Första bloggen på WP.

Ja, nu är jag på plats.. på nya bloggen. Jag har tillbringat förmiddan med att fixa till vissa bilder, på space-bloggen, så de skulle passa in i nya bloggen och så har jag sparat ner spacet till min dator.
Nu är det bara att försöka lära sig det här stället och hur jag kan få till det så det känns som mitt. En ”banner” måste jag se till att tillverka och få in och sen skulle jag ju vilja ha en annan färg än vitt bakom texten…och så vill jag ju kunna skriva med ett annat teckensnitt. Är det nån som vet hur man gör??? Nu har jag varit in i HTML-läget för att få ”mitt” teckensnitt. Går det att göra det enklare kanske?
En fördel upptäckte jag nu. Det är lätt att få bildtext som syns då man för musen över bilden. Sånt fick jag fixa själv på spacet.

En stor nackdel här är ju att det mesta står på engelska. Jag är inte bra på engelska och med så många termer som förekommer här så klara jag mig inte på skolengelskan heller. Men Google översätt är en bra sida som kan hjälpa mig lite i alla fall.

Nu ska jag publicera den här bloggen, innan jag ska hämta C på jobbet, och se hur den första bloggen ser ut på ”riktigt”.

Ska vi ha stekt katt till middag? Pysen är med överallt.

17 reaktioner till “Första bloggen på WP.

 1. Stekt kattunge är INTE gott!!
  Men det är ju så besvärligt att klippa och klistra och hålla på.
  Men jag gillar själva iden det är finare här än på spacet tycker jag.
  Ha det bra PoK från Torparna

  1. Visst är det besvärligt att klippa och klistra men så småningom kanske jag kan det utan översättning.
   Kan inte hålla med dig om att det är finare här än på spacet. Jag tycker det ser kalt och tråkigt ut. Men ska se vad jag kan hitta för funktioner här som kan hjälpa upp det lite. Men det tar tid att hitta rätt här för det är himla mycket olika grejor och så måste jag ju översätta också…*suck*
   Du var först med att kommentera här på WP. Tack för det. 🙂
   Kram.

 2. Hej Ninni och hjärtligt välkommen ”över” !
  Tycker också att det är ett minus att så mycket av förklaringarna är på engelska men annars är WP mycket bra tycker jag.
  Var det meningen att ”Om mig”-texten skull hamna nedanför ditt blogginlägg ? Tror inte att jag har gjort någon sådan, bäst att kolla det ;-).
  Fin bild på lilla katten på stekpannan ;-).
  Sköt om dig !
  Kram

  1. Det var inte meningen att ”Om mig” texten skulle hamna där. Vet inte hur den gjort det. Jag fyllde i texten under ”Edit my profile” och trodde den skulle hamna på nån sorts profilsida eller i högerkanten eller nåt men jag måste ha missat nåt viktigt där. Ska försöka hinna med att ta itu med bl.a. det i helgen.
   Det tar tid att vänja sig… tycker den här bloggen ser stel och opersonlig ut. Den ser ju ut som de flesta bloggar… Jag vill kunna få till den så den blir personlig.
   Kram.

   1. Ja så är det ju har jag märkt nu. Det är ju rätt fyndigt förstås. Det finns en del fördelar med det här stället men det är svårt att få rätt teckensnitt i bloggen och ingen färg på bloggbakgrunden men det ska nog gå att lösa med en html-tagg. Ska testa det i nästa blogg.
    Nu ska jag titta på Idol. 🙂
    Ha en skön helg!

 3. Ja, och jag tycker att det är såå bekvämt att man kan svara direkt i bloggen och får meddelanden om aktivitet !
  Jag har också försökt lägga färg i bakgrunden, hittade färgkortet men inget händer, hoppas att du lyckas lösa det ;-).
  Kram

  1. Jag ska hämta hem Windows Live wrighter (man ska tydligen kunna använda den även i de här bloggarna) och kolla om det går att få till nån färg på bakgrunden där. Jag har inte använt den tidigare.
   Visst är det kul att kunna svara i bloggarna. Det har jag saknat på spacet.
   En annan bra sak jag upptäckt är att man kan sätta bildtexten till bilden (sån som syns då man för musen över bilden) på ett enkelt sätt. Dock inte på den rad som föreslås för då syns inte texten utan på titelraden. Så alla mina bilder i tidigare bloggar (från spacet) har en bildtext men den syns inte…

 4. Det blev ju fint med den ”bannern” (vad 17 ska man kalla det på svenska?); höstfärger som jag är så förtjust i. Nä, stekt kattunge kan inte vara nå’t. Pysen får pysa iväg från pannan!
  Fördelen med att vänta med överföring av spejset hit är att jag drar nytta av andras erfarenheter – tänk så lat jag är… jag bloggar ju inte ens 😉
  Lycka till här så du får det som du vill ha det. Huvudsaken är att du skriver, för dina bloggar vill jag inte gå miste om; alltid roligt och intressant att läsa.
  Ha det gott!

  1. Tack för de snälla orden om mina bloggar. 🙂
   Jag har tänkt jag ska göra en sida (man kan tydligen ha några länkade sidor under ”bannern”) med tips till hur man kan göra i sina bloggar men jag måste lära mig lite själv först. Har upptäckt att de bildtexter jag skrev in i space-bloggarna inte syns här trots att de står på den rad man ska skriva dem i. Måste vara en miss av teknikerna. Får väl skriva till supporten om det men jag är ju inte så bra på engelska så det blir väl till att använda översättningsprogrammet igen.
   Smart av dig att vänta till vi andra har testat ett tag. Jag hade inte tålamodet att vänta för jag vill få till min blogg här så fort som möjligt och sen är det inte säkert att så många vill ha samma funktioner som jag vill. Och så är det ju lite kul att testa och lära sig också. 🙂
   Kan inte heller komma på ett bra svenskt ord för banner… vi får klura på det.

   Ha en skön helg!
   Kram.

 5. Tjusig banner !
  Jag försöker nu jobba med att få in en lista med mina vänner, antar att det ska vara under länkar men har inte ännu fattat hur jag ska få dit url:en, får jobba påt i natt på nattpass 2:3 😉
  Kram

 6. Hej Ninni 🙂
  Då har du hittat ett nytt ”hem” då. Det är ett mixtrande innan man kommer på hur det blir o vad man kan göra 🙂
  Söt kisse, synd att steka den bara, hihi….
  Ha det så bra, kram på dig !!

  1. Ja du ska tro att jag kommer att få mixtra innan jag är nöjd här… men så är jag ju lite av perfektionist också. Lite förresten… mycket då det gäller min blogg som innefattar även de gamla inläggen. Men det får ta sin tid.
   Kram!

 7. Hej! Det ser ju hur tjusigt ut som helst här, vacker blå ton i bakgrunden och en underbar höstbild, vad mer kan du begära, hihi
  Wordpress har ju jag också, men, jag kan ju ingenting, det är ju dottern som administrerar…så jag kan tyvärr inte hjälpa till, men du är så smart tjej så du klurar snart ut allt, o blir experten nummer ett! Och jag får äntligen bre ut mig här i kommentaren, mycket efterlängtat ”ler”. Nu ska andra koppen kaffe intagas, maken har inte vaknat än, han lär väl stiga upp lagom till min tretår. Ha nu en skön söndag sötnosar
  Kram
  Glömde berömma fotot, hur kul som helst med svedd kattsvans, haha

  1. Hej! Ja nu får du skriva hur mycket du vill. 🙂
   Den blå tonen i bakgrunden är exakt samma färg som jag hade som bakgrund på spacet. Så småningom ska jag få till något mer än bara en färg men det får dröja ett tag.
   Har du WordPress.com eller WordPress.org? Jag har förstått det så att man kan använda ett program från WordPress.org för att skapa hemsidor/bloggar själv och sen ha dem på något webbhotell. Låter lite intressant då man säkert kan påverka mer där. 🙂 Men först ska jag ro det här i land. 🙂
   Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s