Semlor och datorkrångel.

 

Hembakt semla med varm mjölk.

Ja, nu har det varit fettisdagen så nu är det legalt att äta semlor. Alla semlor före fettisdagen är ju egentligen tjuvstart, tycker jag. Men i år har även jag trotsat fettisdagen och bakade bullar till semlor för några veckor sen så vi har hunnit äta några semlor redan. Det började med att jag blev så sugen på semlor på affärn en tisdag redan i januari så jag köpte med mig en förpackning med två semlor hem. Priset var 26:90! På kvällen åt vi varsin semla med varm mjölk, vilket är det godaste sättet att äta semla på enligt min smak. Ja, inte var det gott precis och absolut inte värd priset så veckan därpå köpte jag jäst och bakade mina egna semmelbullar så sedan dess har vi våra hembakta semlor igen.
Jag började baka semlor när barnen var små bara för att deras dagmamma gjorde det så när de istället för mandelmassa fick sylt i sina semlor så ville ju de också ha semlor. Så hos oss har vuxensemlorna haft mandelmassa och grädde som vanliga semlor och ungarna har fått sina som de velat. Tjejerna ville ha med sylt och grädde och sonen ville bara ha sylt i sin och ingen grädde. Alla var nöjda och glada.

I går kväll gjorde dottern E sin med sylt och grädde och hon drack mjölk till sin. Jag gjorde till C och mig själv med hemgjord mandelmassa blandat med inkråm från bullen och rörde ihop det med lite varm mjölk, en gräddklick och florsocker på locket och så varm mjölk till.

Några (flera) timmar senare…
Nu har vi varit till Bollnäs och lämnat in datorn. Något gick fel när jag skulle öppna ett recept i Word (tänkte lägga in receptet på semlorna under SkyDrive och länka till dem härifrån) och helt plötsligt fungerade inte Windows XP:n. Jag fegade ur och vågade inte försöka installera om den själv på nya datorn så då återstod att ta den till Midat och där blev den kvar och förhoppningsvis får vi hämta den i morgon. Har vi tur så behöver inte Windows installeras om och ingen blir gladare än jag om jag kan slippa sitta och installera alla program på nya datorn igen. Vi har haft den nya datorn bra precis i en månad och så blir det strul. Killen på Midat hade en misstanke om att en programuppdatering inte hade installerat sig riktigt så det kan orsaka att en dll-fil skadas eller inte fungerar som den ska. Jaja, vi får veta det i morgon. Nu har jag lånat dotterns laptop för att kunna skriva färdig min blogg men jösses vad ovant det är. 

En solig vintermorgon.

En reaktion till “Semlor och datorkrångel.

  1. Oj vilken vacker bild!Vad du är duktig på att baka semlor!Jag kommer ALDRIG att glömma då vi åkte på Birka kryssningen tillsammans!Det var grejer det!jag åt hemmagjorda semlor med sylt o grädde då jag var liten, men de blev för söta. Nu nöjer jag mig med ett lock av gubbens semla:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s