Snart dags för en ny bloggportal.

 
Nu har jag haft en hel del att göra… De ska ju stänga spacet och vi som bloggar här har fått erbjudandet att gå över till WordPress istället. Vi får exportera alla våra gamla bloggar och det är ju jättebra för jag har bloggat i över fem år och vill ha med mig alltihopa. Det är ju delvis därför jag varit spacet trogen också just för att jag har så mycket här som jag vill ha kvar. Nu har jag suttit och ändrat textfärg på en hel del av mina bloggar. Jag vet ju inte om jag får med mig textfärgen men ändrat har jag gjort i fall att… och i många bloggar har jag haft väldigt ljusa textfärger eftersom jag hela tiden haft en blå bakgrund och den automatiska färgen där har varit vitt. Hur ser det ut om jag får en vit bakgrund på den nya bloggen? Jo, då syns inte texten. Men nu är jag i alla fall klar med textfärgerna och ska hämta hem alla mina bloggar ifall att överföringen misslyckas. För gör den det så har jag ingen chans att få med mig bloggarna om jag inte sparat dem i en zip-fil på min dator. Men nu är det snart dags att byta bloggställe även för mig. Jag vet att några av mina bloggvänner redan är där så det är bara att leta rätt på dem. 
 
Jag har även sparat ner alla mina listor. Jag vet inte om jag kommer att kunna ha listor på nya stället men kan jag det så kan jag snart återskapa de listor jag haft på spacet. Jag har läst en del om WordPress och det verkar ju som att man ska kunna ha listor även där men jag vet inte om det är en betaltjänst det handlar om i så fall. Det återstår att se. 
Men nog känns det lite sorgligt. Jag är ju så nöjd med utseendet på mitt space och jag har fått till det precis som jag vill ha det men jag vill ju fortsätta blogga och då är det bara att bita i det sura äpplet och flytta innan det blir för sent och innan det blir sämre service på spacet för det har det redan blivit. Jag kan inte ändra i listorna längre…
 
Vad har då hänt här sen sist? Jo, i lördags, innan vi åkte till mor och far, var vi hos Ellinor. Christer fixade hennes balkong så den blev ”in-nätad” så katterna kan vara där utan att ramla/hoppa ut. Även innekatter behöver ju frisk luft. Mumlan var genast med på noterna och gick ut på balkongen så fort den blev klar medan Mizzie satt kvar under sängen, brydd över det oväsen som varit i flera timmar. Mizzie har ju inte alltid varit innekatt men de senaste åren har hon bara fått vara ute på balkongen och i sommar då det varit så varmt och gott har de fått vara inne båda två eftersom balkongerna skulle renoveras där Ellinor bor. Nu är de ännu inte färdiga med balkongerna där men vi tror inte att de kommer att måla insidan av balkongen den här sommaren i alla fall. Mumlan har aldrig varit ute förr men tyckte det var jättespännande med allt utanför och hon sitter där och jamar och följer allt med intresserade blick. Även Mizzie har vågat sig ut nu när det inte är nån gubbe där som spikar och väsnas längre.
 
I söndags gjorde vi vinter ute. Vi tog undan alla trädgårdsmöbler och cyklar och klippte ner rosenbuskar och kastade ettåriga växter på vår skräphög vid skogsbrynet. Fågelstugan sattes också på plats och vi hällde upp lite solrosfrön så nu har de börjat hitta tillbaka igen de små fåglarna. Det kändes verkligen som höst i söndags för det blåste och var rätt kyligt ute.
 
Det har blivit väldigt blåsigt sen i söndags och det känns i kroppen minsann. Vi har varit rätt förskonade från blåsväder länge nu och det har varit skönt för det räcker så väl med ögat som gör ont och gör mig klen och orkeslös. Men det blir bättre i alla fall. Det är inte lika intensivt rött i ögat nu men det har heller inte försvunnit och än har jag ont i ögat och i huvet också. Jag ska på återbesök och får väl veta då om det läker som det ska. Jag hoppas det men börjar bli rätt otålig för anstränger jag mig lite så får jag mer ont och det är inte roligt att gå på värktabletter dag ut och dag in heller.
 

Christer snickrar på Ellinors lilla balkong. Under tiden leker Mumlan. Balkongen är in-nätad och Mumlan är ute för första gången.

 

En reaktion till “Snart dags för en ny bloggportal.

  1. Ser framemot att du kommer över till WP :-)Så skönt att de små katterna kan få lite frisk luft i säkerhet nu, glömmer aldrig när Yngre sonens kattunge klättrade över alla balkongerna på fjärde våningen hos dem och Husse efter för att rädda henne och var tvungen att klättra tillbaks igen med katten i famnen !!Så jobbigt att ditt öga ännu inte är bra, tycker innerligt synd om dig, kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s