Festmat mitt i veckan.

 
Ojojoj vad tiden går fort. Vi är redan inne i mitten av september… det är höst! Sommaren har gått så fort och nu är det bara att längta till nästa sommar. Men lite mysigt blir det väl på vägen till nästa sommar också. Vi kan ju se fram emot att sitta inne och mysa med värmeljus och kanske en bra film. Lite mer tid vid datorn kanske. Några bra böcker att läsa. Sen blir det advent och jul och naturligtvis den första snön… det är ju lite speciellt det med. Sen är det nyår och så blir det en massa kalla snöiga dagar då vi är tacksamma över att ha tak över huvet och värme i huset innan det blir dags för påsken. Då börjar vi ana en liten ljusning och helt plötsligt är det pingst och så är det sommar igen. Visst är det väl helt otroligt att vi har våra fyra olika årstider att njuta av och att få se naturen förändras så.
 
Vi hade besök förra veckan av våra vänner, E och T, från Töreboda. De kom på tisdag och stannade till söndan. Vi hade det trevligt och festligt och slappade lite och fick oss lite kultur till livs och en massa god mat.
 
På onsdan lagade E, med lite hjälp av T, plankstek. De hade plankor med sig för några såna har inte jag men jag blev ju sugen på att skaffa såna nu för det var jättegott med hemgjord plankstek.
 
En fisketur i vår vän L:s damm på onsdagen gav 3 regnbågslaxar. Det var E och T som fick äran att fiska. L rensade och sen hjälptes C, jag och E åt att dra ur benen ur fiskarna med tång. L rökte fiskarna på torsdan och på kvällen njöt vi av nyrökt lax med kokt potatis och en sås med stenbitsrom. Så ljuvligt gott!
 
På fredan åt vi på ”Condis” här i Järvsö innan vi åkte till Alfta för att gå på musikalen ”Annie”. Vad duktiga de är allihopa i musikalgänget. Åsa Jinder och hennes man Jonas Otter är med och så en massa barn och ungdomar, dansare och lokala skådespelare. Jon Anderzon är regissör och när han är inblandad så vet man att det är kvalitét på föreställningen. Huvudrollen har en 12-årig tjej från Alfta. Hon är så otroligt duktig och sjunger så fint. En riktigt proffsig föreställning är det. Jag hoppas att alla som kan tar chansen att se föreställningen.
 
På lördan var det då dags för kräftfesten. Det har nästan blivit en tradition att ha det när E och T kommer till oss och har med sig egenfiskade kräftor. Då kommer mor och far hit och mina tre barn. I lördags var även vår vän L med på kräftfesten. Vi passade även på att gratulera min far som skulle fylla 74 år på söndan.
Vilken festvecka vi hade.
 
I måndags tillbringade jag drygt tre timmar på akuten i Ljusdal. Jag är röd i höger öga och har varit det i lite mer än två veckor. Tänkte att det skulle gå över av sig själv men ack vad jag bedrog mig. Det blev sämre och sämre, började göra ont och jag blev svälld omkring ögat och fick huvudvärk på höger sida så jag fick ge mig till sist och söka hjälp. Diagnosen var ögoninflammation och jag fick en salva mot bakterierna i ögonen som jag ska ta 6 ggr/dag. Har full schå att komma ihåg salvan ca var tredje timme under min vakna tid och den är svår att ta själv men jag får oftast hjälp av C och behöver bara ta den två gånger själv. Kletigt, kladdigt och dimsyn men jag blir nog bra snart iaf.
 
I morgon väntar vi besök av Nitha och Mäster som ska komma hit och hälsa på oss. Det ser vi verkligen fram emot. Nu får vi visa hur fint vi fått i vårt hus. De var hit när vi bodde i det lilla huset också så det är så roligt att de vill komma nu och se hur vi har fått det. Vi var till dem i fjol sommar och fick se vad fint de fått i sina hus (de har två hus som de bor i). De höll på för fullt med byggandet då men är färdiga nu vad jag förstått. Det ska bli så kul att träffa dem igen för de är så härliga båda två.
 
Pysen (kattungen) har växt lite och fått en otrolig fart på tassarna. Han galopperar runt och busar och klättrar och retas med storebror Snoozen så fort han kommer åt. Men Snoozen tycker om det och busar gärna med Pysen. Jag ska lägga in lite kattunge-bilder snart.
 

Mat

En reaktion till “Festmat mitt i veckan.

  1. Låter som om ni hade det helt udnerbart med era vänner !Jag hoppas att ditt öga är bra nu, är så jobbigt när det är något med ögonen…Önskar dig en skön fortsättning på helgen, kram, Doris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s