likna rena sjukdomsbloggen snart, vi får snart ta o må så bra så vi kan lägga detta samtalsämne på hyllan ett tag!
  Sköt om dig nu, jag ska gå o laga till en rödbetssoppa med lammkorv!
  Kramen

  1. Låter spännande med rödbetssoppa med lammkorv. Den kombinationen har jag inte testat. 🙂
   Ja nu får vi ta och bli friska och krya så vi får nåt annat att skriva om på bloggarna. 🙂 Men det är ju skönt att dela med sig av eländet också.
   Blir du dålig i magen av medicinen så testa att ta den tillsammans med långfil.
   Jag tar också Alvedon för huvudvärken. Huvudvärk är ju så irriterande. Den andra värken (i kroppen) är jag ju van så den kan jag ta men inte huvudvärk…
   Sköt om dig du med!
   Kram.

 2. Nu låter det mycket bättre 🙂 Fast jag tycker nog att läkaren kunde ha skrivit in i journalen vilka mediciner du har första gången du var där. Tryptizol för att slappna av vid fibromyalgi? Det visste jag inte. Jag har ju det jag med. Någon gång för många år sedan fick jag Tryptizol men minns inte mot vad! Kommer inte heller ihåg hur jag tålde det. För sömnsvårigheter pga spänning i muskler och andra mjukdelar, det har jag. Ska kika på Tryptizol och kolla mot de mediciner jag har – kanske går det på ett ut.
  Suveränt att du får komma på återbesök redan på måndag. Det känns betryggande. Sköt om dig nu!
  Vitlök i jorden i krukväxterna håller nog Pysen på avstånd, men tyvärr håller den nog dig och C. på avstånd också!
  Kram!

  1. Jag tror nog att läkaren skrev in i journalen, första gången, vad jag tar för mediciner men jag kunde ju inga styrkor i huvet. Men jag ska göra som du tipsade om – ta med mig utskriften från apoteket då jag ska iväg till sjukvården hädanefter.
   Det känns bra att få ett återbesök redan på måndag. Jag hoppas jag kan tala om att jag mår bättre då så jag inte blir känd där som en gnällkärring..
   Jag har Tryptizol till natten just för att mina muskler ska slappna av och fatta att de inte behöver arbeta längre när jag ska sova. I och med att de slappnar av så får jag mycket bättre sömn och somnar även snabbare då jag lagt mig om jag tar tabletten 1 timme innan jag ska lägga mig. Jag var väldigt emot att prova just Tryptizol då jag jobbat på psyk och visste att det var en gammal antidepressiv medicin men jag testade, efter att min dåvarande läkare övertalade mig i en halvtimme, och den fungerade jättebra. Nu vill jag absolut inte vara utan den för om jag inte tar den så sover jag sämre. Det har hänt att jag glömt den och kommit på det dan efter när jag funderat över varför jag sovit så illa…
   Vitlök i jorden… det kan vara värt att prova den lilla tid som vår ”illbatting” till kattunge bor kvar här. Tack för tipset.
   Kramen!

  2. Kom på att jag kan berätta lite mer om Tryptizolen… sånt som jag känt av/känner till..
   Jag fick bättre aptit vilket gjorde att jag gick upp några kg till i vikt. Men det var det värt för jag sover otroligt mycket bättre.
   Trög mage. Det avhjälper jag med plommonsylt (som jag kokat själv) till gröten eller yoghurten till frukost. Finns säkert nyttigare saker än plommonsylt att ta till men jag gillar den så därför tar jag den så jag får igång magen.
   Jag kan inte ta Tryptizolen för sent på kvällen för då blir jag väldigt seg och dåsig på fm. Men jag känner en kvinna som fått Tryptzol att ta både morgon och kväll för sin nervvärk (hon har nån konstig ovanlig neurologisk värk som jag inte kan namnet på). Då tar hon lika stor dos som jag fast hon har det uppdelat till morgon och kväll. Hon är väldigt nöjd med den för värken har minskat hela dygnet och hon sover mycket bättre men hon har också gått upp i vikt men tycker att det ändå är värt det.
   Det här är det som jag kom på nu…
   Det finns en hel del biverkningar på den medicinen men blir minskar värken och sömnen blir bättre så är det värt en hel del.

 3. Nu har jag kollat Tryptizol och det finns sån’t i den som jag inte tål. Har något liknande, fast det hjälper inte precis så bra som jag skulle önska. Min kropp spänner sig så mycket när jag lägger mig (och när jag sover också) även om jag är trött och sömnig. Fast ibland sover jag så skönt, särskilt när jag måste upp! Att inte ta tabletten för sent på kvällen har jag också lärt mig.
  Jo, man har lite fördomar om ”psyk-medicin” men det kan hjälpa mot en hel rad andra saker också. I min medicin finns bl.a. serotonin och det sägs att man har (eller kan ha) brist på det när man har fibromyalgi. Skönt att du blir hjälpt i alla fall; sömn är viktigt!
  Kram!

  1. Visst är det viktigt med sömnen. Jag mår ju så mycket bättre då jag får sova ordentligt men jag sover alltid bäst på morgonen och har lite svårt att somna på kvällen. Inatt var jag uppe och skruttade några timmar då jag vaknade strax efter 2 och det var omöjligt att somna om. Det var bara att sätta sig och läsa och ta en macka och vänta på att sömnigheten skulle infinna sig. Skyller på blåsvädret.
   Kram.

 4. Tack o lov att du börjar få det bättre och skönt också att du ska få träffa ”din” doktor på måndag.
  Låter jobbigt med att Pysen sprätter i blomjorden men du fick ju ett bra tips av Pova ;-).
  Sköt om dig !
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s