Feedback och forum


Åh, vad less jag blir! Helt plötsligt har behörigheten på mitt space ändrats. Jag har alltid haft behörighet "Alla (offentligt)" på mitt space. Döm om min förvåning då jag igår när jag skrivit och (efter många försök) fått in min blogg, loggade ut och gick till min sida utan inloggning. Det har ju aldrig varit några problem förr men nu…. det stod att jag var tvungen ha behörighet för att besöka detta space!!! Jag som aldrig krävt behörighet av nån.
Jag loggade in och gick till sidan för behörigheter för bloggen och försökte ändra. I h-e heller att det gick. Jag har helt plötsligt och helt ofrivilligt ett behörighetskrav att de som vill läsa min blogg måste vara min vän först. Jag har sedan varit in då och då och försökt ändra behörigheten till "Alla" igen men det är tji stutt. Går inte!
 
Redan igår kväll var jag in på spacets forum och länkade in mig till forumet för "Behörigheter och inställningar" och skrev om mitt problem men den som är moderator på just det forumet har inte svarat än så jag har kopierat inlägget och lagt det på forumet för "Anpassa ditt space" där en tjej vid namn Natalie E är så vänlig och besvarar trådarna men har inte fått något svar på den tråden av henne… än. Hoppas nån ger mig ett svar hur jag ska få mitt space att visas för alla som vill se det.
 
Jag har fått ett flertal svar av Natalie E (en trevlig tjej) när jag skrivit under tråden "Kommentarer på bloggen". Här är ett par av dem:

1. "För att återgå till din första fråga om kommentarerna så kan jag nu meddela att ändringen från 2048 tecken till 500 tecken kommer att vara kvar. Detta för att minska antal spammare som många användare har lämnat in feedback om. Jag beklagar verkligen allt besvär som detta orsakar dig.

Hälsningar,
Natalie E"

2. "Uppdateringarna som kom i den nya uppdateringen är funktioner som andra användare har lämnat feedback om och önskat få ändrat. Kommentarerna har kortas ner i antal tecken för att undvika alla spammare som skickar kommentarer.

Om du vill få fler tecken igen så måste du kontakta vårt feedback team. Det finns inget som vi kan göra för att ändra på funktionerna.

Hälsningar,
Natalie E"

Detta betyder alltså att vi kommer att få vänja oss vid att skriva korta kommentarer ett tag framöver. Men det var då själva den om vi inte ska se till att skriva till Feedback team så vi får våra 2048 tecken tillbaka! Så jag uppmanar alla att klicka på "Feedback" längst ner på din space-sida (eller klicka här). Välj alternativet "Windows Live Spaces" på rullgardinslisten och skriv att du vill ha tillbaka 2048 tecken för kommentarerna på spacets bloggar för 500 tecken räcker inte om man verkligen vill kommentera en blogg. Snälla, snälla hjälpt till med detta för att vi ska kunna kommentera hur vi vill igen. Vi kommer naturligtvis få vänta på nästa gång då de gör om men då vet vi ju i alla fall att vi gjort vad vi kunnat för att få tillbaka våra längre kommentarer istället.

 
Nu till forumet för spaces.

Jag fick i en kommentar till förra bloggen en förfrågan om jag inte kunde göra en karta hur man tar sig till spacets forum. Nån karta har jag inte gjort men däremot har jag gjort "skärmdumpar" (bilder) som ska hjälpa dig att hitta till forumet. Så här kommer de:
 
Börja med att gå till Hjälpcenter som syns längst ner på sidan då du är på bl.a. din blogg eller klicka här.
 
Sen är det bara att följa instruktionerna på mina bilder så ska du till sist ha lyckats skriva en fråga.
 

 

Oj vilken lång blogg det här blev bara för att det blev så många bilder. Nu hoppas jag att fler använder både Feedback och Forumet.

Lycka till!

2 reaktioner till “Feedback och forum

  1. Tack, tack snälla Carina 🙂 Jättegulligt…Det där hade jag inte klarat själv. Feedback har ja gskickat två eller tre ggr redan men nu har jag även skickat så här.Jag har funderat o klurat men inte kommit på hur du gjort. Tack för "kartan"Kram Britt Inger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s