Viskväll i Sidskogen

Vägen hem...
Idag fyller min mor 70 år. GRATTIS Mamma!!! Mor och far firar födelsedagen hos min bror L i Göteborg. F.ö. har mor sagt ifrån sig all uppvaktning i lokaltidningen och ville att även vi skulle respektera det, så det lärer vi väl göra då men ett grattiskort ska jag ändå göra till henne.
 
Igår var vi på Viskväll i Sidskogen. Det är en liten by som ligger nån mil ute i Järvsöskogen. Där finns en dansbana där de anordnar dans ett par gånger varje sommar och så denna viskväll. Jag hade faktiskt aldrig varit till Sidskogen tidigare (vad jag minns). En mysig by med en vacker utsikt mot en sjö. Nu var det många som var på väg dit så det blev inte att stanna och fotografera på vägen dit och hem åkte vi en helt annan väg så vi får väl ta oss en tur i framtiden så jag kan ta lite mer bilder därifrån.
Det stora dragplåstret denna viskväll var Bengan Jansson med fru Eva. Bengan har ju blivit en riktig kändis då han förekommer i tv då och då med sitt dragspel tillsammans med bl.a. Kalle Moraeus. Bengan och Eva bor i Järvsö nu men är visst på väg att flytta till "Fjollträsk", vad jag hört. Hoppas vi får se honom uppträda häromkring ändå för han är otroligt skicklig med sitt dragspel.
Förutom Bengan och Eva var det många lokala förmågor som sjöng och spelade visor denna kväll. Lite allsång var det också så vi fick alla vara med för att höja stämningen denna kväll. Det var varmt och skönt och knappt ett moln på himlen. Dansbanan ligger alldeles vid sjökanten så utsikten var underbar och gav tillsammans med visorna en härlig harmoni i kropp och själ. 300 personer hade letat sig dit så dansbanan var fullsatt och en del fick njuta av musiken utanför dansbanan men såg inte ut att lida av det.
 Durspelarna ''Oknytt''
När vi for hemåt såg vi en hare och det var det enda djur vi såg förutom fåglar och flygande småkryp då förstås. Vi är ju ofta ute och åker på skogsvägar och vår förhoppning är ju att nån gång lyckas se björn men det lär ju inte hända så länge jag har kameran med så jag får väl lämna den hemma då vi far på våra skogsturer.
 
C har blivit mycket bättre i ryggen så han jobbar igen. Han kom iväg till läkare och fick diagnosen ryggskott och Diklofenak att ta mot värken. Jag hoppas att han tar det lite varligt nu så han slipper mer ryggvärk i sommar åtminstone. Det var ju inte så länge sen han hade ryggskott sist. Då visste han var och när han fick det men den här gången kom det utan att han gjort något särskilt innan mer än jobbat.
 
Jag var iväg i går och hämtade ett nytt modem. Vårat hade börjat strula och gå ner i fart eller helt lägga av så vi inte kom in på internet. Då vi har Ljusnet som vår internetleverantör så ringde jag dem och då fick vi ett nytt modem mot att vi band oss i 12 månader till och vi har inte tänkt byta internetleverantör så det var en bra lösning. Vi har inte fått några stopp med nya modemet (än) så det var nog dags för ett byte. Det är bra med en lokal internetleverantör som faktiskt bryr sig och vill försöka hjälpa till att lösa eventuella problem. De känner ju till omgivningarna också så de kan lättare veta vad som går fel, om det varit åskväder, var telestationerna ligger m.m. Och så är de serviceinriktade och rädd om sina kunder.
 
Det var ett tag sen jag skrev om Snoozen nu. Han är ute mest hela dagarna och jagar råttor (möss heter det söderut har jag förstått) och tar med dem hem för att ha nån att leka med en stund innan han äter upp sin lekkamrat. Han är också fascinerad av insekter av alla slag men mest av dem som flyger och jagar gärna flugor vid fönstren så blomkrukorna lever farligt. Nätterna är han i alla fall inne och då sover han helst mellan C och mig, mellan våra kuddar, och vill bli kelad med en stund innan vi ska sova. Han blir 8 månader snart och har växt om sin mamma. Just nu ligger han mellan mina armar och tangentbordet och tar en liten tupplur. Det tar på krafterna att vara jägare.
 
Jag ska snart iväg och serva mercan så den kan ta oss på en semestertripp så småningom. Nya tändstift och fräsch olja vill bilen ha. I morgon ska jag själv servas lite, dvs. klippa håret som växer ut alldeles för fort. Skönt att bli av med lite hårsvall inför semestern.
Vi har sån tur så yngsta dottern L kan vara kattvakt när vi ska bort så Snoozen och Kajsa får den mat och omvårdnad de behöver och vi slipper vara oroliga för dem. Samtidigt så blir det lugnt och skönt för L så hon kan få ta igen sig lite bland fågelsång och kornas råmanden och slippa stan ett tag.
 

Sidskogens dansbana.  Eva och Bengan Jansson.

5 reaktioner till “Viskväll i Sidskogen

 1. Hej, jippii, här fanns en ruta åt mig! Det lät mysigt med viskväll, tänk, vi har inte ett enda år varit på Dan Andersson-kvällar i Luossa-stugan, skäms på migHusvagnen säljs imorgon, Hasse är på återbesiktning då inte bromsljusen funkade förut. Lite vemodigt, men tyvärr nödvändigt då andra inköp pockar på pengar/Kramen

 2. Hej 🙂
  Kul att du var i Sidskogen för 2 år sen 🙂
  Känns lite konstigt att kommentera nu 2 år senare men men 🙂
  Själv bor jag här i Sidskogen och ja¨g var även med och sjöng den kvällen 🙂
  den 4 juli så är det viskväll igen om ni skulle vilja komma och kolla, ha det så bra 🙂

  1. Hej!
   Inte är det dumt att kommentera två år efter att jag skrev bloggen. 🙂 Jag ser alla nya blogginlägg och de som följt just den bloggens kommentarer får också se vad vi skrivit. Fyndiga grejer det finns nu för ti’n.
   Vi velar mellan Bingsjöstämman och viskvällen i Sidskogen på onsdag. Göran och Ulla-Britt uppträder ju där och dem brukar jag spela med då jag får tillfälle på stämmor och så. Spelade med dem senast idag på Delsbostämman. 🙂
   Resonemanget går som så hos oss nu att verkar det som det blir finväder hela dan så åker vi nog till Bingsjö men ser det alltför osäkert ut med vädret så vinner Sidskogen. 🙂 Är du med och sjunger i år också? Om du ser mig (känner igen mig) i Sidskogen får du väl komma fram och säga hej och tala om vem du är. 🙂
   I möre kväll ska vi på ”Moläta” vid Stenegårn om det inte regnar för då är det nog ingen höjdare att vara där. Det brukar vara bra underhållning och go mat så det är något vi försöker komma iväg på varje år. Har du inte testat det så är det på tiden. 🙂
   Ha det gött!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s