Vilka möjligheter det finns i den här bloggen!

Två broar vid kyrkan med höstgult omkring. En fin gård mitt i Järvsö samhälle. 

Nu har jag kommit igång lite grand med sidorna under Tips om WP. Jag har upptäckt att den här bloggen har massor med möjligheter. Det enda negativa hittills är att jag inte kan välja teckensnitt på ett enkelt sätt utan måste in i HTML-läge och lägga in de html-taggarna själv. Och är det så att jag har nåt ord eller nån bokstav som jag väljer att ha fet stil på så försvinner mitt valda teckensnitt just där så jag måste in med en html-tagg igen för att få rätt teckensnitt på det ”feta” ordet.

Att kunna göra flera sidor till bloggen är ju helt suveränt! Det blir mer som en riktig hemsida då. På menyerna uppe vid min ”banner” kan jag lägga till olika sidor och jag kan välja att lägga till sidor under huvudsidan. De lägger sig då som undermenyer. Titta hur jag gjort både vid Om mig och Tips om WP. Det finns en massa att utforska och testa och det gör jag så fort jag har tillfälle och hinner. Det var ett bra ställe det här nu när spacet ska upphöra. Jag är nöjd. Nog om detta för denna gång.

Igår hade vi blåsväder så det hette duga. Jag är en sån där människa som vill ha både livrem och hängslen så när det blir blåsväder, eller på sommaren åskväder, så brukar jag tappa upp vatten i en tillbringare och ställa i kylskåpet och i ett par hinkar som jag ställer inne på toan. Så icke igår. Jag blev helt tagen på sängen då vi fick strömavbrott. Inte hade jag kokat nåt kaffe heller! Jag blir väl aldrig så kaffesugen som när jag inte har möjlighet att koka. Som tur var så varade strömavbrottet bara ca två timmar innan strömmen kom tillbaka en liten stund igen. I 10 minuter hade jag ström och under den tiden hann jag koka kaffe och tappa upp vatten. Sen blev vi strömlösa igen. Men inte så lång stund. Den kom tillbaka och försvann men nästa gång den kom tillbaka så stannade den kvar här.
Värre var det för dem i grannbyn som var utan ström i sex timmar. Sånt går ju då man är förberedd men annars kan det bli lite jobbigt. Härefter ska jag alltid tappa upp vatten då det blåser friskt ute.

Kroppen har känt av blåsväder i flera dagar nu. Jag är ju lite av en väderkärring som känner av både blåsväder och lågtryck. Så de senaste dagarna har jag inte gjort mycket nytta här hemma och jag som tänkt få en hel del gjort. När jag blir så där trött, har mycket värk och inte orkar göra något måste jag alltid påminna mig själv att det är ju bl.a. därför jag har min sjukersättning. Att jag inte ska kräva så mycket av mig själv utan acceptera att jag är sån. Men det blir konflikter i mig då viljan är större än orken.

Men nu ska jag i alla fall se till att göra ren kattlådor och sedan ska jag motionera snabeldraken så det känns lite bättre inför helgen. Sen blir det en ny vecka och då kanske jag orkar göra något av det som skulle behöva göras här – damma, torka golv och putsa fönster och baka bullar skulle jag också behöva göra… Listan kan göras lång men det är inget som springer ifrån mig, jag får ta en sak i taget då jag orkar.

Pysen busar med ett snöre och en stol.

8 reaktioner till “Vilka möjligheter det finns i den här bloggen!

 1. Hej igen! Har fyllt på förråden inför helgen, så nu får den komma, ”ler”. Min matlust har inte återkommit efter sjukdomarna, så jag har dålig fantasi med maten. Hasse han är ingen större inspirationskälla heller, haha
  Du menade reumatoid artrit? Det vore väl onödigt tycker jag. Sånt ska vi inte ha! Men jag läste också att irit är vanlig då man har reumatiska besvär.-..Jaja, vi får ta det som det kommer, huvudsaken att inte synen försämras, det vore förfärligt!
  Ha nu en skön och mysig helg med nära och kära. Stora kramen

  1. Ja, jag menade reumatoid artrit. Men nåt sånt vill vi inte ha! Min bror doktorn är inne på att jag kan ha Sjögrens syndrom och det skulle ju kunna förklara min extrema muntorrhet och mina rinnande ögon. Men rinnande ögon har jag ju av allergin också. Skit samma! Nu ska vi se till att bli friska både du och jag så vi kan blogga, fotografera, äta gôtt och motionera. 🙂
   Kan tipsa om en lämplig rätt till helgen, Ugnsomelett med räkstuvning (eller annan stuvning). Inte så mastigt att få i sig då aptiten inte är som den ska.
   Ha en skön och mysig helg du med! Och hälsa Hasse!
   Kram!

 2. Fint att du är nöjd med nya bloggplatsen. Det jag är nöjd med är att det av någon anledning är så lätt att skriva här i kommentarerna. Inte bara för att jag får bre ut mig hur mycket jag vill, utan det känns lätt för fingrarna. Fattar inte hur det kan vara skillnad men så är det.
  Jättefina foton du har tagit! De på Pysen som leker är helt underbara också – tänk så skoj en liten katt kan ha 🙂
  Nu ber jag för att både du och din väninna Paula ska bli kvitt besvär med ögon och kunna se bra igen, utan några bekymmer! Fast är man reumatiker på ett eller annat sätt får man vara uppmärksam på ögonen. Jag har endast ögoninflammation då och då, tack och lov.
  Ha en trevlig helg!
  Kram!

  1. Du får flytta din gamla blogg och börja blogga här du med. Går det lätt att skriva så är det ju roligt.
   Jag håller på med tipsen allt vad jag hinner och orkar. Har börjat i alla fall och det är kul med de funktioner som finns här. När det går att ha menyer och undermenyer blir det mer som en ”riktig” hemsida. Och den är GRATIS!
   Ja, jag hoppas också att Paula och även jag ska blir friska i ögonen så snart som möjligt. Det kan ligga någon reumatisk sjukdom bakom men tydligen hörde inte fibromyalgin dit vad det lät på ögonläkaren. Men om jag får sklerit en gång till så lovade de att skicka en remiss till medicinkliniken så de får kolla vad som eventuellt kan ligga bakom. Misstänker själv (med visst stöd från min bror J, ”doktorn”, att jag kanske har Sjögrens syndrom också. Kan ju stämma då jag har en extrem torrhet i munnen nu för tiden, ofta sår i näsan och rinnande ögon. De rinnande ögonen kan ju även vara mina allergier så det är lite svårt att veta.
   Ha en skön helg!
   Kram!

 3. Hej igen! Omeletter är jättegod mat, även gubben gillar det, helst vill han ha typ spansk omelett där man först steker lite potatis, lök, skinka o annat gott o sen häller över äggsmeten. Han tycker det blir matigare då.
  Vet du, nu har jag två gånger haft synbortfall! Korta, 1-2 minuter på det dåliga ögat, men va läskigt det känns! Första gången var i torsdags då vi kommit hem från doktorn, tänkte att ögat kanske var överansträngt efter undersökningarna, o nu igår var det dags igen. Först ser jag absolut ingenting, efter en liten stund kommer lite konturer fram, sen ser världen ut som ett trasigt foto, o till sist ser jag som vanligt igen. Skumt tycker jag, får ta upp det på torsdag på återbesöket.
  Höstrusk i Dalarna råder, hoppas du mår bättre och är pigg o full av energi!
  Kramen

  1. Jag har precis varit inne hos dig och läst din senaste blogg och kommenterat och fråga om ditt öga och när jag kommer hit har du redan svarat. 🙂
   Låter otäckt med synbortfall men tror det är rätt normalt då man har inflammation i regnbågshinnan men fråga din läkare på återbesöket. Jag har ju tackochlov inte drabbats av nåt sånt men har fått mer ont i mitt öga igen så jag ökade på till 1 droppe fem gånger om dan igen vilket min ögonläkare sa att jag skulle göra om jag blev sämre. Det gör ont! Och jag blir så irriterad och känner mig sjuk på nåt sätt. Vill bli av med det här eländet nu.
   Hoppas du slipper fler synbortfall. Jag skulle bli rädd även om det kanske är normalt när man har irit.
   Blåsväder och grått i Järvsö idag. Gubben höll på att blåsa ner från taket på huset där de är och renoverar nu så han ”bytte” till inomhusjobb idag.
   Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s