Grillpremiär i fredags.

 

Maffe och Snoozen träffas hemma hos Maffe.

I morgon är det 5 år sedan jag började blogga här på Spacet. Otroligt egentligen att jag har fortsatt och det är också den enda blogg jag har och trots en del motgångar med spacet då och då så har jag aldrig gett upp utan alltid sett till att allt ska fungera. Det är kul att kunna gå tillbaka och läsa vad som hänt under årens lopp för det är ju en hel del. Massor med foton har jag lagt in i album också. Några kan alla se och andra är bara för mina vänner. 455 bloggbilder har jag använt under de här åren också. Många bloggvänner har kommit och gått men några har kommit för att stanna. Jag är så tacksam för att fått ha lära känna dessa vänner. Ni vet vilka ni är. Titta gärna in på april, maj och juni 2005 och se om ni hittar era namn.Ler

I fredags hade vi grillpremiär.

I helgen har vi haft yngsta dottern, L, på besök. Det är alltid lika roligt att träffa henne och få umgås lite. Vi hade grillpremiär i fredags då hon hade kommit. Vi grillade korv men det blåste så kallt ute så vi satt inne och åt. Men vi har grillat iaf. Eller… ja, det var C som grillade. Jag fotograferade och L stannade inne för hon frös.

I lördags började C att putsa på "Hinken" (Renault 5:an). Han har donat och lagat och fixat både det ena och det andra på den nu för den ska besiktigas på onsdag. Jag såg hur han gnodde så jag gick ut och hjälpte till jag med. Den blev betydligt blankare. Riktigt fin för att vara så pass gammal som den är. Han är duktig C med att fixa med bilar… också…. han är duktig på en massa saker ju.
På eftermiddan tog vi med oss middagen (pasta och köttfärssås med tillbehör) och Snoozen (i transportbur)och åkte hem till Leif och kokade pastan där, värmde köttfärssåsen som jag tog direkt från spisen här hemma och så satt vi ute och åt. Leif slapp laga mat och jag slapp diska för han har diskmaskin och så hade vi trevligt samtidigt. Och så fick Snoozen och Maffe träffas igen också. Snoozen undersökte ALLT han bara hann med medan Maffe höll koll på honom. De lekte inte direkt men de sprang tillsammans överallt. Det var så roligt att se dem. Maffe brukar annars komma direkt till mig och ska kela men den här gången hade han knappt tid med det.

Kvällen tillbringade jag framför tv:n där jag såg "Körslaget".  Kvällens tema var opera och de gjorde det väldigt bra alla körerna men tack och lov gick mina båda favoritkörer vidare till final så jag var riktigt nöjd. Vilken av dem som vinner gör nästan detsamma för de är så otroligt duktiga allihop. Det blir en fröjd att se dem nästa lördag. Det var bara jag som såg "Körslaget", C och L satt vid varsin dator och spelade ett varsitt spel.

På söndagen åkte vi ner till mor och far i Alfta. Det var länge sen vi var dit nu och så ville vi önska dem en trevlig resa eftersom de ska till Cypern. Tänk vad gött att få sol och värme en vecka. Far hade "bakat" dvs. varit till affärn och köpt en massa gott fikabröd. Han kan "baka" han. Blinkar Innan vi åkte därifrån hjälpte jag mor med lite olika saker på datorn. Hon har ju facebook och MSN bl.a. så vi gick igenom lite om hur man gör smilisar. Hon lär sig nåt nytt hela tiden. Men far han håller sig några meter ifrån datorn – den kanske bits?
L skulle ta tåget från Bollnäs så vi intog vår kvällsmat på Max tillsammans med äldsta dottern E innan vi skjutsade L till tåget. Jag testade nån ny kycklingburgare som hette Macho-Nacho. Den var god men rätt kryddstark.

Renaulten (Hinken kallad till vardags) har blivit uppsnyggad.

Nu är det vardag igen. Idag har jag varit iväg med "Hinken" till verkstan för att fixa framhjulsinställningen så nu är det bara att hålla tummarna för att den går igenom besiktningen. C är lite skeptisk för det verkar vara nåt mer som inte är bra på den men det får vi ju veta på onsdag i så fall och då får han väl fixa det sen om vi blir tvungna att ombesiktiga bilen. Men innan dess så kommer ju den härliga tisdagen med bad i varmbassängen. Jag känner mig lyckligt lottad som får gå och bada två gånger i veckan. Utan dessa bad skulle jag vara mycket skruttigare i kroppen. Men den funkar ju hyfsat emellanåt i alla fall och med en ljudbok i öronen så fixar jag vardagssysslorna i alla fall. Jag lyssnar på ljudböcker jämt då jag donar här hemma och när jag cyklar min halvtimme på motionscykeln så jag får en hel del "läst" och det är så mycket lättare att göra allt med en bra bok i öronen.

C som håller koll på väder och temperaturer såg nyss att vi har +12º ute nu. I morse var det -1º. Härligt med så pass varm kväll. Tänk… snart kan vi sitta ute och njuta på kvällarna. 

6 reaktioner till “Grillpremiär i fredags.

  1. Hej, hoppas nu inga fler askmoln flyger omkring som gör resandet svårt, tänker på din mor och far. Det är skönt där såhär års, vill minnas att jag var där kring påsk,, men den infaller ju så olika tider varje år o detta var ju typ hundra år sen, "ler"Har fått bada idag, efter tre veckors uppehåll, härligt, men grillat har vi inte gjort. Det är ju inte så vi kan grilla på balkongen och Pärlan har vi inte tagit ut på vift ännu, alldeles för kallt i luften för camping. Nu ska vi först se vad som fungerar efter att råttorna härjat där i vinter….så går det när man betalar för vinterförvaring!Nu ska jag underhålla gubben en stund, han km nyss hem från jobbet.Kram till er och ha det så gott i vårsolen

  2. 27 maj 2005 skrev jag första gången .Vi måste ha startat upp samtidigt för min space börjar den 21 april 2005 har den utskriven i pappersform eftersom jag började om för några år sedan.Det är inte vettigt vad tiden rusar iväg.Nu ska jag ut och skruva trall som jag ska ha i växthuset.Puss o kram hela dán!

  3. Kommer in för att se hur det går med korvgrilllningen,de börjar se lite svarta ut nu korvarna hihipassar på att önska dej en riktig skön vårveckakraaaaaaaaam

  4. Oj vad kul att jag hittade in till dig! Jag fick en sån väldig hemlängtannär jag såg det här.Har varit i USA och firat gubben,50 år! Km hem i Lördags mellan askmolnenoch inget funkade. TV dator telefonen död. I dag kom jag tillbaka till civilisationen och nu vill jag också grilla. Ha det gott Kramar från småland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s