Snoozen och rönnbär.

Snoozen och Pysen sover gärna tillsammans.

Idag har jag varit iväg med Snoozen till veterinären, i Ljusdal, för att få honom kastrerad och öronmärkt. Allt gick bra. Han klev in i fraktburen själv då jag ställde upp den på bordet när jag skulle äta frukost. Då blev han så nyfiken så han var ju bara tvungen att kliva in. Då stängde jag. Han satt där snällt hela vägen till veterinären och jamade bara två gånger på vägen dit. När jag lämnat honom åkte jag och tankade och lämnade in ett punkterat däck på däckfirman och när jag var tillbaka efter 20 minuter så kom de med honom snart nog. Han var vaken. På hemvägen underhöll han mig med lite jamande men inte några störande läten i alla fall. Nu får han vara inne resten av dan eftersom han har varit sövd och inte är riktigt sig själv idag, enligt veterinären. Men i morgon ska han ha tagit igen sig. Han ligger mest och sover och bredvid honom ligger lille Pysen som blev utan bus och lekkompis nu när inte Snoozen orkar hålla igång.

Helgen har varit lugn. C har bytte däck på bilarna i lördags och igår var han ute och rensade stuprännorna från tallbarr som vi har mängder av. Jag hade svårt att andas i lördags och hade hjärtrusningar så jag tog det lugnt. Den enda nyttan jag gjorde var att jag gjorde en stor laddning kalops och en mindre laddning biff stroganoff. Skönt med lite färdiglagat i frysen. Igår satt jag vid datorn och lekte med bilder. Jag gjorde i ordning ”banners” av en del av  våra panoramabilder. Sånt är kul och nu har vi ett litet lager i storlekar för mitt tema ”Coraline” och för ”Twenty ten”. C ska väl flytta över sin blogg också så småningom även om han inte använder den just nu så tycker jag att han ska ha den kvar ifall lusten att skriva kommer över honom.

Jag har lagt in några sidor under ”Tips om WP” som du hittar ovanför min ”banner”. Jag fortsätter med tipsen i mån om tid och ork. Det blir en hel del testande för mig när jag skriver tipsen så det tar lite tid. Hoppas nån blir hjälpt utav det i alla fall.

Sen har jag lagt in lite bilder och sånt under ”Om Mig” ifall nån är nyfiken. Ska lägga in fler sidor där också så småningom har jag tänkt men när det blir… när andan faller på.

La in en gif bild nu och vad härligt, jag behöver inte förvara den på Photobucket för att den ska visas utan bakgrund som jag fick göra de sista två åren på spacet. Den visas precis som jag vill! Jag gillar det här stället mer och mer. 🙂

Ögat har blivit bättre men i lördags började jag få mer ont igen så jag har gjort som ögonläkaren sa, ökat med en droppe till per dag så nu är jag uppe på 1 droppe 5 gånger per dag igen… hoppas det ger sig med det onda snart. Det röda har blivit ljusrött i alla fall så dropparna hjälper.

Har funderat ett tag på var alla rönnbär tog vägen. Det blev inga rönnbär hos oss i år så fåglarna har fått klara sig utan dem. Men vi har börjat mata dem redan så de svälter inte ihjäl. Domherren har kommit till fågelstugan och hackspetten likaså. Även en massa talgoxar och nötväckan är och äter från vår fågelstuga. Tillbaka till rönnbären… det finns ju olika sägner om rönnbären och vintern/snön. Jag har för mig att om det är mycket rönnbär ska det bli mycket snö och det stämde ju i fjol. Blir ju intressant att se om vi får bara lite snö den här vintern då när det inte finns några rönnbär alls.
Vad har du hört om rönnbär och vintern/snön?

Rönnbär 

4 reaktioner till “Snoozen och rönnbär.

 1. Jag har hört båda delarna om rönnbär o snö, men ingenting tycks stämma tycker jag 🙂
  Å, så härligt det ser ut när katterna ligger o har skönt. Önskar jag kunde ha katter också men det går inte. De är ju så mjuka o goa 🙂
  Ha det gott, kram Britt Inger

 2. HELT underbart foto på vännerna 😉
  Skönt att Snoozen har det bra efter veterinärbesöket, är ju mycket mindre ingrepp än på flickkatterna.
  Har inte gett mig tid att titta på dina tips, var ju borta över helgen så idag blev det tills att åka till stan och handla, men ska göra det så snart det blir litre lugnare här ;-).
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

  1. Idag har Snoozen fått gå ut och han verkar inte ha några men alls av ingreppet igår. Otroligt vad smidigt det blivit med kastrering och öronmärkning. Senast jag hade katter som var med om det så sov de fortfarande då de kom hem och ragla och mådde illa och kissa här och där. Snoozen var ju bara lite trött igår men igårkväll var han igång och busade med Pysen igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s