Nu har jag fått en bakgrundsfärg i alla fall.

Nu har jag fått till en bakgrundsfärg i alla fall. Jag satt och donade igår och jag har läst och läst och testat och grejat. Det blev till att byta tema.
Tyvärr så blev det ändrat teckensnitt på alla mina gamla blogginlägg då jag ändrade temat men sånt får jag gå in och fixa sen. Jag ska ändå in och fixa så att jag får bildtexter på alla gamla bloggar också för det verkar inte fungera här med de bildtexter jag la in på spacet. Texten hamnar på rätt rad där bildtexten ska stå (som det ser ut om man går in i bildens egenskaper i bloggen) men den syns inte förrän jag lagt in den på raden ovanför, där det står ”Titel”. Har skrivit till supporten om detta och ska skicka en länk till dem så de kan se det med egna ögon.

Temat jag valde nu heter ”Coraline”. Sen gick jag in under ”Utseende” och länken ”Bakgrund” och la in numret på den färg jag ville ha och vips så hade jag den på hela bakgrunden. När jag gjorde samma sak då jag hade förra temat, ”Twenty ten” så hamnade färgen bara i kanterna, inte i själva skrivfältet. Men nu är jag nöjd med det här temat för vill jag så kan jag byta till en bild som bakgrund också. Få se vad jag hittar på framöver.

För att få mitt favoritteckensnitt, Comic sans MS, får jag gå in i HTML-läget och lägga in den själv längst upp i bloggen och sen börja med att skriva några ord i HTML-läge så jag sedan hamnar rätt då jag går tillbaka till Visuell-läget igen.

Sen har jag sett att den här bloggportalen ändrat storlek på en hel del bilder jag har i gamla bloggar så där ska jag gå in och ändra storlek direkt i HTML-läget så de kan bli så stora som det är möjligt med det här temat. Jag tycker inte om då ”andra” ska bestämma vad jag ska ha för storlek på mina bilder. Det vill jag bestämma själv!

Min banner i Twenty ten passade inte i Coraline så den fick jag göra om så det blev rätt antal pixlar men det står ju på sidan för ”Sidhuvud” vilken pixelstorlek som passar så det är ju inte så svårt. Kan man inte beskära sina bilder innan man lägger in dem så blir det så att när man lagt in bilden (och den är för stor) så kan man ju beskära den till rätt storlek innan den sparas och visas ovanför bloggarna.

Där jag, i mina gamla bloggar, har tre små bilder bredvid varann fungerade bra i Twenty ten (vissa bilder gjordes mindre) men i det här temat blev de för stora och då blir det två bilder bredvid varann och en inunder. Men sånt går att rätta till. Det är bara tid och tålamod som behövs. Innan jag är nöjd så har jag fixat alla mina 472 gamla bloggar så de har bilderna på rätt sätt och rätt teckensnitt (comic sans).

Jag ska försöka få till lite tips, för er som vill ha lite hjälp på vägen, och lägga sånt på en egen sida här. Man ska visst kunna göra flera sidor och det gillar jag skarpt! Längst upp ovanför bannern ligger det ju från börja två länkar, ”Hem” och ”Om”. ”Om” har jag döpt om till ”Om mig” och börjat skriva lite. Där ska jag fylla på så småningom.
Sen ska jag naturligvis göra listor men det har jag inte ens tittat på än.

Det blir nog bra det här när jag fått göra om allt så jag får det som jag vill ha det.

Pysen har satt tänderna i en riktig råtta för första gången i sitt liv.

8 reaktioner till “Nu har jag fått en bakgrundsfärg i alla fall.

 1. Du är så duktig och flitig! Det är förstås för att du tycker det är roligt, men du tycks inte tröttna, utan kämpar på tills du får det som du vill. Faktiskt blir jag lite sugen på att prova på det här nu när du beskrivit hur man får in färg. Kanske t.o.m. att jag börjar blogga igen… vem vet? Under har skett förr.
  Att ha flera sidor är toppen – allt kan man inte få in i en blogg, vissa uppgifter, fakta etc ska ju stå kvar och inte försvinna eftersom dagarna går.
  Idag borde jag ha varit ute och fotat, för det var underbart höstväder och färgerna runt huset är fantastiska. Ska försöka i morgon, dvs idag, för det sägs bli sol. Jag får väl sno mig på då vissa träd börjar tappa alla blad.
  Ha det så kul med bloggen!
  Kram, Pova

  1. Ja, du Pova…. nog är jag envis allt. Ibland nästan för envis. Men det är ju det att ska jag ha en blogg så ska det vara MIN. Den ska se ut som JAG vill. 🙂 Det är ju därför jag inte ger mig. Får jag inte till det så bra det bara går att få till det så blir det ju inget roligt ställe att vara på.
   Klart du ska börja blogga igen!!! Flytta ditt space du med (men spara först ner den på din dator) och hjälp mig att få till det här inne. 🙂 Vi kan ju hjälpa varann. Jag har ju tänkt få tid till att skriva ner en del tips men än har jag fullt upp med att testa och få till det själv.
   Fota ja, gissa om jag är sur på mig själv när jag inte tog mig iväg ut de här dagarna då det var sol och det inte blåste. For förbi det ena efter det andra fina stället och var hade jag kameran? Hemma på bänken. Nu hoppas jag det slutar blåsa så jag kan fota lite i morgon på väg till och från badet. Det blir ju inte av att jag åker iväg bara ändå och själv heller. Christer och jag brukar ut och åka ibland för att jag ska få lite fina motiv bl.a. och sen gillar vi att åka på skogsvägar i hopp om att se en liten björn eller en stor älg men då jag har kameran med så ser vi då aldrig nåt sånt.
   Kom och dela det roliga med mig på en ny blogg. 🙂
   Kram.

 2. Du är så DUKTIG, hoppas verkligen att du gör en ”Hjälp-sida”, jag lyckade ju t.ex. inte att göra en ”Bloggväns-lista” utan var tvungen tills att använda ”Länklistan” bara …
  Och HUR lyckades du lägga in bilden till C i högerspalten !? Är det HTML som är det som behövs? Det kan jag nämligen absolut INGET om så då får det vara så ….
  VAR hittade du färgerna ?
  Jaja, förlåt, blev ju många frågor men jag kan väl vänta lugnt tills du kommer med ”Hjälp-sidan” 😉
  Sköt om dig !
  Kram

  1. Här ska du få veta hur du kan lägga in en bild i högerkolumnen:
   Om du går till länken ”Widgets” under ”Utseende” vid ”Panelen” så hittar du en massa saker som du kan ”dra” till din högerkolumn. Där finns en som heter ”Bild”. Dra den till din rad till höger på din skärm. Sen laddar du upp en bild (under ”Media” och ”Lägg till”) som du vill ha där. Då hamnar den bilden i ditt ”Bibliotek” (som också ligger under ”Media”). Klicka på ”redigera” under din bild. Då får du fram en URL-adress till bilden. Kopiera den adressen. Gå tillbaka till ”Widgets” och klicka på pilen längst till höger där det står ”Bild”. Då får du fram en hel lista där du kan skriva i en titel, klistra in URL-adressen, alternativ text och bildtext. Sen är det bara att spara och så ligger bilden där. Inte nå HTML alls. Laddar du upp en för stor bild kommer WP automatiskt att göra den mindre. Jag har räknat ut ungefär hur många pixlar min bild kunde ha på bredden och beskurit den så i Photoshop men det är överkurs…
   Jag har en liten gammal bok om HTML hemma som jag tittar i ibland men nu för tiden kör de med något som heter HTMLX och det kan jag inte alls. Men jag ”knycker” HTML-taggar genom att se hur t.ex taggen för teckensnitt, färg och textstorlek ser ut och så ändrar jag i den så det passar det jag vill ha och vips… så får jag som jag vill. 🙂
   Hur du ska hitta en färg som du vill ha ska jag ta en annan gång. Det blir för långt för att ta det här… 🙂

 3. Håller med dig fullständigt, du själv ska väl bestämma hur du vill ha det med det du lägger in….
  Tur du har bra tålamod 🙂 Det behövs ofta….
  Kul att du har kommit igång iaf 🙂
  Nu ska jag gå ut o hämta tidningen i lådan. Är hemma från jobbet den här veckan. Har fått bältros 😦 Kan tala om att det gör ordentligt ont.
  Ha det gott o lycka till med bloggen, kramar från Britt Inger

  1. Nämen huvvaligen för att få bältros! Hoppas du blir bra snart och att du fick diagnos och medicin i god tid.
   Jag har ju inte tagit mig tid att gå runt till mina bloggvänner för att läsa bloggar då jag lägger all dator-tid härinne just nu.
   Men du ska tro att det känns bra då jag lyckas lista ut hur jag ska få till det som jag vill ha det. 🙂 Och tålamod har jag då jag sitter vid datorn och jag må ju säga att mitt tålamod har växt med åren för då jag var ung saknade jag helt tålamod och uthållighet då det inte gick som jag ville. Men jag har lärt mig att det är just det som behövs för att få det som jag vill. 🙂
   Krya på dig!
   Kram.

  1. Hej SA!
   Ge inte upp! Så snart jag hinner ska jag lägga upp en tipssida där jag förklarar hur jag har gjort för att få till det i bloggen. Det är synd och skam att det inte finns en svensk support då vi är många svenskar som blir av med vår spacebloggar nu.
   Ett snabbt tips: För att få in en banner gå in på ”Panel”. Leta dig till menyn ”Utseende” som ligger i vänstra kolumnen. Klicka på pilen så att alla länkar under ”Utseende” syns. ”Klicka sedan på ”Sidhuvud” och då får du upp en sidan ”Anpassa sidhuvud”. Det mesta står tyvärr på engelska men du ser en ruta där det står ”Bläddra”. Klicka på ”Bläddra” och välj ut en bild på din dator som du vill ha som banner och klicka på ”Ladda upp”. Om din bild är för stor (och det är de alltid eftersom en banner blir långsmal) så kommer du sedan till ett moment där du får välja hur du ska beskära bilden. Flytta markeringen till det område du vill ha på din banner och beskär. ”Spara” och vips har du en banner.
   Hoppas du får lite hjälp av det här så du åtminstone har en början. Lycka till!
   Om du är van att beskära och greja i ett fotoredigeringsprogram så ”ta med dig” pixelstorleken som står på sidan där man anpassar sidhuvudet och beskär bilden innan du laddar upp den.
   Det är svårt att hitta härinne tycker jag och letar desperat ibland efter något jag vet att jag sett att det finns men just då jag vill få fram det så hittar jag det inte.
   Jag hoppas du inte ger upp och du får gärna fråga mig. Hinner jag med så förklarar jag och jag håller just på att spara mina förklaringar i ett dokument så jag kan använda mig av det i min blivande tipssida.
   Lycka till!
   önskar Carina.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s