Vi hade jänterna på besök igår.

Ellinors uppsnyggade vinterdäck.

Igår hade vi besök av mina söta döttrar E och L. E skulle byta till vinterdäck på sin bil och eftersom både hon och T (sonen) har sina däck här så passar det bra att hålla till i vår carport för att byta däck. Att C finns med för att hjälpa till om så behövs är naturligtvis ett stort plus för de nya bilägarna. C hade ju snyggat upp E:s däck då han bytte däck på våra bilar. Fälgarna var rostiga så han borstade bort rost och sprayade fälgarna svart så de blev riktigt snygga.
Det var ju meningen att även T skulle komma och byta däck men han fick strul med bilen som inte ville starta för batteriet var slut. Han får väl köpa sig ett nytt batteri och komma nån annan dag.

När däcken var bytta tog vi en fika och sen åkte jänterna och jag till Dollarstore i Ljusdal där E fick tag i de gardiner hon väntat på i samma affär i Bollnäs men som de aldrig fick hem. Jag köpte toapapper och godis medan L hittade mappar att förvara skolarbeten i. Sen åkte vi till skoaffärn som hade nåt extraerbjudande på höststövlar eftersom Ljusdal hade återvändarhelg denna helg. L behövde nåt nytt på fötterna och fastnade just för de stövlar som var 100:- billigare. Hon var nöjd och säkert hennes fötter också som blev varma och glada i de nya stövlarna.

När vi kom hem lagade vi korv stroganoff med ris (det är T:s favoriträtt så det var ju synd att han inte var med). Men vi fick minst två portioner över av maten så den fick jänterna ta med sig för vidare befordran till T så han fick ändå sin favoritmat.
Efter maten tog E hand om disken medan L och jag donade med bilder i photoshop. L har målat och smyckat egna ramar och hade även valt ut bilder hon skulle ha i dessa ramar men de var tvungen göras om för att passa och då passade hon på att få lite hjälp av mig med det.

Jänterna for hem vid 19:30. Det var så roligt att ha dem här nästan hela dan. Tänk vilken gåva det är med barn och vilken glädje de skänker mig. Jag kan ju inte ångra mitt tidigare äktenskap eftersom det gav mig tre helt underbara ungar.

Pysen visade sig från sin roligaste och mysigaste sida när tjejerna var här. Han älskar att busa och gosa när det kommer besök som gärna slukar honom med ögonen vad än han gör.

Idag blir det nog en slöardag hos oss. Vi har då inte kommit på nåt särskilt att göra än idag och det är ju skönt att slöa (slappa) också.

I morgon ska jag nog ta och ringa till ögonmottagningen för det borde inte göra så ont i och omkring ögat som det gör nu. Värken har blivit sämre, jag tar Alvedon flera gånger per dag, och jag ”ser” min puls i ögat, den liksom blinkar i mitt synfält, och idag har jag även lite feber. Men febern kan ju höra till fibron för jag får ju feber lite då och då utan anledning. Nu fick jag gnälla lite idag också… 😦

Pysen har hittat ett nytt ställe att busa i... Pysen i den stora koppen som egentligen är en blomkruka.  

6 reaktioner till “Vi hade jänterna på besök igår.

 1. Aaaww, den där lille Pysen är ju helt oemotståndlig ;-).
  Kan tro att det var mysigt att ha dina töser hemma och det var ju en hel del som ni hann med !
  Låter inte alls bra med ditt öga, hoppas att du får komma till snabbt !
  Sköt om dig !
  Kram

 2. Ojoj, har läst Paulas blogg! Se till att de tar blodtryck på dig… Visserligen är du ung men man vet ju aldrig. Min distriktsläkare tar alltid blodtrycket på mig när jag kommer, eftersom man själv inte märker om det är högt – dvs. det gör man om det är extremt högt och så långt ska det inte behöva gå.
  Men du borde ju inte ha värk fortfarande… Lycka till med läkarbesöket!
  Förstår att du har fina barn, du är fin du också!
  Och så Pysen… skönt att han sen kommer till vänner så du får se honom lite ibland.
  Kram!

  1. Ja, jag har också läst Paulas blogg, strax efter att jag skrev min och då blev jag ännu mer motiverad att ta kontakt med ögon idag. De har klämt in mig kl 14 idag. De tänkte vänta till i morgon men då jag sa att jag såg pulsslagen i ”det onda ögat” så pratade sköterskan med en av läkarna och då blev det läkarorder på att de var tvungen få in mig idag. Hoppas det inte är så allvarligt som det var för Paula men det är nog så irriterande att ha det som nu så jag hoppas de kan komma på vad som stökar med mig så jag blir bra nån gång.
   Visst har jag fina barn och de är omtänksamma och snälla mot alla i sin omgivning. Jag är så stolt över dem.
   Ja, det är skönt att Pysen inte försvinner till främlingar för man blir ju så fäst vid de små liven så det är skönt att se att de har det bra sen också.
   Sköt om dig!
   Kram.

  1. Koppen är ju som gjord för Pysen. Men du skulle sett när han försökte krypa ner i min chokladmugg… där fick han inte plats. Han försöker krypa in i allt nu. Och en karamelltjuv är han också. Helst Marianne-karameller. Dem tar han ur skålen och springer snabbt ner från bordet och en bit bort för att få busa med dem i lugn och ro. Det ligger karameller lite varstans här nu. Och får han inte tag på en karamell så duger det bra med pappret. 🙂
   Ja, jag är lycklig då jag har de mina så pass nära. 🙂
   Har fått tid kl. 14 idag på ögonmottagningen så det ska nog bli nån ordning på mitt öga så småningom också.
   Sköt om Er!
   Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s