Fotosafari bland höstfärger

 En fin buske hos grannen En liten byväg

I lördags var vi hemma och tog det lugnt. Löste melodikrysset som vanligt och på eftermiddan fick vi besök av T, sonen. Han stannade och åt kålpudding med oss. När vi ska äta kålpudding så är det C som lagar kålpuddingen. Jag har aldrig gjort kålpudding så eftersom han är bäst på det så passar det ju ypperligt att han gör den. Jag skulle nog klara av att laga till det jag med men varför göra det när C är mycket bättre på det?

I söndags skjutsade vi äldsta dottern, E, till Forsbacka för hon skulle titta på en bil där. Hon har kollat in bilar ett tag nu för hon har ju råd att ha en bil nu när hon har fast jobb. Det var en Renault Megane hon skulle titta på och sen blev det affär så hon åkte egen bil därifrån. På hemvägen bjöd hon oss på mat vid Medskogssjön som tack för att vi skjutsade henne.

 Igår var jag på återbesök till ögonkliniken i Hudiksvall. Jag åkte själv den här gången och räknade kallt med att de inte skulle droppa i några pupillvidgande droppar. E hade erbjudit sig att åka med mig och även E-B (Pysens blivande matte) hade erbjudit sig. Men jag var då glad att jag åkte själv för själva besöket tog bara ca 10 minuter.
Jag är på bättringsvägen men det går sakta. Läkarn sa att det tar minst 6 veckor att bli av med en sklerit men nu började min sklerit likna mer en episklerit och det låter ju positivt för då är inte inflammationen så djup. Röd i ögat är jag fortfarande och ont har jag också fortfarande men det blir sakteliga mindre ont så det är väl bara att ha tålamod. Jag ska droppa ögat 4 gånger om dagen och trappa ner med en droppe var tionde dag. Om ca en månad ska jag tillbaka igen.

Idag när jag kom hem från badet var jag hemma en sväng för att göra ett grattiskort till min yngsta lillebror som fyller 36 år i morgon. Sen tog jag med mig kameran och åkte på en liten ”fotosafari” för att ta lite höstbilder innan alla löv försvinner. Några av dem är med i dagens blogg. Sen handlade jag några delar, postade jag kortet och åkte hem och körde ”snabeldraken” en vända.

Som du kanske ser har jag lagt till en sida till däruppe vid bannern (vad ska man använda för svenskt ord istället för banner??). Tips heter sidan och där ska jag försöka lägga in tips om hur man kan göra på WP-bloggen. Jag får ju en del frågor i kommentarerna och även annars och det är ju bedrövligt att det inte finns nåt på svenska om hur man kan göra härinne. Jag har i alla fall inte hittat några tips på svenska. Det är lite svårt att hitta och få till det när man ska läsa sig till det på engelska. Förhoppningsvis kan jag få till något som kan hjälpa någon i alla fall.

Järvsö Kyrka Järvsö Klack

10 reaktioner till “Fotosafari bland höstfärger

 1. Skönt att dina ögon blir bättre. Tålamod är jobbigt att ha, men du har inte något val, så jag hejar bara på dig så mycket jag kan.
  Fina kort kan du ta i alla fall. Höstern är ljuvlig att fota med alla fina färger. ”En liten byväg” är så gullig! Jag ska väl ut på fotosafari jag också, för löven dråsar ner.
  Ha det gott! Kram, Pova

  1. Ja det är ju bara tålamodet som behövs nu. Tack för att du hejar på.:-)
   Det var skönt att få ändan ur vagnen och komma iväg med kameran igår. Rekommenderas varmt. Lovar att du känner dig nöjd efteråt.
   Kram.

 2. Jobbigt med ögonen för dig ! Många veckor kvar till du blir bra. Men en liten tröst är ju att veckorna springer iväg 🙂
  Hoppas du inte har för jobbigt med dem nu.
  Kram på dig !!

 3. Ja nu måste jag äääääntligen in till dej och hälsa på dej. Hoppas komma i gång nu i bloggarvärlden. Saknar mina vänner och skvaller om allt och inget.Lät inget roligt alls det där med ögat, måste nog gå jag med med mitt har haft en blåsa på ögonvitan en dryg vecka sen är det rött. men inte alls så allvarligt som ditt verkar vara. Om du visste vad sugen fru Carlsson blev på kolpudding nu hihi kraaaaaaaaam

  1. Ja när det gäller ögonen är det vettigt att inte vänta för länge. Se till att komma iväg snarast möjligt!
   Vad kul att du ska börja blogga igen! Jag hinner inte med facebook nu för det är så kul att vara här inne och dona och göra sidor till mina menyer på bloggen. Och bilder och tusen idéer dyker upp.
   Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s