Vinter, skidåkare och kattungar

Vinterbilder
Idag har vi varit ute på en biltur för att fånga lite fina vinterbilder i våra omgivningar. Vi var till Sortvattnet som ligger mellan Rödmyra och Färila först. Sen åkte vi tillbaka en bit och körde sedan över Åsbo och Grönås och vidare till Harsa där vi vände. I Harsa ligger paradiset för längdskidåkare. Där kommer snön först på vintern och försvinner sist på våren och det finns ofta mycket mer snö där än i t.ex. Järvsö trots att det är bara ca 1,5 – 2 mil mellan byarna. Vid Harsagården var det fullt av bilar på parkeringen och på vintercampingen var det fullt av husvagnar som står där hela vintern bebodda av de riktiga entusiasterna. Ja, det finns några som vinterfiskar där också men mest är det längdskidåkningen som drar då det är fina skidspår där.

De skidåkare som åker utför har just nu ett paradis i Järvsö. Idag var det fullt på parkeringarna så de bilburna utförsåkarna började parkera efter Rödmyravägen trots att det är parkeringsförbud där. Den vägen är lagom bred för att mötas två bilar på men det blir helt plötsligt bara plats för en bil då folk envisas med att parkera efter den. Inte nog med det så parkerar de där det är kurva! För oss som ska ta oss till och från våra bostäder efter den vägen blir det en mardrömssituation. Och ändå så är det bara jullov nu… när det blir sportlov och påsklov då blir det riktigt kaos där.
Visst gläder vi oss åt att folk vill komma till Järvsö för att åka skidor. Det stora felet ligger hos backens ägare som inte tar tag i det "delikata problemet" med många besökare i backen och bristen på parkeringsplatser och sätter ut någon form av trafikvakter som kan lotsa trafiken förbi anläggningen så säkert som möjligt och utan krångel. Innan det sker så svär vi boende ve och förbannelser över klantiga parkeringar av bilarna efter vägen och undrar var i hela friden dessa bilägare har lärt sig parkeringsregler någonstans.

Julen och nyåret är nu över och vi har haft sköna helger med nära och kära på besök. Mycket snö har vi också fått och det har varit kallt hela tiden, mellan -9º – -20º. Mer eller mindre snömängder har det väl kommit i hela landet vad jag förstått och även våra vänner i Töreboda har visst haft en vit jul.

Våra kattungar växer och utforskar världen (huset) med en härlig nyfikenhet. Det har gått rätt bra att få dem att gå på lådan. Honkatten (den gråvita) som vi kallar för Lill-Trollet lärde sig snabbt var hon skulle uträtta sina behov. Snoozen (min kattunge) är i det närmaste klar över att det är i lådan han ska gå när han blir nödig. Maffe har lite svårare att acceptera sandlådan och sätter sig hellre på någon av matbrickorna mellan matskålarna eller på en tidning i närheten av sandlådan då han blir nödig. Men jag antar att det har lite med mognad att göra också så snart ska nog alla veta var de ska gå för att göra sina behov.
Lill-Trollet äter all mat som sätts fram medan de båda killarna bara dricker mjölk och fil än. Alla diar fortfarande men det blir inte så ofta nu när de är så här pass stora. De är 8 veckor nu så om 4 veckor till så ska Lill-Trollet och Maffe förhoppningsvis kunna flytta till sina nya hem. Fy vad tråkigt det kommer att bli att skiljas från dem. Men sånt är ju livet… jag njuter av dem nu i alla fall.

Snoozen, Lill-Trollet och Maffe.

2 reaktioner till “Vinter, skidåkare och kattungar

  1. God fortsättning på er! Jag har säkert glömt bort att gratta på födelsedagen också, här kommer ett senfärdigt Hurra hurra på födelsedan!Du, tänker på kattlådan, ibland är det så att när det är flera katter så behöver dom flera lådor….en del katter törs inte gå på den låda som luktar andra katter har jag hört. Har väl något med flockordningen att göra. Fast det känns förstås väldigt onödigt med två lådor åt några små kattungar, men skulle det inte bli bättre kanske det är värt ett försök. Mulet idag, men så är det också något varmare, "bara" 13 minus. Hasse har hundjouren idag, själv ska jag tvätta håret o sen vill jag inte ut innan det torkat, o det tar låång tid,. hihiMassor av snökramar från pörtet, jag njuter i fulla drag av vår fantastiska vinter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s